iPhone

Rychlé přepínání režimu Nerušit pomocí Ovládacího centra [Tip pro profesionály]

Control Center Pro Tips Week

Chceme vám pomoci zvládnout Control Center, jednu z nejvýkonnějších a málo využívaných funkcí na zařízeních Apple. Řada tipů Control Center Pro od Cult of Mac vám ukáže, jak co nejlépe využít tuto užitečnou sadu nástrojů na iPhone, iPad, Apple Watch a Mac.

Chystáte se na důležitou schůzku a potřebujete, aby váš iPhone zůstal zticha? Nedělejte si starosti s vypínáním zařízení nebo s hraním v aplikaci Nastavení; přepnout režim Nerušit jedním klepnutím v Ovládacím centru.

Ukážeme vám, jak na to na všech zařízeních Apple.

Je to skvělý nápad naplánovat režim Nerušit na večerku, ale pravděpodobně nastanou chvíle, kdy budete muset tuto funkci přepnout ručně, abyste zabránili tomu, aby zařízení vydávalo hluk, když potřebuje být tiché.

Můžete to udělat kdykoli zevnitř Nerušit menu uvnitř Nastavení aplikace. Existuje však rychlejší a jednodušší metoda, která funguje na iPhone, iPad, Apple Watch a Mac.

Přepněte režim Nerušit v Ovládacím centru

Pomocí přepínače Nerušit v Ovládacím centru můžete funkci aktivovat a deaktivovat pouhým klepnutím. Následuj tyto kroky:

  1. OTEVŘENO Control Center přejetím prstem dolů z pravého horního rohu obrazovky na iPhonu nebo iPadu, potažením nahoru na Apple Watch nebo kliknutím na ikonu Ovládacího centra v řádku nabídek na Macu.
  2. Klepněte nebo klepněte na tlačítko Nerušit tlačítko, které obsahuje měsíc, pro okamžitou aktivaci funkce. Dalším kliknutím jej deaktivujete.

Na Apple Watch a Macu budete mít možnost určit, na jak dlouho chcete zapnout režim Nerušit. Pokud klepnete a podržíte ikonu Nerušit, získáte přístup ke stejným možnostem na iPhonu a iPadu. Za zmínku také stojí, že povolení Nerušit na Apple Watch také automaticky aktivuje funkci na iPhonu a naopak.

Nerušit v Ovládacím centru
Klepněte nebo klikněte na přepínač s měsícem.
Screenshoty: Cult of Mac

Ruční přepínání režimu Nerušit tímto způsobem je nejjednodušší metodou úplného ztišení zařízení, když je to nutné. A nebude to narušovat žádný existující plán Nerušit, který jste nastavili.

Mějte však na paměti, že pokud zakážete režim Nerušit, když by to obvykle bylo povoleno vaším plánem (nebo naopak), nebude automaticky znovu povoleno, dokud se váš plán příští den znovu nespustí.

Související články

0 Komentáře
Vložené zpětné vazby
Zobrazit všechny komentáře
Tlačítko Nahoru