iPhone

Hogyan cseveghet titokban a Google Docs vagy az Apple Notes segítségével

A Google Docs, az Apple Notes és a legtöbb hasonló szolgáltatás lehetővé teszi a dokumentumok megosztását, hogy együttműködjön másokkal. Az Ön és a hozzáadott személy által végrehajtott változtatások azonnal láthatók egymás számára. Használhatja ezt a praktikus funkciót csevegéshez, és ebben az oktatóanyagban megmutatjuk, hogyan!

Hogyan cseveghet a Google Dokumentumok használatával

Miért használja a Dokumentumokat vagy a Jegyzeteket üzenetküldéshez?

A jó öreg SMS-eken kívül rengeteg biztonságos üzenetküldő szolgáltatás létezik, mint például az iMessage, Signal, WhatsApp, Telegram, Viber stb. Ráadásul szinte minden közösségi média platformon, legyen az Facebook, Twitter, Instagram vagy LinkedIn, beépített közvetlen üzenetküldés van. ban ben.

Előfordulhat azonban egy kis felhasználói rés, és olyan helyzetek, amikor esetleg nem kívánja használni a fent említett szolgáltatásokat.

Ha például nem rendelkezik egy kollégája telefonszámával, és nem szeretne oda-vissza e-mailt küldeni, használhatja a Google Dokumentumokat vagy az Apple Notes alkalmazást a beszélgetéshez. Ne feledje továbbá, hogy munkáltatója láthatja a Slack üzeneteit. Hasonló a helyzet a Google Workspace vagy a G Suite esetében, ahol az adminisztrátor visszaállíthatja a fiók jelszavát, és íme, hozzáférnek az e-mailjeihez! Így ennek megelőzésének egyik módja az, ha egyszerűen nyitva tartja a Dokumentumok vagy a Jegyzetek ablakot az irodai számítógép egyik oldalán, cseveg, majd törölje a dokumentumot.

Vegyünk egy másik példát, amikor valaki követi Önt, és eltökélt szándéka, hogy megnézze a beszélgetéseit. Ellenőrzik a telefonra vagy számítógépre telepített Mail, Gmail, Messages és harmadik féltől származó SMS-küldő alkalmazásokat. Szinte senkinek eszébe sem jut, hogy ellenőrizze a Notes alkalmazást vagy a Google Dokumentumokat, mivel ezek íróeszközök, nem pedig azonnali üzenetküldő eszközök.

Látni kell: Üzenetek elrejtése iPhone-on

Milyen a tapasztalat?

Amint azt már talán kitalálta, a Dokumentumok vagy a Notes szolgáltatáson keresztüli csevegés nem lesz olyan, mint az üzenetküldő alkalmazás. Ez csak egy szövegmező lesz, ahol Ön és a résztvevő beírja az üzenetet, amelyet szinte valós időben láthatnak. Nincsenek értelmes értesítések, nincsenek csevegési buborékok stb.

Nézze meg gyorsan, ha most érdekli ez, vagy úgy gondolja, hogy a jövőben hasznos lehet.

Hogyan cseveghet a Google Dokumentumok használatával

Az alábbi lépések számítógépre vonatkoznak, de iPhone vagy Android készülékén is használhatja a Google Dokumentumok alkalmazást csevegés indításához vagy folyamatban lévő beszélgetés folytatásához.

1) Keresse fel a Google Dokumentumokat, és kattintson a gombra plusz gomb új dokumentum létrehozásához. Amíg itt van, átnevezheti Untitled Document valami relevánshoz, mint pl Új projekt vita, Magán beszélgetésStb

Indítson el egy új üres dokumentumot a Google Dokumentumokban

2) Írja meg első üzenetét.

3) Kattints Megosztás.

Írja meg üzenetét, és kattintson a Megosztás gombra

4) In Személyek és csoportok hozzáadása, írja be a személy nevét, és válassza ki a javaslatok közül. Ezután győződjön meg róla, hogy ki van írva szerkesztő és kattintson Küldés.

Adjon hozzá egy személyt a Google-dokumentum szerkesztőjeként

Alternatív megoldásként te is választhatsz A link birtokában bárki az Általános hozzáférés alatt. Ezt követően kattintson Néző és változtassa meg szerkesztő. Most kattintson Link másolása és küldje el ezt a linket bármilyen médiával (üzenetek, e-mail, WhatsApp stb.) annak a személynek, akivel csevegni szeretne.

A link birtokában bárki hozzáférhet a Google-dokumentumokhoz

5) Miután a címzett megnyitja ezt a Google-dokumentumot (a Google-dokumentumok megnyitásával vagy a hivatkozásra kattintva), látni fogja az Ön által írt első üzenetet. Ezután beírhatják az üzenetet, amelyet szinte azonnal látni fog.

Egy barát válaszol a Google csevegőüzenetére

Törölheti az összes korábbi üzenetet (összes kijelölése > törlés), és beírhat egy új üzenetet. Ez biztosítja, hogy egy bámészkodó vagy egy másik irodai kolléga, aki véletlenül az asztalához érkezett, nem láthatja a korábbi beszélgetési szövegeket. Vagy dönthet úgy, hogy nem törli, amit a barátja írt, és folytatja a beszélgetést. Mivel nincsenek csevegési buborékok, akár Ön, akár barátja vizuálisan tetszetőssé teheti a dolgokat olyan formázásokkal, mint , dőlt betűk, szöveg színe stb.

Egy másik módja a csevegésnek a Google Dokumentumokban

A Google Dokumentumok megfelelő csevegési funkcióval is rendelkezik a megosztott dokumentumokhoz. Miután követte a fenti lépéseket egy dokumentum megosztásához, kattintson a chat gomb a jobb felső sarokból.

Csevegési lehetőség a Google Dokumentumokban

Befejezte a csevegést?

Ha már nem érdekli a beszélgetés folytatása, tegye a következők egyikét:

  • Törölje az összes szöveget a megosztott dokumentumból, és hagyja üresen. Ugyanezt a megosztott dokumentumot használhatja a jövőben ismételt csevegéshez.
  • Törölje az aktuális dokumentumot a kattintással filé > Kidobni a kukába.
  • Távolítsa el a hozzáférést. Ehhez kattintson a gombra Megosztás. Ezt követően kattintson szerkesztő a barátod neve mellett > Távolítsa el a hozzáférést > Megtakarítás. Ez a dokumentum már nincs megosztva velük, és ti ketten most nem cseveghetnek. Ha választottál volna A link birtokában bárki, kattintson rá, és válassza ki Korlátozott. Ez a dokumentum már nincs megosztva.

Távolítsa el a hozzáférést a Google Dokumentumokból

Hogyan cseveghet az Apple Notes alkalmazással

Az iPhone, iPad és Mac beépített Notes alkalmazásán keresztüli csevegés alapjai ugyanazok. Létrehozhat egy új jegyzetet, vagy szerkeszthet egy meglévőt, és hozzáadhat egy másik személyt együttműködőként. Ezt követően Ön és az együttműködő beírhatja gondolatait a megosztott jegyzetbe, amelyet mindketten láthatnak. Íme egy iDB oktatóanyag, amely bemutatja, hogyan működhet együtt jegyzetek megosztásával a Notes alkalmazásban.

Csinálhatok csoportos csevegést?

Több személlyel is megoszthat vagy együttműködhet egyetlen Google-dokumentumban vagy Apple-jegyzetben. Ha azonban egyszerre többen írják az üzenetet, akkor ez zavaró és zavaró lehet.

Nézze meg a következőt:

  • Az 50 legjobb tipp az iMessage használatához iPhone-on és iPaden
  • A legjobb otthoni munka kommunikációs alkalmazások távoli csapatok számára
  • Jegyzetek és mappák megosztása csak megtekinthetőként a Notes alkalmazásban

Kapcsolódó cikkek

0 Hozzászólások
Inline visszajelzések
Az összes hozzászólás megtekintése
Vissza a lap tetejére gombra