Wordpress

10 Tren Pemasaran Digital Paling Penting kanggo 2021

2020 minangka taun sing durung tau ana ing kabeh akun, mbuwang tantangan ing bisnis paling ora bisa mbayangno, apamaneh ngrancang. Untunge mung telung wulan menyang 2021 lan sawetara normalitas katon bali - sanajan ana caveat.

Akeh kita kudu nggawe owah-owahan drastis kanggo cara kita operate. Akeh kita nggarap pelanggan utawa klien sing kudu nindakake perkara sing padha. Efek saka iki bakal terus dirasakake suwe sawise normalitas diterusake, lan iki kalebu cara pasar dhewe.

Pemasaran digital tansah berkembang. Saben taun tren anyar katon. Taktik sing ana wiwit entuk daya tarik. Lan liyane pasrah menyang tong sampah.

2021 rada beda.

Ora amarga ora ana owah-owahan. Adoh saka iku. Nanging amarga akeh owah-owahan sing ora katon (paling ora ing skala sing katon ing 2020) wiwit suwe sadurunge internet.

Yen kita sinau apa wae saka iki, penting banget kanggo mbuktekake merek kita ing mangsa ngarep nglawan sing ora dikarepke. Kanggo nambah kasetyan merek. Kanggo diversifikasi. Kanggo siap adaptasi. Lan kanggo pasar awake dhewe harder lan luwih pinter.

Ing cathetan pungkasan kasebut, ana 10 tren pemasaran digital sing paling penting sing kudu digatekake ing taun 2021.

1. Perusahaan liyane Nganggo Teknologi AI

Kita yakin sampeyan wis krungu babagan AI lan Machine Learning - nanging apa sampeyan ngerti manawa luwih gampang diakses kanggo bisnis kanthi anggaran?

AI bakal nguwasani masa depan pemasaran digital, lan taun 2021 bakal ditindakake. Pemasar bisa nggunakake AI kanggo:

  • Nggawe konten (ya, sawetara konten ora mbutuhake panulis manungsa)
  • Pemasaran personalisasi
  • Chatbots sing bisa nyedhiyakake layanan pelanggan
  • Piranti lunak SEO sing bisa nulis ewonan deskripsi produk sajrone sawetara menit
  • automation Marketing

Nanging, ati-ati nalika sampeyan miwiti ndeleng carane sampeyan bisa ngetrapake AI ing marketing digital sampeyan. Sawetara perusahaan nggunakake tembung kasebut tanpa nggunakake AI ing layanan kasebut. Ati-ati babagan output alat kasebut lan aja nandur modal tanpa mriksa kanthi teliti apa sing diprodhuksi ing sisih liya.

Sanajan katon kaya cara sing apik kanggo ngirit dhuwit lan sumber daya, AI konsumen isih ana ing tahap awal pangembangane.

Sing jarene, iki cara sing apik kanggo maju. Deleng data iki dikumpulake dening Adzooma.

Adzooma AI statistik cepet

2. Konten sing Gampang Digunakake Bakal Dadi Luwih Umum

Kaya sing dingerteni pemasar konten, Google mesthi ujar manawa konten minangka raja.

Swara wektu sawetara pasinaon wis ditampilake sing isi luwih dawa singing luwih apik. Nanging pasinaon iki duwe siji masalah. Dheweke arang adhedhasar asil panelusuran utawa niche tartamtu. Lan iki ndadekake asil rada mblusukake.

Pemasar wis nggawe pandhuan epik lan potongan konten sing ngluwihi 1500 tembung sing disenengi. Nanging ana nuansa luwih saka iku.

Sampeyan kudu ngerti apa sing dianggo ing vertikal sampeyan. Apa sing mbantu sampeyan ngowahi pengunjung dadi pelanggan.

Kanthi tekane saka ranking adhedhasar wacana saka Google, kita wis weruh shift. Apa sing diarani Injil (sajrone para ahli marketing) ora mesthi bener. Google ora mung bisa ndeleng macem-macem bagean situs saka perspektif sing beda, nanging uga potongan konten sing tunggal.

Pemasar digital sing mikir maju wis ndeleng iki lan wis nyetel isi lawas kanggo luwih cedhak niru apa rangking apik.

Sanajan umume anekdot, kita wis weruh manawa konten sing luwih gampang dikonsumsi, luwih apik kanggo nindakake.

Nalika kita ngomong gampang dikonsumsi, kita ngomong khusus babagan:

  • Konten sing mangsuli pitakon tartamtu tinimbang dadi pandhuan epik
  • Isi sing dipérang dadi bagean sing béda
  • Isi sing katon luwih narik kawigaten
  • Konten sing nduweni tujuan kanggo pangguna lan nuntun dheweke supaya nindakake tumindak sing bakal ditindakake

Nyana kanggo ndeleng luwih akeh babagan iki ing 2021 lan ing mangsa ngarep.

3. Culling Saluran Media Sosial Bakal Ing Pikiran Pemasar Media Sosial

opo? Mbusak saluran media sosial bakal dadi tren pemasaran ing 2021?

Kita wis ndeleng kebangkitan merek anyar kaya Chase lan Uber mateni pariwara digital sing dibayar, ora ana adat utawa revenue. Ing taun 2021, ngarepake bakal nambah jumlah merek sing ngetutake lan pindhah sebagian, yen ora kabeh, adoh saka sosial sing dibayar.

Wis pirang-pirang taun, merek ngira yen luwih akeh saluran, luwih akeh bisnis sing bakal ditindakake. Sing jelas iki mung ora lestari. Sampeyan kudu luwih selektif.

Ora nggumunake yen sampeyan ndeleng pirang-pirang saluran sosial sing bisa * sampeyan lakoni.

Teknologi Pemasaran Landscape Supergraphic (2019)
Sumber gambar

Apa sampeyan pengin narik kabeh saluran media sosial saka tumpukan teknologi iki?

Nalika para pemasar ngumpulake data luwih akeh kanggo mbantu dheweke nemtokake saluran sing bener-bener ditambahake ing garis ngisor, ngarepake dheweke bakal miwiti ngilangi sing ora menehi ROI.

4. UGC kanggo Ningkatake Pengalaman Pelanggan

UGC (utawa Konten Generasi Pengguna) nduweni reputasi ala ing marketing digital. Potongan konten tradisional dibukak kanggo wong liya kanggo nyumbang, asring tanpa moderat. Iki bisa nyebabake akeh masalah - khususe ngandelake masalah ing pihak Google (luwih akeh babagan iki mengko).

Nanging iku weruh resurgence; ora mung ing situs web nanging uga ing saluran sosial.

Kanthi menehi insentif kaya diskon lan gratis, merek bisa nutul menyang pamirsa - wong sing wis tresna marang merek - kanggo nyebar pesen kanthi luwih efektif lan luwih efektif.

Nalika ana akeh gangguan ing saluran pemasaran digital, dadi kurang babagan merek lan luwih akeh babagan wong sing wis nggunakake.

Tambah iki sing nyuda jumlah konten sing kudu diasilake para pemasar digital, lan iki minangka kahanan win-win.

5. Acara Virtual Bakal Kelet Around

Ing 2020, kita ora duwe pilihan.

Yen kita pengin nggawe acara utawa konferensi, iku kudu virtual. Yen kita pengin melu konferensi utawa acara, mesthine kudu virtual.

COVID-19 wis ngganti acara ing salawas-lawase. Nalika acara lan konferensi bakal bali menyang jagad nyata ing sawetara titik, akeh panitia sing bakal tetep virtual (utawa paling ora nyampur antarane acara pribadi lan virtual). Ana keuntungan bebarengan kanggo iki:

  • Acara maya luwih murah lan luwih murah - yen ora gratis - kanggo para rawuh.
  • Ora ana watesan geografis - acara virtual bisa dirawuhi saka ngendi wae ing donya kanthi sambungan wifi sing apik. Iki mupangati pamiarso, nanging uga mupangati para panitia, sing duwe blumbang bakat luwih gedhe kanggo narik saka nalika nerangake speaker.
  • Nalika wong dadi luwih biasa karo acara virtual, perusahaan cilik bisa nindakake acara nalika sadurunge, biaya kasebut larang.
  • Acara khusus sing bakal luwih angel ditindakake amarga jumlah pamirsa cilik bisa diterusake nalika ditindakake kanthi online.

Kita kabeh pengin bali menyang sawetara normalitas. Kita pengin ngubengi wong (uga, sawetara saka kita), nanging bakal ana pilihan acara sing luwih gedhe. Sing luwih cocog kanggo konsumen lan para rawuh.

6. Tambah ing Panelusuran Swara lan Visual

Nalika laporan nuduhake udakara 55% omah Amerika bakal duwe sawetara pamicara cerdas ing omah ing taun 2022, sampeyan bisa ngerteni kenapa iki bakal dadi tren pemasaran digital wiwit taun 2021.

Pemasar cerdas ngerti yen panelusuran swara bakal kritis ing mangsa ngarep yen sampeyan pengin pelanggan utawa calon pelanggan ngerti sapa sampeyan lan apa sing sampeyan gunakake.

Panelusuran swara yaiku babagan merek lan ngirim konten adhedhasar nilai menyang pelanggan.

Kanggo sawetara merek, telusuran visual bakal dadi bagian sing luwih penting ing strategi kasebut lan bakal diwiwiti ing taun 2021.

Yen sampeyan duwe merek sing ngisinake Pinterest Lens lan Google Lens, sampeyan kudu mandheg lan mikir. Yen dheweke ndeleng sukses, kepiye carane? Kepiye carane nggunakake kanggo nyopir bisnis?

Panelusuran visual bakal maju, lan yen sampeyan ana ing ceruk kaya fashion, kaendahan, panganan, utawa dekorasi omah, sampeyan kudu ngati-ati (ora ana tujuane) babagan perkembangan. Sampeyan bisa uga ora kudu dadi maverick utawa pionir, nanging sampeyan kudu dadi pangguna awal yen sampeyan pengin bisa digunakake kanggo merek sampeyan.

7. Nganyari Inti Google lan EAT

Google wis sibuk banget ing sawetara taun kepungkur, ngupayakake manawa asil telusuran cocog kaya sing bisa ditindakake. Nalika iki tansah dadi misi, dheweke katon bubar.

Ana sawetara owah-owahan sing signifikan ing algoritma sajrone telung taun kepungkur - diarani Pembaruan Inti. Nalika pemilik situs khas sampeyan ora ngerti babagan iki, umume pemasar digital.

Yen sampeyan pengin ngerteni manawa situs sampeyan kena pengaruh, sampeyan bisa mriksa nggunakake alat apik iki. Cukup pop ing jeneng domain kanggo ndeleng apa sampeyan wis menang utawa kalah karo saben nganyari iki.

Google Nganyari Tanggalan ing Sistrix

Nanging kepiye pemilik domain lan situs web nggawe manawa bisnise tetep ing ndhuwur nganyari kasebut?

Iku rada angel - utamane nalika Google ora nyatakake kanthi jelas babagan owah-owahan sing wis ditindakake. Ngandika, sampeyan bisa maca ing antarane baris nalika nuduhake barang ing akun Google SearchLiaison Twitter.

Spesialis webmaster lan SEO wis konsentrasi kanggo nambah situs kanthi sawetara taktik.

Nyoba kanggo Ngapikake EAT ing Their Siku

Ya, muni aneh, nanging iku singkatan saka Expertise, Authority, lan Trust. Cukup, iki babagan nambah - utawa paling ora nuduhake - yen sampeyan ahli ing lapangan sampeyan. Sing isi sampeyan kudu dianggep luwih kuoso tinimbang isi saka wong liya ing niche sampeyan.

Kita ora duwe cukup wektu kanggo mlebu ing kene, nanging sampeyan bisa maca liyane babagan EAT ing artikel iki:

  • EAT lan SEO: Cara Nggawe Konten sing Dikarepake Google
  • Apa iku EAT? Napa Penting kanggo SEO
  • Apa EAT lan YMYL: Akronim Pedoman Panelusuran Google Anyar

Ningkatake Wsitus web Usabilitas

Ing tembung liyane, mbayar manungsa waé luwih kanggo lelampahan pangguna lan tweaking Panjenengan pengalaman pangguna (UX) nanggepi. Google pengin menehi ganjaran marang situs sing menehi pengalaman paling apik nalika ana ing situs kasebut, mula iki minangka salah sawijining cara (penting banget) kanggo mbantu situs sampeyan munggah peringkat.

Nyana loro iki penting kanggo strategi SEO ing 2021 lan ngluwihi - utamané nalika Google muter metu Vitals Web Inti[a] minangka faktor peringkat ing pungkasan taun iki.

Search Engine Optimization Digawe Gampang

Kita njupuk guesswork (lan karya nyata) saka nambah lalu lintas situs web karo SEO.

Mangerteni liyane

8. Fitur SERP Dadi Luwih Penting

Wis pirang-pirang taun, Google wis kalebu akeh fitur anyar ing seluler lan desktop. Pemasar digital sing sinis bakal ngomong iki ndadekake pangguna ing Google luwih suwe, supaya luwih akeh iklan bisa dilayani. Nanging iku ora prasaja.

Padha ngawula tujuan liyane. Iku pancene migunani kanggo pangguna (aja lali yen fokus asli Google yaiku "ngatur kabeh informasi ing donya.")

Fitur Search Engine Result Page sing paling umum kalebu:

  • Cepak potongan
  • Panel pengetahuan
  • kothak warta
  • Wong uga njaluk
  • Asil blanja
  • pranala situs
  • Paket gambar
  • Lan akeh, luwih akeh
Moz Pro fitur SERP liwat wektu
Sumber gambar

Minangka real estate ing asil panelusuran saya tambah langka, sampeyan bisa yakin para pemasar digital bakal ngupayakake cara sing paling apik kanggo situs web sing digarap supaya bisa ndeleng luwih akeh.

Ing sawetara taun kepungkur, kita wis ndeleng akeh pandhuan kanggo njupuk cuplikan sing ditampilake kanggo situs, supaya bisa ngamanake posisi paling dhuwur kanggo pitakon telusuran apa wae. Nanging luwih akeh pemasar saiki nggoleki ngendi wae bisa entuk visibilitas.

Anggere fitur SERP padha pangkat kanggo drive lalu lintas lan revenue, pemasar bakal nyoba kanggo kapitalisasi ing.

Tansah mripat metu kanggo fitur-fitur anyar nalika dibukak, lan skate ngendi puck punika judhul.

9. Pengujian SEO Bakal Dadi Luwih Nyoto  

Akeh pemasar digital wis nandur modal CRO (Conversion Rate Optimization) kanggo taun, lan rightly supaya. Iku mbantu ngasilake luwih akeh revenue (utawa timbal) saka lalu lintas sing wis sampeyan entuk. Apa ora kanggo tresna?

Sayange, testing kanggo optimisasi mesin telusuran bubar dadi rada masalah. Nanging, sawetara perusahaan gedhe nemokake solusi. Njupuk Pinterest lan eBay, contone. Sampeyan bisa maca babagan tes lan eksperimen ing kene:

  • Demystifying SEO karo eksperimen | dening Pinterest Engineering
  • Perburuan Kaca Kapindho lan SEO Teknis ing Skala

Nanging, ngetrapake strategi kaya iki angel tanpa tim gedhe. Akibaté, akeh platform sing muncul sing nggawe tes luwih terjangkau lan bisa diakses, nggawe kesempatan kanggo bisnis cilik mlumpat ing CRO bandwagon. Iki biasane nggunakake data Google Search Console lan A / B testing.

Nalika sawetara piranti lunak isih larang regane kanggo bisnis rata-rata (kayata SearchPilot), sawetara opsi sing luwih murah nggawe gampang banget kanggo nglakokake eksperimen lan banjur ngetrapake sinau menyang bagean liya ing situs sampeyan utawa situs liyane.

Yen sampeyan pengin ngerteni luwih lengkap babagan cara tes SEO, sampeyan kudu mriksa alat kasebut:

  • Metrik gedhe
  • ClickFlow
  • SEOtesting

Sampeyan bisa yakin manawa akeh pemasar digital wis nglakoni lan mbantu bisnis utawa klien entuk peringkat sing luwih apik ing mesin telusur.

10. Liyane Merk Miwiti Nggunakake TikTok

TikTok — iku nang endi wae, ta?

Kita wis nyimpen tren sing paling kontroversial kanggo tujuan pungkasan. Tik Tok entuk perwakilan sing ala. Ana masalah karo sensor lan larangan ing sawetara negara. Nanging sampeyan ora bisa nolak wutah.

Sawetara platform sosial teka lan lunga, lan sampeyan ora bisa ngawasi kabeh - aja mikir yen merek sampeyan kabeh (pirsani No. 3). Nanging Tik Tok kayane tetep ana lan wis dianut dening generasi enom lan tuwa.

Tik Tok ora bakal cocog kanggo saben merek, nanging bakal dadi saluran akuisisi sing penting kanggo sawetara. Nalika 2021 terus, kita mikir sampeyan kudu ngati-ati babagan carane merek sing luwih gedhe melu Tik Tok menyang kampanye pemasaran media sosial lan apa sing bisa sampeyan lakoni kanggo niru suksese.

Wawasan Pemasaran ing Inbox Panjenengan

Apa sampeyan butuh bantuan kanggo nemokake target pamirsa, milih saluran media sosial, utawa nambah kesadaran merek, kita bisa mbantu! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

Apa Strategi Pemasaran Digital Sampeyan?

2020 minangka taun sing angel. 2021 nawakake pangarep-arep. Akeh merek sing berjuang sajrone 12 wulan kepungkur wiwit pulih.

Nanging iki ora ateges kita kudu ngaso ing laurels kita. Kita kudu sinau saka acara taun kepungkur. Kita kudu ngerti manawa kepenak banget mbebayani - mula kita ora bisa prédhiksi apa sing ana ing ngarep.

Lan kita kudu nampa owah-owahan. Loro-lorone ing cara kita operate lan carane kita pasar dhéwé.

  • Ngadopsi teknologi AI
  • Dadi luwih pinter babagan saluran sosial sing kita nandur modal
  • Ngganti pendekatan kita kanggo nggawe konten
  • Sambutan konten sing digawe pangguna
  • Dadi virtual yen bisa
  • Ngelingi telusuran swara lan visual
  • Mbayar manungsa waé sing luwih cedhak karo nganyari Google
  • Nargetake luwih akeh fitur SERP
  • Ningkatake konversi liwat tes

Iki kabeh sing bakal mbantu mbentuk marketing digital sajrone 12 wulan sabanjure. Aja kesusu. Ngrangkul wong. Gunakake. Lan muga-muga, kita kabeh bakal bisa ndeleng sukses sing pantes ing taun 2021.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol