Wordpress

10 Cara Ngoptimalake Situs web WordPress kanthi Cepet

Sampeyan ora bisa mbuwang sedetik ing internet. Kacepetan penting, utamane nalika nerangake wektu mbukak. Nyatane, yen situs WordPress sampeyan alon-alon lan meksa pangguna ngenteni sawetara detik, sampeyan bakal langsung ngrasakake efek negatif kasebut. Sampeyan bisa ndeleng mundhak tingkat bouncing, nyuda konversi, lan peringkat panelusuran sing kurang.

Untunge, ana akeh perkara sing bisa ditindakake kanggo nyegah masalah kasebut! WordPress minangka platform nawakake akeh pilihan kanggo ngoptimalake situs supaya luwih cepet lan dipercaya. Nyatane, sanajan sampeyan ora ahli ing optimasi situs web, sampeyan bisa nggunakake sawetara cara kanggo nambah wektu loading situs kanthi cepet.

Ing pandhuan iki, kita bakal nerangake apa sing bisa ditindakake kanggo ningkatake kinerja situs web lan ngoptimalake kacepetan. Kita uga bakal ndeleng carane sampeyan bisa diagnosa masalah sing alon situs sampeyan lan, sing luwih penting, carane ndandani. Ana akeh sing kudu dibahas, mula ayo miwiti!

Napa Nduwe Situs Web Cepet Penting

Akeh sing wis owah wiwit wiwitan internet. Pangguna saiki ngarepake wektu loading sing luwih cepet, lan situs sampeyan kudu nyukupi pangarepan kasebut. Nyatane, nggawe manawa situs sampeyan cepet lan nindakake kanthi apik minangka sing pertama saka papat Google Dasar Web, lan iku gampang kanggo ndeleng apa.

Masalah paling gedhe kanthi duwe situs web sing alon yaiku pangguna bakal kelangan sabar lan ninggalake. Iki duwe pengaruh negatif ing awak tingkat bouncing, sing nuduhake jumlah pengunjung sing ngeklik sawise mung ndeleng siji kaca. Saklawasé setengah saka pangguna ngarepake situs mbukak ing rong detik utawa kurang, lan 40% bakal ninggalake situs yen durung dimuat sajrone telung detik. Kajaba iku, wektu tundha mung siji detik bisa nyebabake nyuda konversi 7%.

Nomer kasebut bisa uga nggumunake, nanging mbantu nuduhake pentinge njaga situs sing cepet lan dipercaya. Yen lalu lintas lan konversi sing ilang ora cukup ngyakinake, sampeyan uga kudu nimbang Search Engine Optimization (SEO) situs sampeyan. Kacepetan minangka faktor sing digatekake Google, mula kaca sing alon bisa nyebabake nyuda peringkat panelusuran Panjenengan.

Pungkasan, sampeyan uga pengin ngerti efek saka kacepetan situs sampeyan ing platform. Wiwit 2016, luwih akeh wong wis nggunakake piranti seluler kanggo browsing internet tinimbang komputer desktop. Dina iki, jumlah pangguna seluler dikira-kira 5 Milyar. Sing meh rong pertiga saka kabeh manungsa ing planet.

Iki penting amarga umume pangguna seluler nggoleki pengalaman sing padha kanggo apa padha njaluk ing komputer tradisional. Meh setengah ngarepake situs bakal mbukak kurang saka 10 detik.

sampeyan bisa tindakake setelan lan priksa manawa situs sampeyan cukup cepet supaya pengalaman pangguna bisa ditampa. Nanging, sampeyan kudu ngerti dhisik kok kaca sampeyan bisa uga ora nindakake kanthi apik kaya sing dikarepake.

Cara Paling Apik kanggo Nyepetake Situs WordPress?

Mitra karo DreamHost! Nganyari otomatis lan pertahanan keamanan sing kuwat njupuk manajemen server saka tangan sampeyan. Lan apa kita nyebataken wektu muatan kilat?

Mangerteni liyane

Apa Nimbulake Situs Sampeyan Alon

Sampeyan saiki kudu ngerti kanthi lengkap babagan akibat negatif sing bisa ditindakake sajrone wektu mbukak situs sampeyan. Nanging, penting banget yen sampeyan ngerti apa sing nyebabake situs dadi alon ing wiwitan. Kita bakal nliti luwih jero babagan sawetara panyebab mengko. Saiki, ayo goleki sawetara panyebab sing paling umum.

Alesan sing paling mungkin kanggo wektu loading alon lan kurang kinerja mung situs web sing dibangun kanthi apik. Nanging, panyedhiya hosting lan rencana sampeyan milih uga faktor penting supaya sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan milih a host web kualitas kanggo situs sampeyan.

Yen server sampeyan alon utawa kerep ngalami downtime, uga situs sampeyan. Kita bakal ngrembug babagan carane host lan rencana mengaruhi situs sampeyan kanthi luwih rinci, nanging kudu diulang maneh yen milih host sing berkualitas minangka kabutuhan. Kita uga menehi rekomendasi sing nimbang ngatur hosting, sing njamin situs sampeyan cepet, responsif, lan dipercaya.

Alasan liyane situs sampeyan bisa ngalami kalem yaiku yen akeh lalu lintas. A nomer dhuwur pengunjung iku salah siji saka alesan sing paling umum kanggo wektu loading alon. Yen server utawa rencana hosting sampeyan durung siyap kanggo ngatasi kabeh pangguna kasebut, kinerjae bakal kerep nandhang sangsara. Iki bisa uga ateges wektu kanggo nganyarke rencana hosting sampeyan. 

Bab sing padha bisa kedadeyan yen sampeyan duwe akeh pangguna sing mlebu ing backend situs sampeyan kanthi bebarengan, amarga uga nggunakake sumber daya server. Masalah iki bisa uga disebabake kanthi sengaja dening pangguna utawa bot sing jahat, liwat taktik sing dikenal minangka a Serangan Denial-Of-Service (DoS)..

Akhire, gedhe banget lan kode ora efisien uga bisa dadi alesan konco situs alon. Masalah iki nyebabake kaca sing butuh wektu luwih suwe kanggo mbukak lan mbukak lan mbuwang sumber daya tambahan ing proses kasebut.

Cara Nguji Kacepetan Situs Sampeyan Saiki

Saiki sampeyan ngerti sawetara panyebab kacepetan loading sing alon, wektune kanggo mriksa situs sampeyan lan ndeleng kepiye kinerjane saiki. Cara sing paling apik kanggo ngerteni manawa situs sampeyan ngalami kacilakan yaiku nyoba kanthi tliti lan rutin. Untunge, ana alat gratis sing bisa digunakake kanggo ngumpulake informasi kasebut kanthi cepet.

Kita bakal ngenalake rong alat gratis sing bisa digunakake kanggo nguji kacepetan situs sampeyan. Disaranake sampeyan mbaleni tes iki kaping pirang-pirang kanggo entuk asil sing luwih akurat. Iku uga pinter kanggo nindakake tes iki ajeg. Faktor anyar bisa nyebabake situs sampeyan lan alon-alon mudhun kanthi ora sengaja, dadi sampeyan kudu tansah nganyari kinerja.

Pingdom Tools

Opsi pisanan sing bakal kita deleng yaiku Pingdom Tools. Situs iki ngakses kaca sampeyan saka lokasi tartamtu lan ngasilake informasi babagan carane cepet dimuat.


Proses iki ngidini sampeyan nguji kacepetan loading situs sampeyan. Kajaba iku, Pingdom Tools menehi rating situs sampeyan adhedhasar sawetara metrik. Contone, nuduhake jumlah panjaluk sing dibutuhake, jumlah pangalihan sing ditindakake, lan kepiye kacepetan situs sampeyan dibandhingake karo liyane.

Kanggo nindakake tes, ketik URL situs sampeyan menyang lapangan ing kaca utama, pilih lokasi sing pengin digunakake, banjur klik ing Miwiti Tes. Sampeyan bisa uga diselehake ing antrian, gumantung carane akeh wong sing saiki nggunakake situs, nanging ing pengalaman kita, biasane njupuk kurang saka menit kanggo miwiti test. Yen tes rampung, kaca bakal dimuat maneh, lan sampeyan bakal bisa ndeleng asil sampeyan.


Amarga asil bakal beda-beda saben wektu, sampeyan pengin nindakake iki kaping pirang-pirang kanggo entuk angka rata-rata. Iki bakal menehi gambaran sing luwih lengkap babagan kinerja situs sampeyan lan menehi sawetara wawasan babagan area situs sampeyan sing kudu ditingkatake.

GTMetrix

Pingdom Tools punika sumber banget, nanging kita uga menehi rekomendasi sing menehi GTMetrix nyoba. Iki minangka alat mriksa kacepetan gratis liyane sing bisa migunani banget. GTMetrix dianggo kanthi cara sing padha karo alat sadurunge, nanging uga nyedhiyakake metrik sing luwih jero lan malah menehi saran optimasi adhedhasar asil sampeyan.


Sampeyan bisa miwiti tes kanthi ngetik URL situs sampeyan ing kaca ngarep lan milih njelasno. Wiwit tes iki rada tliti, bisa uga butuh wektu luwih suwe kanggo ngrampungake. Nalika lagi dileksanakake, sampeyan bisa ndeleng carane akeh situs ahead saka sampeyan ing antrian.


Nalika tes wis rampung, sampeyan bakal entuk akses menyang akeh data. Sampeyan bakal weruh sepira cepet situs sampeyan mbukak, uga data liyane, kalebu ukuran sakabèhé.


Gulung mudhun kaca lan sampeyan bakal nemokake tab kanthi asil tes sing luwih rinci, kayata panggunaan sumber daya. Nanging, sampeyan kudu ndhaptar akun kanggo ngakses kabeh informasi iki.


Elinga kanggo nglakokake tes iki kaping pirang-pirang uga kanggo entuk asil rata-rata sing bisa dipercaya. Yen wis rampung, sampeyan bakal duwe ide sing kuat babagan kinerja situs sampeyan saiki. Sampeyan banjur bisa interpretasi asil kanggo nemokake wilayah ing ngendi situs sampeyan bisa ditingkatake. Bersenjata karo informasi kasebut, pungkasane wektune kanggo ndeleng kepiye sampeyan bisa nggawe situs luwih cepet.

Siap Miwiti Optimasi WordPress?

Apa sampeyan perlu bantuan karo kesed loading, nginstal plugin caching, utawa nggunakake Content Delivery Network, kita bisa bantuan kacepetan loading! Langganan ringkesan saben wulan supaya sampeyan ora bakal kantun artikel.

Mlebu Aku

10 Cara Ngoptimalake Situs web WordPress kanthi Cepet

Saiki, sampeyan kudu ngerti sebabe duwe situs web sing cepet penting lan duwe sawetara ide babagan apa sing bisa salah. Apa maneh, sampeyan ngerti kepiye kinerja situs sampeyan saiki. Iki minangka wiwitan sing apik! Ing wektu iki, wektune kanggo njupuk langkah pisanan kanggo ngoptimalake situs web lan nambah kacepetan.

Ing ngisor iki, kita bakal nampilake 10 cara sing bisa digunakake kanggo mesthekake situs sampeyan mbukak luwih cepet lan lancar. Luwih akeh teknik sing sampeyan gunakake, luwih apik asil sampeyan.

1. Pilih Rencana Hosting Berkualitas

Milih rencana hosting tengen iku salah siji saka pisanan lan pilihan sing paling penting sampeyan bakal nggawe situs web sampeyan. Amarga host web sampeyan ing ngendi situs sampeyan manggon, bakal akeh banget kanggo nemtokake kacepetan, kinerja, lan kepriye bisa ngatasi lalu lintas sing dhuwur.

Nalika pangguna ngakses situs sampeyan, server host sampeyan bakal nemtokake sepira cepet informasi dikirim menyang dheweke. Sawetara server mung alon. Utawa, rencana sampeyan bisa nutup kacepetan maksimal utawa sumber daya server sing diidini. Ing cendhak, situs sampeyan ora bisa luwih cepet tinimbang sing diidini server.

Alesane cara iki didaftar luwih dhisik yaiku rencana hosting sing berkualitas rendah bisa ngilangi kabeh upaya nambah kacepetan liyane. Sanajan sampeyan ngoptimalake situs kanthi cepet, ora bakal ana bedane yen server sampeyan alon utawa rencana sampeyan ora nyukupi.

Mulane, penting yen sampeyan milih panyedhiya hosting lan rencana sing cocog karo kabutuhan sampeyan. Contone, sampeyan bisa ndeleng DreamPress - kita dhewe ngatur layanan hosting WordPress.

DreamPress Ngatur WordPress Hosting

DreamPress nyedhiyakake panyimpenan basis SSD sing luwih cepet lan solusi optimalisasi kacepetan sing dibangun, kayata plugin caching. Nggunakake hosting sing dikelola uga nggawe luwih gampang ngembangake lan nggedhekake situs sampeyan saka wektu.

Apa maneh, DreamPress kalebu akeh fitur tambahan sing migunani kanggo situs web sampeyan, kayata firewall sing dibangun lan sertifikat SSL gratis. Ana alesan apa iku resmi dianjurake dening WordPress, sawise kabeh. Yen sampeyan pengin informasi luwih lengkap babagan carane kita bisa mbantu nyepetake situs, aran gratis kanggo hubungi kita kanthi pitakon!

2. Tansah nganyari Plugin, Tema, lan Piranti Lunak WordPress

Saiki, umume wong terus-terusan kebanjiran karo kabar nganyari saka kabeh piranti lan piranti lunak. Kita ngerti manawa pesen kasebut gampang banget, utamane yen efek saka nganyari sing dibutuhake asring ora katon kanggo pangguna rata-rata. Nanging, nalika nerangake WordPress, sampeyan kudu nggawe manawa nganyari saben aspek situs sampeyan sanalika bisa.

Penting supaya ora nglirwakake nganyari nalika kasedhiya, apa wae nganyari inti kanggo instalasi WordPress utawa versi anyar saka tema utawa plugin WordPress sampeyan. paling alasan penting iki keamanan minangka nganyari anyar bakal mesthekake yen situs sampeyan aman saka ancaman paling anyar.

Nanging, tetep nganyari situs sampeyan uga bakal njamin supaya tetep cepet. Pangembang WordPress tansah ningkatake piranti lunak inti supaya luwih cepet lan luwih dioptimalake. Kanthi nganyari, sampeyan mesthekake yen saben aspek WordPress mlaku kanthi kinerja puncak.

Contone, saben nganyari inti nduweni fitur perbaikan babagan cara situs sampeyan nangani kode lan ngirim konten. Padha bener nalika nerangake nganyari plugin WordPress lan tema aktif sampeyan. Iki mesthekake yen kompatibel karo versi WordPress sampeyan, lan bisa digunakake kanthi efisien.

Sampeyan uga kudu nggawe manawa situs sampeyan nggunakake versi paling anyar saka PHP. Iki bakal nyepetake situs sampeyan banget lan uga njamin kompatibilitas lengkap karo WordPress. Yen sampeyan duwe rencana hosting sing dikelola karo DreamHost, sampeyan duwe akses menyang versi PHP paling anyar. Kajaba iku, situs sampeyan bakal dianyari kanthi otomatis nalika versi WordPress anyar wis siyap.

3. Ngleksanakake Caching kanggo Ngurangi Jumlah Panjalukan Situs Panjenengan

Cara cerdas liyane kanggo nyepetake situs sampeyan yaiku ngleksanakake caching. Cara paling gampang kanggo ngerti caching iku kanggo mikir iku minangka memori short-term situs. Nalika situs diakses kanggo pisanan, salinan kabeh file sing dijaluk disimpen. File sing di-cache iki banjur ditampilake nalika situs sing padha dibukak.

Iki mesthekake yen file situs sampeyan ora kudu dijaluk lan dimuat langsung saka server saben ana sing ngunjungi. Caching kanthi signifikan nyuda sumber daya sing dibutuhake kanggo mbukak situs sampeyan, sing bisa nyepetake kanthi cepet.

Caching bisa uga cukup teknis, nanging pancen gampang diimplementasikake ing situs WordPress. Ana sawetara plugin sing bisa digunakake kanggo nindakake iki. WP Super Cache minangka plugin caching sing paling populer; iku loro tanggung free lan banget prasaja kanggo ngatur.


Nanging, ana siji masalah sing kudu sampeyan pikirake sadurunge nggawe cache situs sampeyan. Wiwit caching nampilake versi situs sampeyan sing disimpen menyang pengunjung, ana risiko sing bisa nuduhake informasi sing wis lawas. Yen situs sampeyan ngemot unsur dinamis, kayata feed Twitter utawa keranjang blanja, iki uga bisa kena pengaruh caching.

Yen sampeyan pengin a solusi caching sing wis dikonfigurasi kanggo situs WordPress sampeyan, nimbang nggunakake DreamPress. Kabeh situs DreamPress kalebu alat caching sing sampeyan butuhake supaya bisa mlaku kanthi cepet.

4. Gunakake Optimization Gambar kanggo Nggawe File Media Panjenengan Cilik

Salah sawijining saluran paling gedhe ing sumber daya situs sampeyan yaiku gambar. Iku apik kanggo nggawe situs katon apik tenan lan kanggo nambah isi teks, nanging uga mbutuhake papan server lan bandwidth. Iki luwih bener yen situs sampeyan ngemot gambar sing berkualitas, kayata ing portofolio, galeri, utawa toko online.

Yen katrangan kasebut cocog karo situs web sampeyan, optimasi gambar minangka alat sing dibutuhake. Ukuran file gedhe duwe pengaruh negatif ing loading kaping lan panggunaan bandwidth, sing ngrusak pengalaman pangguna sakabèhé. Bisa uga ora jelas gambar endi sing dadi pelanggar paling ala amarga ukuran file ora mesthi ana hubungane karo ukuran gambar fisik.

Optimasi gambar minangka proses sing ngompres ukuran file gambar tanpa mengaruhi kualitase. Iki gampang dileksanakake, lan sampeyan bisa ngotomatisasi kabeh proses. Cara pisanan sing bisa digunakake yaiku ngoptimalake gambar sadurunge sampeyan ngunggah menyang situs sampeyan. Disaranake TinyPNG amarga iku free lan gampang banget kanggo nggunakake.

Yen sampeyan luwih seneng ndownload alat kanggo ngoptimalake gambar ing offline, disaranake sampeyan entuk ImageOptim. Iki minangka solusi liyane sing ramah pangguna lan bisa digunakake.

Nanging, ana uga akeh plugin sing ngidini sampeyan ngoptimalake gambar kanthi otomatis nalika diunggah menyang situs WordPress. Favorit kita iki ShortPixel.

Ora mung ShortPixel ngoptimalake gambar kanggo sampeyan, nanging uga bisa digunakake kanggo ngompres kabeh gambar sing ana nggunakake alat optimasi massal sing kuat. Fitur iki bakal ngirit akeh bandwidth lan ruang disk ing jangka panjang.

5. Nyilikake lan Kompres File Situs Web

minification bisa uga kaya istilah fiksi ilmiah pulpy kanggo njlèntrèhaké sinar shrink, nanging sejatine proses kanggo nggawe kode situs sampeyan luwih efisien. Cekakipun, mbusak kabeh konten sing ora perlu ing kode sampeyan supaya bisa mlaku luwih cepet.

Nalika manungsa nulis kode, kita cenderung supaya bisa diwaca lan jelas. Contone, priksa potongan CSS ing ngisor iki:

#abang {
  ukuran font: 1em;
  werna: abang;
}

Apa sampeyan ndeleng carane nggunakake spasi kanggo nggawe tujuan lan fungsi sing jelas? Iki migunani kanggo manungsa, nanging komputer sing ngolah kode kasebut ora perlu kaya ngono. Yen kita nyilikake kode iki, bakal katon kaya iki:

#abang{ukuran huruf:1em;warna:abang;}

Kode iki fungsine identik karo conto sadurunge, nanging komputer bakal maca lan ngolah luwih cepet amarga jumlah karakter sing luwih sithik. Bisa uga ora katon kaya owah-owahan gedhe. Nanging, bayangake sepira isine kode ing situs sampeyan, lan sampeyan bakal weruh carane mbusak kabeh sing ora perlu bisa mbantu ngoptimalake.

Yen sampeyan ora duwe pengalaman nggarap kode langsung, aja kuwatir. Minifikasi bisa ditindakake kanthi gampang tanpa kudu sesambungan karo kode kasebut. Contone, sampeyan bisa nggunakake alat online kanggo nyilikake kode ing browser sampeyan. Disaranake nggunakake Kompresor CSS or minify, amarga loro-lorone nduweni antarmuka sing ramah pangguna lan ngasilake asil kanthi cepet.

Nanging, kanggo situs WordPress, pilihan paling apik biasane plugin. Sampeyan duwe akeh pilihan ing pembuangan, nanging salah siji saka favorit kita Kecepatan cepet ngurangi. Iki minangka alat gratis, mbukak-sumber, lan banget pangguna-loropaken.


Plugin iki bakal nyuda kabeh kode HTML, JavaScript, lan CSS kanthi otomatis. Sampeyan mung bisa ngaktifake plugin lan setelan gawan bakal apik banget, nanging uga nawakake akeh pilihan pangaturan dhewe kanggo pangguna sing luwih maju.

6. Gunakake Jaringan Pangiriman Konten kanggo Ngirim File Gedhe Situs Sampeyan

Nalika komunikasi dadi luwih digital, jarak fisik isih dadi faktor nalika ngirim informasi kanthi online. Nggunakake a Content Delivery Network (CDN) bisa mbantu nggawe pengalaman sing konsisten lan luwih cepet kanggo pengunjung, preduli saka lokasi geografis.

CDN nuduhake jaringan server proxy sing nyebar ing saindenging jagad. Saben server ngemot salinan situs web sampeyan, sing bisa digunakake kanggo ngirim konten kanthi luwih cepet menyang pangguna ing saindenging jagad. Iki ora mung bakal nambah kacepetan situs, nanging uga nambah keamanan.

Kajaba iku, nggunakake seri server proxy bisa nggawe situs sampeyan luwih tahan kacilakan, amarga beban transfer file dibagi ing pirang-pirang server. Iki bakal mbantu nyegah situs kasebut mudhun amarga lalu lintas dhuwur, lan uga bakal mbantu nglindhungi serangan DoS dhasar.

Cara paling gampang kanggo nggunakake CDN karo WordPress yaiku nginstal plugin. Disaranake cloudflare, sing nglindhungi lan nyepetake situs sampeyan kanthi konfigurasi minimal sing dibutuhake.


Uga nambah kacepetan lan keamanan situs sampeyan, Cloudflare uga nyedhiyakake analitik ekstensif sing rinci babagan kinerja situs sampeyan. Yen sampeyan pangguna DreamHost, sampeyan bisa ngaktifake rencana Cloudflare dhasar langsung saka panel DreamHost, lan mbukak ing situs sampeyan.

7. Mung Gunakake Tema lan Plugins Berkualitas Tinggi

Kita wis ngrembug pentinge supaya tema lan plugin tetep dianyari. Nanging, penting kanggo mesthekake yen sampeyan nggunakake alat sing bener kanggo miwiti.

Ana misconception umum sing duwe akeh plugin diinstal bisa alon mudhun situs sampeyan. Bebener? Ora kudu jumlah plugin sing penting, nanging kualitase. Kajaba iku, plugin fokus ing keamanan, SEO, lan e-commerce cenderung mbutuhake sumber daya liyane, amarga nambah kode lan fungsionalitas menyang situs sampeyan. Pramila, penting kanggo riset plugin sing sampeyan gunakake lan priksa manawa ora mbuwang sumber daya luwih akeh tinimbang sing dibutuhake.

Malah tema WordPress bisa mengaruhi kacepetan situs sampeyan. Akeh tema bisa adol dhewe minangka "dioptimalake" utawa "muat cepet" tanpa dadi salah siji. Sawetara tema kalebu fungsi sing ora dibutuhake utawa mbutuhake file luwih akeh tinimbang biasane, sing uga bisa nyebabake kinerja situs sampeyan bakal nandhang sangsara.

milih apik-kode tema lan plugins kualitas dhuwur teka mudhun kanggo riset ati-ati. Priksa manawa mriksa review lan rating pangguna, deleng riwayat nganyari pangembang, lan priksa manawa saben alat wis diuji supaya bisa digunakake karo versi WordPress sampeyan. Adhering kanggo kritéria prasaja iki bakal mbantu mesthekake yen sampeyan ora nginstal apa-apa ing situs sing bisa alon mudhun.

8. Busak Tema lan Plugins sing ora digunakake

Saiki, sampeyan ngerti carane milih tema lan plugin sing paling cepet lan tetep nganyari saben wektu. Langkah sabanjure yaiku kanggo mesthekake yen sampeyan nyingkirake tema lan plugin sing ora dibutuhake maneh.

Iki a tugas pangopènan situs sampeyan kudu nindakake kanthi rutin. Sanajan tema utawa plugin ora aktif ing situs sampeyan, iku isih bakal njupuk munggah spasi ing server lan nyebabake ketegangan sing ora perlu. Kajaba iku, njaga konten sing ora perlu bisa mbingungake para pangurus.

Untunge, ngresiki tema lan plugin sampeyan ora butuh wektu suwe. Langkah pisanan yaiku mbusak kabeh plugin lan tema sing wis ora diaktifake maneh. Elinga yen plugin tartamtu bakal nyimpen data tambahan sing ora bakal dibusak, sanajan sampeyan mbusak plugin kasebut dhewe. Sampeyan bisa uga kudu mbusak file ekstra iki utawa shortcodes kanthi manual.

Sampeyan uga kudu nggawe manawa gawe serep situs sampeyan sadurunge njabut plugin utawa tema, mung ing kasus. Iki bakal mesthekake yen sampeyan bisa bali menyang versi sing wis digawe serep yen ana masalah nalika proses reresik.

9. Ngresiki Pustaka Media lan Kirim Revisi

Iku ora mung plugin lan tema sing bisa mbangun liwat wektu lan clog munggah situs. Nalika situs sampeyan tuwuh, perpustakaan media sampeyan bakal ngisi gambar, dokumen, lan file liyane. Iku ora aneh kanggo situs long-mlaku ngemot atusan utawa ewu file gambar, contone.

Sanajan sampeyan nggunakake optimasi gambar, file sing akeh iki bisa nyebabake sumber daya server sampeyan. Jumlah file kasebut bisa uga ora bisa digunakake maneh. Ngenali lan mbusak file media sing ora digunakake bisa dadi nyeri sing luar biasa yen ditindakake kanthi manual. Untunge, ana plugin sing bisa mbantu sampeyan.

Ing kasus iki, disaranake sampeyan nggunakake Resiki Media plugin.


Plugin iki bakal kanthi otomatis nemokake lan mbusak file media sing ora digunakake ing perpustakaan sampeyan. Bakal nggoleki file sing ora katon ing kaca utawa kiriman lan dilebokake ing tong sampah. Iki ngidini sampeyan ngurutake lan nyimpen file sing pengin disimpen sanajan ora digunakake ing situs kasebut.

Liyane potensial sumber-waster punika révisi kirim. Iki ngidini sampeyan ndeleng versi kiriman sadurunge, sing bisa migunani nalika sampeyan nggawe konten. Nanging, amarga iki sejatine salinan kiriman sampeyan sing wis ana, mula uga bisa njupuk papan sing ora perlu.

Mulane, sampeyan kudu ngresiki arsip revisi kanthi rutin. Siji plugin sing ngidini sampeyan nindakake iki yaiku WP-Ngoptimalake, sing uga ngresiki tabel komentar ing proses kasebut.

10. Ngoptimalake Database Panjenengan

Ana siji wilayah liyane sing bisa mbusak sawetara keruwetan - database sampeyan. Ngoptimalake database situs sampeyan tegese reorganisasi kanggo nyuda papan lan nambah efisiensi.

Yen sampeyan wis tekan iki, sampeyan bisa uga bisa ngira manawa iki bisa ditindakake tanpa kawruh nyata babagan basis data. Sawise kabeh, ana plugin kanggo meh kabeh, lan tugas iki ora kajaba. Sanajan sampeyan pamula lengkap, sampeyan bisa nggunakake WP-DBManager plugin kanggo ngatur database. Plugin iki bakal ngoptimalake, ndandani, lan mbusak database sing ora digunakake kanggo sampeyan.

Sampeyan uga kudu elinga ngresiki database sampeyan. sampeyan bisa nindakake iki kanthi manual, nanging sampeyan ora kudu nyoba kajaba sing ngerti persis apa sing lagi dilakoni. Nanging, disaranake maneh sampeyan nginstal WP-Ngoptimalake, sing uga bisa digunakake kanggo ngresiki database. Alat iki bakal mbusak data sing ora digunakake lan ngoptimalake database MySQL kanthi gaweyan minimal.

Yen sampeyan pengin njaluk luwih akeh babagan optimasi basis data, sampeyan bisa nindakake kanthi WP-CLI, utawa kanthi nggunakake SSH lan phpMyAdmin. Nanging, kaya sing wis kasebut, disaranake sampeyan mung nindakake iki yen sampeyan wis ngalami. Sampeyan uga kudu nggawe manawa nggawe serep pisanan kanggo nyimpen dhewe alangan yen ana salah.

Njaluk Situs Sampeyan Nganti Cepet

Kanthi pengalaman 20+ taun ndhukung mayuta-yuta situs, kita wis nyempurnakake proses kanggo nggawe situs web sampeyan kanthi cepet kanthi rega terjangkau.

Mangerteni liyane

Kabutuhan Kacepetan

Kita ora bisa overstate pentinge njaga situs web ing wangun tip-top. Situs sing alon bisa nyebabake penurunan sing signifikan ing jumlah pengunjung sing tetep ana, sing bakal mengaruhi dhasar sampeyan. Nanging, iki ora kudu dadi nasib situs web sampeyan amarga WordPress nawakake akeh cara kanggo nambah kacepetan situs sampeyan.

Sajrone pandhuan iki, kita wis ndeleng sawetara cara paling apik kanggo ngoptimalake kacepetan blog utawa situs web WordPress sampeyan. Yen sampeyan ngetrapake metode kasebut, situs sampeyan bakal luwih apik, sing bisa nggawe pangguna luwih seneng lan nambah konversi sampeyan.

Siap ngoptimalake situs sampeyan? DreamHost nggawe WordPress gampang! Ninggalake migrasi situs sampeyan, ngatur keamanan lan nganyari, lan ngoptimalake kinerja server kanggo kita. Saiki sampeyan bisa fokus ing apa sing paling penting - ngembangake bisnis sampeyan. Priksa rencana dina iki!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol