Wordpress

11 Manfaat Cloud Computing ing 2021

Nalika nimbang pindhah menyang awan, tujuan sampeyan yaiku kanggo nambah kahanan sampeyan. Gumantung ing syarat unik, sampeyan bisa njupuk kauntungan saka macem-macem keuntungan saka komputasi maya.

Apa sampeyan ngatasi penyebaran anyar utawa migrasi layanan sing wis ana, sampeyan pengin persiyapan awan luwih apik tinimbang yen dipasang ing papan. Kanggo nindakake iki, luwih dhisik sampeyan kudu ngerti keuntungan sing luwih akeh saka teknologi komputasi awan lan cara ditrapake kanggo bisnis sampeyan.

Ing kahanan iki, umume wong njupuk pendekatan tingkat dhuwur kanggo ngerteni keuntungan komputasi awan. Nanging yen sampeyan ndeleng gambar gedhe, ora mesthi gampang kanggo kontekstual babagan carane bisnis sampeyan bisa mujudake keuntungan tingkat dhuwur kasebut. Tanpa mangerteni sawetara kerumitan sing ana ing sangisore permukaan, sampeyan ora bakal bisa ngormati nilai nyata sing bisa ditindakake dening solusi kasebut kanggo organisasi sampeyan.

Ing pandhuan iki, kita ngluwihi pendekatan khas sing asring ditindakake. Kita ngarahake menehi gambaran sing jelas lan luwih lengkap babagan kaluwihan awan. Kita ngluwihi gambar gedhe, supaya kita fokus ing saben keuntungan maya, kita bakal digali luwih jero kanggo mbantu sampeyan ngerti fitur lan fungsi dhasar sing digabungake supaya dadi nyata.

Dadi, gabung karo kita nalika njupuk sampeyan eksplorasi kanggo mbantu sampeyan luwih ngerti keuntungan komputasi awan ing taun 2021.

Cloud Computing: Ngirit Biaya

Layanan migrasi menyang awan ngidini sampeyan dagang biaya modal kanggo biaya variabel. Tinimbang investasi massal ing hardware lan piranti lunak server sampeyan ora perlu, sampeyan mbayar nalika nggunakake sumber daya komputerisasi lan mung kanggo jumlah sing nganggo.

Kanthi pendekatan sing tepat, komputasi awan bisa dadi pendekatan sing paling irit biaya kanggo nyebarake, ngatur, lan nganyarke infrastruktur IT sampeyan.

Sifat komputasi awan dirancang kanggo ngirit biaya. Model rega sing fleksibel, ngontrol konsumsi sumber daya, lan mbusak biaya manajemen sing gegandhengan mung minangka cara komputasi awan bisa ngirit biaya nyata marang panyebaran ing papan.

Ayo dideleng sawetara mekanisme dhasar sing ngidini maya menehi keuntungan ngirit biaya.

Ora ana pitakonan maneh kenapa pindhah menyang komputasi awan… nanging, kenapa ora? ☁ Sinau luwih lengkap ing pandhuan lengkap iki 👇Klik kanggo Tweet

Skala Ekonomi

Komputasi awan ngidini sampeyan entuk biaya variabel sing luwih murah tinimbang sing bisa digayuh kanthi nyata.

Kanthi panggunaan sing dikumpulake ing atusan ewu pelanggan, panyedhiya awan sing unggul bisa entuk skala ekonomi sing akeh, sing ngidini dheweke entuk keuntungan saka model rega sing murah, bayar-as-you-go.

Iki nggawe akses terjangkau kanggo teknologi canggih, kalebu robotika, pembelajaran mesin, lan komputasi kuantum. Sampeyan ora bakal bisa mbayar teknologi kasebut ing njaba model layanan awan, amarga gabungan hardware, piranti lunak, lan biaya sing gegandhengan kanggo nyebarake lan njaga teknologi canggih kasebut pancen astronomis.

Awan uga dadi game-changer kanggo bisnis cilik. Tingkat lapangan, mbukak lawang kanggo teknologi sing sadurunge mung kasedhiya kanggo perusahaan skala gedhe.

Pay-Minangka-Sampeyan-Go

Model rega awan menehi sampeyan keluwesan kanggo ngontrol biaya konsumsi teknologi sampeyan.

Sampeyan bisa nambah utawa mbusak layanan maya nalika lan nalika sampeyan mbutuhake - nyepetake sumber daya sampeyan selaras karo panjaluk, apa musiman utawa jam kerja staf sampeyan - sawayah-wayah ngindhari biaya penyebaran, manajemen, lan upgrade sing ana gandhengane karo panyebaran ing papan. .

Penyebaran ing papan mbutuhake sampeyan kudu mbayar biaya modal kanggo duwe hardware lan piranti lunak. Apa sampeyan nggunakake teknologi utawa ora, sampeyan uga kudu mbayar biaya manajemen lan pangopènan sing gegandhengan.

Akibaté, model maya pay-as-you-go menehi sampeyan kemampuan kanggo ngirim penghematan biaya nyata versus panyebaran ing panggonan - ora kanggo sebutno kemampuan kanggo nyoba teknologi tanpa resiko, tanpa teknologi lan biaya penyebaran.

Skala Otomatis

Piranti keras server lan sumber daya komputasi sing disedhiyakake yaiku platform kanggo mbangun infrastruktur teknologi. Biasane dadi mayoritas basis biaya sampeyan.

Ing méga, fitur skala otomatis menehi kemampuan kanggo ngontrol konsumsi sumber daya komputasi lan biaya sing ana gandhengane. Sampeyan bisa nambah utawa mbusak sumber daya kanthi otomatis kanggo nanggapi owah-owahan sing dikarepake, ngoptimalake panggunaan lan efisiensi biaya kanggo nggunakake sumber daya komputasi, dadi sampeyan mung mbayar apa sing sampeyan butuhake.

Nggunakake sumber daya komputasi ing papan minangka biaya tetep. Sampeyan tuku hardware server sing sampeyan mikir bakal mbutuhake lan dikenani biaya kanggo ngatur lan njaga sumber daya komputasi iki, preduli saka sampeyan nggunakake.

Ing kene, gampang kanggo ndeleng kepiye sampeyan bisa ngirit dhuwit nganggo komputasi awan. Sampeyan bisa njelajah keuntungan hemat biaya awan karo kabeh panyedhiya utama:

  • Alibaba Auto Scaling
  • Azure Autoscale
  • AWS Auto Scaling
  • Google Compute Engine Autoscaling

Instal Mesin Virtual Sementara

Conto sing jelas babagan teknologi awan bisa menehi penghematan biaya sing signifikan yaiku mesin virtual sementara (VM).

VM iki bisa digunakake ing kapasitas panyedhiya awan sing ora digunakake. Dheweke ora bisa ditebak, amarga panyedhiya bisa ngganti sumber daya ing sembarang titik. Amarga kasedhiyan sing ora konsisten, kedadeyan sementara kasedhiya kanthi tarif diskon - biasane 80-90% luwih murah tinimbang rega pay-as-you-go standar.

Yen sampeyan ajeg nindakake beban kerja sing kurang prioritas sing bisa diganggu, VM sementara nawakake solusi sing cocog. Ora mung nggawa penghematan biaya sing signifikan tinimbang biaya VM maya standar, nanging uga ngirit biaya lan masalah kanggo tuku, nyebarake, lan njaga server khusus kanggo jinis beban kerja kasebut.

Instance VM sementara kasedhiya saka kabeh panyedhiya awan utama:

  • Instance Preemptible Alibaba Cloud ECS
  • Amazon EC2 Spot Instances - nganti 90% diskon
  • Mesin Virtual Azure Spot - diskon nganti 90%.
  • Google Cloud Preemptible Virtual Machines — diskon nganti 80%.

Undakan Gratis

Yen sampeyan mung mbutuhake sumber daya sing winates, opsi tingkat gratis sing kasedhiya saka panyedhiya awan ngidini sampeyan ngakses teknologi iki tanpa biaya.

Ing antarane panyedhiya awan utama, opsi tingkat gratis iki kalebu uji coba jangka pendek, gratis 12 wulan, lan mesthi gratis. Saben siji menehi akses menyang 100+ produk awan sing kalebu intelijen buatan, komputasi, basis data, pangembangan, jaringan, panyimpenan, lan liya-liyane.

Yen syarat sampeyan cukup cilik, sampeyan bisa mbukak panyebaran maya sing ora bakal entuk biaya. Kepiye cara ngirit biaya?

Apa maneh, opsi undakan gratis menehi kemampuan kanggo nyoba teknologi sing bakal entuk biaya dhuwur yen sampeyan nggunakake ing papan.

Sampeyan bisa njelajah penghematan biaya sing kasedhiya kanthi opsi undakan gratis saka kabeh panyedhiya awan utama:

  • Uji Coba Gratis Alibaba Cloud
  • Akun Azure Free
  • AWS Gratis Undakan
  • Tingkat Gratis GCP

Cloud Computing: Kaluwihan Mobilitas

Mobilitas komputasi awan nyedhiyakake rekan kerja sampeyan bisa kerja kapan wae, ing ngendi wae, ing piranti apa wae, yen duwe sambungan internet. Ora tau entuk manfaat iki luwih kritis.

Ilustrasi Ringkesan lan Strategi Microsoft Mobile-Cloud. (Sumber Gambar: Microsoft)
Ringkesan lan Strategi Microsoft Mobile-Cloud. (Sumber)

Makarya saka Omah

Pandemi koronavirus wis nyebabake owah-owahan budaya gedhe menyang kerja jarak jauh sajrone 12 wulan kepungkur. Perusahaan ing saindenging jagad wis nutup kantor, kanthi karyawan saiki kerja saka omah, akeh sing ora ana watese.

Komputasi awan nyedhiyakake keuntungan saka stasiun kerja virtual kanthi nyedhiyakake karyawan sing kerja ing omah kanthi cepet, aman, lan akses stabil menyang aplikasi lan data perusahaan langsung saka omah. Sampeyan bisa ngirim akses teknologi sing padha sing bakal diwenehake yen dheweke ana ing kantor menyang tenaga kerja sing beda-beda sacara geografis, supaya staf sampeyan tetep produktif saka omah kaya ing kantor.

Karyawan uga bakal entuk manfaat saka keluwesan pilihan iki, supaya bisa ngoptimalake pengalaman kantor ing omah lan njaga keseimbangan kerja-urip sing luwih apik.

Makarya ing Go

Nunyuk menyang aksesibilitas kapan wae, ing endi wae sing diwenehake dening komputasi awan ngidini sampeyan ndhukung tenaga kerja nalika pindhah. Apa iku tenaga dodolan lelungan, komuter jarak adoh, utawa darurat metu saka kantor, pangguna bisa kerja ing perjalanan.

Karyawan seluler bisa tetep ing daur ulang, kanthi akses menyang data perusahaan paling anyar sanalika dikirim, kolaborasi karo kolega sanajan jarake ewonan mil.

Cloud Computing: Keuntungan Keamanan

Keamanan awan penting banget kanggo kabeh organisasi lan situs klien. Sampeyan ora mung duwe masalah keamanan nalika mindhah sistem kritis lan data sensitif menyang solusi komputasi awan. Nalika file, program, lan data liyane ora disimpen maneh kanthi aman ing situs, kepiye sampeyan bisa ngerti manawa dheweke dilindhungi?

Ing kasunyatan, teknologi maya nggawa paningkatan keamanan sing ora kaetung lan keuntungan sing ana gandhengane. Riset RapidScale nemokake 94% bisnis nglaporake peningkatan keamanan sawise ngalih menyang awan. Ayo ndeleng carane.

Model kanggo Ngamanake Beban Kerja Cloud. (Sumber gambar: HyTrust)
Model kanggo Ngamanake Beban Kerja Cloud. (Sumber)

Nganyari Piranti Lunak otomatis

Nalika pindhah menyang IaaS lan SaaS, sampeyan mbukak kunci keuntungan keamanan nganyari piranti lunak otomatis. Dadi tanggung jawab - ing umume kahanan - panyedhiya awan kanggo nangani nganyari keamanan lan patching kerentanan ing platform kasebut.

Tegese tim teknologi sampeyan bebas saka kuwatir lan sumber daya sing terus-terusan nglacak lan nganyarke piranti lunak kanggo nyegah kerentanan. Obah layanan menyang platform maya uga mbusak potensial staf kanggo nglirwakake nganyari, sing kadhangkala bisa kedadeyan karo piranti lunak sing diinstal sacara lokal.

Piranti Ujung-Ujung

Nalika pindhah menyang méga, sampeyan bakal entuk manfaat saka tambah akses menyang piranti keamanan sing canggih kanggo nambah postur keamanan.

Piranti keamanan iki kasedhiya minangka layanan awan ing ndhuwur infrastruktur keamanan panyedhiya awan sampeyan sing wis ana. Mangkono, padha entuk manfaat saka integrasi jero. Ing ngisor iki mung sawetara conto layanan keamanan awan sing bisa entuk manfaat.

DDoS Protection

Layanan awan ngotomatisasi deteksi lan mitigasi serangan DDoS. Ngidini sampeyan njaga layanan awan lan nglindhungi saka biaya serangan DDoS sing ora dikarepake kaya konsumsi sumber daya sing tambah.

Firewall

Panyedhiya awan nyedhiyakake tingkat perlindungan dhasar liwat firewall paling canggih sing nutupi platform kasebut. Kajaba iku, ana sawetara layanan firewall awan umum sing kasedhiya:

  • Konsol Manajemen - Alat pusat kanggo ngatur lan ngatur aturan firewall ing panyebaran awan sampeyan
  • Firewall Aplikasi Web - Layanan kanggo nglindhungi aplikasi web saka eksploitasi umum
  • Firewall Jaringan Pribadi Virtual — Layanan sing dikelola kanggo nyebarake proteksi firewall ing VPN berbasis awan

Konsol Manajemen Akses Identitas

Umume panyedhiya bakal nawakake konsol tengah sing bisa sampeyan atur lan ngamanake identitas, ngontrol sapa sing duwe akses menyang apa sing bisa ditindakake saben identitas ing kabeh layanan awan sampeyan.

Single Sign-On

Atur lan kontrol akses menyang macem-macem akun lan aplikasi ing panyebaran awan lan ing papan liwat siji mlebu. Ndadekke karo nambah produktivitas lan ease saka nggunakake kanggo karyawan.

Enkripsi kanthi Default

Enkripsi minangka praktik kritis kanggo nglindhungi data sampeyan. Kanthi ngodhe data, meh ora bisa didekripsi tanpa ana kunci dekripsi, njamin rahasia lan keamanan data sampeyan sanajan bakal dicegat utawa diekstrak.

Cloud nggawa keuntungan enkripsi kanthi standar. Kanthi panyedhiya utama sing ngenkripsi data nggunakake AES 256-bit, bisa nyedhiyakake salah sawijining cipher enkripsi paling kuat sing kasedhiya.

Panyedhiya awan biasane nyedhiyakake enkripsi data sampeyan ing rong bentuk:

  • Enkripsi ing istirahat - Nglindhungi data sing disimpen ing méga
  • Enkripsi ing transit - Nglindhungi data nalika pindhah menyang utawa saka méga

Tanggung jawab sing Dituduhake

Manfaat komputasi awan sing signifikan yaiku keamanan dadi tanggung jawab bareng, ngidini sampeyan ngatasi tantangan keamanan informasi sing wis suwe.

Solusi ing lokasi sampeyan bisa uga nandhang tanggung jawab sing ora ditindakake lan sumber daya sing winates kanggo nandur modal ing keamanan. Kanthi pamisahan perhatian sampeyan ing panjaluk sing ora kaetung, lingkungan bisa berkembang ing ngendi panyerang bisa mulai ngeksploitasi kerentanan ing kabeh lapisan.

Penyebaran sing aktif awan ngidini sampeyan ngatasi tanggung jawab sing ora bisa ditindakake, nggunakake daya tahan lan proteksi sing dibangun ing panyedhiya ing tingkat infrastruktur. Kanthi ngganti tanggung jawab keamanan saben dina menyang panyedhiya awan, sampeyan bisa fokus ing papan liya kanggo nambah jangkoan keamanan.

Tanggung jawab bareng ing awan kanggo ngatasi tantangan keamanan sing ora bisa ditindakake. (Sumber Gambar: Microsoft)
Tanggung jawab bareng ing awan kanggo ngatasi tantangan keamanan sing ora bisa ditindakake. (Sumber)

Cloud Computing: Fleksibilitas Dhuwur

Salah sawijining keuntungan komputasi awan inti yaiku keluwesan. Kanthi prasarana lan sumber daya sing wis kasedhiya, teknologi maya menehi kemampuan kanggo nambah utawa mbusak sumber daya kanthi ngeklik tombol.

Sampeyan nggawe kaluwihan sing ora kasedhiya liwat panyebaran ing papan, ing ngendi sampeyan kudu nimbang proses sing rumit, akeh wektu, lan larang kanggo nggunakake layanan anyar.

Fleksibilitas teknologi awan mbukak keuntungan saka sawetara fitur lan kontrol utama.

Ekspansi Bisnis

Yen sampeyan minangka organisasi wiwitan utawa ngembangake, keluwesan awan ngidini sampeyan nggawe kantor virtual anyar ing ngendi wae ing saindenging jagad kanthi mung sawetara klik. Iki mbebasake sampeyan saka watesan biaya lan wektu sing ditrapake dening solusi ing papan. Ing urat sing padha, sampeyan uga duwe kebebasan kanggo nutup sumber daya sing beban finansial saya tambah abot.

Kontrol sumber daya

Nggunakake layanan ing awan menehi sampeyan keluwesan kanggo ngontrol sumber daya sampeyan. Kanthi ngeklik tombol, sampeyan bisa nambah utawa mbusak sumber daya awan kanggo nyukupi panjaluk sing ana, kanthi alat otomatis nyedhiyakake lapisan tambahan kanggo ngoptimalake konsumsi sumber daya. Kontrol sumber daya iki mbantu sampeyan nyedhiyakake efisiensi biaya nalika njaga pangiriman layanan sing optimal kanggo pangguna pungkasan.

Dimensi liya saka kontrol sumber daya yaiku keluwesan model rega. Panyedhiya awan nawakake model rega pay-as-you-go lan reserved-instance, menehi sampeyan keluwesan lan kontrol babagan cara sampeyan nggunakake lan mbayar sumber daya awan. Sampeyan bakal bisa mutusake apa arep mbukak kunci diskon kanthi mbayar dhisik, ngakses opsi sing dibangun kanggo nganyarke menyang teknologi paling anyar kanthi otomatis, utawa tetep nganggo siji teknologi sajrone wektu kasebut.

Nguji Teknologi Anyar

Nyoba teknologi anyar ing papan ora praktis utawa ora bisa ditindakake kanthi finansial. Kanthi awan, sampeyan duwe keluwesan kanggo ngaktifake layanan teknologi anyar lan bisa digunakake sajrone sawetara jam. Kanthi panyedhiya maya sing nawakake uji coba gratis lan rega pay-as-you-go, sampeyan bisa nyoba teknologi anyar iki tanpa alangan finansial.

Kerja Nang endi wae, Kapan wae

Mobilitas teknologi maya — sing wis fokus ing luwih rinci ing papan liya — menehi keluwesan kanggo karyawan sampeyan bisa kerja kapan wae, ing ngendi wae. Iki menehi daya kanggo ngakses aplikasi lan data perusahaan kanthi aman liwat piranti apa wae, anggere duwe sambungan internet.

Cloud Computing: Tambah kacepetan

Kacepetan ing komputasi awan kasedhiya ing pirang-pirang wujud, mbukak kunci macem-macem kaluwihan lan kesempatan. Ing bagean iki, kita bakal njelajah cara kacepetan muter peran ing komputasi awan.

Kacepetan Penyebaran

Nyebarake sumber daya anyar ing méga iku gampang kaya sawetara klik mouse. Kanthi layanan sing kasedhiya on-demand, sampeyan nyuda wektu sing dibutuhake tim kanggo ngakses sumber daya kasebut saka minggu nganti menit - ora kanggo ngilangi beban kerja tambahan sing diselehake ing tim teknologi sampeyan.

Keuntungan net minangka paningkatan dramatis ing ketangkasan organisasi sampeyan. Sampeyan nyilikake wektu lan biaya sing biasane dibutuhake kanggo nindakake eksperimen lan ngembangake aplikasi anyar.

Kacepetan pangolahan

Sumber daya komputasi sing meh ora ana watesan sing kasedhiya ing awan ngidini sampeyan entuk manfaat saka kecepatan pangolahan sing unggul. Beban kerja sing rumit sing mbutuhake pirang-pirang jam kanggo proses ing papan rampung ing sawetara menit. Situs web bakal mbukak luwih cepet; video render luwih cepet. Aplikasi kasebut jembar.

Kacepetan pangolahan unggul uga larang regane nalika ditrapake kanggo crunching data. Nggunakake sumber daya komputasi sing meh ora ana watese awan kanggo layanan kaya data gedhe lan machine learning ngidini sampeyan mbukak kunci wawasan sing jero saka data sampeyan luwih cepet tinimbang analytics tradisional. Ngidini sampeyan

Latency

Azure, AWS, Google Cloud, lan Alibaba ngoperasikake jaringan global kanggo ngirim layanan aplikasi sacara lokal kanthi latensi minimal.

Nalika duwe layanan ing papan bisa uga bisa menehi latensi paling murah, awan kasebut bakal luwih unggul yen sampeyan pindhah menyang internasional. Jaringan panyedhiya awan global sing akeh ngidini sampeyan nyedhiyakake akses latensi sing sithik menyang aplikasi lan data kanggo karyawan lan pelanggan, nggawa UX sing luwih apik lan konsisten sing bebas saka watesan geografi ing solusi ing lokasi.

Cloud Computing: Kolaborasi sing luwih apik

Yen sampeyan bisnis loro utawa luwih anggota tim, kolaborasi kudu dadi prioritas utama. Nggunakake keahlian gabungan tim sampeyan nambah inovasi lan ningkatake output beban kerja. Keuntungan saka kolaborasi adhedhasar awan akeh banget lan penting kanggo tim apa wae sing kudu dipikirake.

Kolaborasi kapan wae, ing endi wae

Mupangat mobilitas awan sing wis didemek ing papan liya cocog karo kolaborasi. Cloud ngidini sampeyan ngirim akses menyang dokumen lan data perusahaan kapan wae, ing ngendi wae, liwat piranti apa wae sing duwe akses internet.

Tegese tim bisa kolaborasi luwih kerep lan luwih efisien, ora preduli apa dheweke kerja saka omah, kantor, utawa malah pindhah ing zona wektu. Iku mbantu nambah partisipasi lan ningkataké inklusi Staff kerja adoh sing asring bisa aran terisolasi.

Nganyari Real-Time

Cloud mbantu ngirim konsistensi data kanggo kolaborasi tanpa stres. Owah-owahan menyang file, dokumen, lan data adhedhasar maya kanthi otomatis ing wektu nyata, tegese tim sampeyan tansah nggarap versi paling anyar kanthi siji sumber.

Iki ngalangi nggawe dokumen duplikat sing ora konsisten lan njamin staf ora ngenteni giliran ngakses dokumen. Kabeh revisi dicathet, supaya sampeyan bisa nglacak sapa sing ngganti apa lan muter maneh menyang versi sadurunge yen ana kesalahan.

Akses File Gedhe

Koyone ora pati penting, nanging ngirim, nampa, lan ngakses file sing signifikan mbatesi produktivitas. Tambah frustasi umume panyedhiya layanan email ora ngidini sampeyan ngirim dokumen luwih saka 25 MB, lan keuntungan saka kolaborasi adhedhasar awan cepet muncul.

Nempatake dokumen ing awan tegese ora perlu ngirim file, mbebasake tim sampeyan saka wektu tundha nalika nampa dokumen lan ngatur distribusi. Iku uga luwih aman: informasi rahasia ora bisa ora sengaja dikirim menyang wong sing salah utawa diundhuh menyang piranti sing duwe kerentanan keamanan.

Cloud Computing: Recovery Disaster Efficient

Apa maksud jahat, bencana alam, kesalahan manungsa, kesalahan piranti lunak, utawa kegagalan hardware, ancaman bencana IT katon gedhe ing pikiran kabeh bisnis, kalebu Behmaster. Mundhut akses menyang sistem lan data kritis, sanajan kanggo wektu sing cendhak, bisa nduwe pengaruh sing signifikan, nyebabake asil negatif liwat downtime produktivitas lan karusakan reputasi.

Pindhah pemulihan bencana menyang model berbasis awan nggawa keuntungan sing signifikan ing respon bencana.

Wektu Recovery luwih cepet

Sampeyan bisa uga ora bisa ngantisipasi utawa nyegah bencana, nanging sampeyan bisa ngetrapake proses kanggo nyepetake pemulihan. Pamulihan lan panyebaran data luwih cepet ing awan, ngidini sampeyan nerusake produktivitas lan operasi kerja normal kanthi cepet, nyepetake pemulihan kanggo kabeh jinis skenario darurat.

Perlu solusi hosting sing menehi keunggulan kompetitif? BehmasterSampeyan wis dijamin karo kacepetan luar biasa, keamanan paling canggih, lan infrastruktur sing bisa diukur. Priksa rencana kita

Luwih saka kaping pindho persentase pangguna awan bisa ngaku pemulihan bencana sajrone patang jam tinimbang pangguna non-awan, miturut RapidScale.

Ora Ana Gagal Titik Gagal

Nyebarake layanan lan nyimpen data ing lokasi nggawe siji titik kegagalan. Sampeyan mbukak risiko siji bilai nuthuk kabeh operasi. Awan nggawa jaringan global kanthi skenario failover sing ora kaetung, kanthi signifikan nyuda kemungkinan downtime.

Ora Ana Watesan Lokasi

Kanthi awan, kabeh jagad dadi situs pemulihan sampeyan. Apa daya ing kantor mati utawa wis kobong, aksesibilitas seluler saka maya tegese teknologi bisa ngiringi sampeyan ing piranti apa wae ing sembarang panggonan, supaya tansah kasedhiya.

Nyegah Data Mundhut

Sawise sampeyan pindhah menyang awan, data sampeyan ora disimpen maneh ing piranti lokal sampeyan. Nanging, dokumen lan database njagong ing méga kanthi senar serep lan nganyari wektu nyata kanggo owah-owahan sing sampeyan lakoni. Sampeyan wis ngilangi akeh risiko mundhut data nalika nyimpen data ing hardware lokal - geni, nyolong, kegagalan hardware prasaja.

Cloud Computing: Mupangat Kelestarian

Nalika kita ngomong babagan kelestarian, kita ngomong babagan nyuda jejak karbon organisasi sampeyan bebarengan karo pendekatan teknologi sing ramah lingkungan. Kanthi kahanan lingkungan saiki, organisasi tanggung jawab kanggo nandur modal ing solusi sing nggawa kelestarian nyata.

Milih pendekatan berbasis awan kanggo teknologi ngidini bisnis sampeyan entuk manfaat kelestarian komputasi awan.

Tenaga dianyari 100%

Amazon, Google, lan Microsoft kabeh aktif nandur modal ing pangembangan energi ijo. Saben wong duwe komitmen kanggo maju menyang masa depan energi resik sing 100% konsumsi energi asale saka sumber ijo.

Kanthi milih salah siji saka panyedhiya iki, sampeyan njupuk pendekatan energi ijo kanggo teknologi.

Efisiensi Karbon

Kanthi pindhah menyang platform awan sing unggul, sampeyan bakal nyuda jejak karbon kanthi signifikan. Nggabungake energi ijo, panggunaan server sing luwih dhuwur, lan praktik liyane, panyedhiya awan ngidini sampeyan nindakake tugas sing padha kanthi jejak karbon sing luwih murah tinimbang solusi ing papan.

Pasinaon saka Amazon lan Microsoft ngira pangurangan tapak karbon ing ngendi wae antarane 88-98% kanggo awan lan padha karo ing papan.

Cloud Computing: Dhukungan sing dipercaya

Nalika nggarap teknologi apa wae, sampeyan bakal nemoni masalah sing ora duwe kawruh kanggo ngatasi masalah. Salah sawijining keuntungan komputasi awan sing apik yaiku kasedhiyan dhukungan nalika kedadeyan kasebut. Ningkatake manfaat awan iki yaiku kasunyatan manawa mayoritas saluran dhukungan gratis. Dadi, ayo njelajah kanthi luwih jero.

Dhukungan Self-Service

Sampeyan bisa ngatasi macem-macem masalah awan liwat saluran dhukungan layanan mandiri sing kasedhiya kanthi gratis (yaiku, yen sampeyan duwe wektu lan kepéngin golek solusi dhewe).

Dokumentasi

Panyedhiya awan misuwur amarga panyimpenan dokumentasi teknis sing akeh. Dheweke ngidini sampeyan mbangun, ngatur, nyebarake, ngatur, lan ngatasi masalah ing macem-macem teknologi sing kasedhiya kanthi biaya nol.

Ing ngisor iki ana pranala menyang dokumentasi sing kasedhiya saka panyedhiya utama kanggo mbantu sampeyan ngerti ukuran sumber daya kasebut:

  • Dokumentasi Layanan Web Amazon
  • Pusat Dokumen Awan Alibaba
  • Dokumentasi Google Cloud
  • Dokumentasi Microsoft Azure

komunitas

Saliyane dokumentasi, saben platform awan nawakake hub sing ndhukung komunitas online sing berkembang maju. Dheweke dadi omah kanggo atusan ewu ahli lan penggemar awan independen, kanthi mbukak nuduhake lan nggabungake kawruh lan keahliane.

Nalika ngunjungi komunitas iki, sampeyan bebas nyambung lan nutul sumber dhukungan gratis sing gedhe-gedhe iki, ekosistem blog, acara, tutorial, lan forum diskusi sing terus berkembang sing nyakup saben topik lan teknologi sing bisa dibayangake.

Sampeyan bisa njelajah komunitas dhukungan sing larang regane ing ngisor iki:

  • Komunitas Pangembang Layanan Web Amazon
  • Komunitas Awan Alibaba
  • Komunitas Google Cloud
  • Dhukungan Komunitas Microsoft Azure

Rencana Dhukungan

Sampeyan ora mesthi duwe kapasitas utawa kemampuan kanggo ngatur lan ngatasi masalah penyebaran awan sampeyan. Pungkasane, sampeyan bisa nemoni kahanan sing mbutuhake dhukungan langsung saka pakar supaya organisasi sampeyan tetep operasional.

Kanggo nutupi kedadeyan kasebut, saben panyedhiya awan nawakake pilihan rencana dhukungan awan dhasar, uga sawetara rencana premium sing dibayar. Nalika sampeyan nggedhekake rencana premium, sampeyan bisa nganyarke level dhukungan kanggo kalebu:

  • Priksa praktik paling apik
  • Saluran komunikasi tambahan - telpon, email, obrolan langsung, telekonferensi video
  • 24/7 kasedhiyan
  • Nerbitake wektu nanggepi sajrone 15 menit kanggo gangguan bisnis sing kritis
  • Dhukungan API
  • Sumber daya latihan - online lan pribadi
  • Akses menyang Manajer Akun Teknis

Sampeyan uga entuk manfaat tambahan kanggo ngatur rencana dhukungan, menehi sampeyan keluwesan kanggo nyetel dhukungan kanggo nyukupi kabutuhan individu - penting yen nimbang rencana dhukungan resmi bisa beda-beda ing antarane $30 / wulan lan $15,000 / wulan.

Sampeyan bisa mriksa pranala ing ngisor iki kanggo njelajah rencana dhukungan sing kasedhiya saka panyedhiya maya utama:

  • Rencana Dhukungan Layanan Web Amazon
  • Rencana Dhukungan Alibaba Cloud
  • Rencana Dhukungan Google Cloud
  • Rencana Dhukungan Microsoft Azure

Cloud Computing: Kepatuhan sing luwih gampang

Nalika nerangake teknologi, kepatuhan minangka pasang regulasi lan syarat sing ditindakake dening pamrentah lan industri.

Apa sampeyan makarya ing industri sing diatur banget, lokasi geografis tartamtu, utawa loro-lorone, kepatuhan teknologi minangka tantangan sing angel banget sing bisa ngatasi kanthi cepet, preduli saka kepinginan sampeyan.

Pangertosan Unsur Kepatuhan. (Sumber Gambar: Medium)
Pangertosan Unsur Kepatuhan. (Sumber)

Cloud nawakake solusi teknologi on-demand sing wis nyukupi sawetara syarat kepatuhan sing paling nuntut. Iki kalebu CSA STAR, GDPR, HIPPA, PCI-DSS, lan sawetara standar ISO. Pindhah menyang panyebaran maya mbatalake wektu, keahlian, lan sumber daya finansial sing dibutuhake kanggo netepi standar kepatuhan sing bisa uga ora bisa ditindakake.

Saben panyedhiya platform nawakake program kepatuhan lengkap kanggo solusi awan. Kabeh padha saingan kanggo ngirim kepatuhan ing luwih akeh sertifikasi, hukum, peraturan khusus industri, keamanan, lan kerangka kerja privasi tinimbang pesainge.

Priksa pranala ing ngisor iki kanggo njelajah program kepatuhan sing ditawakake panyedhiya awan terkemuka:

  • Kepatuhan AWS
  • Alibaba Cloud Compliance
  • Kepatuhan Google Cloud
  • Kepatuhan Microsoft Azure

Cloud Computing: Competitive Edge

Pindhah menyang awan bisa menehi keunggulan kompetitif sing dibutuhake kanggo ngalahake pesaing sampeyan. Miturut studi Versi, 77% bisnis percaya teknologi awan menehi keuntungan kompetitif.

Ora ana siji-sijine dalan kanggo entuk manfaat iki. Iki digayuh kanthi cara sing ora kaetung, ora dikunci kanthi kreatifitas sampeyan nggunakake atribut awan kanggo keuntungan sampeyan. Ing ngisor iki mung sawetara conto babagan carane awan bisa menehi keunggulan kompetitif:

  • Mbebasake tim sampeyan kanggo fokus ing inovasi - Pindhah menyang awan mindhah tanggung jawab kanggo ngatur infrastruktur dhasar menyang panyedhiya sampeyan. Tim IT sampeyan banjur bebas fokus ing proyek inovasi kanggo ngembangake prospek bisnis sampeyan.
  • Tansah nggunakake teknologi paling anyar - Sifat on-demand sing fleksibel saka awan tegese sampeyan bisa nggunakake teknologi canggih nalika nerangake pasar. Bebas saka lag penyebaran utawa syarat finansial sing ditindakake ing persiyapan ing papan.
  • Dadi bisnis sing luwih lincah — Teknologi awan ngidini sampeyan miwiti ing wilayah anyar, nyoba teknologi anyar, lan nambah utawa mbusak layanan kanthi cepet lan gampang. Kelincahan iki ngidini sampeyan ngetutake owah-owahan ing pasar lan njupuk kauntungan saka kesempatan anyar nalika muncul, luwih dhisik tinimbang pesaing.
  • Leveling lapangan dolanan - Skala ekonomi sing kasedhiya liwat awan nggawe teknologi canggih luwih gampang diakses; kanthong jero ora maneh syarat kanggo mbukak kaluwihan saka teknologi ngandika. Organisasi sing luwih cilik saiki duwe kesempatan kanggo entuk keuntungan ing panggung gedhe.

Cloud Computing: Wawasan sing Bisa Ditindakake

Jaman digital wis ngowahi pepatah "kawruh iku kekuwatan" dadi "data iku dhuwit."

Dina iki, kita ngasilake data digital luwih akeh tinimbang sadurunge, kanthi prakiraan saiki nuduhake 2.5 quintillion byte data anyar digawe saben dina ing taun 2021. Sing didhelikake ing data sampeyan minangka informasi sing penting lan bisa ditindakake sing mung ngenteni diidentifikasi lan ditindakake.

Visualisasi Big Data Analytics. (Sumber Gambar: Usability Geek)
Visualisasi Big Data Analytics. (Sumber)

Liwat teknologi maya, sampeyan bisa ngerteni luwih akeh babagan data babagan transaksi pelanggan, proses bisnis, lan panggunaan teknologi, mbantu sampeyan ngowahi data dadi dhuwit.

Keterjangkauan lan keluwesan komputasi awan menehi akses menyang layanan kaya machine learning, AI, lan analytics data gedhe. Layanan kasebut bisa ngidini sampeyan nganalisa lan entuk wawasan saka data kanthi cara anyar, saengga nggawe nilai saka data sing sadurunge ora bisa diakses, utamane ing data sing ora terstruktur.

Akeh solusi basis awan uga dilengkapi analytics sing dibangun, menehi tampilan data sing terintegrasi ing panyebaran sampeyan. Apa prilaku pangguna, konsumsi sumber daya, utawa jinis data liyane, sampeyan bisa kanthi gampang nggawe mekanisme pelacakan lan laporan sing disesuaikan kanggo nganalisa informasi ing saindenging perusahaan. Liwat wawasan kasebut, sampeyan bisa nambah efisiensi, nambah keamanan, ngotomatisasi manajemen sumber daya, lan nggawe rencana aksi kanggo nggayuh tujuan perusahaan.

Bingung karo komputasi awan? 🤷‍♂️ Sinau kepiye saben keuntungan sing digawa awan bisa langsung mengaruhi bisnis sampeyan ing pandhuan iki ☁Klik kanggo Tweet

Summary

Yen sampeyan wis tekan saiki, saiki sampeyan bisa ngerti manawa keuntungan komputasi awan ora bisa dipungkiri lan adoh banget. Kanthi pindhah menyang méga, sampeyan bisa nggawa dandan nyata ing meh kabeh wilayah bisnis sampeyan.

Kita wis mbatesi fitur ndasari, fungsi, lan mekanisme sing digabungake kanggo nggawe keuntungan sing kasunyatan, lan kita wis rembugan carane sawetara keuntungan iki gawan, nalika liyane mbutuhake input aktif kanggo dikenali. Muga-muga, sampeyan saiki duwe pangerten sing kuat babagan keuntungan inti awan sing ngluwihi gambar gedhe.

Liwat pangerten sing anyar iki, sampeyan saiki duwe kesempatan sing luwih apik kanggo ngerteni keuntungan komputasi awan kanggo organisasi sampeyan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol