Media sosial

11 Tips kanggo Ngapikake Desain Iklan Instagram lan Entuk Konversi Liyane

Sinau pentinge desain iklan Instagram sing apik, lan carane nggawe iklan impen dadi kenyataan.

Ana luwih akeh cara kanggo nyelehake iklan ing Instagram, nanging kadhangkala iklan ing media sosial bisa kaya bengok-bengok. Kanggo nggawe iklan sing nyebabake konversi lan ngasilake keterlibatan, sampeyan kudu ngrancang strategi desain iklan Instagram sadurunge narik pemicu ing tuku iklan.

Kanthi 11 tips desain iki, sampeyan bakal sinau carane nggawe iklan Instagram sing bakal digatekake target pamirsa. Sampeyan uga bisa njupuk kauntungan saka template gratis kanggo nyepetake proses desain sampeyan.

bonus: Ngundhuh free Pack 8 Cithakan iklan Instagram mripat-keno digawe dening desainer grafis profesional Hootsuite. Mulai mandheg jempol lan adol luwih akeh dina iki.

Gunakake desain prasaja kanggo ngadeg metu

Layar smartphone ora nyedhiyakake akeh ruang kanggo karya pariwara sampeyan. Nalika entuk perhatian pangguna, pendekatan minimalis biasane paling efektif.

Coba ngurangi iklan sampeyan dadi sethithik unsur visual. Iklan sing apik bisa dadi gambar produk sampeyan kanthi teks sing prasaja, utawa malah mung teks ing latar mburi sing kontras!

Risedesk.io Summer Sale Ngirit $200

Source: Instagram (@risedesk.io)

Iklan Risedesk iki nduweni gambar sing nyatakake kabeh sing dibutuhake mung karo rong bagean: gambar produk lan proposisi nilai sing cendhak. Umume kita mung bisa ngimpi duwe meja sing ora rapi kaya sing ana ing iklan iki, nanging ora ateges kita ora bisa menehi pirsawan iklan sing resik lan teratur kaya meja sing dikarepake.

Werna padhang narik eyeballs

Werna sing padhang lan kontras narik kawigaten, lan nalika ngrancang iklan Instagram sing apik, perhatian yaiku jeneng game kasebut.

Nalika sampeyan nggunakake werna, sampeyan nggampangake pangguna kanggo milih unsur penting saka iklan sampeyan kanthi cepet. Skema warna sing cerah uga bisa nyebabake perasaan positif sing ana hubungane karo perusahaan sampeyan.

Kaos kaki organik sing wis dicuci standar warna-warni latar mburi kuning cerah

Source: Instagram (@colorfulstandard)

Colorful Standard nuduhake manawa produk kasebut ora kudu kebak warna jenuh kanggo nggawe palet sing apik banget. Senajan kaos kaki pucet, latar mburi nambah padhang lan menehi kontras ing wektu sing padha.

Yen sampeyan ora yakin ing ngendi arep miwiti, sampeyan bisa nggunakake setir werna nalika nggawe desain. Coba masangake werna saka sisih ngelawan setir kanggo kontras paling visual.

Tansah produk sampeyan ing ngarep lan tengah

Kaya sing kita tresnani karo misteri sing nggumunake, iki ora ateges sampeyan kudu nggawe pamirsa muter whodunnit kanggo ngerteni apa sing sampeyan adol.

Pangguna Instagram mung butuh sedetik utawa loro kanggo mutusake apa bakal nggulung iklan sampeyan utawa mandheg lan ndeleng. Aja padha mikir apa produk sampeyan.

Nggawe produk sampeyan dadi pusat perhatian ing iklan sampeyan. Sampeyan bisa nindakake iki nganggo werna produk, ukuran, utawa panggonan visual, contone. Ora ketompo carane sampeyan nindakake, jelasake apa sing sampeyan tawarake marang pelanggan.

Bener Hard Seltzer woh wohan beri liar

Source: Instagram (@saestu)

Iklan video iki dening Truly diwiwiti kanthi gambar produk sing apik. Sanajan iklan kasebut kalebu akeh gerakan dinamis, kita langsung ngerti apa sing dipromosekake, sing nggawa kita menyang tip sabanjure…

Nggawe video sing obah

Semburan gerakan ing wiwitan iklan video bakal mbantu supaya bisa dingerteni. Iki penting banget kanggo iklan sing katon ing feed Instagram utawa kaca Jelajahi, amarga iki duwe wektu winates kanggo narik perhatian pangguna sadurunge nggulung.

Luwih saka format liyane, iklan video sing menarik menehi kesempatan kanggo nyritakake crita sing disambungake karo pelanggan. Aja ngliwati kasempatan iki kanthi njupuk video statis!

Pamerake jangkauan sampeyan

Iklan Video, Koleksi, lan Carousel kabeh ngidini sampeyan nuduhake luwih saka siji produk, utawa sawetara aspek saka siji produk. Iki minangka kasempatan kanggo nuduhake apa sing sampeyan tawarake menyang pelanggan.

Iklan sing apik bakal duwe macem-macem, nanging uga bakal duwe pesen sing koheren sing nyambungake kabeh. Pelanggan sampeyan luwih cenderung melu karo unsur acak.

Kaos ijo Rue Saint Patrick

Kaos Rue Saint Patrick tan

Kaos Rue Saint Patrick pink cahya

Source: Instagram (@ruesaintpatrick)

Ing conto iki, Rue Saint Patrick njupuk pendekatan minimalis kanggo iklan Carousel sawijining. Panggunaan kaos gaya siji supaya pesen tetep fokus lan ing wektu sing padha nyedhiyakake pangguna pengalaman interaktif sing niru browsing toko online ing iklan kasebut.

Nggawe teks sampeyan pop

Visual iklan sampeyan minangka bagean paling penting saka desaine, nanging iki ora ateges mung bagean sing penting. Lan kaya visual, nalika nerangake teks, kurang biasane luwih.

Tansah pesen sampeyan cekak lan langsung.

Salinan Wordy bisa clutter munggah iklan, nggawe pamirsa bisa harder kanggo ngerti pesen sing arep kanggo ngirim. Lan ora ana sing pengin kerja nalika nggulung feed Instagram.

Teks sing sampeyan isi kudu nganggo font sing gedhe lan gampang diwaca. Mayoritas pamirsa bakal nglirik iklan sampeyan ing layar cilik.

Nggawe segampang mungkin supaya dheweke entuk pesen sampeyan.

Iklan headspace 28% kurang sedih

Source: Instagram (@headspace)

Teks ing iklan Headspace iki nindakake kabeh sing dibutuhake lan liya-liyane. Penempatan teks kasebut digabungake karo desain iklan sakabèhé, kanthi blok teks sing proporsi kanthi apik meh padha karo anget srengenge.

Apa maneh, bentuk font sans-serif geometris nyuarakake bentuk mripat lan tutuk sing prasaja ing ilustrasi sing diiringi.

Tetep konsisten

Sembarang iklan sing sampeyan gawe bakal ilang kanthi cepet, nanging nduweni identitas visual sing konsisten sing nyambungake kabeh iklan sampeyan bakal mbantu perusahaan sampeyan tetep ana ing kepala pangguna.

Kritik skema warna konsisten lan identitas visual

Source: Instagram (@kritikhq)

Iklan ing conto iki ora identik, nanging nuduhake unsur-unsur penting sing nggawe gaya bisa dingerteni. Kritik nggawe garis liwat ing ngarsane media sosial kanthi skema warna lan format teks, uga kanthi nggunakake segitiga.

Yen iki katon kaya akeh sing kudu dilacak, ana akeh alat kanggo nuduhake sampeyan carane ngrancang iklan Instagram kanthi gaya khas perusahaan sampeyan dhewe. Salah sawijining cara yaiku nggunakake cithakan, sing bakal dibahas ing artikel iki.

Gawe caption

Iklan Instagram sampeyan ora mung foto utawa video. Katrangan kreatif uga minangka bagean saka pengalaman sing sampeyan tampilake menyang pamirsa. Wenehi swara sing padha karo iklan liyane.

Lan kanggo iklan kanthi nada playful, nggunakake emoji ing caption bisa nambah kapentingan visual lan unsur fun.

Kaya teks apa wae ing iklan sampeyan, mesthine tetep cendhak. Sisih paling penting kudu katon tanpa ngeklik liyane.

Angus Reid Forum ganjaran $ kanggo nuduhake pikirane

Source: Instagram (@angusreidforum)

Angus Reid ngrampungake akeh kanthi caption singkat iki: Iki langsung ngarahake pamirsa lan menehi alesan kanggo melu.

Lan sing paling penting, nindakake iki tanpa nggawe klik pangguna liyane.

Nggawe video sing bisa tanpa swara

Ing Instagram, film bisu isih luwih populer tinimbang ngobrol. Meh 99% pangguna Instagram bakal ndeleng iklan sampeyan ing piranti seluler, tegese umume wong bakal nonton video sampeyan kanthi swara mati. Iklan video kudu ngomong apa sing kudu diomongake sanajan lagi bisu.

Yen swara penting kanggo video sampeyan, coba tambahake katrangan tertutup. Iki nggawe browsing luwih ramah lan luwih gampang diakses dening wong sing duwe gangguan pangrungu.

Nyempurnakake desain sampeyan kanthi tes A/B

Miwiti karo prinsip desain iklan sing kuwat iku apik, nanging ora ana sing bisa ngalahake kawruh praktis babagan apa sing bisa mandheg lan menehi perhatian target pamirsa.

Sawise sampeyan duwe sawetara gagasan desain sing padhet, sampeyan bisa nggunakake tes A/B kanggo nemokake endi sing paling sering diomongake karo pelanggan.

Tes A/B minangka cara kanggo ngerteni iklan sing ditanggapi para pamirsa. Iki kalebu nampilake macem-macem versi iklan sing padha menyang wong sing beda-beda lan nelusuri sepira kerepe saben versi digunakake. Iki menehi data nyata babagan skema warna, katrangan, utawa tombol ajakan tumindak, contone, sing paling apik kanggo tujuan pariwara sampeyan.

Iki bisa uga nggegirisi, nanging ana macem-macem alat kanggo tes A/B sing bisa mbantu proses iki, kalebu AdEspresso dening Hootsuite.

Aja nganti iklan sing sampurna ngganggu iklan sing efektif

Penting kanggo mikir babagan desain iklan Instagram sampeyan, nanging aja nganti nggodho iklan sing sampurna!

Ora preduli sepira nggumunake kreasi sabanjure, yen pamirsa ndeleng perkara sing padha bola-bali, dheweke bakal ngalami kesel iklan lan mandheg nggatekake.

Iki sing nggawe template iklan migunani banget. Sawise sampeyan ngrampungake tampilan pariwara, sampeyan bisa nggunakake maneh template kanggo nyegerake kehadiran media sosial kanthi iklan anyar kapan wae sampeyan butuh.

Ukuran iklan Instagram

Gumantung saka jinis iklan Instagram sing sampeyan pasang, ana macem-macem pedoman teknis sing kudu ditindakake nalika nggawe.

Nalika ngrancang iklan sampeyan, sampeyan kudu nimbang format (gambar, video, Carousel, utawa Koleksi) lan ing ngendi bakal katon ing aplikasi Instagram (ing feed, Stories, Jelajahi papan, utawa Reels)-sanajan ora kabeh format bisa diselehake ing saben bagean app.

Ngerti pedoman kasebut bakal mbantu sampeyan nggawe iklan sing nggumunake ing endi wae. Yen ana keraguan, Facebook for Business duwe rincian lengkap babagan pedoman sing disaranake lan dibutuhake.

Iklan gambar Instagram

  • Format sing disaranake: JPG utawa PNG
  • Ukuran file maksimal: 30 MB
  • Rasio aspek sing disaranake: 1:1 kanggo iklan ing feed, 9:16 kanggo crita utawa Jelajahi iklan
  • Resolusi gambar minimal: 1080 × 1080 piksel
  • Ukuran minimal: 500 piksel

Iklan video Instagram

  • Format sing disaranake: MP4, MOV, utawa GIF
  • Ukuran file maksimal: 250 MB
  • Durasi video: 1 detik nganti 60 menit
  • Rasio aspek sing disaranake: 9:16 kanggo iklan Cerita utawa Reels, 4:5 kanggo Jelajahi utawa iklan ing feed
  • Resolusi minimal: 1080 × 1080 piksel
  • Ukuran minimal: 500 piksel

Iklan Carousel Instagram

  • Format sing disaranake
    • Gambar: JPG, PNG
    • Video: MP4, MOV, utawa GIF
  • Ukuran file maksimal
    • Gambar: 30 MB
    • Video: 4 GB
  • Rasio aspek sing disaranake: 1:1
  • Resolusi minimal: 1080 × 1080 piksel kanggo iklan ing feed, 1080 × 1080 piksel kanggo iklan Stories.

Iklan Koleksi Instagram

  • Format sing disaranake
    • Gambar: JPG, PNG
    • Video: MP4, MOV, utawa GIF
  • Ukuran file maksimal
    • Gambar: 30 MB
    • Video: 4 GB
  • Rasio aspek sing disaranake: 1.91:1 nganti 1:1
  • Resolusi minimal: 1080 × 1080 piksel
  • Ukuran minimal: 500 × 500 piksel

Alat desain iklan Instagram

Sampeyan ora kudu dadi desainer profesional kanggo nggawe iklan sing menonjol. Apa sampeyan nggoleki inspirasi utawa pandhuan sing rinci, ana akeh alat kanggo mbantu nggawe kreatifitas sampeyan!

Umume nawakake akun gratis saliyane sing mbayar kanthi fungsi sing luwih maju.

  • AdEspresso nawakake suite lengkap layanan kanggo ngatur iklan media sosial. Iki nggabungake alat desain lan cithakan kanthi fitur kanggo mbantu ngrancang strategi iklan lan nganalisa asil, ditambah alat uji pamisah sing mbantu sampeyan ngoptimalake kampanye.
  • Adobe Spark nyedhiyakake alat desain ing platform sing terintegrasi karo produk Adobe liyane. Bisa diakses saka browser desktop utawa aplikasi seluler.

Manfaatake anggaran pariwara Instagram kanthi AdEspresso dening Hootsuite. Nggawe, ngatur, lan ngoptimalake kabeh kampanye iklan Instagram kanthi gampang ing sak panggonan. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Gampang nggawe, nganalisa, lan jadwal kiriman lan Crita Instagram karo Hootsuite. Ngirit wektu lan entuk asil.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol