Wordpress

14 Perkara Apik Sampeyan Bisa Nggawe Kanthi WordPress (Saliyane Blogging)

Wiwit taun 2003, WordPress wis digunakake kanggo nguwasani mayuta-yuta kehadiran online. Iku angel kanggo pracaya apa donya bakal kaya tanpa WordPress — siji bab tartamtu iku 28 persen Internet bakal ilang yen WordPress ora ana. Kanthi luwih saka 1.2 milyar undhuhan nganti saiki, WordPress wis nuduhake sepira kuate bisa, lan ora mung alat blogging maneh.

Kanggo ngurmati ulang tahun WordPress kaping 14 tanggal 27 Mei, ing ngisor iki ana 14 perkara sing apik tenan sing sampeyan ora ngerti sing bisa ditindakake nganggo WordPress.

Kekuwatan WordPress: 14 Perkara sing Sampeyan Ora Sadar Sampeyan Bisa Nggawe

Kekuwatan WordPress: 14 Perkara sing Sampeyan Ora Sadar Sampeyan Bisa Nggawe

1. Mbangun Toko Afiliasi

Sampeyan wis miwiti situs web… dadi kenapa ora entuk dhuwit? Nambahake pranala afiliasi menyang kaca lan kiriman sampeyan minangka cara sing apik kanggo entuk dhuwit. Ing ngisor iki sawetara solusi kanggo nambah tautan afiliasi kanthi aman menyang situs sampeyan.

ThirstyAffiliates
ThirstyAffiliates

ThirstyAffiliates ngidini sampeyan nggawe tautan sing nyenengake kanthi visual sing nyambungake konten sampeyan menyang produk sing cocog kanthi proses siji klik. Njupuk guesswork nggunakake pranala afiliasi. Kanthi ThirstyAffiliates sampeyan bakal bisa ngatur kemajuan kanthi nyedhiyakake pelacakan penjualan sing akurat lan ngarahake pranala afiliasi sing ora apik nggunakake URL situs web sampeyan.

WP: Manajer Afiliasi
WP: Manajer Afiliasi

Nggolek dodolan luwih akeh menyang toko utawa situs sampeyan? Manajer Afiliasi WP bisa uga kanggo sampeyan. Nawakake solusi kanggo plugin e-dagang, WP Affiliate Manager mbantu sampeyan nglacak pitunjuk lan afiliasi sing dikirim menyang situs sampeyan supaya sampeyan bisa menehi komisi sing bener. Plugin kasebut uga nglaporake lalu lintas lan dodolan wektu nyata supaya sampeyan bisa nglacak penghasilan lan pembayaran. Luwih apik - ora ana watesan babagan jumlah afiliasi sing bisa sampeyan ndhaptar.

Link Afiliasi Gampang
Link Afiliasi Gampang

Solusi liyane kanggo ngatur kabeh pranala afiliasi sampeyan yaiku karo Link Afiliasi Gampang. Kanthi plugin iki, sampeyan bisa nggawe pranala cendhak kanggo nutupi pranala afiliasi supaya bisa gabung karo konten sampeyan. Link bisa gampang digawe nggunakake editor visual lan HTML. Add-ons uga bisa uga kalebu kaya analytics lan pranala geo-spesifik kanggo dhukungan dodolan regional lan lokal.

2. Ayo Pangguna Book Online

Yen sampeyan pengin ngidini pengunjung nggawe jadwal janjian lan ndeleng kasedhiyan langsung ing situs web WordPress sampeyan, ora katon luwih saka sistem pesenan. Ing ngisor iki sawetara ekstensi pesenan sing pantes kanggo ngerti.

Penjadwal BirchPress

Plugin premium Penjadwal BirchPress ngidini sampeyan nggunakake shortcode kanggo nampilake fungsi pesenan langsung menyang kaca lan kiriman sampeyan. Nalika pangguna ngunjungi situs sampeyan, dheweke bisa mriksa kasedhiyan janjian banjur ngekspor reservasi langsung menyang tanggalan sing wis ana, kalebu Google, iCal, Android, Outlook, lan iPhone. Pangguna banjur bisa milih nampa pangeling email kanggo sesi sing bakal teka.

Forms Gravity

Forms Gravity minangka cara liyane sing apik kanggo nambah formulir kontak menyang situs sampeyan. Plugin kasebut aman lan fleksibel, ngidini integrasi sing ora kaetung sing ngidini sampeyan nggawe solusi pesenan lengkap kanggo pengunjung situs.

Bookly

Plugin premium Bookly minangka plugin pesenan janjian sing kaya fitur sing kalebu kranjang blanja lan integrasi WooCommerce. Kanggo rega premium, sampeyan bakal entuk sistem pesenan responsif sing kalebu dhukungan multibasa, integrasi PayPal, lan setelan admin sing fleksibel.

3. Nggawe Listings Real Estate

Sampeyan bisa nambah fungsionalitas WordPress kanthi nggabungake fungsionalitas real estate langsung menyang blog utawa situs WordPress sampeyan. Malah ana sawetara tema sing wis dibangun kanggo real estate - nanging pisanan, sampeyan kudu ngaktifake fitur iki liwat plugin. Ing ngisor iki sawetara integrasi real estate sing bisa mbantu.

WP-Properti

Yen sampeyan pengin nggawe real estate, manajemen properti, lan dhaptar pertunjukan khusus sing bisa disesuaikan, WP-Properti punika Plugins anjog kanggo iki. Sampeyan malah ora perlu kanggo nampilake omah yen sampeyan ora pengin…plugin iku maneka warna lan cukup fleksibel supaya sampeyan bisa dhaptar entitas liyane.

Listing Properti Gampang

kanthi Listing Properti Gampang, sampeyan bisa nggawe situs real estate dinamis lan sugih fitur mung sawetara menit. Plugin menehi adjustability karo situs, ngijini sampeyan kanggo milih antarane dhaftar responsif lengkap utawa format kothak. Situs sampeyan bakal dioptimalake kanthi lengkap kanggo mesin telusur lan ramah seluler. Lan kanthi atusan tema sing bisa digunakake kanggo milih, nggawe kaca sampeyan cocog karo merek perusahaan sampeyan pancen gampang.

WPL Real Estate

WPL Real Estate menehi keluwesan ditambahaké ing desain kanggo real estate lan pasar vertikal. Liwat plugin sing sugih fitur, sampeyan bisa nambah, mbusak, lan ngganti kolom tanpa kudu ngatur basis data. Nalika WPL Real Estate ndhukung 100,000-plus listing, uga kalebu optimasi server sing bisa ndhukung liwat yuta listing.

4. Adol Barang Fisik utawa Digital

WordPress diwiwiti minangka alat blogging, nanging wiwit diwiwiti, wis berkembang dadi platform sing fungsional kanggo nggawe situs e-dagang. Thanks kanggo plugin lan pangembang pihak katelu, sampeyan bisa kanthi gampang nambah fungsi e-dagang menyang situs sampeyan tanpa ngerti carane nggawe kode.

Ing ngisor iki sawetara plugin WordPress paling ndhuwur kanggo nglengkapi situs sampeyan kanthi fungsi e-dagang supaya sampeyan bisa miwiti nggawe bank barang nyata utawa digital. 

WooCommerce

WooCommerce is ing Plugin e-commerce sing unggul (download 25 yuta luwih), nampilake piranti lengkap kanggo mbantu sampeyan mbangun lan mbukak bisnis vendor online. Out of the box, WooCommerce nawakake atusan integrasi kalebu gateway standar PayPal, mriksa lan transfer bank, Google Analytics, opsi pengiriman dhasar, kemampuan kanggo nambah ekstensi premium kanggo opsi kayata FedEx, UPS, USPS, manajemen inventaris, laporan, kompatibilitas karo tema WordPress apa wae, lan liya-liyane.

Gampang Digital Downloads

Gampang Digital Downloads ndadekake gampang banget kanggo adol barang sing ora nyata ing situs sampeyan. Apa jinis undhuhan sampeyan yaiku piranti lunak, dokumen, foto, ebook, lagu, grafis, utawa jinis file media liyane, plugin Easy Digital Downloads ndadekake konten sampeyan bisa dituku ing saindenging jagad. Luwih apik, plugin ndhukung 15-plus jinis pembayaran lan multibasa.

Shopify

Senajan Shopify minangka platform mandiri, dheweke wis ngembangake integrasi WordPress supaya sampeyan bisa adol barang ing blog utawa situs WordPress. Ekstensi kasebut bisa nggawe toko mini mandiri ing blog utawa situs web WordPress sampeyan, nyambung langsung menyang platform blanja sing aman Shopify. Gampang banget kanggo persiyapan lan menehi akeh kemungkinan kustomisasi supaya pangguna pungkasan sampeyan ora ngerti yen ana ing rong platform sing kapisah.

5. Nggawe Situs web Direktori nganggo Peta

Gampang kanggo ngowahi situs WordPress sampeyan dadi bisnis direktori sing kuat. Nggunakake salah sawijining plugin kasebut minangka pitulung, sampeyan bisa ngowahi kabeh situs dadi situs web direktori utawa mung nambah fitur kasebut menyang kaca tartamtu.

Direktori Sabai

Plugin premium Direktori Sabai menehi sampeyan kemampuan kanggo mbangun direktori bisnis lokal sing didorong komunitas, padha karo Yelp.com, Yahoo! Lokal, utawa Google+ Places. Plugin nggunakake peta interaktif lan bisa disesuaikan kanthi lengkap kanggo mbantu pengunjung ndeteksi sumber daya sing paling cedhak karo dheweke lan milih foto lan ulasan kanggo mbantu wong liya nemokake bisnis lokal sing berkualitas liwat situs sampeyan.

Plugin Business Directory

The Plugin Business Directory bisa nambah review gaya Yelp utawa direktori gaya Yellow-Pages kanggo nyambungake pangguna sampeyan. Kanthi kemungkinan kustomisasi lengkap, sampeyan bisa nggabungake plugin iki kanthi tema situs sampeyan supaya tetep ing merek. Plugin kasebut dilengkapi kolom formulir sing bisa diowahi kanthi lengkap, uga kemampuan kanggo ngunggah foto lan nampa pembayaran kanggo dhaptar. Ora suwe sampeyan bakal bisa ngowahi situs web dadi direktori online sing berkembang maju.

Direktori Geo

Direktori Geo ngidini sampeyan nambah mayuta-yuta dhaptar menyang blog utawa situs liwat tambahan gratis lan premium. Ing wektu sing cendhak, sampeyan bakal bisa nggawe dhaptar sing bisa disesuaikan kanthi lengkap sing menehi pengalaman pangguna sing menarik. Ora perlu kurban desain utawa estetis; alat iki bisa kebak diatur kanggo cocog situs saiki.

6. Miwiti Forum

Yen sampeyan pengin mbangun komunitas sing setia, situs forum minangka pamblokiran sing apik kanggo nggayuh iki. Forum menehi kemampuan kanggo mangsuli pitakon lan sesambungan karo komunitas merek sampeyan ing setelan sing dikontrol. Ing ngisor iki sawetara plugin forum sing unggul kanggo mbangun komunitas online.

bbPress

Saka pangripta WordPress, bbPress menehi kemampuan kanggo effortlessly nyiyapake forum diskusi ing situs ing siji klik. Plugin fokus ing gampang integrasi karo akun pusat nanging uga bisa digunakake karo forum multisite sing ngidini sampeyan mbagi situs dadi bagean.

Pitakonan lan Jawaban DW

The Pitakonan lan Jawaban DW plugin ngidini sampeyan nggawe forum sing fokus ing pitakonan lan jawaban, padha karo Quora. Pembaca utawa pangguna bisa ngirim pitakonan sing bisa nyaring, pesen, ngowahi, utawa mbusak. Shortcode nggampangake nglacak lan ngatur kabeh pitakonan ing forum sampeyan.

buddypress

Cara liya sing apik kanggo mbangun komunitas sampeyan yaiku liwat buddypress. Plugin kasebut ngidini pangguna nggawe profil khusus sing ngidini dheweke gabung ing diskusi lan mbangun sambungan kekancan. Sampeyan bisa ngatur aliran kegiatan karo anggota lan grup, uga diwenehi kabar nalika pangguna ngirim menyang situs sampeyan. BuddyPress uga ngidini nggawe komunitas mikro sing efisien kanggo nggedhekake keterlibatan lan kegiatan - kabeh saka situs web WordPress sampeyan.

7. Rally Readers Panjenengan Around A sabab

Kanthi nambahake tautan crowdfunding menyang situs sampeyan, sampeyan bisa ngumpulake pangguna ing mburi produk sabab. Tujuan crowdfunding yaiku kanggo ngumpulake dana kanggo tujuan sing sampeyan percaya lan gampang dibangun ing WordPress. Ing ngisor iki sawetara plugin sing bisa ngetrapake fitur iki.

IgitionDeck

IgnitionDeck nawakake kerangka crowdfunding unik sing mbisakake fungsi sumbangan. Kanthi plugin kasebut, sampeyan bisa nggunakake statistik wektu nyata kanthi tampilan ngarep lan mburi mburi sing dirancang kanthi apik. IgnitionDeck bisa dianggo kanthi apik karo ewonan tema WordPress, lan uga wis ngembangake kerangka kerja crowdfunding gratis, Tema 500.

Amal

The Amal plugin nyedhiyakake toolkit penggalangan dana WordPress sing menehi kontrol lengkap karo upaya penggalangan dana WordPress. Liwat plugin kasebut, sampeyan bisa mbantu pangguna ndhukung sabab umum. Gunakake PayPal lan pembayaran offline, utawa sampeyan bisa uga nimbang tambahan pambayaran premium, kayata Stripe utawa PayFast, kanggo nyetel kabutuhan crowdfunding menyang konten sing wis ana utawa anyar.

Penggalangan dana WordPress

Kanthi entuk anggota karo WPMU DEV, sampeyan bakal entuk akses menyang plugin penggalangan dana. Sampeyan bisa ngumpulake sumbangan utawa crowdfund proyek, uga ngidini pangguna kanggo janji kontribusi siji utawa milih kanggo sumbangan ambalan kanggo terus ndhukung sabab.

8. Invoice A Klien

Ayo dadi ngadhepi iku…invoice bisa dadi pain nyata. Yen sampeyan ngremehake nggawe invoice kanthi manual, ana sawetara plugin WordPress sing bisa ditindakake.

Sprout Invoices

Ease munggah lan nambah alur kerja invoice karo Sprout Invoices. Plugin kasebut nyedhiyakake sawetara template sing bisa disesuaikan kanthi lengkap supaya cocog karo tema sampeyan lan nampa macem-macem cara pembayaran. Nalika versi gratis teka karo pembayaran PayPal, versi pro menehi upgrade tambahan bebarengan karo tambahan pembayaran.

WooCommerce PDF Invoice & Packing Slip

Tambah invoice PDF kanthi otomatis menyang email konfirmasi pesenan e-commerce sampeyan Invoice PDF WooCommerce. Kanthi plugin kasebut, sampeyan bisa ngetokake invoice ing 18 basa sing beda-beda, ngatur HTML/CSS cithakan kanthi lengkap, lan nyimpen kabeh invoice sing digawe ing kaca akun sampeyan.

Invoice ngiris

Invoice ngiris iku sistem invoice liyane sing nggawe invoice gampang. Fitur utama kalebu cara pembayaran offline, PayPal Express Checkout, invoice ing mata uang apa wae, ngekspor invoice menyang CSV, lan liya-liyane.

9. Nawakake Dhukungan Liwat Live Chat

Yen sampeyan nawakake layanan utawa produk apa wae, kemungkinan sampeyan nawakake dhukungan pelanggan. Nyedhiyakake dhukungan wektu nyata bisa migunani banget kanggo ngamanake tuku, utawa mung tetep pelanggan ing situs sampeyan amarga sampeyan bisa langsung mangsuli pitakone.

Gampang banget kanggo ngaktifake fungsi obrolan langsung ing situs web WordPress sampeyan. Ing ngisor iki sawetara solusi kanggo mbantu sampeyan.

HubSpot Live Chat

Ahli ing generasi timbal nggawa kita manggon chatting. Hubspot Live Chat ngidini sampeyan ngobrol karo pengunjung, prospek, lan pelanggan kanthi nyata-wektu, duwe obrolan pribadi ing skala karo chatbots, lan melu obrolan obrolan kontekstual ing ngendi wae. Fungsi iki ngidini sampeyan nggunakake pesen obrolan sing prasaja kanggo ngasilake luwih akeh timbal lan nutup tawaran liyane.

Dhukungan WP Live Chat

Dhukungan WP Live Chat ditujokake kanggo bisnis cilik sing golek solusi chatting sing larang. Iki minangka salah sawijining plugin obrolan WordPress sing paling populer amarga ana alesan. Plugin kasebut dilengkapi dhaptar fitur sing apik tenan, kalebu enem tema kothak obrolan langsung sing wis ditemtokake, kemampuan kanggo nyeret lan nyelehake obrolan ing ngendi wae ing kaca sampeyan, integrasi Google Analytics, kemampuan terjemahan, lan liya-liyane.

Tawk.to Live Chat

Tawk.to manggon chatting menehi kemampuan kanggo ngawasi lan ngobrol karo pengunjung situs - soko ora mung apik kanggo manggon chatting, nanging kanggo ngasilaken dodolan anyar lan timbal. Plugin kasebut kompatibel karo kabeh browser web lan malah wis ngembangake aplikasi gratis kanggo iOS, Android, Windows lan Mac OSX.

Tidio Ngobrol Langsung

Tidio Ngobrol Langsung dirancang karo komunitas WordPress ing pikiran. Plugin kasebut ngidini sampeyan ngobrol lan ngubungi pengunjung ing situs sampeyan - malah ndhukung 140 basa sing beda kanggo mbantu sampeyan entuk jangkauan global.

Kanthi Tidio Live Chat, sampeyan bisa ngatur live chat karo telung desain template lan skema warna sing bisa disesuaikan. Malah ngidini integrasi karo Zendesk, GetResponse, SalesForce, MailChimp, lan liya-liyane.

10. Nyedhiyani Dhukungan Pelanggan Kanthi Pangkalan Pengetahuan

Kanggo nyuda pitakon dhukungan, sampeyan bisa uga mikir nggawe utawa nambah basis pengetahuan menyang situs sampeyan. Basis kawruh (kadhangkala diarani minangka "portal dhukungan" utawa "garsi dhukungan") bakal mbantu pangguna nemokake jawaban lan sumber daya kanthi cepet kanggo pitakonan. Iki mung solusi basis pengetahuan WordPress.

Basis Pengetahuan WP

Nggawe basis kawruh atraktif lan profesional karo Basis Pengetahuan WP. Plugin responsif kanthi lengkap ngidini pengunjung navigasi menyang artikel sing nampilake jawaban nggunakake mesin telusur teks prediktif kanggo nyederhanakake proses telusuran. Kanggo pangembang, gampang banget nyetel tampilan basis pengetahuan supaya cocog karo situs web sampeyan.

Pangkalan Pengetahuan Heroik

The Pangkalan Pengetahuan Heroik dening HeroThemes minangka plugin premium sing mbantu sampeyan nyuda biaya dhukungan lan tiket dhukungan kanthi gampang nambah basis pengetahuan sing nyenengake ing situs sampeyan. Sawetara fitur plugin kalebu kemampuan kanggo nambah lampiran artikel, pesen maneh isi, jawaban cepet, lan analitik sing dibangun.

11. Mbangun Kaca Classifieds

Yen sampeyan pengin mbangun pasar menyang situs web sampeyan, aja golek luwih saka nambah kaca iklan baris menyang situs sampeyan. Ing ngisor iki sawetara plugin sing dibangun khusus kanggo iki.

Iklan WP

Sampeyan bisa kanthi gampang nambah iklan baris menyang situs nggunakake shortcodes karo Iklan WP. Unggah pirang-pirang gambar saben klasifikasi nggunakake browser media WP, utawa mbutuhake pangguna pungkasan ngirim gambar sadurunge ngirim dhaptar. Pengiklan bisa pratinjau dhaptar sadurunge kiriman kasebut langsung lan nampa kontak liwat telpon utawa email adhedhasar pilihane.

AWPCP - Plugin Iklan Baris WordPress Liyane

Plugin WordPress Classifieds liyane ngijini sampeyan nggawe iklan baris kuat ing wektu cendhak. Plugin kasebut bisa dikonfigurasi banget lan nduweni fitur iklan sing sugih, kalebu mbisakake AdSense, kolom formulir standar, kontrol HTML, lan liya-liyane.

Iklan WP

kanthi Iklan WP sampeyan bisa nambah iklan baris menyang situs liwat shortcodes. Plugin bobot entheng menehi sampeyan keluwesan kanggo nggarap tema WordPress sing dikode kanthi bener, lan uga bisa digunakake bebarengan karo plugin kaya Yoast SEO, Jetpack, lan liya-liyane kanggo nambah fungsionalitas kanggo pengunjung situs.

12. Nggawe Papan Proyek

Nggawe papan kerja saka awal bisa larang regane lan butuh wektu, nanging WordPress nggawe gampang banget. Mangkene sawetara plugin papan kerja sing ngidini sampeyan ngirim lowongan kerja ing WordPress.

Papan Kerja Prasaja

cumawis ing 10 basa liyané, Papan Kerja Prasaja ngidini sampeyan nambah papan kerja sing entheng menyang situs web sampeyan. Sampeyan bisa milih kanggo nambah sawetara dhaptar proyek lan sijine ing sembarang postingan utawa kaca nggunakake shortcode.

WPJobBoard
Papan Kerja WP

Premium Papan Kerja WordPress plugin dibangun kanggo kabeh jinis pangguna, kalebu pangembang web, pengusaha, agensi rekrutmen, lan blogger. Ing siji klik, sampeyan bisa nginstal solusi iki sing bisa digunakake karo tema WordPress apa wae lan kalebu macem-macem SEO lan fitur media sosial kanggo nambah jangkauan sampeyan.

Manajer Proyek WP
Manajer Proyek WP

The Manajer Proyek WP plugin listing ngidini sampeyan nambah fungsi papan kerja menyang situs web kanthi kode cekak. Kajaba iku, plugin kasebut bisa digunakake karo tema apa wae lan uga ngidini dhaptar proyek sing bisa ditelusuri lan bisa disaring liwat shortcode.

13. Ngatur Multiple Sites Ing Instalasi Single

WordPress Multisite: Ngatur Multiple Sites Ing Instalasi Tunggal

Nalika kabeh sing wis kita sebutake sadurunge adhedhasar nginstal plugin kanggo entuk fungsionalitas tambahan, sampeyan bisa uga ora ngerti yen sampeyan bisa nggawe jaringan situs WordPress ing siji instalasi.

Diarani WordPress Multisite, sampeyan lan pangguna pungkasan bisa langsung nggawe situs anyar nalika sampeyan isih ngatur kabeh ing sandhi lan jeneng pangguna siji. Iki apik kanggo situs kaya universitas utawa toko eceran sing pengin ngatur akeh situs ing jaringan WordPress sing padha.

Cukup menyang Instal » Utilitas » Aktifake Multisite kanggo miwiti nggarap WordPress Multisite.

14. Gunakake WordPress Minangka Kerangka Kanggo Aplikasi Apa Saja

Gunakake WordPress Minangka Framework Kanggo Aplikasi Apa Saja

Pendiri WordPress Matt Mullenweg ujar maneh ing taun 2014, "yen sampeyan mikir babagan iki, kita lagi nggawe sistem operasi web."

Thanks kanggo sifat open source, sampeyan bisa nggunakake WordPress minangka kerangka kanggo mbangun aplikasi web ing ndhuwur API. Liwat REST API, sampeyan bisa nggunakake WordPress kanthi kerangka kerja lan basa pamrograman apa wae, supaya luwih gampang para pangembang nggawe jinis aplikasi anyar liwat WordPress.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan nggawe aplikasi nganggo WordPress, priksa: Ngembangake Aplikasi Nggunakake REST API lan WordPress

final Pikiran

Kaya sing sampeyan ngerteni, gampang banget kanggo mbangun sawetara perkara karo WordPress sing ora mung babagan blogging. Kanggo umume panggunaan kasebut, sampeyan ora perlu duwe kawruh babagan kode. Gampang panggunaan WordPress, sifat open source, lan kemungkinan integrasi tanpa wates ndadekake solusi sing apik banget kanggo kabeh tingkat keahlian teknis.

Nalika WordPress mlebu ing umur 14 taun, bakal nyenengake kanggo ndeleng wutah sing subur amarga terus nelukake web.

Sugeng Ambal Warsa, WordPress!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol