Media sosial

19 KPI Media Sosial Sampeyan Kudu Dilacak

Sampeyan wis ana: bos sampeyan takon kepiye strategi media sosial bisnis lan sampeyan ngerti rundown tingkat dhuwur ora bakal dipotong. Nalika arep ngukur lan mbuktekake sukses media sosial merek sampeyan, data akeh banget - lan ing kono KPI media sosial mlebu.

KPI media sosial minangka metrik sing bisa diukur sing nggambarake kinerja media sosial lan mbuktekake ROI sosial kanggo bisnis. Kanthi cara liya, nelusuri nomer tartamtu ngidini tim sosial sampeyan kanggo mesthekake yen strategi sosial nyambungake karo target pamirsa lan merek sampeyan entuk target bisnis.

Kajaba iku, nglacak KPI media sosial nggawe laporan bali menyang bos luwih gampang - iki minangka cara sing dipercaya kanggo mbuktekake marang pengawas yen strategi media sosial sampeyan bisa digunakake.

Terus maca kanggo ngerteni luwih akeh babagan macem-macem jinis KPI media sosial lan carane nglacak.

bonus: Entuk template laporan media sosial gratis kanggo gampang nglacak lan ngukur kinerja nglawan KPI sampeyan.

Apa KPI media sosial?

KPI stands for pratondho kinerja tombol.

Bisnis nggunakake KPI kanggo nemtokake kinerja saka wektu, ndeleng apa gol wis ketemu lan nganalisa apa owah-owahan kudu digawe.

KPI media sosial minangka metrik sing digunakake kanggo nemtokake manawa strategi pemasaran media sosial bisnis efektif. Sejatine, data kasebut dilacak sing ana gandhengane karo kehadiran perusahaan ing platform individu kaya Facebook, Twitter utawa Instagram, utawa ing kabeh platform sosial kanthi bebarengan.

Kemungkinan, tim sosial sampeyan nyetel gol media sosial SMART. KPI media sosial sampeyan uga kudu SMART:

  • Tartamtu: Dadi cetha sabisa. Contone, apa sampeyan ngarep-arep nambah jumlah pengikut Facebook merek kanthi 500 ing wulan ngarep? Apa sampeyan pengin nambah tarif klik-tayang nganti 20% ing pungkasan taun?
  • Diukur: Apa sampeyan bisa nglacak lan ngitung kemajuan sampeyan? Contone, sajrone check-in saben wulan, sampeyan kudu bisa nemtokake sepira cedhak sampeyan kanggo nggayuh tujuan kasebut.
  • Bisa digayuh: Tetep dadi nyata. Setel KPI sing ana ing ruang lingkup sing bisa ditindakake.
  • Relevan: Priksa manawa saben KPI media sosial nyambung menyang tujuan bisnis sing luwih gedhe.
  • pas wektune: Pira wektu kanggo nggayuh tujuan kasebut lan nemtokake manawa sukses wis bisa ditindakake? Sewulan, nem sasi, setahun?

KPI SMART bakal nggampangake sampeyan lan tim kanggo netepi tujuan sampeyan lan terus-terusan ngupayakake wektu kasebut. Kajaba iku, dheweke nggawe laporan sukses maneh menyang bos sampeyan luwih gampang. Iku gampang kanggo ndeleng menang lan kemajuan!

Cara nyetel KPI media sosial

Nalika nyetel KPI media sosial, priksa manawa nggambarake tujuan bisnis sing umume perusahaan sampeyan.

Nanging elinga, nyetel KPI dudu skenario siji-lan-rampung, sanajan lagi SMART. Nyatane, sampeyan bisa uga nyetel KPI sing beda kanggo saben kampanye media sosial lan saben saluran media sosial - iki bakal mbantu sampeyan nggawe laporan media sosial sing spesifik lan data-driven kanggo kabeh aktivitas media sosial sampeyan.

Sampeyan bisa uga pengin mikir SMARTER. Yaiku, manawa KPI uga ninggalake ruangan evaluasi lan evaluasi maneh. Ora ana tujuan bisnis perusahaan sing disetel ing watu - tegese KPI media sosial sing sampeyan setel uga kudu bisa diganti saka wektu nalika tujuan bisnis umume ganti.

Kanggo nyetel lan ngawasi KPI media sosial sing efektif:

1. Nyatakake tujuan KPI

Cetha carane nelusuri KPI bakal mbantu perusahaan nggayuh tujuan bisnis tartamtu. Mikir ngluwihi nomer lan data. Kepiye metrik sing sampeyan lacak ndhukung bisnis lan muter menyang strategi sing luwih gedhe lan dirancang kanthi ati-ati?

2. Sebutake KPI sampeyan

Saiki sampeyan ngerti kepiye KPI sampeyan kudu ndhukung tujuan bisnis, pilih metrik sing bakal mbantu sampeyan ngukur yen sampeyan lagi mlaku. Dadi, contone, yen bisnis sampeyan fokus ing wutah lan sampeyan pengin mbangun kesadaran merek ing media sosial, sampeyan bisa uga pengin nggawe kesan Facebook minangka salah sawijining KPI.

Nalika sampeyan netepake metrik, gawe KPI spesifik (utawa SMART) kanthi nambahake nilai lan garis wektu.

3. Nuduhake KPI

Saiki sampeyan wis mutusake KPI sing penting, aja disimpen dhewe. Sebutake KPI kasebut karo tim sampeyan, bos lan pemangku kepentingan liyane sing kudu tetep anyar karo strategi sampeyan. Iki bakal mbantu sampeyan nyetel pangarepan lan priksa manawa kabeh wong wis selaras karo apa sing sampeyan ukur lan kok.

4. Analisis kinerja saiki

Yen ngukur KPI media sosial anyar kanggo tim sampeyan, priksa manawa sampeyan ngumpulake data pathokan. Mangkono, sampeyan bisa mbandhingake owah-owahan saka wektu lan ngerti wutah nalika sampeyan ndeleng - lan mbuktekaken kanggo boss sing strategi sampeyan bisa digunakake!

5. Netepake irama sampeyan

Apa sampeyan nglacak KPI saben minggu? Saben wulan? Dwi wulanan? Temtokake pola sing bakal mbantu sampeyan ndeleng kanthi jelas pola pertumbuhan lan perkembangan, lan reaksi kanthi cepet nalika samubarang ora apik.

6. Priksa KPI

Jadwal wektu - mbok menawa sepisan utawa kaping pindho saben taun - kanggo review KPI sing luwih gedhe. Apa isih relevan? Apa dheweke isih mbantu sampeyan nggayuh tujuan perusahaan? Apa kudu owah-owahan?

Elingi: ngapa lan carane sampeyan nyetel KPI media sosial bisa diganti nalika owah-owahan bisnis.

KPI media sosial penting sing kudu sampeyan lacak

Ana akeh metrik media sosial, lan kabeh bisa cocog karo bisnis sampeyan kanthi cara sing beda-beda. Kanggo nglacak kanthi efektif carane strategi media sosial merek sampeyan bisa nggayuh tujuan perusahaan, coba setel KPI ing saben kategori ing ngisor iki.

Tekan KPI

Tekan KPI ngukur jumlah pangguna sing nemoni saluran sosial sampeyan. Pangguna iki mung bisa sesambungan karo saluran kanthi pasif - tekan lan keterlibatan iku rong perkara sing beda. Coba tekan minangka pangukuran kuantitas - data tekan nuduhake pamirsa sing ana lan potensial, wutah saka wektu lan kesadaran merek.

pengaruh

Iki minangka kaping pirang-pirang kiriman sampeyan katon ing feed utawa timeline wong liya. Iki ora ateges wong sing ndeleng kiriman kasebut ngerteni utawa maca.

Cacahing Pengikut

Jumlah pengikut saluran sosial sampeyan ing wektu sing wis ditemtokake.

Tingkat wutah pamirsa

Sampeyan pengin nggawe manawa sampeyan entuk pengikut, ora kelangan. Tingkat wutah pamirsa nuduhake carane jumlah pengikut saya ganti saka wektu.

Punika rumus prasaja kanggo nglacak:

persamaan tingkat wutah pamirsa

tekan

Iki carane akeh wong wis ndeleng kiriman wiwit urip. Tekan owah-owahan gumantung nalika pamirsa online lan kepiye konten sampeyan. Iku menehi sampeyan idea saka apa pamirsa nemokake terkenal lan menarik.

Mangkene carane ngetung:

persamaan post reach

Potensi tekan

Iki ngukur jumlah wong sing bisa ndeleng kiriman sajrone wektu laporan. Kanthi cara liya, yen salah sawijining pandherek sampeyan nuduhake kiriman sampeyan karo jaringan, antarane 2% nganti 5% pengikute bakal dadi faktor jangkauan potensial kiriman kasebut.

Mangkene carane ngetung jangkauan potensial:

metrik kesadaran potensial tekan

Panggabungan sosial swara

Metrik iki nglacak jumlah wong sing nyebutake merek sampeyan, dibandhingake karo jumlah wong sing nyebutake pesaing sampeyan. Cukup, iki nuduhake kepiye merek sampeyan relevan ing industri sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake alat ngrungokake sosial kaya Hootsuite kanggo ngukur sebutan sampeyan dhewe lan pesaing sajrone wektu tartamtu.

Mangkene carane ngetung pangsa sosial swara:

metrik kesadaran pangsa sosial swara (SSoV)

KPI keterlibatan media sosial

KPI kanggo keterlibatan media sosial ngukur kualitas interaksi karo para pengikut sosial sampeyan. Dheweke nuduhake manawa pamirsa sampeyan nyambungake karo apa sing kudu sampeyan ucapake lan gelem sesambungan karo merek sampeyan.

Nyenengi

Kaping pirang-pirang pengikut sesambungan karo kiriman sosial kanthi ngeklik Kaya tombol ing platform media sosial tartamtu.

L39ION saka Los Angeles seneng karo Twitter

komentar

Kaping pirang-pirang pengikut sampeyan menehi komentar ing kiriman sampeyan. Elinga: komentar bisa duwe sentimen positif utawa negatif, mula akeh komentar ora mesthi apik!

Mike kang Hard Lemonade Kanada Facebook komentar

Tingkat tepuk tangan

Trek tingkat keplok mung interaksi positif utawa interaksi persetujuan. Iki kalebu seneng, nyimpen, retweet, favorit kiriman, lsp.

Mangkene carane ngetung tingkat tepuk tangan:

tingkat tepuk tangan metrik engagement

Tingkat keterlibatan rata-rata

Metrik iki mbagi kabeh keterlibatan sing ditampa kiriman - kalebu seneng, komentar, nyimpen lan favorit - kanthi jumlah total pengikut ing saluran sosial sampeyan. Iki nuduhake carane narik, rata-rata, potongan konten sampeyan.

Mangkene carane ngetung:

persamaan tingkat engagement rata-rata

Tingkat amplifikasi

Iki minangka tingkat pengikut sampeyan sing nuduhake konten sampeyan karo para pengikute dhewe. Metrik iki bisa kalebu kabeh saka saham lan retweet, kanggo repin lan regram. Sejatine, tingkat amplifikasi sing dhuwur nuduhake manawa para pengikut sampeyan pengin digandhengake karo merek sampeyan.

Mangkene carane ngetung:

tingkat keterlibatan metrik amplikasi

Konversi KPI

KPI konversi ngukur jumlah interaksi sosial sing dadi kunjungan situs web, ndhaptar newsletter, tuku utawa tumindak liyane sing dikarepake. Metrik konversi nggambarake carane efektif strategi media sosial sampeyan lan apa asil sing bisa ditindakake.

Tingkat konversi

Iki minangka jumlah pangguna sing nindakake tumindak sing digarisake ing CTA media sosial sampeyan (bukak situs web utawa kaca kebangkrutan, langganan mailing list, tuku, lan liya-liyane) dibandhingake karo total klik ing kiriman kasebut. Tingkat konversi sing dhuwur nuduhake manawa kiriman media sosial sampeyan ngirim barang sing migunani kanggo pamirsa sing nggawe dheweke tumindak!

Mangkene carane ngetung:

metrik konversi persamaan tingkat konversi

Tingkat klik-liwat (CTR)

CTR minangka persentase wong sing ndeleng kiriman sampeyan lan ngeklik CTA (panggilan kanggo tumindak) sing kalebu. Iki menehi wawasan babagan apa konten sampeyan narik kawigaten para pamirsa lan menehi inspirasi kanggo tumindak.

Mangkene carane ngetung:Tingkat klik-liwat (CTR)

Tingkat bouncing

Ora saben wong sing ngeklik tautan media sosial sampeyan bakal ngetutake, maca artikel lengkap sing dituduhake utawa ngrampungake tuku. Tingkat bouncing minangka persentase pengunjung sing ngeklik link ing postingan sosial sampeyan, nanging banjur cepet ninggalake kaca kasebut tanpa njupuk tindakan. Sampeyan pengin iki dadi kurang - sinyal isi sampeyan ora kabeh sing menarik, utawa pengalaman panganggo sing diwenehake kurang saka sampurna.

Biaya per klik (BPK)

CPC minangka jumlah sing sampeyan bayar ing platform media sosial kaya Facebook, Twitter utawa Instagram saben klik individu ing kiriman media sosial sing disponsori. Lacak iki kanggo ndeleng yen jumlah sing sampeyan gunakake minangka investasi sing bermanfaat.

Mangkene carane ngetung:
metrik keterlibatan Biaya per klik (CPC)

Biaya saben sewu tayangan (CPM)

Iki minangka jumlah sing sampeyan bayar saben 1,000 wong nggulung liwat kiriman media sosial sing disponsori.

Mangkene carane ngetung:
metrik keterlibatan Biaya saben sewu tayangan (CPM)

KPI kepuasan pelanggan

KPI kepuasan pelanggan dilacak kanggo ndeleng carane pangguna media sosial mikir lan ngrasa babagan merek sampeyan. Sentimen interaksi karo merek sampeyan online minangka umpan balik langsung kanggo bisnis sampeyan.

Testimoni pelanggan

Ulasan sing diketik dening pelanggan lan dikirim menyang saluran sosial kaya Google Bisnisku utawa ulasan Facebook kanthi jelas nuduhake perasaan pelanggan babagan pengalaman utawa produk. Rating bintang uga menehi gambar sing apik babagan perasaan pelanggan babagan bisnis sampeyan.

Testimoni pelanggan Es Krim Earnest

Skor kepuasan pelanggan (CSat)

Metrik iki nuduhake rasa seneng para pengikut sampeyan karo produk utawa layanan merek sampeyan.

Sampeyan bisa ngumpulake data iki liwat jajak pendapat Twitter utawa survey Facebook, contone, takon siji pitakonan prasaja: Carane bakal njlèntrèhaké kepuasan sakabèhé karo prodhuk iki? Gumantung carane sampeyan nyiyapake polling, responden bakal menehi rating kepuasan kanthi numerik (contone ing skala saka 1 nganti 10) utawa liwat deskriptor kaya miskin, rata-rata or banget.

Skor Promotor Bersih (NPS)

Metrik iki ngukur kesetiaan merek pengikut sampeyan. Nggunakake polling utawa survey ing saluran sosial merek sampeyan, takon siji pitakonan: Sepira kamungkinan sampeyan bakal menehi rekomendasi produk iki menyang kanca? Menehi responden kesempatan kanggo mangsuli nggunakake skala numerik utawa liwat deskriptor kaya ora mungkin, kamungkinan or banget kamungkinan.

Cara nglacak KPI media sosial

Saiki sampeyan ngerti KPI media sosial sing penting kanggo dilacak, carane Apa sampeyan bakal nglacak lan nglaporake sukses sampeyan?

Ana sawetara cara:

Solusi pribumi

Nelusuri KPI media sosial kanthi asli - tegese, nggunakake fitur analitik sing dibangun ing platform media sosial individu - minangka salah sawijining pilihan. Iki gratis, gampang digunakake lan bisa dadi pilihan sing apik kanggo manajer media sosial sing mung nglacak KPI kanggo siji utawa rong akun sosial.

Manajer media sosial bisa nglacak KPI nggunakake Instagram Insights, Facebook Insights, Twitter Analytics, LinkedIn Analytics, YouTube Analytics, etc. Kabeh platform media sosial utama nawakake solusi dhasar kanggo nglacak kinerja media sosial.

Aktivitas Tweet Twitter Analytics

Nanging, cara iki ora cocog kanggo tim sing ngatur sawetara akun ing jaringan sosial. Iku mung amarga metrik nelusuri saka macem-macem sumber mbutuhake ngalih ing antarane dashboard, sing ndadekake luwih tantangan kanggo ngumpulake, mbandhingake lan nganalisa asil.

Laporan khusus

Laporan khusus kalebu nyusun KPI media sosial dadi siji dokumen sing gampang diwaca kanggo tim lan pengawas sampeyan.

Kanggo nggawe, ketik kanthi manual data sing diklumpukake ing macem-macem saluran sosial merek sampeyan dadi siji dokumen. Nggawe visual lan digestible. Pesthekake nyakup grafik, denah lan conto kanggo nduduhake carane karya sampeyan bisa nggayuh tujuan bisnis merek lan mengaruhi dhasar.

Kasengsem ing cithakan laporan khusus? Sampeyan bisa ngundhuh template kita ing kene.

bonus: Entuk template laporan media sosial gratis kanggo gampang nglacak lan ngukur kinerja nglawan KPI sampeyan.

Hootsuite

Yen strategi media sosial merek sampeyan kalebu ngatur macem-macem akun ing macem-macem platform, nggunakake platform manajemen media sosial kanggo nglacak KPI sampeyan bakal nggawe proyek luwih gampang.

Piranti kaya Hootsuite nggawe ngumpulake, crunching lan nuduhake data kanthi efisien lan efektif. Hootsuite nglacak analisis kinerja kanggo kabeh saluran sosial lan ngatur data kasebut dadi laporan analisis lengkap kanggo sampeyan.

Analytics Hootsuite

Source: Hootsuite

Laporan analytics Hootsuite minangka koleksi data sing bisa disesuaikan kanthi lengkap sing nuduhake data sing dibutuhake. Sampeyan bisa nggawe laporan kanggo akun sosial individu utawa kanggo kabeh platform sosial sing digunakake merek sampeyan.

Antarmuka interaktif — ora mbutuhake input data manual, sampeyan mung bisa nyeret lan nyelehake kabeh unsur kanggo ngatur laporan unik sing cocog karo kabutuhan sampeyan.

Kanggo sinau luwih lengkap babagan nggunakake laporan ing Hootsuite, tonton video YouTube kita:

Gunakake Hootsuite kanggo nindakake kabeh laporan media sosial saka dasbor siji. Pilih apa sing kudu dilacak, entuk visual sing menarik, lan gampang nuduhake laporan karo para pemangku kepentingan. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Kabeh analytics media sosial sampeyan ing sak panggonan. Gunakake Hootsuite kanggo ndeleng apa sing bisa digunakake lan ngendi kanggo nambah kinerja.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol