Wordpress

20 Tutorial Laravel Paling Apik (Sumber Gratis lan Bayaran ing taun 2021)

Laravel wis dadi bintang rock pangembangan aplikasi PHP sajrone pirang-pirang taun lan kanthi alesan sing apik. Ekosistem ageng, komunitas aktif, pasar kerja sing kuat, startup sing sukses - duwe kabeh sing migunani kanggo nggunakake teknologi anyar.

Yen sampeyan pengin sinau Laravel, sampeyan ora perlu luwih. Kanthi njelajah pandhuan iki, sampeyan bisa nemokake tutorial Laravel sing paling apik kanggo sampeyan, sing cocog karo tingkat kawruh lan gaya sinau.

Siap? Ayo digali luwih jero!

Napa Sinau Laravel

Ana akeh alasan kenapa sampeyan pengin sinau Laravel, mula kita bakal miwiti karo sing paling penting. Kajaba iku, kita uga bakal nemokake sawetara tips babagan cara sinau kerangka kanthi efisien sadurunge ndeleng tutorial Laravel kanthi rinci, kalebu pro, kontra, lan kasus panggunaan saben tutorial.

1. Pangembangan Cepet

Laravel minangka kerangka PHP open source kanggo pangembangan aplikasi web, adhedhasar pola arsitektur MVC (Model-View-Controller). Sintaks sing ekspresif lan lugas nyepetake pangembangan lan ngasilake basis kode lan aplikasi sing bisa diukur lan resik lan bisa dijaga.

2. Popularitas Dhuwur

Kode sumber Laravel di-host ing GitHub minangka gudang PHP sing paling populer, kanthi luwih saka 60,000 lintang lan cacahe. Ana uga akeh tutorial Laravel, video, screencast, lan sumber daya sing kasedhiya online sing bisa mbantu sampeyan sinau kerangka lan tetep gaul karo perkembangan anyar.

3. Ekosistem Gedhe

Thanks kanggo popularitas, Laravel duwe ekosistem gedhe saka paket resmi lan pihak katelu sing bisa ditambahake menyang aplikasi sampeyan dhewe. Paket resmi kalebu alat lan platform manajemen server, lingkungan pangembang, alat ngawasi lan tes, panel administrasi, lan liya-liyane (deleng ing homepage Laravel ing menu 'Ekosistem').

Yen sampeyan pengin nambah fungsi sing durung ana, sampeyan uga bisa ngembangake paket Laravel dhewe.

4. Komunitas Aktif

Ana komunitas gedhe ing sekitar Laravel sing bisa ditemokake ing Laravel.io, Laracasts Discuss, LaraChat, Discord, Reddit, lan papan liyane. Laravel uga duwe konferensi resmi sing diarani Laracon sing dianakake saben taun ing telung bawana (Amerika, Eropa, Australia).

5. Pasar Pakaryan Kuat

Pangembangan Laravel minangka katrampilan sing dikarepake lan prospek kerja apik banget. Nduwe papan kerja resmi sing diarani Larajobs ing ngendi judhul proyek sing paling umum yaiku 'Laravel Developer', 'Backend Laravel Developer', 'Full-Stack PHP Developer' (Laravel kerep dipasangake karo Vue.js ing frontend), lan 'TALL Stack Developer' (TALL singkatan saka Tailwind CSS, Alpine.js, Laravel, lan Livewire).

Saliyane Larajobs, sampeyan bisa nemokake akeh proyek Laravel ing situs proyek liyane kayata Monster, Indeed, lan LinkedIn, lan proyek Laravel sing adoh uga kasedhiya ing RemoteOK, We Work Remotely, lan papan liyane.

6. Kesempatan Bisnis sing Janji

Yen sampeyan ora pengin kerja kanggo wong liya nanging mbangun bisnis sampeyan dhewe, Laravel uga bisa dadi solusi sing apik kanggo sampeyan. Wis akeh bisnis sukses sing dibangun ing Laravel, kayata OctoberCMS, Mailcoach, Monica CRM, Invoice Ninja, lan CodeCourse (ndeleng ing ngisor iki ing artikel iki, ing antarane tutorial Laravel sing dibayar), mung sawetara.

Kanthi Laravel minangka dhasar lan nggunakake praktik paling apik lan hosting PHP kanthi kinerja dhuwur, aplikasi sampeyan bakal nggawe ukuran produksi tanpa masalah.

Kanthi komunitas aktif lan pasar kerja sing kuat, Laravel minangka bintang rock pangembangan aplikasi PHP kanthi alesan. ⭐️ Sinau carane miwiti nganggo pandhuan iki kanggo tutorial gratis & mbayar. ⬇️Klik kanggo Tweet

Cara Sinau Laravel

Kanggo miwiti sinau pangembangan Laravel, sampeyan butuh sawetara kawruh sing wis ana.

Kawruh Sakdurunge

Sampeyan kudu nggunakake PHP kanthi aman, utamane PHP sing berorientasi obyek. Ngerti carane nggunakake baris printah lan manajer paket Komposer uga penting - loro topik iki biasane diliputi dening tutorial PHP tingkat pemula.

Sawetara kawruh babagan HTML lan sistem manajemen basis data relasional (Laravel ndhukung papat: MySQL, PostgreSQL, SQLite, lan SQL Server) uga bisa mbiyantu kanggo wiwitan sing gampang.

Bahan Belajar

Sinau kerangka PHP kayata Laravel rada beda karo sinau basa pamrograman kayata PHP. Ing kene, sampeyan bakal nindakake luwih akeh proyek langsung lan latihan pemrograman sing luwih sithik (utawa nol) wiwit wiwitan, amarga iki paling akeh tutorial Laravel disusun.

Nggawe aplikasi ing donya nyata uga tegese sampeyan bakal kerep nggunakake Laravel minangka bagéan saka tumpukan. Contone, akeh tutorial Laravel nggunakake karo frontend Vue, tegese sampeyan uga kudu sinau Vue.js (biasane uga kalebu tutorial sing padha) kanggo ngrampungake proyek kasebut.

Iku uga luwih angel golek tutorial kanggo pamula lengkap lan paling tutorial ing format video. Ora ana buku ing Laravel utamane amarga owah-owahan kanthi cepet nganti nalika buku diterbitake, kerangka kasebut wis ana rong versi ing ngarep.

Versi Laravel

Salah sawijining perkara sing paling penting nalika milih tutorial Laravel yaiku nggatekake versi Laravel sing kalebu. Sampeyan kudu ngerti aturan versi Laravel ing ngisor iki:

  • Wiwit versi 6, Laravel lan paket resmine ngetutake versi semantik (major.minor.patch), contone 8.* minangka rilis utama.
  • Sadurunge Laravel 6, kerangka kasebut digunakake paradigm.major.minor konvensi, kanggo Kayata 5.8. * uga release utama.
  • Ana rilis utama saben nem sasi (ing Februari lan Agustus).
  • Lan, ana siji LTS (dukungan jangka panjang) sing diluncurake saben 2 taun.
  • Kanggo rilis umum, koreksi bug diwenehake sajrone 6 wulan lan rilis keamanan diwenehake sajrone 1 taun.
  • Kanggo rilis LTS, koreksi bug diwenehake sajrone 2 taun lan rilis keamanan diwenehake sajrone 3 taun.
  • Dadi, rilis utama Laravel sabanjure diwenehi nomer 5.5.* (LTS), 5.6.*, 5.7.*, 5.8.*, 6.* (LTS), 7.*, 8.*
  • Ana uga rilis lan patch cilik, nanging ora ana owah-owahan sing rusak.

Amarga ana rong rilis utama saben taun, tutorial meh ora bisa ditindakake. Umume tutorial Laravel sing bakal sampeyan temokake ing tanggal tartamtu bakal dadi versi 1-3 maneh dibandhingake karo rilis nyata. Iki dudu masalah gedhe kajaba kerangka kasebut ngalami timpa lengkap, sing pungkasan kedadeyan nalika Laravel 4 dirilis ing 2013.

Sanajan disaranake nggunakake tutorial paling anyar sing kasedhiya, aja gupuh yen sampeyan kudu bali loro utawa telu rilis, utamane yen ana bagean praktis sing nuduhake carane nggawe aplikasi sing pengin sampeyan sinau.

Sampeyan bisa uga nemokake sawetara inconsistencies antarane versi beda, nanging iki biasane nyatet dening salah siji penulis utawa sinau liyane ing bagean diskusi. Iku uga apik kanggo nelusur cathetan rilis saben rilis anyar kanggo ndeleng apa sing wis diganti, amarga bisa mbantu sampeyan ngerti apa sing kudu digatekake.

Anggaran Sinau

Sinau Laravel ora larang - sampeyan bisa nindakake kanthi gratis. Pandhuan iki kalebu tutorial Laravel sing gratis lan sing mbayar, nanging sing mbayar ora larang banget; sampeyan bisa langganan situs tutorial premium kanggo ~ 15-30 USD / sasi.

Sanajan sampeyan ora pengin mbuwang dhuwit kanggo sinau Laravel, sampeyan uga kudu browsing bagean sing dibayar, amarga sawetara situs tutorial premium dilengkapi uji coba gratis, kursus video gratis, lan tawaran gratis liyane.

Info

Behmaster ngidini sampeyan mbukak Laravel kanggo produk sampeyan, sanajan ora didhukung kanthi resmi dening tim kita.

6 Situs Tutorial Laravel Gratis Paling Apik

Saiki, ayo deleng tutorial Laravel sing paling apik!

1. Dokumen Laravel Resmi (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Dokumen Laravel Resmi
Dokumen Laravel Resmi

Dokumentasi Laravel resmi minangka katrangan babagan kerangka Laravel, dikelola dening komunitas Laravel lan uga kasedhiya ing GitHub. Diwiwiti karo pandhuan instalasi lan menehi ringkesan kabeh konsep Laravel, kayata template, keamanan, manajemen database, lan liya-liyane. Sampeyan uga bisa nemokake dokumentasi paket Laravel resmi ing kene.

Pros:

  • sumber daya Laravel paling anyar
  • informasi wis terstruktur kanthi apik lan gampang digoleki
  • docs kanggo versi Laravel lawas uga kasedhiya
  • kalebu conto kode lan tips praktik paling apik
  • sampeyan bisa ngirim laporan bug ing GitHub

cons:

  • nada lan desain kaya buku teks sing garing lan garing

Nalika Pilih Dokumen Laravel

Dokumentasi Laravel resmi migunani ing tingkat kawruh apa wae kanggo mriksa rincian konsep sing ana gandhengane karo Laravel. Nanging, bisa dadi akeh banget kanggo pamula amarga kapadhetan informasi sing dhuwur.

Iki minangka papan sing paling apik kanggo kenal karo fitur rilis anyar utawa mbandhingake rilis sing beda.

2. Laravel News (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Warta Laravel
Warta Laravel

Laravel News minangka situs tutorial Laravel kanthi macem-macem aspek. Nduwe blog sing nampilake warta Laravel paling anyar, bagean kanggo tutorial Laravel sing nyakup topik saka tingkat pamula nganti ahli, podcast Laravel saben rong minggu, lan buletin Laravel sing dikirim saben dina Minggu esuk. Laravel News uga nampilake paket Laravel sing populer kanthi deskripsi ringkes lan kode conto.

Pros:

  • dianyari ajeg
  • ngirim konten kanthi macem-macem cara (blog, podcast, buletin, lsp)
  • bêsik laku paling
  • free tutorial babagan mbangun app / tugas / alat Laravel donya nyata
  • gambar migunani lan snippet kode

cons:

  • sawetara kiriman minangka kiriman sing disponsori (sanajan wis kasebut kanthi jelas)
  • hard kanggo navigasi (bagean consecutive saka seri tutorial padha ora disambung kanggo saben liyane)

Kapan Pilih Warta Laravel

Laravel News minangka sumber gratis paling apik kanggo warta sing gegandhengan karo Laravel. Tutorial kasebut berkualitas tinggi lan nyakup akeh perkara sing menarik - nanging sanajan sampeyan ora kasengsem, sampeyan kudu langganan buletin supaya tetep anyar karo kerangka Laravel (saben edisi kalebu sawetara dhaptar proyek Laravel uga). Laravel News Podcast saben minggu uga minangka sumber daya sing apik kanggo pangembang Laravel ing level apa wae.

3. Tuts Make (Menengah, Lanjut)

Tuts Nggawe
Tuts Nggawe

Tuts Make minangka blog tutorial populer sing nyakup macem-macem basa lan teknologi pemrograman, kalebu Laravel. Tutorial kasebut ringkes lan up-to-the-point, ngrembug tugas, kesalahan, lan kasus panggunaan Laravel sing umum. Dheweke kalebu sawetara potongan kode sing uga bisa digunakake ing proyek sampeyan dhewe.

TutsMake uga duwe kategori kapisah kanggo pitakonan lan jawaban wawancara Laravel, kanthi panjelasan sing langsung lan wicaksana.

Pros:

  • dianyari ajeg
  • tutorial adhedhasar laku
  • konten sing gampang dicopot
  • conto kode dawa nanging uga-terstruktur
  • Q&A wawancara kerja

cons:

  • tutorial angel ditelusuri (ora ana tag utawa taksonomi liyane)
  • kesalahan grammar ing kene

Kapan Pilih Tuts Make

Tuts Make mesthi ora kanggo pamula. Sampeyan mbutuhake paling sethithik kawruh penengah babagan Laravel kanggo ngerti tutorial kasebut, amarga adhedhasar kode, tanpa akeh diskusi babagan teori. Tutorial uga ora ana hubungane - Tuts Make minangka blog, dudu seri tutorial Laravel langkah-langkah. Yen sampeyan are looking for proyek Laravel, ora kantun metu ing Interview Q & bagean A; iku apik tenan.

4. LaraShout (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

LaraShout
LaraShout

LaraShout minangka situs web tutorial gratis sing fokus ing kerangka Laravel. Kejabi tutorial Laravel kanthi tangan, uga menehi pandhuan babagan konsep teoretis penting kayata middleware, panyimpenan, antrian lan proyek, lan liya-liyane. Sawetara tutorial diklompokake minangka seri supaya sampeyan bisa entuk kawruh sing luwih jero babagan saben topik.

Saiki, LaraShout duwe papat seri: Koleksi, Pola Desain, Pengembangan Aplikasi E-Commerce, lan Pengembangan Paket.

Pros:

  • situs web sing gampang dilayari
  • tutorial diwiwiti karo tabel isi
  • konten sing sugih (gambar berkualitas tinggi, conto kode, pesen tandha, lsp)
  • loro teori- lan tutorial basis laku

cons:

  • sawetara kategori kalebu mung loro utawa telung tutorial
  • kurang kerep dianyari

Nalika Pilih LaraShout

LaraShout utamane disaranake kanggo siswa menengah lan lanjut, sanajan uga duwe sawetara tutorial tingkat pamula. Papat seri tutorial Laravel utamané worth mriksa metu - Nanging, elinga sing padha ora kudu nutupi kabeh sing bakal perlu, amarga LaraShout luwih saka blog teknologi tinimbang situs pendidikan lengkap.

5. Learn2torial (Wiwitan, Menengah)

Sinau2torial
Sinau2torial

Learn2torials minangka proyek siji-wong dening Sandip Patel, nampilake tutorial gratis babagan basa pemrograman lan kerangka kerja sing beda-beda. Bagean tutorial Laravel nyakup akeh aspek penting saka kerangka, saka instalasi nganti serep kanggo caching.

Dheweke luwih fokus ing teori tinimbang praktik, nanging amarga kalebu akeh conto kode sing luwih dawa, dheweke uga bisa mbantu ngatasi masalah ing donya nyata.

Pros:

  • tutorial uga-ditulis karo panjelasan wicaksana
  • tutorial nggunakake format pitakonan lan jawaban sing gampang dituruti
  • conto kode sing dikomentari kanthi apik
  • akeh tutorial level pamula

cons:

  • hard kanggo nggoleki situs web (ora ana taksonomi)
  • tutorial ora tindakake urutan logis, saka bêsik pamula kanggo luwih maju

Napa Pilih Learn2torial

Yen sampeyan pamula utawa wis ngerti sawetara pangembangan Laravel nanging ana kesenjangan ing kawruh sampeyan, Learn2torials bisa dadi sumber Laravel sing cocog kanggo sampeyan. Uga duwe akeh tumpang tindih karo dokumen Laravel resmi, supaya sampeyan bisa nggunakake rong sumber kasebut bebarengan kanggo nguatake pemahaman babagan konsep dhasar.

6. Eloquent dening Tuladha (Menengah)

Eloquent dening Tuladha
Eloquent dening Tuladha

Eloquent by Conto minangka proyek siji-wong liyane, sing ditawakake Jeff Madsen. Iku seri tutorial Laravel gratis mung babagan Eloquent ORM, pemetaan obyek-relasional sing tanggung jawab kanggo nransfer data ing antarane obyek Laravel lan database relasional sing mlaku ing latar mburi (MySQL, PostgreSQL, SQLite, utawa SQL Server, gumantung saka pilihan sampeyan).

Tutorial kasebut disusun minangka pawulangan berturut-turut lan diwaca kaya bab-bab ing buku babagan Eloquent ORM.

Pros:

  • tutorial ditulis kanthi apik (meh kaya novel)
  • situs web sing wis kabentuk kanthi gampang navigasi
  • conto kode KALUBÈRAN
  • Bagean 'Wacan luwih lanjut' kanthi rekomendasi sumber daya

cons:

  • ora ana pawulangan pambuka kanggo nerangake konsep dhasar kaya apa ORM
  • ora ana tanggal publikasi ing tutorial

Kapan Pilih Eloquent Kanthi Tuladha

Yen sampeyan wis duwe sawetara kawruh Laravel nanging pengin nguasai Eloquent ORM, iki minangka sumber Laravel sing paling apik. Sing dikandhakake, ora jelas kapan pungkasan dianyari nanging tautan kasebut tumuju menyang Laravel 5.8 docs, saengga bisa uga ngemot sawetara informasi sing wis lawas lan ora kejawab tambahan sing luwih anyar.

Nanging, iki minangka pandhuan Eloquent sing paling lengkap sing bakal sampeyan temokake ing kana.

6 Video, Screencast, lan Podcast Tutorial Laravel Gratis Paling Apik

1. BitFume (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

BitFume
BitFume

BitFumes minangka situs web pendidikan sing nampilake screencast lan kursus video gratis lan mbayar babagan pangembangan web. Bagean tutorial Laravel gratis kalebu akeh kursus video berkualitas tinggi sing dituju utamane kanggo pamula, nanging sampeyan uga bisa nemokake sawetara potongan sing luwih maju ing kene.

Ana uga akeh tutorial Laravel gratis ing saluran YouTube BitFumes, kalebu kursus 6.5 jam sing nyakup pangembangan Laravel saka dhasar nganti topik lanjut kayata Livewire (dibutuhake kanggo tumpukan TALL).

Pros:

  • sampeyan ora perlu ndhaptar kanggo nonton kursus gratis
  • video wis kabentuk dadi bab lan piwulang
  • fungsi nelusuri kemajuan
  • tutorial babagan pasangan alat umum (Laravel karo DigitalOcean, VueJS, PHPUnit, lsp.)
  • kursus diwenehi label kanthi bener (dawa, level, jumlah tutorial, tanggal publikasi)

cons:

  • ekosistem sing angel dimangerteni (ana kursus Laravel gratis ing situs web lan YouTube, lan duwe kursus premium)

Kapan Pilih BitFume

Saluran YouTube BitFumes kudu ditelusuri ing kasus apa wae, sanajan sampeyan ana ing tingkat lanjut. Tutorial gratis ing situs web BitFumes nyakup akeh topik tingkat pemula sing angel ditemokake kanthi gratis ing papan liya. Uga duwe kursus Laravel premium kalebu topik lanjut kayata integrasi Stripe lan pangembangan sing didorong tes.

2. Bisnis Laravel dening Povilas Korop (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Bisnis Laravel
Bisnis Laravel

Laravel Business minangka saluran YouTube sing populer kalebu tutorial video gratis babagan cara nggunakake Laravel kanggo bisnis. Iku proyek siji-wong dening Povilas Korop sing uga penulis Laravel Daily (ndeleng ngisor ing bagean mbayar).

Ing salurane, dheweke nerbitake sawetara video YouTube saben minggu, ngrembug topik kayata Blade, Eloquent, PHPUnit, aplikasi SaaS, lan liya-liyane. Saliyane tutorial langsung, Povilas uga nindakake mbandhingake, menehi saran babagan karir lan bisnis, lan ing tab 'Komunitas', dheweke nuduhake 'Laravel tip of the day' saben dina.

Pros:

  • dianyari meh saben dina
  • banget tutorial adhedhasar laku
  • video maneh dipérang dadi bagean cilik
  • Rekomendasi 'Link Gegandhengan' ing video tutorial
  • kadhangkala dheweke mangsuli pamirsa ing jawaban video (ndeleng conto)

cons:

  • video sing hard kanggo nggoleki liwat

Kapan Pilih Bisnis Laravel

Sanajan Laravel Business utamane ditujokake kanggo pangguna sing luwih maju, bisa uga dadi sumber Laravel sing apik kanggo pamula, utamane saran bisnis lan karir Povilas.

Yen sampeyan wis sawetara wektu nggawe Laravel pembangunan lan rada bosen karo proyek sampeyan, saluran iki bisa mbantu sampeyan entuk motivasi maneh, amarga ngrembug babagan akeh perkara sing menarik, fitur anyar, lan kasus panggunaan khusus sing ora bakal ditemokake ing papan liya.

3. Laraning (Wiwitan, Menengah)

Laraning - Tutorial Laravel
Laraning

Jeneng Laraning asalé saka tembung 'Laravel' lan 'sinau', lan jeneng iki tetep bener amarga wis didedikasikan kanggo sinau Laravel. Iki nampilake kursus video gratis, dikategorikake minangka 'Seri', 'Fitur', lan 'Kursus'.

'Seri' minangka tutorial video sing digandhengake karo paket Laravel lan topik liyane. 'Fitur' isih dikembangake lan saiki mung kalebu siji tutorial video ing mesin template Blade. 'Kursus' minangka seri tutorial video sing luwih dawa, kayata kursus 'Laravel saka A nganti Z' sing komprehensif sing ditujokake kanggo pamula.

Pros:

  • kursus uga-terstruktur
  • situs web sing gampang dilayari
  • praktis, conto donya nyata
  • video HD lengkap
  • isi kode kasedhiya ing GitHub

cons:

  • isih ing pembangunan
  • ora ana tanggal publikasi ing video

Kapan Pilih Laraning

Amarga situs web Laraning durung rampung, sampeyan bakal nemokake fitur sing ilang ing kene. Contone, tombol 'Mlebu' isih ora bisa digunakake lan sawetara seri mung kalebu rong potongan video. Nanging, tutorial sing wis diterbitake iku kualitas dhuwur lan mesthi worth mriksa metu, utamané Laravel saka A kanggo Z mesthi yen sampeyan lagi miwiti karo framework.

4. Tutorial Framework Laravel PHP dening FreeCodeCamp (Wiwitan, Menengah)

Tutorial Framework Laravel PHP
Tutorial Framework Laravel PHP

Tutorial Kerangka PHP Laravel minangka kursus video tingkat pemula dening platform pembelajaran online FreeCodeCamp. Sanajan bagean mburi kurikulum FreeCodeCamp ana ing sekitar Python, nanging uga nuduhake video pendidikan ing basa backend liyane ing saluran Youtube, digawe dening anggota komunitas open source.

Tutorial Laravel iki dening Victor Gonzalez nuntun sampeyan nggawe klon Instagram saka awal, kanthi fungsi kayata tindakake / baleni, nyunting profil, ngowahi ukuran gambar, lan liya-liyane. Video kasebut dawane udakara 4.5 jam, nanging dipérang dadi bagean sing luwih cilik supaya sampeyan bisa ngetutake kanthi gampang.

Pros:

  • proyek donya nyata
  • panjelasan sing jero
  • diaudit dening FreeCodeCamp
  • kode demo kasedhiya ing GitHub
  • anggota masyarakat mbantu karo pitakonan ing bagean komentar

cons

  • adhedhasar Laravel 5.8, mula bisa uga ngemot sawetara info sing wis lawas (sanajan sampeyan bisa nemokake koreksi kanggo masalah kasebut ing bagean komentar)

Kapan Pilih Tutorial Framework Laravel PHP dening FreeCodeCamp

Yen sampeyan pengin sinau Laravel kanthi nggawe tiron saka aplikasi nyata sing populer banget, iki minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo nindakake kanthi gratis. Panjelasan Victor sing wicaksana lan gampang dingerteni lan komunitas FreeCodeCamp mbantu banget yen sampeyan nemoni masalah.

Sanajan tujuane kanggo pamula, sampeyan bisa uga migunani yen sampeyan wis duwe kawruh Laravel nanging pengin sinau carane nggawe aplikasi kaya Instagram.

5. Ayo Mbangun Kanthi Laravel: Klon Linktree (Wiwitan, Menengah)

Ayo Mbangun karo Laravel: Klone Linktree
Ayo Mbangun karo Laravel: Klone Linktree

Ayo Mbangun karo Laravel: Klone Linktree minangka screencast Laravel kanthi cepet sing mulang sampeyan carane nggawe aplikasi pembangun kaca kebangkrutan media sosial sing padha karo layanan Linktree sing populer.

Video kasebut mung 58 menit, amarga ora nerangake konsep dhasar utawa nuduhake carane nginstal Laravel, nanging langsung praktek. Tutorial Laravel gratis iki digawe dening Andrew Schmelyun sing duwe sawetara video Laravel liyane ing saluran YouTube sing uga kudu dipriksa.

Pros:

  • panjelasan kanggo-ing-titik tanpa fluff utawa gangguan
  • sampeyan bisa nggawe aplikasi Laravel sing bisa digunakake kurang saka 1 jam
  • video dipérang dadi bagean cilik
  • kode sumber kasedhiya ing GitHub

cons:

  • kualitas audio ora paling apik

Kapan Pilih 'Ayo Mbangun karo Laravel: Klon Linktree'

Sanajan katrangan video ing Youtube ujar manawa iki ditrapake kanggo pamula, yen sampeyan pancen anyar ing Laravel, sampeyan kudu eling yen video iki nganggep sawetara kawruh Laravel sing wis ana, kayata instalasi utawa konfigurasi awal.

Tutorial Laravel iki bisa dadi becik kanggo mbangun aplikasi pisanan kanthi kerangka, nanging uga yen sampeyan pengin nambah katrampilan pangembangan aplikasi.

6. Podcast Laravel (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Podcast Laravel
Podcast Laravel

Podcast Laravel minangka podcast rong mingguan sing dianakake dening Matt Stauffer, sing nampilake diskusi sing ana gandhengane karo Laravel lan PHP. Saben episode fokus ing siji topik, kayata otentikasi, migrasi, debugging, nyetel lingkungan lokal, lan liya-liyane. Episod kasebut dawane udakara 1.5 jam, lan sampeyan bisa ngrungokake kanthi nggunakake pamuter podcast sing dipasang utawa ing Apple Podcast.

Pros

  • isi informasi-abot
  • nganyari biasa
  • episode wis didokumentasikan kanthi apik (ringkesan, cathetan, rekomendasi link)
  • transkrip kasedhiya
  • audio berkualitas tinggi

cons

  • episode ora bisa didownload

Kapan Pilih Podcast Laravel

Sanajan podcast dudu tutorial klasik, iki minangka cara sing apik kanggo kenal karo teknologi anyar, ngrungokake pendapat para ahli industri, lan nganyari fitur paling anyar. Dadi, Podcast Laravel minangka sumber Laravel sing disaranake kanggo pangembang ing level apa wae.

(Apa sampeyan wis nate mikir nggawe podcast? Priksa pandhuan lengkap babagan cara miwiti podcast pertama karo WordPress).

8 Video Tutorial, Bayaran, lan Buku Tutorial Paling Mbayar Laravel

1. Laracasts (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Laracasts - Tutorial Laravel
Laracasts

Laracasts minangka platform pendidikan premium sing nawakake screencast babagan pangembangan web. Sanajan fokus utamane yaiku kerangka Laravel, nanging uga ana kursus babagan teknologi liyane, sing umume bisa digunakake bebarengan karo Laravel, kayata CSS, JavaScript, PHP, SQL, Vue.js, lan liya-liyane.

Uga nampilake limang Perjalanan Laracast: Laravel, Pengujian, PHP, JavaScript, lan Alat. A Journey minangka koleksi screencast sing dibutuhake kanggo nguwasani katrampilan tartamtu.

Pros:

Perlu hosting sing cepet, aman, lan ramah pangembang kanggo situs klien sampeyan? Behmaster dibangun karo pangembang WordPress ing pikiran lan nyedhiyakake akeh alat lan dashboard sing kuat. Priksa rencana kita

  • screencasts disusun kanthi telung cara (topik, seri, lelungan)
  • situs web sing gampang dilayari
  • screencasts kualitas dhuwur banget (loro audio lan video)
  • uga duwe screencasts ing paket Laravel populer (Envoyer, Forge, Nova, etc) lan teori (prinsip SOLID, pola desain, etc.)
  • forum diskusi aktif (kasedhiya karo akun forum gratis)

cons:

  • ora ana wektu nyoba gratis

Nalika Pilih Laracasts

Laracast minangka tutorial video berkualitas tinggi, dianjurake ing saben level. Sanajan minangka layanan premium, sampeyan bisa nemokake sawetara seri sing gratis, kayata, seri penengah ing Envoyer lan seri pamula ing Forge. Nanging, sampeyan ora bisa nyaring kursus gratis, mula sampeyan kudu nemokake dhewe.

Malah yen sampeyan ora pengin mbayar anggota, iku uga worth ndhaptar free akun forum, utamané yen sampeyan perlu sawetara bantuan masyarakat karo kode.

2. Laravel Saben Dina (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Laravel Saben Dina
Laravel Saben Dina

Laravel Daily minangka situs tutorial Laravel sing dibayar Povilas Korop, panyipta saluran Youtube Laravel Business sing kasebut ing ndhuwur. Povilas duwe 10 seri tutorial video Laravel sing mbayar lan siji gratis ing kene, kalebu topik sing menarik kayata nggawe aplikasi nggawe invoice karo Laravel, mbangun SPA CRUD karo Laravel lan Vue, nguwasani Eloquent, nggawe API REST karo Laravel, lan liya-liyane.

Pros:

  • coding langsung proyek Laravel ing donya nyata
  • isi kursus sing wis didokumentasikake kanthi logis
  • siji free kursus kacilakan praktis kanggo pamula
  • kabeh conto kode kasedhiya ing GitHub
  • sampeyan bisa ndhaptar / mbayar liwat platform Teachable sing aman
  • sampeyan bisa ngirim pitakonan kanggo Povilas liwat email

cons

  • ora ana tanggal nerbitake kursus kasebut (sanajan sampeyan bisa ngira saka riwayat komit repo GitHub sing gegandhengan)

Nalika Pilih Laravel Saben Dina

Laravel Daily dianjurake kanggo pangembang Laravel ing level apa wae. Yen sampeyan wis dadi pelanggan saluran Bisnis Laravel lan seneng karo gaya piwulang Povilas, kursus video sing dibayar ing Laravel Daily bisa dadi langkah logis sabanjure ing perjalanan Laravel sampeyan.

Iki uga pilihan sing apik yen sampeyan pengin entuk katrampilan sing dikarepake ing pasar kerja, kayata pangembangan API utawa SaaS karo Laravel.

3. CodeCourse (Menengah, Lanjut)

CodeCourse - Tutorial Laravel
KodeKursus

CodeCourse minangka platform screencast premium kanggo tutorial pangembangan web. Umume screencasts disusun minangka 'Paths' lan kasedhiya ing patang kategori: Flutter, Vue.js, Laravel, lan pola desain.

Path Laravel sing resik dumadi saka sangang kursus video lan mulang sampeyan carane nulis kode Laravel sing resik lan resik. CodeCourse uga nduweni path Laravel sing luwih cendhek sing diarani Filtering with Laravel. Saliyane path, CodeCourse uga duwe kursus siji, ing ngendi sampeyan bisa sinau carane nggawe macem-macem jinis aplikasi karo Laravel, kalebu klon Twitter, situs web potongan kode, lan platform e-commerce.

Pros:

  • isi anyar ajeg ditambahake
  • informasi KALUBÈRAN ing dalan lan kursus
  • screencasts kualitas dhuwur (loro video lan audio)
  • fokus ing skills tangan
  • fitur screencasts singkat disebut 'Snippets' gratis
  • video intro kasedhiya kanggo free

cons:

  • situs web sing ora kabentuk (ora jelas manawa ana macem-macem jinis konten, kursus siji mung kasedhiya saka menu 'Perpustakaan', 'Snippet' angel ditemokake, lsp)
  • ora nyoba gratis

Nalika Pilih CodeCourse

Kanggo entuk manfaat saka screencasts Laravel CodeCourse, sampeyan kudu ngerti dhasar pangembangan Laravel. Nanging, yen sampeyan duwe kawruh menengah babagan kerangka utawa wis kerja ing industri, sampeyan bisa sinau akeh perkara anyar ing kene.

Sanadyan iku layanan premium, iku pancene ora larang, supaya yen sampeyan nemokake kursus utawa dalan sing kasengsem ing, iku investasi apik wektu lan gaweyan.

4. Bangunan API lan SPA kanthi Laravel, Vue.js, lan Kapasitor (Advanced)

Bangunan API lan SPA kanthi Laravel, Vue.js, lan Kapasitor
Bangunan API lan SPA kanthi Laravel, Vue.js, lan Kapasitor

Pandhuan Ultimate kanggo Nggawe API & Aplikasi Single-Page karo Laravel, Vue.js, lan Capacitor minangka ebook dening Dan Pastori lan Jay Rogers, kasedhiya ing ServerSideUp. Iki kalebu cara ngembangake aplikasi web lan seluler saka basis kode sing padha - ing ngendi kabeh aplikasi sampeyan komunikasi karo API terpusat.

Buku kasebut ngliwati proses nggawe aplikasi nyata sing diarani Roast, aplikasi golek omah kopi. Ora mung demo nanging aplikasi sing wis ana sing ngidini sampeyan ndhaptar, nambah kafe favorit, golek omah kopi ing peta, lan liya-liyane. Sampeyan uga bisa nginstal aplikasi Roast ing piranti Android utawa iOS.

Pros:

  • ditulis dening ahli industri
  • isi sing terstruktur kanthi apik (tabel isi kasedhiya ing kaca dodolan)
  • rong bab gratis (Nanging, sampeyan kudu ndhaptar buletin ServerSideUp kanggo entuk)
  • Templat ikon Sketsa lan Figma sing dioptimalake kanggo Kapasitor
  • kasedhiya ing telung format beda (PDF, EPUB, MOBI)
  • akses menyang komunitas online pribadi kanggo njaluk bantuan (mung yen sampeyan tuku paket sing luwih larang)
  • akses urip lan nganyari
  • saperangan free, tutorial Laravel tingkat majeng ing situs ServerSideUp

cons:

  • tutorial video tambahan (diiklanake minangka bagéan saka paket luwih larang) isih ing construction

Kapan Pilih 'Bangunan API lan SPA kanthi Laravel, Vue.js, lan Kapasitor'

Yen sampeyan wis dadi pangembang Laravel sing berpengalaman, ebook iki bisa nggedhekake keahlian sampeyan lan nambah kawruh sampeyan. Iki nuntun sampeyan babagan carane ndhukung telung basis kode (web, iOS, Android) nalika mbangun aplikasi sing rumit.

Uga masangake Laravel karo alat canggih - kerangka frontend Nuxt.js (dibangun ing ndhuwur Vue.js) lan runtime lintas platform Kapasitor (ndeleng dokumen). Kajaba iku, kalebu Laravel 8, mula saiki dadi buku Laravel paling anyar sing kasedhiya ing pasar (wis 380 kaca lan bab anyar isih bakal teka).

5. Sinau LinkedIn (Wiwitan, Menengah)

LinkedIn Learning
LinkedIn Learning

LinkedIn Learning, sing sadurunge diarani Lynda.com, minangka platform e-learning premium sing nawakake dalan sinau lengkap ing pangembangan Laravel.

Iku kasusun saka limang kursus kapisah, diwiwiti karo (1) dhasar Laravel, banjur kalebu (2) testing, keamanan, lan panyebaran, (3) RESTful bangunan API, (4) dhasar Vue, lan (5) nggunakake Vue.js lan Laravel bebarengan minangka lingkungan full-tumpukan. Yen sampeyan ngrampungake dalan sinau iki, sampeyan bakal duwe kawruh sing cukup kanggo miwiti karir minangka pangembang Laravel tumpukan lengkap.

Pros

  • instruktur minangka pakar industri (Justin Yost, Ray Villalobos, Michael Sullivan)
  • kualitas dhuwur, video profesional sing diaudit dening LinkedIn
  • isi sing disusun kanthi apik, gampang navigasi
  • transkrip kasedhiya
  • sampeyan bisa entuk badge Linkedin rampung
  • nyoba siji wulan
  • app seluler kasedhiya kanggo Android lan iOS

cons

  • kursus kasebut nyakup Laravel 5 lan 6, saengga bisa uga ngemot info sing wis lawas ing sawetara papan

Kapan Pilih Learning LinkedIn

Yen sampeyan pengin kerja minangka pangembang Laravel tumpukan lengkap lan ora duwe portofolio sing gedhe, jalur Laravel LinkedIn Learning bisa mbantu sampeyan golek kerja, amarga sampeyan bisa nampilake lencana rampung ing profil LinkedIn (ndeleng apa tegese) . Sampeyan uga bisa dadi pilihan sing apik yen sampeyan pengin nindakake kursus sing luwih dawa babagan pembangunan Laravel tumpukan lengkap, ing ngendi kabeh konten sing dibutuhake wis diklumpukake kanggo sampeyan.

6. Udemy (Wiwitan, Menengah, Lanjut)

Udemy - Tutorial Laravel
Udemy

Udemy minangka pasar e-learning global ing ngendi para pencipta independen adol kursus video, ora mung ing pangembangan web nanging uga ing akeh subjek liyane.

Topik Laravel saiki kalebu 280 kursus ing kabeh tingkat kawruh. Antarmuka Udemy nyedhiyakake sawetara saringan sing beda-beda, kayata rega, rating, durasi, level, lan liya-liyane, kanggo mbantu sampeyan nemokake tutorial Laravel sing paling apik kanggo sampeyan. Saliyane basa Inggris, uga nawakake kursus ing basa liya.

Pros

  • antarmuka panganggo sing gampang dilayari
  • informasi KALUBÈRAN ing kursus
  • pilihan banget saka sudhut kursus Laravel
  • subtitles ing macem-macem basa (gumantung saka kursus)
  • sertifikat rampung
  • Jaminan dhuwit 30-dina
  • app seluler kasedhiya kanggo Android lan iOS

cons

  • kualitas video lan audio beda-beda, amarga kursus diunggah dening penulis indie

Nalika Pilih Udemy

Minangka Udemy nawakake meh 300 seri video tutorial Laravel, sampeyan kudu sijine sawetara wektu lan gaweyan kanggo nemokake apa sing perlu. Sampeyan kudu menehi perhatian marang label 'paling laris', 'anyar', lan 'panas & anyar', sanajan sampeyan ora bisa nyaring karakteristik kasebut.

Aja lali maca review siswa lan nonton pratinjau, amarga Udemy dudu platform terpusat kanthi proses jaminan kualitas standar. Yen sampeyan nemoni apel sing ala, sampeyan isih bisa mbalekake dhuwit kanthi nggunakake jaminan dhuwit bali 30 dina.

7. Skillshare (Wiwitan, Menengah)

Skillshare
Skillshare

Skillshare minangka pasar e-learning liyane sing padha karo Udemy, nanging nggunakake model rega sing beda. Ing kene, sampeyan ora mbayar kursus individu, nanging sampeyan dikenani biaya saben wulan sing sampeyan bisa ngakses kabeh kursus Skillshare.

Saiki, Skillshare ndhaptar 22 kursus video Laravel sing digawe dening guru independen — nanging elinga yen sawetara kursus PHP uga kadhaptar minangka 'Kursus Laravel' amarga sawetara alasan.

Umume kursus Laravel Skillshare fokus ing katrampilan praktis, kayata nggawe situs web anggaran pribadi, aplikasi todo, saringan mailing list, panel admin penjadwal tugas, lan sawetara liyane.

Pros:

  • kursus uga-terstruktur
  • antarmuka sing gampang dilayari
  • fungsi cathetan-njupuk ing
  • video diwenehi caption (ing basa Inggris)
  • app seluler kasedhiya kanggo iOS lan Android
  • Uji coba gratis 7 dina (detail kertu kredit dibutuhake)

cons:

  • sampeyan kudu ndhaptar kanggo ndeleng rencana rega
  • kualitas video beda-beda antarane kursus
  • ora nerbitake tanggal kursus (sanajan sampeyan bisa nyaring kursus 'digawe taun iki')

Nalika Pilih Skillshare

Sanajan pangembangan Laravel dudu fokus utama Skillshare, sampeyan bisa nemokake sawetara kursus tingkat premium sing apik ing kene. Yen sampeyan wis duwe anggota Skillshare, sampeyan uga kudu ndeleng video tutorial Laravel.

Utawa, yen sampeyan anyar ing Skillshare nanging kasengsem karo topik liyane sing lagi diwulangake (ana akeh liyane kajaba pangembangan web, saka fotografi menyang musik nganti nulis kreatif), uga bisa dadi ide sing apik kanggo ndhaptar dadi anggota.

8. Eduonix (Wiwitan, Menengah)

Eduonix - Tutorial Laravel
Eduonix

Eduonix minangka pasar sinau online kanthi instruktur independen, padha karo Udemy lan Skillshare. Iki nggunakake model rega sing padha karo Udemy, dadi sampeyan kudu mbayar saben kursus kanthi individu (Nanging, duwe pilihan kanggo dadi anggota seumur hidup kanggo kabeh kursus Eduonix lan uga sawetara diskon bundle).

Saiki, nawakake 16 kursus video Laravel, sing paling akeh nuntun sampeyan ing proyek langsung, kayata nggawe aplikasi hotel kanthi terjemahan menyang patang basa, aplikasi forum siji kaca, aplikasi manajer kontak kanthi frontend Vue (iki ana ing kursus 'Sinau Laravel Building 10 Projects'), lan liya-liyane.

Pros:

  • informasi rinci babagan konten kursus (kalebu nalika pungkasan dianyari)
  • proyek donya nyata
  • sistem nyaring majeng
  • sertifikat rampung
  • Jaminan dhuwit 30-dina

cons:

  • kualitas video lan audio beda-beda antarane kursus
  • situs kupon mirah katon & aran

Kapan Pilih Eduonix

Eduonix bisa dadi pilihan sing apik kanggo sampeyan yen sampeyan luwih kasengsem ing bangunan app tangan tinimbang teori. Sanajan ora nawakake akeh kursus babagan pangembangan Laravel, mula kudu digatekake, utamane amarga sawetara pangripta adol kursus ing Udemy lan Eduonix, nanging kanthi rega sing beda (biasane Eduonix sing luwih murah).

Siap nyilem menyang Laravel?⚡️ Pandhuan tutorial gratis lan mbayar iki bakal mbantu sampeyan nguwasani kerangka kerja populer iki.Klik kanggo Tweet

Summary

Nyetel tujuan sinau kanggo ngerti arah sampeyan bisa mbantu sampeyan nemokake tutorial Laravel sing paling apik kanggo sampeyan. Yen sampeyan duwe pengalaman sadurunge sinau online sing diarahake dhewe, sampeyan wis ngerti jinis materi sing disenengi: tutorial adhedhasar teks, video, screencast, podcast, blog, utawa buku sing luwih dawa.

Sampeyan ora kudu miwiti mung siji tutorial Laravel, nanging sampeyan uga bisa milih pendekatan campuran. Contone, sampeyan bisa miwiti kursus video nalika ndhaptar buletin, ngrungokake podcast, lan maca blog bebarengan.

Yen sampeyan ora yakin babagan katrampilan apa sing sampeyan butuhake, luwih becik browsing situs kerja kayata LaraJobs kanggo ndeleng apa sing dikarepake ing pasar (iki bisa diganti kanthi wektu).

Sampeyan uga bisa nggunakake aplikasi perencanaan proyek kayata Trello utawa salah sawijining alternatif kanggo nglacak kemajuan sampeyan, nyiyapake tenggat wektu lan pangeling, lan terus menehi motivasi kanthi ngetutake rencana sinau.

Yen sampeyan milih tutorial Laravel mbayar, iku biasane luwih apik kanggo miwiti karo langganan saben wulan saka mbayar kanggo setahun ing advance, nganti sampeyan ngerti apa sing bisa nyana (sanajan ragad saben wulan luwih murah karo langganan taunan).

Pungkasan, miwiti nggawe aplikasi Laravel sing bisa digunakake ing proses sinau. Weruh yen sampeyan wis bisa ngrampungake proyek ing donya nyata bisa mbantu sampeyan terus sinau lan nggayuh tujuan sampeyan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol