YouTube

20 Kasunyatan sing Dikonfirmasi Babagan Algoritma YouTube

Algoritma YouTube wis diganti sajrone pirang-pirang taun kanggo menehi ganjaran kanggo kepuasan pamirsa liwat total klik lan tampilan.

Dadi apa tegese kanggo para pemasar?

Artikel iki ngemot ringkesan babagan cara kerja algoritma YouTube lan apa sing dirancang kanggo nindakake.

Ana total 20 fakta babagan algoritma YouTube ing bagean ing ngisor iki, sing kabeh wis dikonfirmasi dening perusahaan kasebut.

Ringkesan kabeh fakta kadhaptar ing pungkasan.

Ayo dadi miwiti karo mbusak munggah sawetara misconceptions.

Salah Konsep Algoritma YouTube

Kesalahpahaman utama para pemasar babagan YouTube yaiku kabeh konten ditingkatake kanthi siji algoritma.

YouTube duwe macem-macem algoritma kanggo peringkat konten ing macem-macem wilayah ing ngendi video ditampilake. Iki kalebu kaca ngarep, video sing disaranake, lan asil panelusuran.

Artikel iki fokus babagan carane YouTube sistem rekomendasi dianggo, kang kasusun saka kaca ngarep lan algoritma video disaranake.

YouTube ujar manawa sistem rekomendasi saka ngendi akeh lalu lintas menyang video, dudu bar telusuran.

iklan

Terus maca Ngisor

Sistem rekomendasi YouTube dirancang kanggo nemokake video kanggo pamirso, tinimbang pamirso kanggo video.

Iku ora dirancang kanggo push metu utawa promosi video kanggo pamirso. Sistem rekomendasi dianggo kanthi cara ngelawan.

Nalika pangguna ngunjungi YouTube, sistem rekomendasi narik video lan rangking calon paling apik miturut apa sing paling disenengi pangguna.

YouTube duwe tujuan kanggo mbantu saben pamirsa nemokake video sing pengin ditonton, lan nggedhekake kepuasan pamirsa kanthi jangka panjang supaya tetep bali.

Faktor Peringkat YouTube Top: Kepuasan Penonton

Kepiye peringkat konten YouTube kanggo pangguna wis owah saka wektu. Punika riwayat singkat:

  • 2011: Faktor peringkat paling dhuwur yaiku klik lan tampilan.
  • 2012: Faktor peringkat paling dhuwur yaiku wektu nonton.
  • 2015-Dina iki: Faktor peringkat paling dhuwur yaiku kepuasan pamirsa.

Video peringkat adhedhasar total klik lan tampilan kabukten ora efektif amarga nyebabake akeh clickbait kanthi judhul lan gambar cilik sing nyasarake.

iklan

Terus maca Ngisor

Total wektu nonton katon kaya cara sing luwih apik kanggo menehi peringkat video. Nanging, ana cacat amarga ora nggatekake manawa pangguna seneng konten sing ditonton.

Saiki, prioritas utama YouTube yaiku menehi peringkat konten miturut apa sing bakal nggawe pangguna kepenak.

Kepiye YouTube Ngukur Kepuasan Penonton

YouTube nggunakake kombinasi survey lan sinyal kanggo ngukur kepuasan pamirsa.

YouTube sinau apa sing disenengi para pangguna kanthi nampilake survey kanthi periodik sing takon babagan perasaane babagan video sing ditonton.

Data saka survey digunakake kanggo nglatih model prediksi kanggo ngenali video sing marem banget.

YouTube uga nggunakake sinyal engagement kanggo ngukur kepuasan pamirsa, kayata seneng lan ora seneng lan klik tombol 'ora kasengsem'.

Kepiye YouTube Rangking Konten ing Halaman Ngarep

Kaca ngarep YouTube nuduhake pangguna pilihan video sing wis ditemtokake algoritma sing paling mungkin ditonton.

Algoritma peringkat kaca ngarep YouTube nggunakake kombinasi sinyal kinerja lan personalisasi. Tujuane kanggo ngirim rekomendasi sing paling relevan kanggo saben pamirsa.

Peringkat ing kaca ngarep YouTube adhedhasar:

  • Performance: Nggunakake tingkat klik-tayang lan durasi tampilan rata-rata, YouTube ngukur sepira video sing bisa narik kawigaten para pamirsa nalika ndeleng ing kaca ngarep.
  • wong: YouTube nggawe pribadi rekomendasi video pangguna adhedhasar riwayat tontonan lan sepira kerepe dheweke melu saluran utawa topik tartamtu.

Rekomendasi kanggo Pemasar

Kanggo ngoptimalake kinerja ing kaca ngarep YouTube, deleng video sampeyan kanthi objektif lan pura-pura yen sampeyan dadi penonton anyar sing ora ngerti saluran sampeyan.

Yen kabeh konteks sing ana yaiku judhul lan gambar cilik video, apa sampeyan bakal kepeksa ngeklik?

Ngunggah kanthi konsisten bisa mbantu njaga minat pamirsa lan mbantu para pamirsa nggawe rutinitas babagan nonton saluran kasebut. Iki minangka kunci kanggo ngasilake sinyal kepuasan pamirsa.

Carane YouTube Rangking Video ing Bagean 'Disaranake'

Video sing disaranake, sing katon ing sisih tengen layar nalika ndeleng konten, menehi pangguna pilihan video sing bakal ditonton sabanjure.

Bagian video sing disaranake ora mung nuduhake video sing cocog karo sing ditonton. Algoritma YouTube uga nyathet aktivitas sadurunge pangguna.

iklan

Terus maca Ngisor

YouTube duwe tujuan kanggo mesthekake yen video sing ditarik menyang bagean sing disaranake dipersonalisasi lan ana hubungane karo pangguna sing saiki ditonton.

Algoritma video sing disaranake YouTube nggunakake sinyal peringkat kayata:

  • Video sing asring ditonton bebarengan.
  • Video sing ana gandhengane karo topik.
  • Video endi sing wis ditonton pangguna sadurunge.

Kanthi ngerti video apa sing asring ditonton bebarengan, YouTube bisa ngenali video sing bisa ditonton pangguna nanging durung katon.

Ngerti sepira saluran utawa topik sing wis ditonton pangguna ing jaman kepungkur bisa mbantu YouTube ngerteni apa sing kudu disaranake.

Rekomendasi kanggo Pemasar

Ngembangake seri video bisa mbantu supaya luwih akeh video ditampilake ing bagean sing disaranake.

Nduwe branding sing bisa dingerteni, kanthi judhul lan gaya gambar cilik sing konsisten, bakal luwih gampang pangguna ndeleng video sampeyan ing antarane kabeh saran liyane.

Mungkasi saben video kanthi ajakan tumindak kanggo nonton video liyane bisa nggawe pamirsa tetep aktif lan ngasilake sinyal kepuasan pangguna sing penting.

iklan

Terus maca Ngisor

Nggunakake dhaptar lagu lan layar pungkasan uga bisa mbantu supaya video sampeyan ditampilake ing bagean sing disaranake.

Faktor Eksternal sing Ngaruhi Peringkat YouTube

Penting kanggo para pemasar ngelingi manawa faktor eksternal bisa nyebabake rangking video ing kaca ngarep YouTube lan bagean sing disaranake.

Faktor kasebut ora ana ing kontrol pangripta konten. Iki kalebu:

  • Topik kapentingan: Topik beda duwe ukuran pamirsa potensial beda. Topik khusus bisa uga diwatesi amarga kurang minat sing nyebar.
  • Competition: Pinten wektu pamirsa nggunakake konten saka saluran liya bisa nyebabake akeh konten sing disaranake kanggo dheweke.
  • Mangsa: Penayangan YouTube fluktuasi ing saindhenging taun lan biasane mudhun nalika preian. Kapentingan topik bisa diganti karo musim. Contone, video ruangan luwih populer ing musim panas.

Rekomendasi kanggo Pemasar

Sanajan ana faktor eksternal, aja kanthi otomatis nganggep penurunan jumlah pamirsa amarga faktor ing njaba kendali sampeyan.

Yen sampeyan ngerteni penurunan tayangan suwene 3 sasi utawa luwih suwe, iki bisa dadi tandha kanggo nyoba konten sing anyar.

Tansah nyobi amarga kapentingan wong ngganti liwat wektu. Yen sampeyan kanthi rutin ngasilake konten ing babagan topik tartamtu, banjur pivoting menyang topik sing beda bisa mbantu nggawe tayangan maneh.

iklan

Terus maca Ngisor

Ringkesan: 20 Fakta Babagan Algoritma YouTube

Mangkene ringkesan saka 20 perkara sing lagi wae sampeyan sinau babagan algoritma YouTube:

  1. Algoritma YouTube sejatine rong algoritma - algoritma kaca ngarep lan algoritma video sing disaranake.
  2. Kaloro algoritma kasebut diarani sistem rekomendasi.
  3. Umume lalu lintas video digawe dening sistem rekomendasi YouTube, dudu asil panelusuran.
  4. Sistem rekomendasi narik video kanggo pangguna individu, tinimbang nyurung konten kanggo kabeh pangguna.
  5. Video ditarik miturut apa sing paling disenengi pangguna individu.
  6. Prioritas peringkat algoritma YouTube wis owah saka wektu.
  7. Ing 2011, klik lan tampilan minangka sinyal peringkat paling dhuwur.
  8. Ing 2012, total wektu nonton minangka peringkat paling dhuwur.
  9. Saka 2015 nganti saiki, kepuasan pamirsa minangka sinyal peringkat paling dhuwur.
  10. YouTube nggunakake survey kanggo ngukur kepuasan pamirsa.
  11. Klik tombol 'ora kasengsem' minangka sinyal kepuasan pamirsa.
  12. Seneng lan ora seneng minangka sinyal kepuasan pamirsa.
  13. Durasi tampilan rata-rata minangka sinyal kepuasan pamirsa.
  14. Persentase rata-rata sing dideleng minangka sinyal kepuasan pamirsa.
  15. Peringkat ing kaca ngarep YouTube adhedhasar kombinasi kinerja lan personalisasi.
  16. Kinerja diukur kanthi cara pangguna melu video ing konteks sing ditampilake.
  17. Personalisasi adhedhasar aktivitas pangguna sadurunge.
  18. Video sing ditampilake ing bagean sing disaranake YouTube dipersonalisasi lan ana hubungane karo video saiki.
  19. Algoritma video sing disaranake YouTube nduweni tujuan kanggo mangerteni video endi sing asring ditonton bebarengan.
  20. Faktor eksternal bisa nyebabake rekomendasi video YouTube, sing kalebu minat topik, musiman, lan kompetisi.

Wawasan saka Pakar Industri

Nalika nglumpukake artikel iki, aku tekan sawetara pakar industri kanggo njupuk algoritma YouTube lan apa sing saiki digunakake.

Greg Jarboe, presiden lan co-founder SEO-PR lan penulis YouTube lan Video Marketing, ngandika:

"Tujuan sistem telusuran lan panemuan YouTube ana loro: mbantu pamirsa nemokake video sing pengin ditonton, lan maksimalake keterlibatan lan kepuasan pamirsa ing jangka panjang. Dadi, kanggo ngoptimalake video supaya bisa ditemokake, sampeyan kudu nulis judhul, tag, lan deskripsi sing dioptimalake. Iki wis bener wiwit Juli 2011, nalika YouTube Creator Playbook kasedhiya kanggo umum kanggo pisanan.

Nanging, YouTube ngganti algoritma ing Oktober 2012 - ngganti "jumlah tampilan" karo "wektu nonton." Pramila sampeyan kudu ngluwihi ngoptimalake metadata video sampeyan. Sampeyan uga kudu tetep nonton kanthi macem-macem teknik. Kanggo wiwitan, sampeyan kudu nggawe bukaan sing menarik kanggo video sampeyan banjur nggunakake teknik nyunting sing efektif kanggo njaga lan mbangun minat liwat video kasebut.

Ana faktor peringkat liyane, mesthi, nanging iki minangka loro sing paling penting. Aku wis nggunakake praktik paling apik SEO video iki kanggo mbantu saluran Majalah Travel mundhak saka mung 1,510 dadi 8.7 yuta tampilan. Lan teknik SEO video iki mbantu saluran SonoSite tuwuh saka 99,529 tampilan dadi 22.7 yuta tampilan.

Tren paling anyar yaiku tekane YouTube Shorts, sing bisa ditemokake ing homepage YouTube (ing rak Shorts anyar), uga ing bagean app liyane. Kanggo rincian liyane, waca "Apa YouTube Shorts Bisa Dimonetisasi? Tandha Spoiler: Sawetara Wis Ana!

iklan

Terus maca Ngisor

Brie E. Anderson, konsultan SEO lan pemasaran digital, ngandika:

"Ing pengalaman, ana sawetara perkara sing penting banget nalika ngoptimalake YouTube, sing umume ora bakal kaget. Sing pertama yaiku tembung kunci sing sampeyan pilih kanggo target. Pancen angel ngalahake saluran sing gedhe lan dhuwur, kaya sing ana ing Google. Sing dikandhakake, nggunakake alat kaya TubeBuddy bisa mbantu sampeyan ngerteni tembung kunci sing bisa ditandingi.

Bab liyane sing gedhe yaiku fokus ing SERP kanggo Panelusuran YouTube. Gambar cilik sampeyan kudu narik kawigatosan - iki sejatine sing paling dites lan salah sawijining tes sing paling efektif sing ditindakake. Kaping pirang-pirang sampeyan lagi ndeleng pasuryan gedhe, lan maksimal 4 tembung. Nanging jumlah kontras sing kedadeyan ing gambar cilik lan carane nerangake topik video kasebut minangka masalah utama.

Kajaba iku, nambah cap wektu "bab" bisa migunani banget. YouTube bener nuduhake iki ing SERP kaya kasebut ing artikel iki.

Pungkasan, nyedhiyakake file .srt dhewe kanthi katrangan bisa mbantu YouTube ngerti babagan video sampeyan.

Kajaba saka optimasi on-video sing nyata, aku biasane nyengkuyung wong nulis postingan blog lan masang video utawa, paling ora, nyambungake. Iki mung mbantu ngindeks lan mbangun sawetara wewenang. Iku uga nambah kasempatan yen video bakal mbantu peringkat SITE YOUR (minangka lawan saka YouTube).

iklan

Terus maca Ngisor

Sumber: Saluran Insider Pencipta YouTube (1, 2, 3, 4), Cara Kerja YouTube

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol