Media sosial

20 Ide Crita Instagram Kreatif kanggo Nggawe Pengikut Sampeyan

Kisah Instagram merek sampeyan minangka papan sing cocog kanggo melu pengikut, promosi produk anyar, lan nambah kesadaran merek sampeyan.

Sawise kabeh, luwih saka 500 yuta pangguna nonton Instagram Stories saben dina. Dadi, yen sampeyan ora nggunakake fitur kasebut minangka bagean saka strategi media sosial, sampeyan duweni potensi ninggalake akeh dhuwit ing meja.

Nanging apa sing kudu sampeyan pasang ing Kisah Instagram sampeyan? Untunge, kita kene kanggo njawab pitakonan kasebut.

Ing ngisor iki kita kalebu 20 ide Crita Instagram kreatif. Iki bakal mbantu sampeyan nggawe konten sing ora ana pungkasan kanggo digambar lan bakal mbantu sampeyan entuk dhuwit paling akeh saka platform kasebut.

Ayo mlumpat.

Download ponsel sampeyan paket gratis 72 template Instagram Stories sing bisa disesuaikan saiki. Ngirit wektu lan katon profesional nalika promosi merek sampeyan kanthi gaya.

20 ide crita Instagram sing bakal nambah keterlibatan

1. Ningkatake kiriman blog

Kisah Instagram ngarahake kiriman blog
Sumber: @JulieChicStyle

Kisah Instagram merek sampeyan minangka papan sing cocog kanggo promosi artikel paling anyar ing blog sampeyan.

Yen ditambah karo fitur "Gesek Munggah", sampeyan bakal bisa ngirim pangguna langsung kanggo ngirim tinimbang ngrujuk menyang link ing bio sampeyan. Iki sampurna kanggo ngasilake timbal kanthi cara lalu lintas anyar menyang kiriman blog sampeyan.

Sayange, fitur Swipe Up saiki mung kasedhiya kanggo akun bisnis sing duwe pengikut 10,000 utawa luwih.

Yen sampeyan durung ana, aja kuwatir. Priksa artikel kita babagan carane entuk luwih akeh pengikut Instagram.

2. Ningkatake kiriman Instagram

Kisah Instagram nggodha kiriman anyar
Sumber: @averillofficial

Kisah Instagram minangka papan sing apik kanggo nuduhake kiriman paling anyar menyang kabeh pengikut sampeyan. Sawise kabeh, sampeyan ora bisa prédhiksi kiriman apa sing bakal dideleng para pengikut sampeyan ing feed - nanging sampeyan bisa mesthekake yen kabeh pengikut Crita sampeyan ndeleng manawa sampeyan duwe kiriman anyar.

Mung njupuk gambar saka kiriman utawa feed Instagram lan ora jelas gambar kasebut. Mangkono sampeyan nggodha kiriman kanggo para pengikut sampeyan.

Priksa carane fotografer Mark Averill nindakake ing Crita ing ndhuwur.

3. Promosi produk

Iklan Instagram Story minangka kursus online
Sumber: @ramit

Ngluncurake produk sing sampeyan pengin nggawe buzz? Kisah Instagram sampeyan cocog kanggo kuwi.

Ngumumake peluncuran produk, entuk umpan balik babagan produk, utawa promosi produk saiki sing wis dirilis.

Ing conto ing ndhuwur, Ramit Sethi nggunakake Kisah Instagram kanggo promosi kursus online. Iku cara sing gampang lan nyenengake kanggo mbangun keterlibatan nalika nambah dodolan produk. Kamenangan kaping pindho!

4. Nggawe crita shoppable

Kisah Instagram promosi buku kasebut
Sumber: @barnesandnoble

Instagram ngrilis stiker Story sing bisa dituku ing taun 2019. Iki ngidini bisnis lan pengusaha bisa adol produk langsung ing Stories Instagram nggunakake stiker khusus tanpa mbutuhake pangguna "geser munggah" lan navigasi adoh saka app.

Ana sawetara syarat kanggo njaluk stiker.

Sampeyan kudu adol produk fisik sing tundhuk karo kabijakan Instagram, lan sampeyan kudu duwe profil bisnis ing Instagram. Ing taun 2019, stiker kasebut mung kasedhiya ing 46 negara.

5. Takeover crita

Pengambilalihan Kisah Instagram dening Outside Vibes
Sumber: @MightyMoCoffee

Pengambilalihan Instagram yaiku nalika sampeyan ngidini wong sing biasane ora duwe akses menyang akun Instagram sampeyan ngirim postingan sedina. Iki bisa dadi karyawan, rekan kerja, utawa influencer sing wis disewa kanggo promosi merek sampeyan.

Saka kabeh ide Instagram Story ing dhaptar iki, iki minangka cara sing nyenengake kanggo nggawe merek sampeyan lan menehi konten sing nyenengake kanggo pamirsa. Yen sampeyan partner karo influencer, sampeyan uga bisa promosi merek lan produk sampeyan.

Perusahaan Kopi Mighty Missouri nindakake iki ing conto ing ndhuwur nalika kerja sama karo influencer travel @outsidevibes.

6. Manggon urip

Gagasan crita Instagram
Sumber: Instagram

Video langsung minangka cara sing apik kanggo langsung melu pamirsa.

Instagram Live ngidini pangguna takon, menehi komentar babagan video langsung, lan menehi keterlibatan wektu nyata.

Umume pangguna bakal dilaporake kanthi kabar push nalika sampeyan miwiti siaran langsung.

Iki apik kanggo nambah keterlibatan.

Lan yen sampeyan wis rampung karo video langsung, bakal katon langsung ing Instagram Story. Iki ngidini wong-wong sing ora kejawab langsung mriksa video kasebut mengko.

Kaya crita Instagram, bakal kasedhiya 24 jam sadurunge diarsipake.

Kanggo informasi luwih lengkap babagan praktik paling apik video langsung, priksa video babagan topik ing ngisor iki.

7. Gunakake IGTV

Posting IGTV Pusat Olahraga
Sumber: @sportscenter

Diluncurake ing wulan Juni 2018, Instagram TV (IGTV) minangka aplikasi video mandiri Instagram sing ngidini para pangripta nggawe saluran video kanthi bentuk dawa ala YouTube.

Pencipta bisa nyambungake profil IGTV menyang profil Instagram normal lan menehi pamirsa pratinjau siji menit saluran ing feed Instagram Story.

Iki minangka cara sing apik kanggo nuduhake konten video sing luwih dawa kanggo pamirsa.

Ing taun 2019, pangguna sing durung diverifikasi bisa ngirim video nganti 10 menit, dene pangguna sing wis diverifikasi bisa seneng video nganti siji jam.

8. Nindakake polling

Jajak pendapat Instagram Story:
Sumber: Hootsuite

Instagram nawakake stiker polling kanggo pangguna supaya bisa dipasang ing Stories. Iku prasaja: Takon pengikut sampeyan pitakonan kanthi pilihan saka rong tanggapan.

Jajak pendapat minangka cara sing apik kanggo melu pamirsa lan mbangun merek sampeyan. Sisih paling apik yaiku ana akeh cara sampeyan bisa nyedhaki polling.

Contone, sampeyan bisa gamify Crita kanthi kuis maca babagan topik sing beda-beda. Utawa, tumindak riset pelanggan sing gampang kanthi menehi pilihan saka rong produk sing bakal diluncurake. Utawa, mung seneng-seneng kaya ing conto ing ndhuwur.

9. Kepemimpinan pikiran

Kisah Instagram Ramit Sethi kanthi tips dhuwit
Sumber: @ramit

Duwe panas? Wis sawetara tips utawa trik kanggo nuduhake?

Kisah Instagram sampeyan minangka papan sing apik kanggo merek sampeyan nampilake pimpinan pamikiran. Mengkono bakal mbangun keterlibatan lan posisi merek sampeyan minangka sumber informasi sing bisa dipercaya.

Pakar keuangan lan pangembangan pribadi Ramit Sethi nindakake iki kanthi apik karo Kisah Instagram. Saben dina, dheweke langsung ngomong karo pamirsa Crita babagan macem-macem topik sing gegandhengan karo dhuwit-lan mangsuli pitakon nalika teka. Coba pikirake carane sampeyan bisa nindakake perkara sing padha karo Crita sampeyan.

10. Gunakake stiker pitakonan

Cara liya sing apik kanggo melu pengikut yaiku nggunakake stiker pitakonan Instagram. Iki ngidini sampeyan menehi pitakon marang para pengikut sampeyan (kaya stiker polling) nanging bisa mangsuli apa wae sing dikarepake.

Sampeyan banjur bisa nuduhake jawaban ing Crita sampeyan. Iki apik kanggo mbangun keterlibatan lan seneng-seneng karo para pengikut sampeyan.

Kanthi stiker pitakonan, sampeyan bisa nggawe akeh ide anyar kanggo konten, kuis maca babagan topik sing beda-beda, utawa njaluk panjaluk konser piano dadakan.

Kisah Instagram kanthi stiker pitakon
Sumber: @gunnarolla

11. Pamer kantor

Kisah Instagram Kantor Care It Out Sleep Consultant
Sumber: @careitotsleepconsultant

Gagasan Instagram Story liyane yaiku nuduhake kantor sampeyan - ora preduli ing ngendi wae. Iki menehi pandherekipun tampilan sing keren, ing mburi layar babagan cara merek sampeyan beroperasi, nggawe tingkat transparansi lan kepercayaan sing luwih dhuwur.

Sisih paling apik: Sampeyan ora butuh kantor nyata kanggo nuduhake apa wae. Bisa dadi warung kopi sing digunakake, pemandangan saka kursi sampeyan, utawa - yen sampeyan pengin nggawe para pengikute meri - ing papan sing apik kaya pantai.

Kisah Instagram pantai kanthi kantor hashtag

12. Nuduhake pengikut DM

Kisah Instagram pesen langsung menyang Ramit Sethi
Sumber: @ramit

Sampeyan ora perlu nggunakake stiker pitakonan kanggo nuduhake tanggapan saka para pengikut. Sampeyan mung bisa njupuk gambar saka DM kanggo sampeyan lan nuduhake ing Instagram Story.

Iki apik yen sampeyan entuk testimoni sing apik kanggo produk, layanan, utawa bisnis sampeyan ing umum.

Contone, saben Ramit Sethi nampa testimoni sing apik saka para pamaca ing Instagram, dheweke cepet-cepet njupuk gambar kasebut lan nuduhake ing Instagram Story. Iki menehi merek bukti sosial lan mbantu nyengkuyung para pengikut liyane supaya nindakake perkara sing padha.

13. Contests lan giveaways

Kisah Instagram klub buku sing menehi buku
Sumber: @megsbookclub

Yen pancene pengin nomer engagement turbocharge, sampeyan bisa nganakake giveaway utawa kontes kanggo maca.

Hadiah bisa apa wae saka uji coba gratis layanan sampeyan, sawetara conto produk sampeyan, utawa telpon konsultasi suwene jam saka sampeyan. Iku mung gumantung apa produk sampeyan!

Kanthi giveaways lan kontes, sampeyan bisa njaluk pandherekipun kanggo nindakake soko kanggo melu. Sawetara sing umum mbutuhake peserta:

  • Nuduhake crita Instagram lan / utawa kirim
  • Tag sopo wae nang kolom komentar postingan
  • DM wong liya Instagram Story utawa kirim
  • Gunakake hashtag merek
  • Kaya kiriman sampeyan

Kanggo luwih lengkap babagan iki, priksa artikel kita babagan menang ide kontes Instagram.

14. Tutorial lan carane tos

Gagasan Crita Instagram: tutorial dandanan
Sumber: @nathaliasenna_

Pemasaran sing apik yaiku nyedhiyakake konten sing migunani lan informatif kanggo para pengikut sampeyan.

Apa cara sing luwih apik kanggo menehi informasi marang para pengikut sampeyan tinimbang mulang babagan sing anyar liwat tutorial? Kisah Instagram sampeyan minangka platform sing cocog kanggo tips cepet lan saran sing bisa ditindakake.

Conto apik babagan iki yaiku tutorial dandanan populer sing dipimpin dening blogger kecantikan lan influencer (ndeleng ndhuwur). Iku cara sing apik kanggo melu karo para pengikut lan menehi saran sing apik sing bisa digunakake ing saben dinane.

Lan yen ditambah karo kiriman Instagram sadurunge lan sawise, sampeyan bisa nggawe Crita sing apik banget - sing ndadekake kita ...

15. Sadurunge lan sawise

Kisah Instagram sadurunge lan sawise perawatan ngisi lambe
Sumber: @theglownp

Kiriman Instagram sadurunge lan sawise nuduhake prekara sadurunge owah-owahan banjur katon sawise.

Iki bisa nutupi macem-macem sing diungkapake, kayata cara logo sampeyan wis diganti wiwit nemokake bisnis sampeyan, jumlah karyawan sing wis sampeyan lakoni sajrone pirang-pirang taun, utawa kepiye produk sampeyan wis diganti.

Yen sampeyan nindakake layanan kanggo klien, sampeyan bisa nuduhake carane layanan sampeyan ngganti klien saka wektu. Ing kirim ing ndhuwur, dermatologist kosmetik Morgan Naylor nuduhake carane klien dheweke katon sadurunge lan sawise ngisi lambe.

16. Nuduhake kutipan

Gagasan Crita Instagram: kutipan inspirasi
Sumber: @plansandjournalinglover_

Iki prasaja: Nuduhake kutipan sing disenengi menyang Kisah Instagram sampeyan. Bisa dadi motivasi, nggumunake, lucu, utawa kombinasi kabeh iku!

Anggere cocog karo merek sampeyan lan sampeyan mikir para pengikut sampeyan bakal ngormati, kutipan apa wae bisa dadi game sing adil kanggo Crita sampeyan.

Tip Pro: Kirim kutipan motivasi ing wayah esuk kanthi hashtag #morningmotivation.

Iki minangka hashtag sing luar biasa populer sing ditindakake dening akeh wong. Nggunakake bakal nambah temuan lan mbantu sampeyan narik pengikut anyar - menang kaping pindho!

17. Countdown kanggo acara

Kisah Instagram kanthi stiker countdown: Aturan Pompa Sabanjure Ep: 5 dina 7 jam 34 menit
Sumber: AdWeek

Stiker apik liyane sing bisa digunakake yaiku stiker countdown.

Setel stiker kanggo ngetung mundur menyang acara (nganti detik). Kustomisasi kanthi judhul supaya para pengikut sampeyan ngerti apa sing sampeyan ngitung.

Sawetara gagasan babagan apa sing kudu diitung:

  • Rilis produk anyar
  • Advertisement mbesuk
  • mengeti merek sampeyan
  • Pangeling babagan preian kaya Natal, Dina Ibu, utawa Dina Rama (yaiku preian ing ngendi pelanggan kudu eling kanggo tuku hadiah)
  • Bukaan toko anyar
  • Tanggal tutup kontes
  • Karyawan anyar diwiwiti

Salah sawijining fitur sing apik saka stiker iki yaiku kasunyatan manawa para pengikut sampeyan bisa nutul stiker ing Crita sampeyan lan nyetel tandha yen countdown wis rampung. Dheweke bisa uga nuduhake countdown karo para pengikute.

18. #TBT

Kisah Instagram wong putih ngadeg ing prau
Sumber: @gramtraveller

#TBT, utawa #ThrowbackThursday minangka hashtag sing luar biasa populer babagan nostalgia lan "mbuwang maneh" kanggo kenangan kepungkur. Iki nggawe feed Instagram Story sing sampurna kanggo para pengikut sampeyan.

Iku prasaja. Njupuk foto saka masa lalu merek sampeyan lan nuduhake ing Instagram Story kanthi hashtag #TBT utawa #ThrowbackThursday. Iki bisa dadi cara sing nyenengake kanggo nampilake asale saka merek sampeyan lan ndeleng sepira tambah akeh sajrone pirang-pirang taun.

Sawetara conto:

  • Lokasi fisik
  • Jumlah karyawan
  • Logo sampeyan
  • tondo
  • Produk sampeyan

Kanggo luwih lengkap babagan iki, priksa artikel kita kabeh babagan #ThrowbackThursday.

19. Njaluk sumbangan

nambah stiker sumbangan menyang Instagram Story (proses 4-langkah)
Sumber: Engadget

Stiker sumbangan Instagram ngidini para pandhereke nyumbang menyang amal langsung saka Kisah Instagram sampeyan.

Pilih stiker sumbangan ing laci stiker, banjur telusuri katalog organisasi nirlaba sing beda-beda kanggo milih salah siji sing dikarepake para pengikute. Pangguna uga bisa ngatur jeneng penggalangan dana.

Iki minangka cara sing gampang kanggo ndhukung nirlaba favorit lan nggawe keterlibatan karo para pengikut sampeyan.

20. Wawancara karyawan

Kisah Instagram karyawan MailChimp njupuk kopi
Sumber: @mail

Menehi para pamaca ndeleng latar mburi bisnis sampeyan minangka cara sing apik kanggo mbangun kapercayan lan transparansi. Nggawe langkah luwih maju kanthi wawancara karo karyawan sing beda-beda babagan peran, apa sing ditindakake, lan apa sing dipikirake babagan nggarap merek sampeyan.

Mailchimp nindakake iki kanthi apik karo seri "Day in the Life" ing Instagram, ing ngendi dheweke nampilake macem-macem dina karyawan liwat Kisah Instagram. Iki menehi pandherekipun kesempatan sing nyenengake kanggo ndeleng karya utama Mailchimp, nalika nampilake kapribaden sing kuat ing kantor.

Gagasan Crita Instagram iki kudu menehi sampeyan cukup kanggo miwiti yen sampeyan ndeleng tanggalan konten lan nggambar kosong. Yen sampeyan nggoleki inspirasi liyane, coba pandhuan kita kanggo brainstorming media sosial.

Atur ngarsane Instagram ing jejere saluran sosial liyane lan irit wektu nggunakake Hootsuite. Saka dashboard siji sampeyan bisa gawe jadwal lan nerbitake kiriman, melu pamirsa, lan ngukur kinerja. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol