Wordpress

35 Tema WordPress Portofolio Paling apik ing 2021

Kanthi jaman digital sing terus berkembang iki, kebutuhan kanggo nggawe kehadiran kita dikenal kanthi online dadi penting banget. Dadi ing Facebook, MySpace, Google+, Flickr, lan liya-liyane, kita kudu nggawe kehadiran kita dikenal kanggo entuk kesempatan ing jaman digital iki. Kadhangkala, media sosial ora cukup. Ana sing luwih pribadi lan khusus dibutuhake kanggo nampilake bakat sampeyan. Apa wae videografi, fotografi, seni, tato, interior utawa desain grafis, utawa apa wae sing pengin ditampilake, karya sampeyan bakal ana ing kelas dhewe kanthi tema WordPress portofolio paling apik sing wis diklumpukake. saka kabeh sak internet.

Tansah njaga portofolio lan risiko sampeyan ing titik turu sing nyaman… -Mario Gabelli

Yen sampeyan lagi nggoleki sing fungsional amarga dirancang kanthi apik, sing gampang dimuat lan prasaja supaya ora ngganggu karya sampeyan dhewe (amarga sampeyan ora pengin calon klien luwih kesengsem karo desain situs portofolio sampeyan. tinimbang karya kreatif nyata sing wis sampeyan kompilasi) kita mikir sampeyan bakal nemokake apa sing sampeyan tresnani ing kene. Kita wis nyusun tema WordPress portofolio paling apik lan (miturut pendapat kita) paling apik sing ditawakake pasar. Dadi, ayo nerusake menyang tema!

1. total

Total - Creative Multi-Purpose Premium WordPress Theme

Info & DownloadDeleng Demo

Total minangka WordPress multi-tujuan sejati, lan cocog banget kanggo nggawe portofolio. Lan conto sing apik yaiku demo Total tema Lefty sing nampilake navigasi sidebar kiwa sing praktis. Tema portofolio unik iki minangka cara sing apik kanggo nampilake karya sampeyan… lan malah adol. Demo iki nggunakake fitur-fitur gedhe saka tema WordPress Total kalebu portofolio supercharged sing ndhukung macem-macem format (gambar, galeri, slider, video lan liya-liyane), ton tata letak (1-4 kolom), opsi hover gambar tanpa wates (lambang plus, lambang link, lightbox, judhul popup, judhul & tanggal, opacity, lan sapiturute) lan sampeyan bisa nambah portofolio ing ngendi wae nggunakake pembangun kaca (mung masang kothak utawa carousel karo Visual Composer). Apa wae jinis portofolio sing dikarepake, sampeyan bisa mbangun.

Minangka artis kaliren sampeyan kudu njaluk jeneng metu ana lan nggawe dhuwit utawa kanggo sadawane dalan. Demo Lefty nampilake babagan lan kaca kontak supaya pelanggan potensial bisa sesambungan. Nanging, sampeyan uga bisa ngaktifake WooCommerce kanggo adol karya digital utawa seni fisik langsung saka situs web sampeyan. Pamit seni omah komisi toko popup lan dodolan online ing ngendi!

Yen ana apa-apa liyane sing perlu kanggo portofolio online, Total bisa nindakake. Pengin nuduhake acara sing bakal teka? Total kompatibel karo plugin Tanggalan Acara gratis. Pengin nuduhake apa sing ana ing saben potongan sing digawe? Tambah sawetara bar katrampilan, denah pai utawa malah counter tonggak animasi kanggo entuk titik sampeyan. Perlu nerjemahake situs sampeyan? Tema kasebut dilengkapi file .po lan .mo, lan kompatibel karo WPML. Dadi dhasar, gawe situs web kanthi gampang karo Total, lan luwih akeh wektu kanggo fokus ing kreativitas sampeyan. Total teka karo 40+ demo unik lan ngetang

Kotak Folio Total Demo

Total Boxed Porfolio WordPress Tema Demo

Info & DownloadDeleng Demo

Nggolek desain kothak? Demo Folio Boxed Tema Total nuduhake carane sampeyan bisa nggunakake opsi sing dibangun ing tema Total kanggo nggawe tata letak portofolio khusus. Kajaba iku, installer demo cepet nggawe luwih gampang kanggo miwiti karo demo apa wae sing wis digawe saka Total.

TinyFolio Total Demo

Total Tinyfolio Portofolio WordPress Theme Demo

Info & DownloadDeleng Demo

Kanthi tema Total sampeyan bisa nggawe apa wae, deleng gambar ing ndhuwur demo Total tema TinyFolio sampeyan bisa ndeleng conto liyane sing apik kenapa tema Total minangka salah sawijining tema WordPress portofolio paling apik sing bisa sampeyan pilih kanggo situs web sampeyan.

James Portofolio pribadi Total Demo

James Portofolio pribadi Total Demo

Info & DownloadDeleng Demo

James minangka demo kothak kanthi latar mburi layar wutuh lan pendekatan minimalis sing nuduhake carane nggawe situs web nggunakake Total kanggo portofolio pribadi lan / utawa blog. Nampilake header peteng (sing bisa dadi warna apa wae sing dikarepake) lan homepage sing prasaja sing kasusun saka gambar siji, sawetara kothak lambang lan kothak portofolio sing nampilake "karya paling anyar". Dibangun karo pembangun kaca Visual Composer, homepage gampang banget kanggo ngapiki utawa ngganti kabeh dadi apa wae sing dikarepake. Lan amarga duwe portofolio online penting saiki, apa cara sing luwih apik kanggo nyetel banjur nggunakake WordPress yaiku salah sawijining sistem CMS sing paling akeh digunakake ing njaba sing ora mung gampang digunakake nanging uga kuat lan aman.

Adaptasi Bisnis Portofolio Total Demo

Adaptasi Bisnis Portofolio Total Demo

Info & DownloadDeleng Demo

Apa sampeyan seneng karo tema WordPress gratis Adaptasi nanging pengin luwih akeh? Pilihan liyane. Fitur liyane. Kompatibilitas plugin liyane. Mung luwih? Banjur situs web prefab tema Total WordPress iki cocog kanggo sampeyan! Demo bisnis lan portofolio Total Adaptasi minangka versi supercharged saka tema gratis populer kita. Demo Adapt nggunakake opsi Total kanggo tata letak situs web kothak, header sing bisa disesuaikan, pilihan sosial sing apik tenan lan unsur pembangun kaca sing gampang digunakake (kalebu slider, kothak lambang, kothak kiriman portofolio anyar lan kothak kiriman blog anyar) kanggo nggawe kaca kebangkrutan sing nggumunake. Plus karo portofolio kuat Total lan opsi blog iku gampang kanggo mbangun metu website saka ing kono.

2. Litho

Litho Elementor Portofolio WordPress Theme

Info & DownloadDeleng Demo

Minangka seniman, ora preduli media sampeyan, penting duwe cara kanggo nampilake bakat lan apa sampeyan nggarap cat, kode, perabot, bata utawa liya-liyane, situs web kudu. Pramila sampeyan kudu mriksa tema Litho. Tema sing kuat lan responsif iki bisa digunakake karo pembangun kaca Elementor kanggo desain web sing gampang. Miwiti kanthi cepet karo salah siji saka 36+ 1-klik demo impor, utawa gawe situs sampeyan saka awal. Litho kalebu 200+ Elemen pembangun, 300+ template lan header / footer, mula kabeh bisa ditindakake. Malah ana 5 tata letak portofolio sing bisa dipilih (grid, masonry, metro, justified, carousel) uga dhukungan kanggo citra retina. Kajaba iku, tema kasebut kompatibel karo WooCommerce yen sampeyan pengin adol barang utawa layanan sampeyan langsung saka situs web sampeyan, lan kalebu Revolusi Slider kanggo slider / bagean animasi maju.

3. Oshine

Oshine - Tema WordPress Kreatif Serbaguna

Info & DownloadDeleng Demo

Gawe pertunjukan sing nggumunake kanggo portofolio utawa bisnis sampeyan karo Oshine. Tema kreatif serbaguna iki sampurna kanggo portofolio amarga kalebu fitur kanggo tata letak tanpa wates, pemilih warna, font khusus, loading malas, 10+ gaya hover, grid lan slide tanpa wates, uga 20+ tata letak kaca sing wis ditata. Tema kasebut dibangun karo tukang ngarep mburi Tatsu sing kuat supaya nggawe kiriman portofolio khusus gampang banget. Tambah judhul, gambar, video, dropcaps, telpon kanggo tumindak, lambang, tombol lan liya-liyane (ana luwih saka 50+ sing bisa dipilih) kabeh karo pembangun intuisi.

Oshine uga nawakake 52 demo sing siap digunakake, 16 ing antarane yaiku situs portofolio kanthi gaya. Dadi, yen sampeyan pengin miwiti kanthi cepet, pilih demo lan instal data sampel kanthi klik. Apa sampeyan desainer, fotografer, pangembang, artis utawa profesional kreatif liyane, Oshine mesthi dadi pilihan sing apik kanggo situs web sampeyan.

4. Gutenix (Gratis)

Gutenix WordPress Theme

Info & DownloadDeleng Demo

Nggolek mbangun portofolio dhewe, cara sampeyan? Banjur sampeyan bakal tresna Gutenix. Tema gratis iki digawe kanggo nggarap Gutenberg, Elementor lan Brizy menehi akeh pilihan kanggo ngrancang portofolio sampeyan dhewe. Tambah galeri gambar, file, gambar sampul, blok konten lan liya-liyane kanggo nampilake karya sampeyan. Tema kasebut uga responsif, retina siap, nawakake 4 tata letak kaca (kotak, lengkap, sisih tengen utawa kiwa), 8 gaya header sing nggumunake, lan ndhukung WooCommerce yen sampeyan pengin adol produk utawa layanan sampeyan dhewe.

Pengin luwih akeh blok Gutenberg sing digunakake kanggo kiriman portofolio sampeyan? Pangembang Gutenix wis dijamin. Plugin ZeGuten dheweke nambahake 15+ blok liyane kanggo mbandhingake gambar, carousel, tabel rega, kothak animasi, spanduk, dhaptar lambang lan liya-liyane kanggo digunakake ing portofolio sampeyan.

5. Sahel

Sahel - Tema Multi-Konsep sing Elegan

Info & DownloadDeleng Demo

Para kreatif mesthi seneng karo tema portofolio WordPress Sahel. Fitur lengkap, tema multi-konsep iki kalebu saben fitur sing dibutuhake kanggo ngrancang situs web kanggo nampilake portofolio sampeyan. Kanggo miwiti, template dhaptar proyek siji lan portofolio minangka pilihan sing elegan kanggo nambah karya sampeyan. Cukup pilih galeri, panggeser, gambar utawa tata letak masonry kanggo proyek sampeyan. Banjur pilih saka galeri, masonry utawa tata letak buyar unik kanggo kaca portofolio utama. Ana uga opsi kanggo mbukak luwih utawa gulung tanpa wates.

Nanging ora kabeh, Sahel uga kalebu pilihan sing kuat kanggo blog sampeyan. Gunakake template sing dibangun kanggo warta, nganyari lan toko paling anyar. Lan sampeyan uga bisa mbangun toko online. Amarga tema kasebut kalebu pilihan lan tata letak khusus kanggo WooCommerce, sampeyan bisa kanthi gampang adol cetakan seni, barang dagangan utawa malah produk afiliasi. Wiwit Sahel kalebu WPBakery Page Builder, sampeyan bisa nggawe tata letak kaca dhewe kanthi nggunakake drag & drop builder intuisi.

Sahel uga responsif lan retina siap. lan kapal karo nomer nyengsemaken shortcodes kanggo apa wae. Tambah produk, portofolio, video, judhul bagean, tabel rega lan liya-liyane. Kajaba iku, ana pilihan kanggo gaya header, header lengket, lambang Font Awesome, area widget khusus, font Google lan liya-liyane. Kanthi kabeh sing kalebu sampeyan mesthi bakal bisa nggawe portofolio sing apik banget!

6. Neve (Gratis)

Neve WordPress Theme

Info & DownloadDeleng Demo

Nggawe portofolio online bisa gampang lan terjangkau, utamane karo Neve. Tema gratis iki gampang diwiwiti kanthi thanks kanggo situs demo sing apik gayane lan pilihan Customizer tema intuisi. Tema uga siap terjemahan, ndhukung RTL, SEO lan aksesibilitas sing ramah lan nduweni fitur rollback 1-klik sing praktis. Dadi yen sampeyan nerbitake nganyari kanthi kesalahan, sampeyan bisa kanthi gampang mbatalake owah-owahan sampeyan kanthi ngeklik tombol! Arep ngedol karya? Neve malah kompatibel karo WooCommerce supaya gampang nggawe toko sampeyan dhewe.

Lan yen sampeyan pengin luwih akeh, ana uga pilihan kanggo nganyarke menyang rencana premium Neve kanggo demo situs, tata letak, ekstensi Elementor lan WooCommerce khusus, lan liya-liyane.

7. Wong

Portofolio Vong - Tema WordPress Portofolio Responsif

Info & DownloadDeleng Demo

Yen sampeyan ana ing pasar kanggo fitur lengkap lan tema portofolio responsif, sampeyan ora bisa nindakake luwih apik tinimbang tema WordPress Vong Portofolio. Tema iki gampang banget digunakake - mung nginstal lan gunakake importir demo 1-klik kanggo miwiti. Banjur nggawe porfolio online sing elegan, profesional lan modern nggunakake gaya kirim portofolio sing kalebu (kanthi rincian proyek), galeri jubin utawa masonry, menu navigasi overlay unik, pembangun palet warna, Pembantu Layout drag & drop builder lan dibangun ing. enggo bareng sosial.

Tema Portofolio Vong uga kompatibel karo WooCommerce. Iki tegese sampeyan bisa adol barang saka portofolio, utawa nawakake layanan kanggo nyewa, langsung saka situs web sampeyan dhewe. Cukup nginstal WooCommerce lan tambahake barang sampeyan - Vong wis nggawe gaya kabeh unsur toko supaya pas karo estetika minimal lan modern saka tema kasebut.

Fitur tema liyane sing penting kalebu kode cekak konten sing migunani (peta, slideshow, carousel, tab, lsp), dhukungan retina, file lokalisasi ditambah kompatibilitas WPML, template Tim sing migunani kanggo nambah kontributor, setelan portofolio lanjut (orderby, 3 ukuran portofolio, 21 efek filter animasi. , lightbox lan liya-liyane).

8. ePix

ePix - Tema WordPress Fotografi Layar Penuh

Info & DownloadDeleng Demo

Fotografer? Desainer Grafis? Ilustrator? Banjur katon ora luwih! ePix minangka tema Portofolio Fotografi WordPress minimalis, ayu lan kreatif. Tema iki nduweni kode HTML5 responsif lan grafis resolusi dhuwur kanthi dhukungan tampilan retina. Sawetara fitur unik kalebu - slider layar wutuh, galeri sing nggumunake, login klien, Editor Kulit langsung, Visual Page Builder, gulung paralaks, tata letak situs kothak utawa lengkap lan liya-liyane.

ePix kompatibel karo plugin e-commerce WooCommerce sing populer, dadi sampurna kanggo seniman utawa fotografer sing kerja dhewe. Cukup nginstal tema lan plugin kanggo miwiti adol cetakan lan saham liwat situs web sampeyan dhewe. Aku ora ngerti sapa wae sing bakal nolak manawa ePix minangka salah sawijining tema WordPress portofolio paling apik lan wis dadi standar kanggo milih tema portofolio fotografi liyane.

9. ROUA

ROUA - Portofolio Hipster & Tema WP Blogging

Info & DownloadDeleng Demo

ROUA minangka tema portofolio WordPress minimalis lan apik gayane sing cocog kanggo para freelancer lan agensi kreatif. Iku entheng banget, nanging bakal nyukupi kabutuhan desainer grafis, ilustrator, fotografer, lan mesthi nggawe kehadiran online sing trendi. Iki minangka tema sing prasaja nanging seger lan gampang digunakake sing cocog kanggo karya kreatif apa wae.

Tema kasebut digawe nggunakake kerangka ngarep Bootstrap 3 sing ndadekake responsif lan seluler luwih dhisik. Tema kasebut bisa disesuaikan banget lan adhedhasar Kerangka Redux, gampang banget lan trep kanggo nindakake. Yen sampeyan lagi looking for soko sing beda lan bakal nggawe sampeyan ngadeg metu ing wong akeh, iki tema sampeyan kudu pindhah kanggo!

10. Notio

Tema WordPress Notio

Info & DownloadDeleng Demo

Notio minangka tema portofolio WordPress sing resik, canggih lan prasaja, nanging apik banget. Tema iki bisa nggayuh standar sing dikarepake kanthi desain sing licik lan estetis nalika gampang digunakake. Sawetara fitur kalebu opsi tema impor, gambar, panggeser, kiriman, kaca lan widget. Wis siyap kanggo WordPress 4+, lan duwe dhukungan multibasa WPML kanggo teks kaca sampeyan, lan bagean toko WooCommerce sampeyan.

Ana akeh unsur seret & selehake, ngidini kustomisasi kaca sampeyan tanpa repot. Notio wis siap retina lan duwe grafis resolusi dhuwur banget. Pancen angel kanggo njlèntrèhaké sepira apiké tema iki, mula dadi ing dhaptar tema WordPress portofolio paling apik. Dokumentasi tema iki jembar banget lan informatif, cukup kanggo ngowahi wong anyar dadi pangguna sing berpengalaman. Prinsip adaptasi sing padha uga ditrapake kanggo piranti. Notio pancen responsif, lan bisa digunakake ing tablet, smartphone, lan komputer desktop.

11. Pofo

Pofo - Portofolio Kreatif & Tema WordPress Premium Blog

Info & DownloadDeleng Demo

Pofo minangka tema WordPress modern, bisa disesuaikan, gampang digunakake lan responsif kanggo agensi, tim kreatif, fotografer, freelancer, blogger, seniman, bisnis perusahaan lan ceruk bisnis liyane kanggo nggawe portofolio, blog lan situs web eCommerce kanthi gampang.

Tema sing apik lan apik iki nawakake akeh tata letak kanggo portofolio lan blog online sampeyan. Koleksi gedhe saka luwih saka 150 unsur sing wis dibangun, 25+ kaca ngarep sing wis siap lan 200+ conto kaca demo nyepetake bangunan web. Tema sing dibundel uga dibundel karo WPBakery Page Builder lan Revolusi Slider sing populer nggunakake kode cekak khusus Pofo kanthi opsi ekstra. Sampeyan uga bisa nggunakake pangaturan WordPress kanggo ngrancang situs web sing sampurna. Pofo dikode kanthi standar sing paling apik lan didokumentasikake kanthi apik, saengga situs web sampeyan mbukak kanthi cepet lan sampeyan bisa nemokake jawaban kanggo kabeh pitakonan sampeyan kanthi gampang.

12. GridStack

GridStack - Tema WordPress Agensi Responsif

Info & DownloadDeleng Demo

GridStack minangka tema portofolio WordPress minimalis lan modern sing digawe kanggo nampilake foto, ilustrasi, video lan media liyane. Iku rampung responsif lan uga ndhukung AJAX loading dinamis. Tema kasebut uga dilengkapi panel tetep ing sisih kiwa sing mbantu sampeyan navigasi kanthi lancar.

Sawetara fitur liyane kalebu opsi tampilan layar wutuh lan efek gulung paralaks, kothak galeri jembar lengkap. Kanthi cara iki situs WordPress sampeyan katon apik lan nggunakake layar wutuh sing kasedhiya, ora preduli apa ukuran layar kasebut. Kothak gambar uga responsif, diatur maneh nalika resolusi tampilan nyusut utawa nggedhekake kanthi efek animasi sing lancar.

13. Milo

Milo - Tema WordPress Siap WooCommerce sing responsif seluler

Info & DownloadDeleng Demo

Milo minangka tema portofolio WordPress responsif minimalis lan ultra-modern sing sampurna. Tema elegan iki cocok kanggo fotografer, seniman, lan ilustrator kanthi apresiasi minimalis lan kepinginan kanggo nampilake portofolio online kanthi cara sing nggawe konten dadi titik fokus saben kaca. Milo nduweni desain responsif sing cerdas kanggo nampilake tata letak kaca kanthi konsisten tanpa preduli saka ukuran layar utawa jinis piranti. Duwe panel sisih mbantu banget ing pandhu arah tanpa kompromi entheng lan kecanggihan. Yen sampeyan pancene tresna minimalisme, banjur iki tema kanggo sampeyan!

14. Nyumurupi.

Temokake Tema WordPress Premium Porfolio Responsif

Info & Download

Reveal minangka tema WordPress premium sing digawe dening Theme Trust kanggo wong-wong sing ngupayakake situs gaya bisnis / portofolio / blog kanthi desain responsif sing bakal nampa apa wae ukuran layar sing sampeyan gunakake. Dirancang supaya katon apik ing monitor normal, laptop, ipad, piranti seluler (iphone)...etc, Reveal cocog kanggo sing duwe klien lan utawa pengunjung sing bakal browsing situs liwat macem-macem gadget.

Reveal nggunakake plugin Isotope js premium supaya sampeyan bisa nyiyapake portofolio sing bisa disaring kanthi sawetara animasi sing apik banget tinimbang kudu mbukak maneh kaca saben sampeyan pengin ndeleng item ing kategori tartamtu. Item portofolio mbukak nggunakake AJAX supaya nalika sampeyan ngeklik item portofolio, konten saka portofolio bakal mbukak ing kaca sing padha ing ndhuwur bagean portofolio lan bisa diklik ditutup. Iki ora mung nambah sentuhan keanggunan nanging uga nggawe situs sampeyan gampang banget lan cepet ditelusuri.

Desain sakabèhé saka Reveal minimalis banget kanthi fokus dadi konten sampeyan. Lan ing babagan fitur, ora ana akeh barang, nanging mung kalebu pilihan sing dibutuhake kanggo portofolio lan situs blog sing resik lan prasaja - kalebu sawetara tata letak unik lan macem-macem pilihan kustomisasi. Sing unik babagan tema iki yaiku saiki sampeyan bisa lali babagan nggedhekake utawa nyilikake foto kanggo nyukupi kabutuhan layar. Tema kanthi otomatis nyetel gambar gumantung saka layar. Secara harfiah ANY ukuran layar! Butuh sing anyar? Sampeyan bisa uga tiba kanggo keunikan iki.

15. Aku menehi inspirasi

Tema WordPress Premium Galeri Layar Penuh Inspiro

Info & DownloadDeleng Demo

Inspiro minangka tema portofolio WordPress responsif sing resik lan elegan sing luwih fokus ing media kreatif sing ana gandhengane karo foto. Nerangake karo fitur sing apik kaya dhukungan video, slideshow layar wutuh, homepage widget, modul galeri, pembangun homepage dinamis Visual Customizer, lan adhedhasar Framework ZOOM sing luar biasa.

Lan ora ana coding sing dibutuhake. Iki ndadekake Inspiro gampang (lan pamula loropaken) pilihan kanggo webmaster kabeh tingkat skill. Tanpa syarat coding lan kasedhiyan seret & selehake sing gampang, sampeyan bakal bisa nggawe situs web sampeyan kanthi cepet lan pungkasane bisa nampilake bakat menyang jagad sing wis suwe sampeyan simpen dhewe! Sugeng nampilake!

16. Mane

Mane Portofolio Modern WordPress Tema kanggo Creatives

Info & DownloadDeleng Demo

Tema Mane WordPress dikemas kanthi fitur migunani kanggo portofolio kreatif online. Tema kasebut dibundel karo pembangun kaca Visual Composer sing kuat. Dadi, sampeyan bisa nggawe tata letak kaca khusus dhewe, lengkap karo macem-macem opsi portofolio sing dibangun, kanthi pembangun ngarep sing intuisi. Tambah dhaptar portofolio, kothak, mbukak luwih akeh utawa gulung tanpa wates, carousels, slider lan liya-liyane. Kajaba iku, tema kasebut dilengkapi kothak lampu ing gambar lan video, feed sosial lan integrasi lambang, dhukungan paralaks, tautan interaktif lan liya-liyane.

17. kalium

Kalium Professional Creative WordPress Theme

Info & DownloadDeleng Demo

Kalium minangka tema kreatif sing paling laris lan gampang dingerteni kenapa. Tema kasebut nduweni akeh pilihan sing dibangun ing sing bakal disenengi para profesional kreatif. Opsi bangunan kaca sing gampang, desainer tata letak, lan demo sampel sing wis digawe nggawe gampang kanggo miwiti. Sawisé iku, gunakake opsi tambahan kanggo tipografi, slider, terjemahan basa, werna, hover portofolio, integrasi portofolio Dribbble, lan werna kanggo gaya bebas kode. Tema Kalium uga wis siyap kanggo retina lan nampilake gambar adaptif sing mbentang utawa dipotong kanggo ditampilake kanthi ukuran sing sampurna ing piranti apa wae. Iki bisa uga minangka salah sawijining tema WordPress portofolio paling apik kanggo bisnis lan agensi amarga keluwesan.

18. Werkstatt

Tema WordPress Portofolio Kreatif Werkstatt

Info & DownloadDeleng Demo

Kanggo mbangun portofolio ayu iku pancene mbantu kanggo miwiti karo cithakan ayu. Iku mung mengkono sing Werkstatt tema kebak wong. Kanthi luwih saka 25+ portofolio unik lan demo gaya galeri sing bisa dipilih, antarmuka gawe kaca seret lan selehake sing dibangun, filter portofolio deteksi otomatis, gaya blog sing bisa disesuaikan lan liya-liyane iku pilihan sing apik kanggo kreatif apa wae kanggo nggawe situs web dhewe. Fitur gedhe liyane kalebu atusan fon Google, 6 efek hover animasi, kompatibilitas WooCommerce, tata letak menu lan malah overlay audio.

19. Gamelan

Tema WordPress sing lancar

Info & DownloadDeleng Demo

Gamelan minangka pilihan sing apik kanggo nggawe situs web kreatif kanggo klien utawa sampeyan dhewe. Tema WordPress portofolio iki wis dipilih dening akeh profesional kreatif kalebu desainer web lan grafis, ilustrator, fotografer, agensi, freelancer lan liya-liyane kanggo mbangun portofolio lan situs web perusahaan sing apik tenan. Iki minangka tema WordPress portofolio sing kreatif. Iku kalebu sawetara demo ndamu pikiran sing bakal mbantu sampeyan lan klien ngadeg metu saka wong akeh. Cukup gunakake salah sijine minangka titik wiwitan nggawe situs web sing apik banget.

Iki dibundel karo sawetara plugin WordPress premium lan unsur Komposer Visual sing regane luwih saka $200. Kajaba iku, kalebu sawetara plugin WordPress premium eksklusif sing mung kasedhiya ing tema kasebut. Lan uga ndhukung sawetara plugin pihak katelu. Animasi lan efek sing lancar, kisi gambar lan galeri, carousel kreatif, peta Google sing warni, mock-up piranti, pranala sosial, kemampuan kanggo nggawe portofolio, studi kasus, anggota tim lan akeh fungsi lan pilihan liyane bakal mbantu sampeyan nggawe sing luar biasa.

20. duwe

AVOIR Tema WordPress

Info & DownloadDeleng Demo

AVOIR WP minangka tema WordPress premium, adhedhasar desain minimal, tipografi sing apik lan fotografi gedhe, khusus digawe kanggo kabutuhan profesional kreatif kayata desainer grafis lan web, agensi kreatif, seniman tato, freelancer, fotografer, arsitek, seniman graffiti lan visual. artis umume.

Dikempalken karo fitur-fitur keren kayata Visual Composer Drag & Drop page builder, Redux Options Framework, Revolution Slider, Parallax Backgrounds lan Google Web Fonts, AVOIR WP dadi pilihan sing cocog kanggo situs web lan proyek kreatif. Kanthi Pemasang Demo Siji Klik lan demo sing siap WooCommerce, sampeyan bisa nyiyapake situs web lan miwiti nggawe konten sajrone sawetara menit. Meh kabeh unsur tema iki gampang disesuaikan tanpa kawruh coding.

Responsif lan super fleksibel, AVOIR WP ngidini sampeyan nggawe tata letak halaman sing estetis lan unik. Set Warna Kustom, Font Web Google, latar mburi Parallax, Slider Video, Elemen animasi, lan akeh fitur liyane kasedhiya liwat antarmuka sing gampang digunakake lan intuisi.

21. Monsterrat

Tema WordPress Monsterrat

Info & DownloadDeleng Demo

Monsterrat minangka tema WordPress premium portofolio sing resik lan minimal. Tema sing apik iki bakal cocog kanggo nampilake seni, desain produk, sandhangan, presentasi multimedia utawa liya-liyane.

Yen desainer sampeyan kanthi cara utawa wujud apa wae, sampeyan pancene butuh situs web supaya wong bisa nemokake sampeyan. Cara paling gampang kanggo miwiti yaiku nganggo tema WordPress, mula kenapa ora ana Monsterrat? Salah sawijining fitur paling unik saka tema iki yaiku pandhu arah lambang vertikal ceking sing ngidini media sampeyan ngadeg ing ngarep lan tengah. Pembaca sampeyan mung kudu nglayang ing lambang kanggo mbukak menu sing didhelikake, tautan sosial, portofolio lan bar telusuran.

Nanging Monsterrat bisa nindakake ton luwih saka mung portofolio, uga dilengkapi akeh jinis kiriman khusus lan pembangun kaca Visual Composer sing kuat. Kanthi cara iki sampeyan bisa nambah layanan sing sampeyan tawakake, testimoni saka pelanggan sing seneng, lan malah anggota tim sampeyan (yen mung sampeyan, banjur gunakake komposer kanggo nggawe kaca babagan). Fitur tema liyane kalebu integrasi peta Google, lambang FontAwesome, file terjemahan, counter lan bar kemajuan lan liya-liyane.

22. Maze

Tema WordPress Maze

Info & DownloadDeleng Demo

Maze minangka tema WordPress premium portofolio sing unik lan kreatif sing cocog kanggo agensi utawa studio apa wae kanggo nggawe situs web. Tema iki minangka cara sing apik kanggo ngidini klien ngerti kepiye sampeyan apik tenan.

Tema iki pancen unik. Yen sampeyan pengin nggawe roso kesengsem amba lan kandel banjur Maze mung nengen kanggo sampeyan. Tema portofolio siji kaca sing unik iki nduweni fitur sing apik kanggo nggawe portofolio online sampeyan dhewe sing nggambarake sampeyan lan proses kreatif sampeyan. Gunakake pembangun tata letak sing gampang kanggo ngatur bagean, pilih saka kulit warna sing cerah & peteng, lan gunakake latar mburi gradien sing dibangun kanggo miwiti.

Maze duwe ton luwih akeh fitur kaya gulung khusus, grafis latar mburi FPS dhuwur kanvas, lan slider layar wutuh sing mesthi bakal narik kawigaten para pamaca. Lan panel opsi unbranded, kirim dinamis lan kothak meta kaca, Google fonts support lan fitur backend liyane bakal tetep seneng minangka clam. Fitur tema gedhe liyane kalebu dhukungan tema anak, file terjemahan, generator shortcode sing apik, formulir kontak Ajax lan liya-liyane.

23. Beket

Tema WordPress Beckett

Info & DownloadDeleng Demo

Beckett minangka blog modern lan prasaja lan tema WordPress premium portofolio. Kanthi tata letak sing resik lan wiyar, tema iki tetep fokus ing gambar lan konten sampeyan.

Nalika sampeyan mlumpat saka hobi menyang fotografer profesional, langkah pertama yaiku nggawe situs web sing apik kanggo nuduhake karya sampeyan. Beckett nggawe urip sampeyan gampang. Tema iki kalebu fitur utama sing sampeyan butuhake kanggo nggawe situs web fotografi kanthi cepet. Portofolio sing bisa disaring cocog kanggo ngunggah galeri gambar, lan template portofolio lan arsip nggawe nambahake kaca kanthi cepet & gampang.

Fitur liyane Beckett sing apik yaiku dhukungan sing dibangun kanggo Customizer Tema WordPress. Saka kene sampeyan bisa nyetel warna khusus, pilih saka pirang-pirang widget khusus lan liya-liyane. Kanthi iki, sampeyan bisa ndeleng kabeh owah-owahan langsung sadurunge sampeyan nindakake menyang situs web langsung. Fitur liyane kalebu slideshow homepage sing nggumunke, shortcode khusus, kaca testimoni, desain responsif lan kompatibilitas lintas-browser.

24. Tumpukan

Tumpukan Tema WordPress

Info & DownloadDeleng Demo

Stack minangka tema WordPress premium portofolio masonry gaya metro sing warni lan modern dening Themify. Tema iki nduweni desain responsif sing cair sing ndadekake konten sampeyan gampang diwaca ing piranti apa wae. Tema kasebut minangka blog masonry sing apik lan tema portofolio sing nggunakake tambahan Themify "Tiles" kanggo nggawe kothak kiriman sing paling anyar. Tema iki minangka cara sing sampurna kanggo nuduhake pikirane, pengalaman utawa malah karya seni sampeyan karo jagad liyane.

Tema kasebut nggunakake tukang seret & selehake Themify, saengga gampang nggawe tata letak khusus. Lan opsi werna dibangun ing tegese sampeyan bisa nggawe versi Stack sing dianggo kanggo (yen sampeyan pengin nggunakake mung mbandingake saka pink, sampeyan bisa - mung kita panel noto). Kajaba iku, tema kasebut kompatibel karo WooCommerce, supaya sampeyan bisa miwiti nggawe dhuwit saka situs web kanthi adol produk sampeyan dhewe utawa kanthi nyambung menyang situs afiliasi.

Fitur liyane sing mesthi sampeyan seneng kalebu gulung tanpa wates, dhukungan gambar retina, akeh format kiriman, kode cekak & widget khusus, pilihan font Google khusus lan liya-liyane.

25. Abuh

Tema WordPress Swell

Info & DownloadDeleng Demo

Swell minangka portofolio minimal lan tema WordPress premium blog sing sampurna kanggo miwiti situs web pribadi kanggo nuduhake pikirane utawa promosi karya sampeyan. Dhukungan tambahan kanggo latar mburi video sing nggumunake nggawe kiriman lan konten sampeyan katon.

Saben uwong lagi online, mula sampeyan kudu uga. Swell minangka pilihan sing apik kanggo miwiti blog utawa portofolio online sampeyan dhewe. Tema sing gampang digunakake iki responsif kanthi lengkap supaya para pengikut sampeyan bisa mriksa kiriman paling anyar ing piranti apa wae. Lan template kaca sing dibangun kanggo homepage lan portofolio nggawe gampang kanggo nggawe persiyapan situs web sampeyan.

Salah sawijining fitur Swell sing paling misuwur yaiku latar mburi video sing amba. Tema kasebut ndhukung Vimeo, Youtube lan video sing dadi tuan rumah dhewe supaya sampeyan bisa nggawe kaca sing narik kawigaten. Lan latar mburi gambar khusus kanggo judhul nambah sentuhan unik menyang portofolio, blog, lsp. Fitur tema liyane kalebu widget khusus, unggahan logo khusus, kode cekak sing migunani, lan dhukungan pangaturan tema WordPress (kanggo kustomisasi desain sing gampang).

26. Elegan dening Themify

Tema WordPress Themify Elegan

Info & DownloadDeleng Demo

Elegan minangka tema WordPress premium portofolio sing resik lan minimal sing dirancang dening Themify. Tema iki cocog kanggo fotografer, seniman lan blogger sing duwe akeh gambar sing apik kanggo dituduhake karo sing maca.

A foto worth sewu tembung tengen? Dadi apa ora isi situs web sampeyan kanthi jutaan tembung nggunakake portofolio apik banget sing kalebu ing tema WordPress portofolio Elegan. Tema iki sampurna kanggo sampeyan (lan tim) kanggo nuduhake blog sing kebak tips lan pikirane, portofolio karya, lan malah toko e-commerce yen ana barang sing pengin dituduhake karo sing maca.

Portofolio elegan wis ditata kanthi 6 warna kulit sing beda-beda, nanging ana uga pilihan warna sing dibangun yen sampeyan pengin ngrancang skema warna sampeyan dhewe. Lan amarga tema kasebut kalebu pembangun kaca seret lan selehake Themify, gampang nggawe kaca sing katon khusus kanthi mung sawetara klik. Kabeh opsi sing gampang digunakake iki nggawe portofolio Elegan dadi pilihan sing apik kanggo kreatif apa wae. Fitur tema liyane kalebu widget khusus, akeh shortcode, telung saringan gambar (sepia, blur lan grayscale), opsi header khusus, integrasi sosial lan mesthi desain responsif sing apik banget.

27. Abang: Folio

Abang: Tema WordPress Folio

Info & DownloadDeleng Demo

Red:folio minangka tema WordPress portofolio responsif saka Themeforest. Tema sing apik banget iki cocog kanggo nampilake karya sing bakal dituduhake karo kanca, klien lan pengikut sampeyan.

Duwe portofolio sing bisa dibanggakake penting kanggo desainer, pangembang utawa seniman. Kanthi masang portofolio sampeyan kanthi online, sampeyan bakal luwih gampang nuduhake karya karo kanca, kulawarga lan juragan ing ngendi wae. Red:folio minangka cara sing sampurna kanggo nggawe portofolio online sing sampeyan tampilake ing piranti apa wae amarga tata letak responsif, font Google sing bisa disesuaikan, Kothak Lampu Foto Cantik lan liya-liyane.

Fitur utama Red:Folio yaiku opsi portofolio fleksibel sing dibangun ing tema kasebut. Nggunakake jinis kiriman khusus Portofolio sampeyan bisa nggawe kaca portofolio, bagean lan kategori kanthi cepet lan gampang. Gaya saben portofolio sampeyan nggunakake pilihan kanggo nyaring, ukuran gambar (alun-alun cilik utawa gedhe, lanskap, potret cilik utawa gedhe, utawa video), kothak lampu, lan pigura browser datar opsional kanggo saben item. Kajaba iku, sampeyan bisa ngatur spasi, overlay lan opacity kanggo portofolio nggunakake Panel Pilihan Tema.

Fitur tema liyane kalebu warna tanpa wates kanggo macem-macem unsur tema, Panel Pilihan Tema sing gampang digunakake, pilihan tata letak kaca siji lan multi, jinis kiriman khusus anggota tim, 9 template kaca kanggo mbantu sampeyan miwiti, Lapisan panggeser lan liya-liyane.

28. Jejer

Tema WordPress Trail

Info & DownloadDeleng Demo

Trail minangka tema WordPress gaya portofolio minimal saka Theme Trust. Tema gaya iki resik lan prasaja supaya sampeyan bisa nuduhake gambar lan video.

Portofolio minangka cara sing apik kanggo nampilake karya utawa proyek saiki. Kanthi Trail, sampeyan bisa nggawe portofolio online sing elegan lan minimal kanggo karya sampeyan. Iki migunani nalika nglamar kerja, nuduhake kabisan sampeyan menyang klien potensial utawa mung dienggo bareng karo kanca lan kulawarga.

Trail dilengkapi karo portofolio sing bisa disaring. Sampeyan bisa nambah gambar, slider galeri lan video kanggo nampilake karya sampeyan. Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake homepage paralaks kanggo nuduhake apa sing anyar. Fitur liyane sing apik yaiku Customizer Tema WordPress sing bisa digunakake kanggo ngganti warna, font lan fitur liyane.

29. OnePager

Tema WordPress OnePager

Info & DownloadDeleng Demo

OnePager minangka tema WordPress portofolio elegan sing dikembangake dening Templatic. Tema iki minangka cara sing apik kanggo nampilake portofolio pribadi utawa profesional.

OnePager nduweni fitur homepage kaya sing nyedhiyakake kabeh informasi paling penting ing ngarep lan tengah. Sampeyan bisa milih kanggo nyakup slider homepage, staf, item portofolio, layanan, testimoni utawa review carousel, pariwara, kiriman blog, buletin lan uga formulir kontak. Kajaba iku, gampang ngatur homepage nggunakake widget lan sistem menu sing dibangun ing WordPress. Kanthi cara iki sampeyan bisa nggawe homepage sing pengin dideleng klien utawa pembaca.

Tema kasebut uga ndhukung macem-macem opsi liyane sing kalebu ing umume tema Templatik. Fitur kalebu dhukungan WooCommerce kanggo toko online lengkap, telusuran lanjut, arsip, peta situs, lan kode cekak khusus.

30. Kendel

Tema WordPress Bold

Info & DownloadDeleng Demo

Bold minangka tema WordPress blog lan portofolio sing apik sing digabungake dening Themify. Tema electrifying iki kebak warna, tekstur, lan tata letak sing resik, dadi sampurna kanggo situs web sing misuwur kanggo blogger, desainer, kartunis, fotografer, lsp.

Cetha tema iki ndadekake pengaruh. Sanalika sampeyan entuk kiriman homepage kanthi jembar kanthi warna apa wae saka pelangi. Sampeyan bisa nambah apa wae menyang blog lan portofolio. Loro-lorone ndhukung standar, gambar, galeri, slider, video, lan malah peta. Kajaba iku, sampeyan bisa ngatur saben kiriman sing ditambahake. Pilih warna apa wae, pola apa wae, gambar apa wae, font apa wae, keselarasan apa wae sing dikarepake. Iki menehi daya kanggo nggawe situs web sing cocog karo pribadine.

Fitur apik liyane yaiku beban tanpa wates homepage. Tamu bisa terus nggulung nganti nemokake apa sing digoleki. Lan ana uga tombol bali menyang ndhuwur sing migunani. Kanthi cara iki, dheweke ora kudu nggulung maneh menyang ndhuwur yen wis rampung. Kanthi siji klik tombol bali menyang ndhuwur, dheweke bakal digawa menyang header supaya gampang navigasi.

31. Tinta

Tema WordPress Tinta

Info & DownloadDeleng Demo

Ink minangka tema WordPress portofolio grid responsif sing dikembangake dening Theme Trust. Tema sing nggumunake iki nduweni kothak homepage sing apik sing nampilake barang portofolio kanthi ahli, dadi pas banget kanggo seniman, desainer grafis, lan liya-liyane sing duwe portofolio pribadi.

Tema iki tetep prasaja kanthi portofolio homepage sing elegan. Kothak sing mulus ndadekake postingan kasebut katon. Kajaba iku, kasunyatan manawa portofolio bisa disaring nggampangake pengunjung nelusuri karya sampeyan lan nemokake apa sing digoleki.

Tinta uga responsif kanthi lengkap. Kanthi cara iki sampeyan bisa nuduhake semut situs sampeyan portofolio ing ngendi wae. Kanthi portofolio sing apik, sampeyan bisa kanthi gampang nggunakake aplikasi kasebut kanggo nuduhake menyang kanca lan pengikut proyek sampeyan saiki, utawa malah ing wawancara kerja kanggo nampilake kabeh karya sampeyan.

32. Pati

Tema WordPress Patti

Info & DownloadDeleng Demo

Patti minangka tema gaya paralaks siji kaca sing sampurna kanggo nggawe portofolio online sing prasaja. Tema kasebut responsif lan gampang digunakake, saengga meh kabeh wong bisa nggawe situs WordPress dhewe. Tema kasebut kalebu pembangun kaca Visual Composer, dadi sampeyan ora perlu ngerti basa coding kanggo ngatur situs web sampeyan. Cukup lebokake modul sing pengin dilebokake. Kayata proyek, latar mburi paralaks, galeri, slider, lambang, slideshow, lan liya-liyane.

Nanging ora mung kuwi. Patti uga kompatibel karo sawetara plugin sing migunani lan populer kanggo nambah luwih akeh fitur menyang portofolio sampeyan. Terjemahake situs sampeyan nganggo WPML, tambahake toko nganggo WooCommerce, atur sidebar nganggo Generator Sidebar SMK, optimalake SEO sampeyan nganggo Yoast utawa paket All in One SEO, lsp.

33. Kappe

Kappe - Portofolio Layar Penuh & Tema WP Blog

Info & DownloadDeleng Demo

Kappe katon modern, kanthi tata letak kothak responsif lan tema portofolio WordPress desain sing resik, meh minimal. Tema iki digawe khusus kanggo fotografi, sanajan bisa nyinaoni pertunjukan liyane. Bisa disesuaikan kanthi lengkap lan nampilake lambang retina, panggeser tanpa wates, warna, sidebar lan 5+ widget khusus. Terjemahan wis siyap, lan dilengkapi dokumentasi rinci sing wis direvisi. Dadi, yen sampeyan nggoleki barang sing bakal nyorot karya sampeyan tinimbang dhewe, mula iki pancen kudu dicoba.

34. Disaring

Tema WordPress sing disaring

Info & Download

Filtered minangka tema WordPress portofolio sing resik lan apik banget sing bakal menehi presentasi sing pantes kanggo karya sampeyan. Karya sampeyan pancen apik tenan, mula kenapa dipamerake kanthi tema sing biasa-biasa wae? Disaring dilengkapi desain sing seimbang lan minimal, kanthi sawetara efek jQuery sing nyenengake sing bakal nggawe karya sampeyan katon apik tenan lan mbantu ngematake pengunjung.

35. Usaha

Tema WordPress Venture

Info & DownloadDeleng Demo

Venture minangka tema WordPress bisnis lan portofolio responsif sing digawe dening WPZoom. Iki minangka tema sing apik kanggo bisnis lan individu sing pengin tema sing resik lan minimal kanthi portofolio kanggo nampilake karyane.

Tema iki kalebu akeh fitur sing migunani, kayata tampilan sisih lebar lengkap khusus. Sampeyan bisa kanthi gampang ngganti warna, font, lan fitur slideshow liyane saka Kaca Pilihan Tema. Iki minangka cara sing apik kanggo nyorot babagan bisnis sampeyan, proyek anyar, utawa warta liyane sing relevan.

Venture uga dilengkapi 12 widget apik tenan kanggo ngatur homepage sampeyan. Tampilake dhaptar klien sing puteran, tambahake pesen panggilan-kanggo-tumindak, utawa tambahake dhaptar kiriman paling anyar sampeyan kanthi cepet. Widget liyane kalebu feed Flickr, feed Twitter, komentar anyar, portofolio tab, testimoni, tautan sosial, lan liya-liyane.

36. Fotografer

Tema WordPress Portofolio Online Photographer

Info & DownloadDeleng Demo

Tema WordPress Photographer minangka tema premium sing dikembangake kanthi kerjasama karo fotografer profesional. Supaya sampeyan bisa yakin manawa tema kasebut ngemot kabeh kabutuhan kanggo kabutuhan fotografi sampeyan. Ora ana sing ilang!

Mung foto ayu sing bisa ngedol layanan fotografer. Kanthi tema iki, sampeyan bisa nampilake karya kanthi elegan ing homepage. Tampilake foto minangka latar mburi ukuran lengkap utawa minangka slider. Kajaba iku, tema kasebut uga cocog kanggo portofolio sampeyan - gunakake fitur sing dibangun kanggo nambah galeri sampeyan. Kanggo fotografer sing pengin nambah basis pelanggan, formulir kontak sing bisa disesuaikan lan integrasi plugin WooCommerce apik banget. Kanthi cara iki sampeyan bisa langsung adol layanan lan produk apa wae, kayata sesi foto, buku foto utawa aksesoris kanggo fotografer.

37. Puncak

Tema WordPress Apexa

Info & DownloadDeleng Demo

Apex minangka tema WordPress premium portofolio kelas sing dirancang dening Templatic. Tema modern iki digawe khusus karo arsitek lan agensi konstruksi.

Minangka arsitek utawa perusahaan konstruksi, sampeyan butuh investor lan/utawa klien supaya bisnis sampeyan terus maju. Tampilake karya sampeyan kanthi profesional nggunakake Apex, lan sampeyan manawa bakal ngematake klien lan investor. Tema kasebut nduweni kabeh sing sampeyan butuhake - homepage sing apik, dhukungan latar mburi gambar paralaks, formulir kontak sing apik, blog sing migunani lan sing paling penting minangka cara kanggo nyathet lan nuduhake karya sampeyan.

Fitur paling keren saka tema iki yaiku portofolio sing nggumunake kanggo nampilake properti sampeyan. Saben kiriman kalebu slider gambar kanthi jembar sing nggumunake sing nuduhake proyek sampeyan, diikuti karo katrangan rinci (fitur, fasilitas, spesifikasi fasilitas, jadwal pembayaran, lsp). Kajaba iku, ana bagean khusus kanggo nambah peta menyang lokasi sampeyan, video properti lan uga brosur. Iki minangka cara sing apik kanggo nampilake saben proyek sampeyan lan nampilake kabeh informasi sing dikarepake para panuku lan investasi sing pengin dideleng kanthi format sing resik lan gampang diwaca.

Tema kasebut uga kalebu akeh pilihan kustomisasi liwat Customizer Tema WordPress. Saka kene sampeyan bisa nambah logo, ngapiki werna tema lan liyane lan pratinjau owah-owahan langsung. Apex uga kalebu widget khusus, dhukungan testimonial, integrasi media sosial, template kaca, dhukungan WPML kanggo terjemahan sing gampang lan liya-liyane.

Ngrampungake Pilihan Kita kanggo Tema WordPress Portofolio Paling Apik

Iki mung sawetara tema favorit sing kita pikir uga dadi sawetara tema WordPress portofolio paling apik ing web, nanging kita ngerti ana akeh pilihan liyane sing kasedhiya kanggo sampeyan. Yen sampeyan wis nemokake apa sing dikarepake, kabari aku. Kita bakal seneng ngrungokake tema WordPress portofolio sing paling apik lan yen sampeyan mikir kudu dilebokake ing dhaptar.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol