Wordpress

4 Metrik Pemasaran CMO Sampeyan Peduli

Nalika nerangake data, eksekutif pemasaran asring ana ing mikroskop. Miturut riset dening Gartner, perusahaan rata-rata mbuwang luwih saka 10% saka revenue saben taun kanggo marketing, lan mayoritas CMOs ngarepake yen persentase bakal nambah ing 2020. Amarga alokasi anggaran sing biasane gedhe, CMO terus-terusan dijaluk nuduhake. kepiye upaya pemasaran tim menehi kontribusi kanggo sukses umume perusahaan. 

Kanthi owah-owahan ing ekonomi, CMO uga wiwit golek kesempatan anyar kanggo nyoto lan nggawe efisiensi karo mbuwang. Bagéyan saka nggawe efisiensi kasebut yaiku mbuwang dhuwit ing ngendi dheweke ngerti kerjane: media sing dibayar. Tambah ing mbuwang media padha karo pentinge analytics. CMOs ngaku yen wawasan lan analytics kompetitif minangka rong kemampuan paling penting sing ndhukung pangiriman strategi pemasaran sing efektif. 

Pancen, CMO duwe akses menyang macem-macem jinis data, lan nalika akeh sing bisa mbantu menehi informasi keputusan saben dina, uga kudu nggabungake data sing menehi nilai sing digawa tim marketing menyang organisasi. Papat metrik iki bakal dadi sawetara sing pertama dipikirake: 

Wangsul ing Investment

Return on Investment (ROI) mbokmenawa minangka metrik paling penting kanggo departemen pemasaran. Kanthi bagean anggaran sing kuat, CMO kudu bisa nuduhake CEO entuk manfaat saka kampanye sing larang, upaya media sing dibayar, lan liya-liyane. Cukup, ROI minangka praktik ngubungake wutah bathi kanggo pengaruh inisiatif pemasaran. Pungkasane, iki bakal mbantu CMO mbenerake belanja pemasaran, nyebarake anggaran pemasaran sing luwih apik, ngukur sukses kampanye, lan nggawe garis dasar. 

Sadurunge ngetung ROI kanggo organisasi pemasaran tartamtu, penting kanggo nimbang biaya apa sing bakal ditindakake tim sampeyan. Pemasaran nyakup akeh spesialisasi lan mulane bisa kalebu macem-macem biaya kalebu acara, belanja kampanye, biaya agensi, lan liya-liyane. Kanggo ngetung ROI kanggo periode wektu tartamtu, gunakake rumus iki:

(Pertumbuhan Penjualan – Pertumbuhan Penjualan Organik – Biaya Pemasaran) / Biaya Pemasaran 

Biaya Akuisisi Pelanggan 

Biaya Akuisisi Pelanggan (CAC) minangka salah sawijining metrik sing wis dadi populer bebarengan karo paningkatan digital. Minangka alat Internet lan Pemasaran Berbasis Akun (ABM) wis dadi luwih canggih, para pemasar bisa luwih efektif target pelanggan. CAC minangka biaya kanggo nggayuh saben pelanggan. Iki minangka metrik sing CMO bakal kerep dijaluk bareng karo investor njaba. 

Pemasar terus-terusan nyoba ngoptimalake CAC kanthi ngoptimalake investasi iklan. Kanthi akeh saluran pemasaran lan pasar global sing amba, umume pemasar nemokake migunani kanggo ngitung CAC adhedhasar saluran pemasaran individu. Cara paling apik kanggo nambah CAC yaiku kanthi nambah tarif konversi online, nambah pengalaman pelanggan, lan ngetrapake sistem Manajemen Hubungan Pelanggan (CRM). CAC kudu dipantau kanthi tekun lan asring; yen CAC sampeyan luwih dhuwur tinimbang revenue kanggo wektu sing cukup suwe, bisnis sampeyan ora bakal bisa urip. Cara paling gampang kanggo ngetung CAC yaiku:

Dhuwit sing digunakake kanggo Penjualan lan Pemasaran / Jumlah Pelanggan. 

Awareness Brand 

Akeh pemasar bakal ngaku yen salah sawijining cara sing paling kuat kanggo njaluk konsumen tuku produk sampeyan mung kanthi ngelingi. Apa karo logo sampeyan, jingle sing menarik, utawa amarga konsumen weruh merek sampeyan digunakake dening wong sing misuwur, kesadaran merek mbantu mbenerake akeh upaya pemasaran. Saiki, umume perusahaan tuwuh lan njaga kesadaran merek liwat hubungan masyarakat, pemasaran konten, lan media sosial. Amarga kesadaran merek lan ekuitas merek duwe akeh hubungane karo persepsi konsumen babagan produk sampeyan, bisa uga angel diukur. 

Kanggo netepake kahanan kesadaran merek kanggo organisasi sampeyan, luwih becik ndeleng macem-macem metrik. Pisanan, sampeyan pengin ndeleng total jangkoan sing dipérang miturut artikel fitur, sebutan byline, lan jangkoan sindikasi. Jangkoan uga kudu diukur nggunakake share-of-voice (SOV), sing ngukur persentase obrolan ing macem-macem platform babagan merek sampeyan ing hubungane karo pesaing sampeyan. Nanging, ora kabeh jangkoan digawe padha; perusahaan bakal pengin ngevaluasi jumlah tayangan digawe saka jangkoan kanggo mesthekake yen jangkoan saka sumber kualitas. Pungkasan, perusahaan bakal pengin ndeleng sukses konten kasebut. Lalu lintas, konversi, lan saham sosial sing dhuwur nuduhake keterlibatan sing dhuwur lan mulane nambah kesadaran merek. 

Nilai Umur Pelanggan

A CMO kuwatir ora mung babagan entuk pelanggan anyar nanging uga babagan nahan pelanggan sing wis ana. Nilai Umur Pelanggan (CLV) yaiku revenue sing bisa diarepake organisasi saka akun pelanggan siji. CLV diitung kanthi nimbang nilai revenue pelanggan saka wektu lan umur sing diprediksi perusahaan. Sing suwe pelanggan tetep setya marang perusahaan, luwih gedhe nilai umure. Kanthi nimbang CLV ing hubungane karo CAC, tim marketing bisa entuk ide sing luwih apik babagan suwene wektu kanggo mbalekake investasi awal kanggo entuk pelanggan kasebut. 

CLV bisa uga minangka salah sawijining metrik sing paling penting kanggo ditimbang nalika kuwatir babagan stabilitas, skalabilitas, lan kelestarian bisnis sampeyan. Nanging, iki dudu sing paling gampang kanggo ngitung. Ora saben perusahaan nggunakake model bisnis sing padha supaya ora ana cara kanggo ngitung CLV sing bakal katon padha. Kanggo informasi sing luwih rinci babagan cara ngetung CLV kanggo bisnis sampeyan, priksa rumus iki sing disedhiyakake dening HubSpot. Kanthi nambah CLV, sampeyan bisa nambah bisnis kanthi sawetara cara. Gagasan sing jelas babagan CLV bakal mbantu bisnis sampeyan nambah dodolan, nambah retensi pelanggan, ngoptimalake onboarding, nyengkuyung kesetiaan merek, lan liya-liyane. 

Cara liya para pemasar bisa nambah retensi pelanggan lan kanthi positif mengaruhi kabeh metrik penting sing kadhaptar ing ndhuwur yaiku njupuk langkah-langkah kanggo mesthekake yen pengalaman pelanggan online sing diwenehake cepet, narik kawigaten, lan siap kanggo nyukupi panjaluk pamirsa digital sing luwih enom.

Pengalaman digital sing cepet, dipercaya, lan aman bakal nggambarake merek sampeyan, kanthi langsung lan ora langsung, nambah analytics sing mbantu nambah dhasar sampeyan. Kanggo informasi luwih lengkap babagan cara nggunakake Platform Pengalaman Digital WordPress WP Engine kanggo nggawe pengalaman pelanggan sing luar biasa, priksa kaca rencana kita. 

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol