Media sosial

5 Alasan CMO Ora Bisa Nduwe Media Sosial maneh

Kanggo akeh organisasi, ora dadi pitakonan: Pemasar duwe strategi sosial. Tansah duwe, mesthi bakal. Sawise kabeh, yen media sosial utamane minangka saluran promosi lan komunikasi, sapa maneh sing bakal mbukak?

Riset anyar kita nuduhake wektune kanggo mikir maneh asumsi iki. Hootsuite kerja sama karo analis lan firma riset Altimeter Group kanggo nganakake panaliten babagan nilai kuantitatif sing ditawakake sosial kanggo organisasi modern. Kita nliti 2,162 pemasar lan nindakake wawancara sing jero karo eksekutif ing perusahaan perusahaan gedhe.

Kita takon kabeh pitakonan sing dikarepake babagan taktik sosial lan strategi lan asil. Banjur kita maju selangkah luwih maju: kita ngevaluasi saben responden nggunakake Penilaian Kematangan Sosial, alat sing nyinaoni cara organisasi nggunakake media sosial lan pathokan kepiye dibandhingake karo wong liya ing industri. Metodologi iki nyedhiyakake data sing kuat babagan carane organisasi diwasa nggunakake media sosial dibandhingake karo mitra sing kurang diwasa.

Asil: Lima pelajaran kanggo CMO babagan carane nggawe organisasi sampeyan luwih diwasa lan carane bisa nambah bisnis sampeyan.

download Laporan Transformasi Sosial lengkap kanggo ngerteni kepiye 2,162 pemasar nggunakake media sosial ing organisasi sawise COVID-19.

1. Yen sampeyan mung nggunakake media sosial kanggo marketing, sampeyan wis tiba konco.

Ya, media sosial bisa dadi saluran promosi lan komunikasi. Nyatane, iki pancen apik banget: Luwih saka 80% organisasi ujar manawa sosial mbantu nggayuh calon pelanggan kanthi luwih efisien tinimbang saluran liyane. Ora kaget meh kabeh tim pemasaran nggunakake media sosial lan meh rong pertiga tim PR lan komunikasi nindakake - luwih akeh tinimbang bagean organisasi liyane.

Nanging nalika organisasi sing kurang diwasa nggunakake sosial mung kanggo marketing lan komunikasi, organisasi sing diwasa nyurung media sosial menyang bagean bisnis liyane.

Umpamane, organisasi sing diwasa luwih saka kaping pindho tinimbang kanca-kancane sing kurang diwasa ujar manawa staf layanan pelanggan nggunakake media sosial. Tim care pelanggan ngandhani yen intelijen sosial mbantu dheweke nglayani pelanggan kanthi luwih apik, lan kacepetan media sosial

Organisasi diwasa uga kira-kira kaping pindho luwih cenderung nglaporake nggunakake media sosial kanggo rekrutmen lan sumber daya manungsa. Kenging punapa? Tim HR ngandhani yen nggunakake sosial nambah keragaman calon, nambah retensi anyar, lan nyuda biaya rekrutmen.

Ora mandheg ing kono. Organisasi sing diwasa luwih seneng nguatake tim dodolan kanthi alat sosial - lan ujar manawa strategi iki nyuda biaya saben akuisisi. Dheweke uga luwih seneng nggunakake media sosial kanggo pangembangan produk. Organisasi sing diwasa ngerti manawa media sosial bisa mbantu macem-macem departemen kanggo nggayuh tujuane.

Apa sing kudu ditindakake CMO: Aktif push inisiatif sosial ngluwihi tim sampeyan dhewe. Miwiti kanthi nguatake departemen layanan pelanggan lan sumber daya manusia. Sabanjure, tulung tim sales lan R&D ngluncurake program sosial. Luwih sampeyan nyurung media sosial menyang organisasi sampeyan, luwih akeh bakal mbantu sampeyan sukses.

2. Kekuwatan sosial tetep hubungan, ora skala.

Iku nggodho kanggo nggandhengake platform sosial kanthi skala murni. Sawise kabeh, meh 3 milyar wong nggunakake Facebook saben wulan. Luwih saka milyar nggunakake Instagram saben wulan, lan atusan yuta liyane nggunakake Twitter lan Pinterest lan Snapchat.

Kanthi pamirsa sing akeh, mula ora kaget manawa akeh organisasi nganggep media sosial minangka media siaran. Elinga, sebagian besar inisiatif sosial pertama para pemasar kalebu kiriman blog lan nganyari Facebook: Sampeyan wis ngomong, pamirsa biasane mung ngrungokake. (Malah dina iki, nalika ngadhepi tekan organik sing mudhun, saben merek paling dhuwur ngirim menyang sosial paling ora sawetara wektu.)

Minangka marketing sosial diwasa, umume organisasi ngembangake fokus menyang jinis penyiaran liyane: Iklan sosial sing dibayar. Secara total, pemasar AS bakal nglampahi luwih saka $ 40 milyar ing iklan sosial taun iki. Facebook mung bakal ngumpulake meh seprapat kabeh revenue iklan online AS.

Nanging organisasi sosial sing diwasa ora nate nglirwakake nilai inti media sosial: Iku kabeh babagan hubungan. Mulane organisasi sing diwasa luwih kerep tinimbang mitra sing kurang diwasa kanggo ngrungokake obrolan sosial babagan merek lan banjur melu obrolan kasebut. Nyatane, organisasi sing diwasa ngandhani yen dheweke isih seneng melu obrolan sosial tinimbang mbukak iklan sosial. Asil: Sebagéyan gedhé organisasi sing diwasa ngandhakake yen sosial wis mbantu mbangun hubungan sing kuat sing entuk manfaat kanggo bisnis. Miturut perbandingan, kurang saka setengah organisasi sing kurang diwasa bisa nggawe pratelan iki.

Apa sing kudu ditindakake CMO: Fokusake maneh prioritas sosial saka kiriman marketing lan iklan mbayar menyang hubungan lan keterlibatan. Mesthi wae sampeyan kudu ngupayakake pesen organisasi sampeyan nganti akeh pamirsa. Nanging yen kabeh sing sampeyan lakoni, sampeyan bakal ilang. Dadi manawa tim sosial sampeyan nyedhiyakake sumber daya kanggo mangsuli lan sesambungan karo para penggemar, lan ora mung kanggo ngompa kiriman promosi.

3. Sosial bisa mbantu sampeyan nggayuh lan melu luwih akeh pamirsa tinimbang mung pelanggan.

Sapa sing target organisasi sampeyan karo program sosial? Yen sampeyan kaya umume CMO, sampeyan mikir "media sosial" minangka akun Twitter umum utawa tuku iklan Facebook sampeyan. Lan platform sosial gedhe kasebut ora ndhelikake sapa sing dikarepake sampeyan bakal fokus: Pandhuan cara Facebook kanggo bisnis diarani "Sambungake menyang pelanggan sing sampeyan goleki." Dadi ora nggumunake mayoritas organisasi ngandhani yen nggunakake media sosial kanggo target pelanggan.

Mung kira-kira setengah organisasi sing ditliti ujar manawa wis nggedhekake program sosial ngluwihi para pelanggan kanggo nggayuh komunitas sing luwih akeh. Nanging katon luwih jero, lan sampeyan bakal ngerti manawa organisasi sosial sing paling diwasa nindakake kanthi bener.

Organisasi sing diwasa ngerti kekuwatan sosial kanggo nggayuh lan melu karyawan - liwat profil sosial sing ditargetake karyawan, program advokasi karyawan, utawa malah platform sosial internal. Merek kasebut nglaporake dandan sing signifikan ing metrik internal kayata keterlibatan karyawan lan efisiensi kerja karyawan. Mbok menawa nggumunake, dheweke uga ngandhani yen program sosial sing ngadhepi karyawan nyedhiyakake keuntungan eksternal kayata jangkauan organik sing luwih gedhe kanggo pesen merek lan kualitas timbal penjualan sing luwih apik.

Karyawan ora mung jinis pamirsa liyane sing bisa ditargetake. Rong pertiga organisasi sing diwasa ujar manawa media sosial duwe pengaruh positif babagan cara nemokake, njaga, lan mbangun hubungan karo mitra eksternal. Lan organisasi sing diwasa uga luwih akeh tinimbang kanca-kancane nggunakake media sosial khusus kanggo nggayuh pemegang saham.

Apa sing kudu ditindakake CMO: Aja mung nggunakake sosial kanggo melu pelanggan; fokus ing stakeholder liyane, uga. Coba apa sing digoleki karyawan, mitra lan pemasok, lan pemegang saham - umume, utawa khusus saka organisasi sampeyan. Banjur ngrancang strategi lan taktik sosial kanggo nggayuh pamirsa kasebut lan nyukupi kabutuhan.

4. Nalika sampeyan nambah kadewasan sosial, sampeyan nambah impact bisnis.

Facebook dadi 17 taun ing 2021; Twitter dadi 15 ora suwe. Bisa nggodho ndeleng platform sosial iki minangka remaja sing nyusahake - terus-terusan nguji watesan lan gagal ngresiki kamar.

Nanging kanggo akeh pelanggan, media sosial nemtokake merek sampeyan. Yen sampeyan kaya umume organisasi, luwih akeh wong sing ngetutake sampeyan ing platform sosial tinimbang ngunjungi situs web utawa mlebu toko sampeyan. Kemungkinan sampeyan duwe penggemar sosial luwih akeh tinimbang pelanggan email. Pramila luwih akeh wong golek inspirasi kanggo tuku ing media sosial tinimbang ing papan liya.

Dadi yen sampeyan mikir merek sampeyan bisa entuk manfaat saka media sosial, sampeyan pancen bener. Saklawasé saben organisasi sosial sing diwasa ngandhani yen media sosial wis ningkatake metrik kesehatan merek utama kaya relevansi merek lan sentimen merek positif. Sakabèhé, organisasi sing diwasa 1.4 kaping luwih cenderung tinimbang mitra sing kurang diwasa kanggo ngomong yen media sosial mbedakake merek.

Apa sing ora dikarepake: Yen sampeyan nandur modal kanthi wicaksana ing sosial, sampeyan bakal entuk manfaat ngluwihi saluran sosial. Umpamane, 75% organisasi sing diwasa ujar manawa program pemasaran sosial kasebut pancen mbantu dheweke nambah efisiensi telusuran mbayar, TV, lan saluran iklan liyane.

Luwih apik, investasi sosial sing cerdas bisa nggawe organisasi sampeyan luwih tahan kanggo gangguan. Nyatane, luwih saka rong pertiga saka responden survey ujar manawa nggunakake media sosial mbantu dheweke siyap nanggapi pengaruh COVID-19 ing bisnise. Organisasi sing diwasa, mesthine paling siyap: Akeh sing nglaporake manawa hubungan pelanggan lan sentimen merek wis saya apik, tinimbang saya rusak, sajrone pandemi.

Apa sing kudu ditindakake CMO: Sponsor program sosial organisasi sampeyan kanthi dolar lan tumindak. Program sosial sing diwasa ora mung ngarahake tujuan bisnis sing terisolasi, nanging uga entuk manfaat kanggo kabeh bisnis sampeyan. Nanging kadewasan kaya ngono mbutuhake investasi nyata. Ora kaget yen organisasi sosial sing diwasa kaping lima luwih akeh tinimbang kanca-kancane sing ujar manawa program sosial duwe sponsor eksekutif.

5. Strategi sosial sing wiyar bisa mimpin transformasi digital sampeyan.

Yen 2020 wis jelas, yaiku: Transformasi digital ora bisa ngenteni. Ing taun kepungkur, interaksi digital karo organisasi wis ilang saka mung dadi preferensi pelanggan kanggo akeh kasus dadi siji-sijine pilihan. Pramila organisasi sing wis ngetrapake prilaku digital para pelanggan terus berkembang.

Kabar apik: Program media sosial bisa mbantu organisasi sampeyan berkembang ing jaman transformasi digital. Media sosial ndadekke swara lan prilaku pelanggan ing ngarep - lan dadi titik wiwitan sing cocog kanggo owah-owahan budaya digital. Organisasi diwasa uga ujar manawa panggunaan media sosial sing diadhepi karyawan wis nyepetake owah-owahan budaya kasebut.

Luwih apik, organisasi sing diwasa ujar manawa panitia kemudi lan kelompok kerja sing dibangun kanggo ngatur program sosial uga ngajari karyawan supaya bisa kolaborasi kanthi efisien. Media sosial nyedhiyakake peta dalan kanggo transformasi digital sing luwih jembar. Pramila luwih saka rong pertiga organisasi diwasa setuju yen inisiatif sosial wis nyiapake perusahaan kanggo transformasi digital.

Apa sing kudu ditindakake CMO: Ngandelake kerangka sosial kanggo mimpin transformasi digital organisasi sampeyan. Yen sampeyan minangka organisasi sosial sing diwasa, sampeyan wis nggawe panitia kemudi, nggawe kolaborasi karyawan, lan nggawe owah-owahan budaya proyek transformasi digital sampeyan bakal gumantung. Nguripake struktur sing padha kanggo nyelarasake organisasi sampeyan babagan prilaku pelanggan digital, lan transformasi digital sampeyan bakal ditindakake.

Sepira diwasa organisasi sosial sampeyan?

Assessment kadewasan sosial kita minangka pathokan luwih saka 1,000 organisasi perusahaan ing 12 industri lan nyakup saben aspek babagan cara organisasi nggunakake sosial kanggo nggawe nilai bisnis, kalebu praktik atribusi, panggunaan data sosial ing pemetaan perjalanan pelanggan, integrasi data sosial menyang sistem CRM, advokasi karyawan, media mbayar lan strategi influencer, lan program pendidikan tenaga kerja.

Kanggo ngrampungake penilaian babagan kedewasaan sosial organisasi sampeyan, wiwiti ing kene.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol