Wordpress

Pandhuan 5-Langkah - Cara Nggawe Plugin Yoast SEO WordPress kanthi bener

Tanpa optimasi lan rangking SEO sing apik, sampeyan ora bakal bisa nggayuh lalu lintas organik. Tanpa lalu lintas organik, sampeyan ora bakal duwe pengunjung utawa mbuwang akeh ing iklan. Amarga sampeyan duwe situs WordPress, mula penting banget kanggo milih plugin SEO sing bener sing bakal nggampangake sampeyan ngoptimalake situs web lan peringkat kanggo tembung kunci sing cocog.

Ing sawetara taun kepungkur, plugin Yoast SEO mapanake dhewe minangka salah sawijining plugin SEO paling apik ing pasar.

Cukup deleng peringkat iki:

Nduwe luwih saka 5M pangguna lan tarif paling dhuwur. Tanpa mangu, Yoast SEO minangka plugin sing apik sing mesthi bakal nambah statistik lan peringkat SEO sampeyan.

Nanging, amarga platform sing kuwat lan akeh fitur sing migunani, mula angel kanggo wong sing sepisanan nyetel kabeh kanthi bener.

Mulane kita wis nggawe pandhuan langkah-langkah iki. Kanggo nggampangake sampeyan nikmati woh-wohan sing ditawakake Yoast SEO.

Langkah 1 - Nginstal Yoast SEO

Instalasi cukup prasaja - kaya saben plugin WordPress liyane. Cukup menyang bagean "Plugins" lan klik "Tambah anyar". Ketik ing kothak panelusuran "Yoast SEO", lan kanggo plugin pisanan sing muncul - klik "Instal".

Langkah 2 - Jalanake tuntunan konfigurasi

Kanggo sing pisanan, paling apik kanggo mbukak lan ngrampungake tuntunan konfigurasi Yoast SEO. Ing sisih ndhuwur dashboard WordPress sampeyan, sampeyan bakal weruh logo cilik Yoast.

Klik kene, lan sampeyan bakal weruh layar anyar:

Iku relatif gampang kanggo mangerteni tuntunan konfigurasi. Cah wadon sing rupane bagus iki melambaikan tangan marang kowe, mula iki arahmu.

Saka wayahe nalika sampeyan mbukak tuntunan konfigurasi, sampeyan bakal weruh 9 tugas sing mbutuhake kompetisi kanggo nyiyapake kabeh ing panggonan.

Aja kuwatir, iki bakal cepet lan lucu ing wektu sing padha.

Ayo rampung kabeh 9 tugas.

Langkah 3 - Rampungake tuntunan konfigurasi

Langkah 3.1 - Milih lingkungan situs

Sing pertama saka sangang langkah yaiku nemtokake yaiku desain lan konstruksi situs web sampeyan rampung lan ora. Yen sampeyan wis rampung ngrancang situs web, plugin Yoast SEO bakal ngindeks situs web sampeyan menyang Google. Tegese situs web sampeyan bakal katon ing Google dhewe.

Ing sawetara kasus, Google bakal kanthi otomatis ndhaptar situs web sampeyan sawise sawetara wektu. Nanging kanggo nyepetake, sampeyan uga bisa ngindeks situs web kanthi manual (utawa liwat Yoast SEO).

Yen situs web sampeyan isih dibangun, luwih becik ngenteni kanthi ngindeks situs web sampeyan.

Apa wae, priksa pilihan sing bener kanggo sampeyan.

Langkah 3.2 - Milih jinis situs

Jinis situs bakal mbantu plugin Yoast SEO kanggo ngoptimalake situs web sampeyan sabisa kanggo jinis situs sing ana ing situs web sampeyan.

Kaya sing sampeyan deleng ing gambar ing ngisor iki, gumantung saka tujuan situs web WordPress sampeyan, ana macem-macem jinis situs sing bisa sampeyan pilih.

Pilih gumantung situs web sampeyan.

Langkah 3.3 - Isi URL sampeyan

Langkah sabanjure yaiku ngisi URL perusahaan sampeyan. Iki bisa migunani banget amarga sampeyan bakal nglewati bagean terus-terusan nambahake tautan kasebut bola-bali.

Langkah 3.4 - Milih visibilitas mesin telusuran

Langkah kaping papat yaiku milih jinis kaca sing pengin ditampilake ing mesin telusuran. Yen sampeyan ora ngerti apa bedane, sampeyan bisa tansah ninggalake setelan gawan. Ora ana sing bisa ngrusak sampeyan.

Langkah 3.5 - Apa situs sampeyan bakal duwe akeh penulis?

Langkah sabanjure yaiku milih bakal situs web sampeyan duwe akeh penulis utawa ora. Nemtokake iki bakal mbantu Yoast nyiyapake kabeh sing dibutuhake kanggo duwe akeh penulis, dadi sampeyan ora perlu.

Yen sampeyan ora yakin, sampeyan bisa milih ya.

Langkah 3.6 - Setelan judhul

Saiki wayahe sampeyan milih jeneng situs lan pemisah judhul. Sanajan ora dianjurake kanggo duwe variasi gedhe, jeneng situs bisa beda karo jeneng domain sampeyan. Yen jeneng domain sampeyan dudu jeneng lengkap perusahaan sampeyan, sampeyan bisa ngganti jeneng situs sampeyan, nanging aja nggawe bedane.

Pemisah judhul digunakake ing mesin telusuran kanggo misahake judhul kirim blog saka jeneng situs. Ora ana pemisah iki sing mengaruhi peringkat SEO, supaya sampeyan bisa milih adhedhasar gaya sampeyan. Sawetara separator umum yaiku - lan |.

Telung langkah pungkasan ing tuntunan konfigurasi Yoast:

Telung langkah pungkasan ora penting kanggo optimasi SEO sampeyan. Ing langkah kapitu, Yoast njaluk sampeyan langganan buletin.

Ora masalah yen sampeyan ora pengin langganan. Ing langkah sabanjure, dheweke nawakake layanan premium. Yen sampeyan ora gelem mbayar ing wiwitan, sampeyan uga bisa ngliwati bagean iki.

Ing langkah pungkasan, dheweke mung matur nuwun kanggo ngrampungake tuntunan konfigurasi.

Dadi, apa langkah sabanjure kanggo nyetel akun Yoast SEO?

Ayo ndeleng!

Langkah 4 - Konfigurasi tampilan Panelusuran

Tampilan telusuran minangka setelan prasaja sing bakal tetep padha ing kabeh situs web. Sanajan pancen sawetara setelan dhasar, mula penting banget kanggo nyetel ing wiwitan.

Ing kasus iki, Yoast mbantu sampeyan ngatur kanthi gampang, lan tetep padha bola-bali - dadi sampeyan ora perlu nyetel saben wektu nalika nerbitake postingan blog.

Kanggo nyetel setelan tampilan panelusuran, mung navigasi ing sisih ndhuwur dashboard WordPress sampeyan, klik logo Yoast, Pilih "Setelan SEO" banjur klik "Telusuri tampilan".

Ing tab "umum" saka tampilan Panelusuran pisanan, sampeyan bakal weruh pemisah judhul, pilihan kanggo milih jeneng situs web, ngunggah logo, lsp. Amarga kita wis ngatur iki ing tuntunan konfigurasi, sampeyan bisa pindhah menyang tab kapindho - Jinis konten.

Iki minangka wayahe nalika kita milih kepiye tampilan telusuran standar kanggo macem-macem jinis kaca bakal katon.

Dadi, sampeyan uga bisa nggawe tampilan telusuran kanggo kaca, kiriman, lan jinis konten liyane.

Sampeyan wis milih apa sampeyan pengin jinis konten tartamtu ngidini ditampilake ing mesin telusuran.

Opsi kapindho sing sampeyan duwe yaiku mutusake manawa nuduhake tanggal ing pratinjau cuplikan utawa ora. Biasane, praktik kasebut ora nuduhake tanggal ing URL, deskripsi meta, utawa judhul. Dheweke mung bakal katon rame lan bakal ngrusak pengalaman pangguna. Supaya sampeyan bisa milih "Singidaken" kene.

Judhul SEO pancen penting - iki judhul sing bakal ditampilake ing mesin telusur. Ing kene, sampeyan bisa milih pola standar sing dikarepake.

Miturut sawetara praktik umum, judhul SEO sampeyan kudu ngemot "Judul", "Separator", "Judul situs". Ing urutan iki.

Sampeyan uga bisa nyiyapake sawetara deskripsi meta standar ing kene. Nanging kita ora nyaranake sampeyan nindakake amarga deskripsi meta kudu beda kanggo saben postingan blog. Amarga sampeyan duwe sawetara karakter sing winates ing deskripsi meta, paling apik kanggo nyimpen kabeh kanggo nerangake artikel sampeyan - ora nyebutake judhul utawa jeneng kiriman blog.

Baleni langkah iki kanggo saben jinis konten sing pengin ditampilake ing mesin telusuran.

Tab liyane sing ana ing folder tampilan Panelusuran yaiku media, taksonomi, arsip, breadcrumbs lan RSS. Sampeyan bisa ngliwati kabeh saiki, amarga sampeyan ora butuh.

Kabeh liyane ing "setelan SEO" wis rampung ing tuntunan konfigurasi, dadi ora perlu informasi tambahan.

Sugeng, saiki sampeyan wis rampung nyetel setelan Yoast SEO dhasar!

Saiki iki wektu kanggo ndeleng carane nggunakake Yoast SEO nalika sampeyan lagi nulis kiriman blog.

Langkah 5 - Nulis kiriman blog sing luar biasa miturut pedoman Yoast

Ing ngisor kothak ing ngendi sampeyan nulis postingan blog, sampeyan bakal weruh kothak Yoast kanthi rekomendasi sing bisa nambah potensial SEO artikel sampeyan.

Ing tab pisanan sing diarani "SEO", kita bisa nyiyapake tembung kunci fokus, frase tembung kunci sing gegandhengan lan nyunting pratinjau cuplikan.

Kata kunci fokus bakal mbantu sampeyan ngoptimalake artikel kanggo tembung kunci sing paling cocog kanggo artikel sampeyan. Dadi pilih tembung kunci kanthi ati-ati.

Pratinjau cuplikan yaiku carane artikel sampeyan bakal katon ing mesin telusur. Ing kene, sampeyan bisa ngganti judhul, deskripsi meta, lan kabeh sing dikarepake.

Nalika sampeyan ngeklik analisis SEO, sampeyan bakal weruh isi ing ngisor iki:

Iki minangka bagean paling apik saka Yoast SEO. Iki menehi saran sing bisa ditindakake babagan carane nambah kinerja SEO artikel sampeyan lan carane ngoptimalake kanggo peringkat sing luwih apik.

Iku padha nalika sampeyan klik ing "Readability" banget.

Sampeyan bakal weruh cara sing bisa ditindakake kanggo nambah katrampilan nulis lan nggawe artikel sampeyan bisa diwaca.

Ing ngisor baris

Kaya sing sampeyan ngerteni, kanthi bantuan sethithik, ora angel nyiyapake plugin Yoast SEO sampeyan.

Mung butuh sawetara menit. Gunakake kanthi wicaksana kanggo tuwuh rangking web lan nggawe konten sing apik tenan. Saben uwong ing Premio nyekel sampeyan nganggo driji kanggo iki!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol