Seo

5 Cara Ngoptimalake Situs kanggo Kriteria Kacepetan Kaca Google

Ing Mei 2018, Google ngluncurake Lighthouse 3.0, versi alat open source sing dianyari kanggo mriksa kualitas lan kacepetan kaca web. Mercusuar 3.0 ndadekke opsi output anyar kanggo laporan, nanging uga sawetara owah-owahan ing cara sing ngukur kacepetan situs lan kinerja, kayata introduksi First Contentful Paint minangka kinerja lan kacepetan metrik lan bobot anyar kanggo audit kinerja.

wong karo gambar komputer

Lan wiwit Mei 2018? Google ngrilis luwih akeh owah-owahan. Pramila kita nuduhake limang cara sampeyan bisa ngoptimalake situs sampeyan saiki.

Ayo miwiti.

Napa ngoptimalake kacepetan situs sampeyan saiki?

Mercusuar terus berkembang ing taun wiwit 3.0 mudhun. Google bubar ngumumake yen lagi nggarap "Platform Packs" kanggo Mercusuar, ing ngendi penguji bisa nampa tips optimasi kacepetan sing khusus kanggo CMS lan perpustakaan kode sing digunakake ing situs kasebut.

Dadi yen sampeyan nggunakake Angular JavaScript karo WordPress, contone, sampeyan lagi beruntung, nanging luwih akeh varian saka Platform Packs wis dikembangake, kanthi bantuan saka komunitas GitHub.

Nganyari Mercusuar Google nganggo Page Speed ​​Insights

Sumber gambar

Google wis mboko sithik nambah pentinge kacepetan situs minangka kriteria peringkat telusuran wiwit pisanan ngenalake indeks seluler-pertama ing 2016, mula luwih becik menehi perhatian marang metrik lan tren kasebut. Google ngluncurake kira-kira 62 nganyari algoritma tweak sajrone rata-rata akhir minggu ing 2018, supaya manawa sampeyan rangking apik dadi praktik sing saya dinamis. Lan diwenehi anyar relatif saka indeks seluler-pisanan, uga pengaruh sing ora proporsional ing lalu lintas situs web, iku ndadekake pangertèn sing paling saka refinements algoritma bakal fokus ing seluler.

Mbokmenawa argumentasi sing paling kuat kanggo njaga Mercusuar yaiku, iki pisanan Google wis nggawe alat pangukuran kacepetan layanan mandiri sing nyoba niru wektu lag sing dialami dening pengunjung situs nyata, minangka lawan bot.

"Akeh metrik iki sing sampeyan deleng saka Mercusuar utamane diwenehake marang sampeyan babagan aspek sing diadhepi pangguna," jelas Analis Tren Webmaster John Mueller ing wulan Februari sajrone sesi Q&A Hangout Kantor. "Saka sudut pandang kita, saka sudut pandang telusuran, kita njupuk macem-macem metrik iki bebarengan kanggo nemtokake cara kita kudu ndeleng situs iki babagan kacepetan."

Kanthi kabeh iki, kita wis ngumpulake limang tips kanggo mbantu sampeyan nyenengake para dewa Google kanthi kacepetan situs sampeyan.

1. Ngleksanakake ngemot kesed

Gambar kanthi resolusi dhuwur bisa nyuda wektu loading situs web sampeyan, uga nambah memori lan bobot kaca. Sampeyan bisa ngilangi kabeh saka situs sampeyan, nanging sampeyan bisa uga pengin utawa pengin tetep. Lazy loading minangka cara kanggo nyepetake wektu mbukak kaca tanpa kudu ngilangi konten sing akeh sumber daya.

conto loading puguh saka Sedheng

Sumber gambar

Kanthi males loading, mung bagean saka kaca web dimuat ing wektu-bagean sing panampil katon ing detik, supaya sampeyan bakal nundha loading bagean sabanjuré nganti pengunjung nggulung mudhun menyang. Iki nyuda wektu sing dibutuhake kanggo nggayuh metrik kaya First Meaningful Paint lan First Content Paint, yaiku loro metrik sing digunakake Mercusuar kanggo ngukur kacepetan lan kinerja situs.

Lazy loading kudu yen sampeyan wis ngetrapake "nggulung tanpa wates," sing populer karo situs sing akeh konten, nanging bisa mbantu kabeh jinis situs web. Nyatane, platform desain web Duda nemokake yen sawise implementasine loading malas ing situs sing didhukung Duda, properti kasebut entuk rata-rata 10 poin ing kenaikan skor Mercusuar - ora ana sing bisa goyangake.

2. Ngoptimalake format gambar generasi sabanjure

Salah sawijining panyebab paling gedhe kanggo wektu Cat First Contentful sing alon yaiku gambar sampeyan. Masalahe yaiku nalika nerangake marketing lan dodolan, gambar pancen regane sewu tembung, dadi sampeyan bakal bener nolak nyingkirake desain kasebut sing milih gambar pahlawan gedhe. Bebarengan karo loading malas, format gambar generasi sabanjure nyedhiyakake solusi kasebut.

Format generasi sabanjure kalebu JPEG 2000, JPEG XR, lan WebP. Format kasebut ngompres lan ngowahi gambar supaya luwih cilik tinimbang PNG lan JPG tradisional, nanging ora duwe efek negatif ing kualitas gambar. Yen sampeyan nggunakake format generasi sabanjure, sampeyan bisa nyepetake wektu mbukak kaca kanthi drastis, sanajan kanggo visual kanthi dimensi piksel sing luwih gedhe, tanpa ngorbanake kualitas gambar. Priksa data iki saka Insane Lab sing njupuk file WebP luwih cilik tinimbang file PNG:

Grafik file WebP vs PNG

Google utamane nyengkuyung para webmaster nggunakake format WebP anyar dhewe, sing didhukung dening browser Chrome lan Opera. WebP ngasilake gambar sing 26% luwih cilik tinimbang PNG, lan 25-35% luwih cilik tinimbang format JPG.

3. Gunakake jaringan pangiriman isi

Jaringan pangiriman konten, utawa CDN, minangka solusi sing apik kanggo nyepetake muatan kaca, sing minangka metrik paling penting nomer loro kanggo rating kinerja apik ing Lighthouse 3.0.

Sejatine, CDN minangka jaringan server sing disebarake ing saindenging jagad lan kerja bareng kanggo ngirim konten sampeyan. Amarga server ing CDN kasebar sacara geografis, mesthi ana siji sing paling cedhak karo meh saben pangguna, nyuda wektu sing dibutuhake kanggo konten sampeyan tekan browser.

panjelasan CDN

Sumber gambar

CDN uga kerep nggunakake taktik kompresi canggih, kayata minifikasi lan kompresi file, sing mbantu aset isi sampeyan nransfer luwih cepet, nyedhiyakake kasedhiyan konten lan redundansi sing luwih apik, supaya lalu lintas abot ora ngganggu kinerja situs web sampeyan. CDNs kurang kamungkinan kanggo mudhun ing pasuryan saka Gagal hardware. Situs-situs abot konten utama sing gumantung ing wektu loading super cepet, kayata Netflix, Facebook lan Amazon, nggunakake CDN.

4. Mbusak plugin sing ora perlu

Yen sampeyan duwe situs sing mlaku ing WordPress utawa platform sing padha sing ngandelake plugin kanggo fungsionalitas ekstra, plugin kasebut bisa nyuda responsif situs sampeyan, mengaruhi metrik interaktivitas lan nyeret skor kinerja Lighthouse 3.0 sampeyan.

Sawetara plugin bisa uga penting kanggo situs sampeyan, kayata prosesor pambayaran, nanging liyane bisa uga ora ana gunane maneh. Akeh plugin njaluk informasi marang server pihak katelu, sing bisa uga luwih alon. Ing survey anyar saka DigWP, luwih saka 900 profesional WordPress nuduhake jumlah plugin sing biasane dideleng minangka ambang "akeh banget," kanthi 75% responden setuju yen 25 minangka watesan. Swara siji-pihak saka responden dianjurake 10 minangka watesan.

dhaftar plugins

Plugin ekstra bisa nyebabake kembung database, kanthi gratis nggedhekake bobot situs sampeyan, dadi luwih alon kanggo mbukak, dadi luwih sithik sampeyan duwe, luwih apik.

5. Mbusak aturan CSS sing ora digunakake

Aturan CSS situs sampeyan ditetepake ing file main.css. Iki uga disebut stylesheet eksternal, amarga disimpen kanthi kapisah saka HTML situs. Supaya situs sampeyan bisa mbukak First Contentful Paint, sing nduwe pengaruh dhuwur ing kinerja miturut versi Mercusuar anyar, browser kudu njupuk, ngurai, lan ngolah saben stylesheet CSS kanggo nemtokake cara konten kasebut bakal ditampilake.

Akibaté, ora bisa dihindari yen saben file CSS ekstra bakal nyuda wektu mbukak kaca lan luwih akeh mengaruhi kinerja. Kanggo saben file, browser kudu ngakses, ngundhuh, lan mung bisa nerjemahake kaca kasebut.

aturan CSS

Sumber gambar

Nyilikake file CSS nggunakake plugin kaya Fast Velocity Minify bisa nulungi skor Mercusuar sampeyan, nanging sampeyan bisa nindakake luwih akeh kanggo mesthekake yen wektu mbukak CSS ora nahan sampeyan. Mbusak kabeh definisi CSS sing ora digunakake bakal nyepetake luwih cepet lan nyepetake kinerja situs web kanggo peringkat Google sing luwih apik.

Nderek kritéria kacepetan Google nambah kinerja

Pambuka lan pangembangan Lighthouse 3.0 sing terus-terusan kudu katon minangka pangeling liyane babagan pentinge ngoptimalake situs sampeyan miturut kritéria kacepetan paling anyar Google. Kanthi nyisihake aturan CSS lan plugin sing ora sampeyan butuhake, nggunakake CDN lan format gambar generasi sabanjure, lan ngoptimalake loading malas, sampeyan bisa nyepetake situs sampeyan, nyuda wektu mbukak kaca, lan nambah kinerja supaya tetep ana ing Google. buku apik.

About penulis

Konsultan, spesialis media sosial, lan blogger sing adhedhasar ing Tel Aviv, Gabrielle Sadeh mbantu merek nuduhake swara lan skala bisnis liwat strategi pemasaran digital sing kuat. Cara paling apik kanggo sesambungan karo dheweke yaiku liwat profil LinkedIn dheweke.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol