Media sosial

5 Cara Nggunakake Media Sosial Kanggo Sambungan Sajrone Wektu Jarak Sosial

Kanthi pamrentah sing ngetrapake kabijakan sing ketat kanggo njaga jarak sosial amarga Coronavirus, sampeyan ora duwe pilihan nanging kudu netepi peraturan mandhiri iki kanggo ngontrol panyebaran pandemi iki.

Nanging ora gampang kanggo sampeyan lungguh ing omah kanthi sepi.

Utamane yen sampeyan wis biasa ketemu kabeh wong ing kantor lan nongkrong karo kanca-kanca.

Kahanan saiki sing disebabake dening Coronavirus bisa dadi stres mental lan lemes lan bisa nyebabake kuatir kanggo akeh.

Nanging kita begja dadi bagéan saka generasi kang teknologi wis nambah dadi luwih, menehi kita akeh forum online kanggo interaksi sosial.

Media sosial, dhewe, minangka berkah gedhe kanggo kita kabeh supaya tetep nyambung, yen ora sacara fisik.

Kesehatan sampeyan penting.

Mula, supaya sampeyan tetep sehat saka kekurangan pengasingan sosial, ana sawetara cara supaya sampeyan tetep aman ing omah sajrone pandemi Coronavirus.

Nanging, sampeyan isih bisa nyambung menyang bunder sosial liwat forum media sosial lan sawetara opsi liyane.

iklan

Terus maca Ngisor

Cara Nggunakake Media Sosial Kanggo Mbantu Kanthi Jarak Sosial

Internet minangka berkah sing nyamar ing dina Coronavirus nalika sampeyan kerja saka omah, lan ora diidini metu saka omah kanggo ketemu kanca lan kulawarga.

Kanggo kesehatan mental lan kesejahteraan, sampeyan ora kudu kuatir sing disebabake dening jarak fisik iki ngalahake pikiran sampeyan.

Nanging kepiye carane sampeyan tetep waras sajrone jarak sosial?

Coba gunakake platform utawa piranti ing ngisor iki kanggo nyambungake karo kulawarga lan kanca-kanca.

1. Gunakake Media Sosial utawa Zoom kanggo Nyekel Kanca & Anggota Kulawarga

Meh kabeh situs web lan aplikasi media sosial saiki nawakake fitur iki ing ngendi sampeyan bisa ngobrol video karo kanca lan kulawarga.

Sampeyan bisa uga duwe obrolan video grup karo luwih saka 2 wong ing umume platform media sosial ing kana.

Sampeyan bisa uga ana ing karantina lan wiwit krasa gelisah, nanging liwat aplikasi kasebut, sampeyan bisa tetep nyambung karo wong sing paling penting saben dina, sanajan sampeyan nelpon video mung kanggo ngucapake salam.

iklan

Terus maca Ngisor

Bayangake ngombe kopi esuk karo kanca liwat Facebook, Instagram, utawa Zoom.

Mesthine bakal dadi pengangkat swasana ati kanthi cepet ing wektu pamisahan sosial. Iku utamané bener kanggo wong sing feed mati sesambungan karo wong.

Yen sampeyan pengin mriksa crita Instagram lan Snapchat sing paling trendi, wong-wong nuduhake gambar saka obrolan video ing Zoom, Skype, Instagram, lan uga WhatsApp.

Mangkene gambar saka crita Instagram sing nuduhake pirang-pirang kanca sing ngobrol karo saben liyane sajrone karantina.

5 Cara Nggunakake Media Sosial Kanggo Sambungan Sajrone Wektu Jarak Sosial

Zoom minangka salah sawijining aplikasi paling apik sing bisa digunakake kanggo tujuan iki.

Sisih paling apik yaiku nawakake Rencana Dasar kanthi fitur lengkap kanthi gratis kanthi rapat tanpa watesan.

Yen sampeyan isih ora bisa mutusake carane nindakake dina utawa sampeyan lagi krasa dhewekan ing omah, coba sawetara tips ing ngisor iki.

Mangkene sing bisa ditindakake, nggunakake media sosial utawa aplikasi kaya Zoom, kanggo nyambung meh karo wong sing dikasihi.

  • Nggawe wektu kanggo kabeh kanca lan kulawarga kanggo nyambung. Contone, nelpon video menyang kulawarga nalika sarapan, nalika sampeyan bisa sarapan bebarengan nanging ing panggonan sing beda. Iki bakal mbantu sampeyan rumangsa nyambung lan seneng yen sampeyan ora dhewekan.
  • Pengin ngrayakake kabar apik, promosi, ulang tahun, utawa malah prestasi sing cilik kaya resep resep? Telpon video karo kanca-kanca nalika sampeyan lagi ing acara kasebut, kandhani yen iki pesta perayaan, banjur pesta bareng-bareng liwat platform media sosial kasebut.
  • Ora pengin masak dhewe, mangan dhewe, utawa nonton TV dhewe? Nyambung sakbenere karo kulawarga lan kanca-kanca. Nonton acara sing padha nalika tetep online ing wektu sing padha, rumangsa ana liwat laptop utawa telpon.

Sampeyan duwe kabeh internet kanggo dhewe, gunakake!

2. Tuan rumah utawa Gabung Live Watch Party

Pandemi Coronavirus nyebabake akeh acara dibatalake amarga rapat-rapat sing luwih gedhe ora dianjurake sajrone fase iki.

Lan mulane, wong-wong ora ana akeh acara sing bakal ditindakake, kalebu konser lan seminar.

Yen sampeyan ana wong sing nganakake konser, utawa pesta, utawa malah seminar informatif, sampeyan bisa dadi tuan rumah 'Pesta Watch', lan ngidini wong-wong mau melu pesta nonton iki sakbenere lan seneng-seneng ing apartemen.

iklan

Terus maca Ngisor

Iki minangka conto kanggo nuduhake cara kerjane…

Grand Ole Opry ora ngidini pamirsa langsung kanggo pertunjukan, nanging iki ora nyegah para penggemar musik sing seneng karo pertunjukan kasebut.

Dheweke isih dadi tuan rumah acara kasebut kanthi langsung tanggal 21 Maret, nglipur kabeh penggemar sing nonton acara kasebut ing televisi.


Grand Ole Opry Live Stream Sajrone Jarak Sosial
Yen sampeyan nggawe DIY, mula iki kudu dadi cara sing paling apik kanggo mbuwang wektu kanthi melu pamirsa lan nuduhake carane nggawe DIY sampeyan.

Pemasar, ing sisih liya, bisa nindakake pesta nonton informatif, ing ngendi dheweke bisa sesambungan karo pamirsa, mangsuli pitakon, lan mbantu dheweke liwat pitakon apa wae.

iklan

Terus maca Ngisor

Akeh sekolah lan universitas nganakake kelas online kanggo mesthekake yen para siswa ora ketinggalan sinau rutin.

Aplikasi kaya Zoom bisa dadi sumber sing migunani kanggo nggawe siswa sesambungan karo siji liyane babagan topik pendhidhikan utawa liya-liyane.

3. Nganakake Acara Virtual & Ajak Kanca

Sawetara wong duwe ulang tahun lan manten sing direncanakake sajrone wulan iki, sing sayangé ora bakal ditindakake ing rapat-rapat gedhe amarga Coronavirus nyebar kanthi cepet.

Nanging iki ora bakal ngalangi sampeyan ngrayakake rasa seneng liwat forum virtual, ta?

Sampeyan bisa ngrancang acara virtual, ngajak sawetara wong kanggo gabung online, lan mung duwe bal!

Kanca dadi tuan rumah acara virtual online sing diarani "Klapa lan COMEBACKS."

Iki minangka siaran langsung acara kasebut, meh nyambungake 40 wong lan ora nglilani pandemik Coronavirus nyuda semangate.

5 Cara Nggunakake Media Sosial Kanggo Sambungan Sajrone Wektu Jarak Sosial
Status Facebook dheweke banjur nuduhake yen dheweke seneng banget sawise nganakake acara iki, kaya sing bakal sampeyan rasakake yen sampeyan dadi tuan rumah acara virtual kanggo kanca lan kulawarga.

Lan yen ora dadi tuan rumah, paling ora sampeyan bisa dadi bagian saka kesenengan lan rumangsa seneng yen ora kelangan wektu-wektu sing nyenengake ing urip sampeyan.

iklan

Terus maca Ngisor

Yen sampeyan mikir, sampeyan bisa tansah golek dalan liwat iku.

4. Gunakake FaceTime utawa Messenger kanggo Nyambung Karo Kanca & Kulawarga

5 Cara Nggunakake Media Sosial Kanggo Sambungan Sajrone Wektu Jarak Sosial
Yen sampeyan pangguna Apple, saiki iki wektu paling apik kanggo nyambung karo kulawarga nggunakake FaceTime.

Lan kabeh pangguna Android ing kana, sampeyan bisa milih Facebook Messenger, yaiku aplikasi online liyane sing apik tenan sing nggawe sampeyan nyambung karo kulawarga lan kanca sing adoh, dikarantina ing omahe dhewe.

iklan

Terus maca Ngisor

Urip ing pamisahan ora Piece saka jajan kanggo kabeh.

Nalika sawetara bisa ngrasakake kabebasan turu-mangan-baleni, ana wektu nalika saben wong ngrasa yen iki kesel mental kanggo manggon ing tembok papat lan ora sesambungan karo wong liya ing njaba omah.

Iki minangka sebab kenapa aplikasi kasebut mbantu sampeyan jaringan karo kanca lan kulawarga kapan wae. Lan sanajan sampeyan kabeh macet ing omah sampeyan, sampeyan isih bisa ngrasakake sambungan liwat internet.

Dhukungan emosional sing ditampa saka anggota kulawarga utawa kanca ora ana tandhingane.

Lan sajrone wektu sing kaku amarga dikunci lan diserang virus sing nyebar kanthi cepet, telpon virtual saka wong sing ditresnani bisa mbantu sampeyan ngliwati dina kanthi positif.

Dadi gunakake gadget, nelpon wong tuwa, simbah, kanca, lan tangga teparo, lan tetep mental kanggo kesejahteraan sampeyan.

5. Nggawe Pesta Netflix

Nggawe pesta nonton netflix langsung
Sadurunge dikunci ing sepi, saben wong duwe bengi film karo kulawarga lan kanca-kanca, ing ngendi sampeyan bakal mangan brondong nalika nonton lan ngguyu bebarengan.

Amarga sampeyan ora bisa nindakake maneh, iki minangka perkara sing ora kejawab saiki.

iklan

Terus maca Ngisor

Iki minangka kabar apik kanggo sampeyan.

Sampeyan isih bisa nindakake sing sakbenere dening nggawe a Netflix Pesta.

Iku soko sing ora saben wong ngerti.

Sampeyan bisa nggawe pesta Netflix karo kulawarga lan kanca-kanca, lan sanajan sampeyan adoh sacara fisik, sampeyan bisa seneng nonton film bebarengan.

Elinga yen Sampeyan Ora Piyambak

Iki mbokmenawa pisanan, ing wektu sing suwe banget, meh sapratelo donya kena pengaruh negatif saka penyakit.

Ora gampang nampa kasunyatan manawa urip kita wis ganti sewengi, lan kita ora bisa mikir babagan ninggalake omah kanggo ketemu wong sing ditresnani amarga wedi karo Coronavirus.

Kanggo kapentingan sing paling apik kanggo wong-wong ing sekitar sampeyan lan sampeyan dhewe, sampeyan kudu njaga jarak sosial iki lan ngindhari interaksi fisik karo wong-wong ing sekitar sampeyan.

Saben uwong ngalami iki, lan kabeh wong ngerti kepiye rasane sepi.

Dadi, penting banget kanggo nyambung karo 'wong' sampeyan liwat wektu sing angel iki.

iklan

Terus maca Ngisor

Saben manungsa tumindak beda ing kahanan kaya mengkono.

Sampeyan bisa uga ndeleng wong sing luwih seneng ing pamisahan, nanging bisa uga ana wong liya sing nandhang kuatir dhewe, ora ana sing nulungi.

Dadi bantuan, nanging mung sakbenere.

Sambungake karo wong-wong mau, nelpon kanthi rutin, nelpon video, priksa manawa dheweke ora pesen utawa nelpon sampeyan sajrone pirang-pirang dina, lan coba priksa manawa jarak sosial iki ora ngrusak kesehatan mental kanthi cara apa wae.

Jarak sosial bisa dadi owah-owahan sing signifikan kanggo wong sing seneng sosialisasi. Lan iki minangka individu sing paling kudu sampeyan jaga sajrone minggu lan wulan iki.

Amarga kabeh wong ngganggu awake dhewe nggunakake platform media sosial lan sesambungan ing kabeh aplikasi media sosial, aja lali karo wong tuwa sing bisa uga lemes lan ora ngerti cara kerjane teknologi kasebut.

iklan

Terus maca Ngisor

Bantuan wong liwat iki uga.

Yen sampeyan duwe simbah utawa tangga teparo sing wis tuwa, banjur asring nelpon lan tulungi kanthi sakbenere.

Takon yen dheweke butuh apa-apa, utawa yen dheweke pengin ngobrol karo wong liya.

Mbantu dheweke nyambung karo sampeyan sakbenere.

Wong tuwa kepengin banget karo perusahaan, lan sajrone dina Coronavirus iki, penting banget kanggo ngancani wong-wong mau kanthi nelpon video kanthi asring ing wayah awan lan mesthekake yen dheweke sehat lan apik.

Sampeyan Ayo Dhisik

Nalika sampeyan mbantu wong liya njaga kewarasane, aja nganti ilang.

Kesehatan mental sampeyan padha pentinge.

Aja kaku, lan aja ndhelikake apa sing sampeyan rasakake mung kanggo njaga mental wong liya stabil.

Kita asring mbutuhake pitulungan nalika kita adoh sacara sosial lan fisik saka jagad iki.

Aja ragu-ragu kanggo njaluk bantuan kanggo wong.

Contone, yen sampeyan kudu ngomong karo wong saiki, nelpon lan ngomong karo dheweke.

iklan

Terus maca Ngisor

Marang wong-wong mau babagan kuatir sampeyan, yen sampeyan ngrasakake.

Venting mbantu nyuda stres.

Coba njaga kesehatan mental minangka prioritas utama amarga mung sehat sampeyan bisa nulungi wong liya.

bungkusan Up

Donya bisa uga macet ing krisis amarga Coronavirus, nanging aja nganti pandemi iki nyebabake sampeyan mudhun.

Sampeyan luwih kuwat tinimbang iki lan bisa ngoptimalake wektu ing omah, dadi luwih produktif.

Gunakake wektu kanthi wicaksana, gunakake lan tulungi wong liya liwat wektu sing penting iki.

Ora ana sing yakin babagan suwene pandemi Coronavirus bakal rampung.

Muga-muga ora suwe yen kabijakan jarak sosial iki mundhak, lan kita bisa urip normal ing njaba omah tanpa wedi kena virus.

Nanging, ayo uga siyap-siyap kanggo apa sing bisa dadi urip kita kanggo sawetara wektu.

Urip wong wis kena pengaruh drastis dening virus iki, lan biasane kanthi cara sing negatif.

iklan

Terus maca Ngisor

Saiki terserah sampeyan, kepiye carane sampeyan bisa nggawe owah-owahan iki dadi luwih positif, lan menehi conto kanggo wong liya sing saiki ora duwe pengarep-arep supaya bisa ngoptimalake kesempatan iki kanggo diisolasi sacara fisik.

Elingi…

Bebarengan kita bisa, bebarengan kita bakal!

Sumberdaya liyane:

  • 15 Gagasan kanggo Ngilangi Stress Sajrone Karantina Coronavirus
  • Cara Nggawe Stres kanthi Meditasi Percaya Diri & Welas
  • 7 Panyebab Stres Paling gedhe kanggo Pemasar Digital

Credits gambar

Kabeh gambar sing dijupuk dening penulis, Maret 2020

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol