Media sosial

6 Pembaruan Iklan Facebook Dadi Bungah Ing Musim Panas Iki

Facebook ora mandheg nggumunake kita kanthi pertumbuhan platform sing ora bisa diendhegake, lan taun iki ora ana bedane. Sanadyan apik banget yen Facebook tansah ganti supaya bisa nuruti panjaluk sing cepet saka pangguna, bisa uga angel ngetutake kabeh nganyari!

Dina iki, kita bakal nliti enem pangowahan paling anyar ing iklan Facebook, kalebu:

  1. Iklan Reels Instagram kasedhiya kanggo kabeh
  2. Fitur "Ngoptimalake teks saben wong" ing iklan
  3. Iklan Toko sing luwih pribadi
  4. Peningkatan akses menyang AR Try-On
  5. Toko saiki bisa diakses liwat Whatsapp
  6. Ulasan pelanggan ing toko Instagram

Dadi, tanpa basa-basi, ayo nyilem!

facebook-ad-update-2021

1. Instagram Reels iklan kasedhiya kanggo kabeh

Kanthi mundhake platform kaya TikTok, Facebook ngetutake tren klip video cekak nalika ngenalake Instagram Reels ing wulan Agustus 2020. Reels padha karo klip TikTok amarga video cendhak sing bisa dilapisi nganggo audio, teks, lan malah saringan (mikir video lucu lan klip gagal epik). Lan kaya TikTok, ana akeh cara kanggo nggunakake Reels kanggo bisnis.

Mbalik ing April 2021, Facebook wiwit nyoba Reels kanggo pariwara ing sawetara negara (kalebu AS, Inggris, Kanada, lan Prancis wiwit wulan kepungkur).

Banjur ing wulan Juni 2021, dheweke resmi ngluncurake iklan Reels menyang kabeh pengiklan ing kabeh negara! Iki warta apik kanggo akun internasional sing sadurunge ora kejawab fitur iki. Nanging luwih cilik, akun lokal uga bisa entuk keuntungan amarga fitur iki ora ana maneh syarat minimal tingkat akun kanggo digunakake.

Contoh iklan reels instagram

Sumber gambar

Instagram Reels dilayani kanthi cara sing beda dening algoritma iklan Facebook, mula iki minangka kesempatan sing apik kanggo bisnis cilik lan gedhe kanggo nambah visibilitas kanthi nggayuh pamirsa sing paling dhuwur.

2. Ngoptimalake fitur teks saben wong kanggo iklan

Saiki aku bakal ngakoni yen aku luwih seneng. Saiki ana opsi "ngoptimalake teks saben wong" nalika nyetel iklan Facebook. Iklan sing nggunakake opsi iki bakal tumindak padha karo Iklan Panelusuran Responsif Google amarga Facebook bakal kanthi dinamis muter caption, judhul, utawa katrangan nalika nuduhake menyang pangguna adhedhasar apa sing ditemtokake sistem Facebook sing bakal ditanggapi.

Apa sing paling apik babagan fitur anyar iki yaiku gampang disiyapake mung nganggo tombol. Kajaba iku, ramah kanggo akun kabeh ukuran supaya bisnis cilik lan perusahaan bisa menehi pengalaman iklan sing luwih cocog kanggo pangguna. Ateges, iki njupuk A/B Facebook testing menyang tingkat anyar.

ngoptimalake pilihan teks saben wong ing persiyapan iklan facebook

Sumber gambar

3. Iklan Facebook Shops

Facebook Shops minangka pengalaman immersive, bermerek ing ngendi para pembeli bisa browsing, nuduhake, lan tuku produk kanggo merek kaya ing toko.

Iklan toko nggawa personalisasi luwih akeh kanggo pengalaman blanja kanthi ngirim pangguna langsung menyang koleksi sing dipilih ing Toko, gumantung saka pola belanja historis pangguna kasebut. Ing cendhak, padha ngirim tumbas mudhun dalan sing paling kamungkinan kanggo mimpin kanggo tuku.

Jinis iklan iki isih dikembangake!

conto iklan belanja facebook pribadi

Sumber gambar

4. Dandan kanggo nggawe AR Try-On kasedhiya kanggo merek liyane

Augmented reality (AR) ing iklan Facebook ora ana sing anyar. Iki diumumake ing pungkasan taun 2018 lan diluncurake kanggo milih merek ing 2019. Iklan kasebut nuduhake produk pangguna adhedhasar kapentingan lan banjur duwe pilihan "Coba ing".

Tuladha coba AR ing iklan facebook

Sumber gambar

Nanging miturut Facebook, masalah infrastruktur wis dadi angel kanggo skala fitur kasebut kanggo ngluncurake luwih akeh pengiklan.

Miturut nganyari sing padha, Facebook wis ngembangake API anyar kanggo nyepetake proses ngimpor aset 3D menyang Business Manager. Pangarep-arep supaya luwih cepet, luwih gampang, lan luwih larang kanggo para pengiklan nggawa AR menyang katalog. Dheweke nyoba API karo panyedhiya solusi teknologi kecantikan AR sing unggul lan ngarep-arep bisa nggedhekake vertikal liyane kayata dekorasi omah lan elektronik.

Miturut nganyari sing padha, Facebook uga ngupayakake nggabungake AR karo Dynamic Ads, ing ngendi produk karo AR Try On bakal ditampilake kanthi otomatis menyang pangguna adhedhasar kapentingan lan prilaku.

5. Toko Facebook ing WhatsApp lan Marketplace

Nalika bisnis e-commerce nyiyapake akun Toko, dheweke kanthi otomatis duwe akses kanggo nuduhake produk ing entitas blanja Facebook. Iki kalebu Facebook, Instagram, lan saiki Marketplace lan Whatsapp.

Iklan Klik kanggo Whatsapp diluncurake ing Januari 2018, nanging saiki, pengiklan bisa nampilake kabeh Toko supaya pangguna bisa ndeleng inventaris merek kasebut nalika ngobrol langsung karo dheweke babagan produk. Iki minangka kesempatan sing apik kanggo merek kanggo nyambungake karo para pelanggan kanthi luwih akrab.

facebook shop browsing lan chatting ing whatsapp

Sumber gambar

Kanggo nggunakake fitur iki, sampeyan kudu duwe akun bisnis ing WhatsApp, uga tenaga kerja kanggo ngatur obrolan WhatsApp. Sinau babagan cara nggabungake Toko Facebook karo Aplikasi Bisnis WhatsApp ing kene.

6. Ulasan saiki kasedhiya ing Toko Instagram

Kita wis kenal karo ulasan ing Facebook Pagesfor business. Miwiti ing musim panas 2021, nanging uga bakal ana integrasi review anyar ing bagean Shopping Instagram uga. Anggota komunitas Instagram bakal bisa ngirim foto, video, komentar, lan peringkat produk kabeh saka ing platform Toko Instagram.

Ulasan Instagram Shopping nambah perjalanan para panuku amarga bisa browsing, tuku, lan mriksa produk tanpa ninggalake platform kasebut. Nalika iki katon mung entuk manfaat kanggo Facebook, tuku sing luwih trep tegese luwih dodolan online kanggo sampeyan, supaya kabeh wong menang!

ulasan babagan belanja instagram

Sumber gambar

Piye perasaanmu babagan nganyari iki? Bungah? Bingung? Bummed sampeyan durung bisa nggunakake? Ayo kita ngerti ing komentar!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol