Wordpress

6 Hacks Lokalisasi kanggo Nambah Lalu Lintas Situs WordPress

Lokalisasi situs web minangka salah sawijining cara sing luwih mulya lan ramah pangguna kanggo narik pamirsa anyar menyang bisnis sampeyan. Nanging, kanthi akeh situs sing wis ana ing industri sampeyan, mung ana akeh sing bisa sampeyan lakoni kanggo ngadeg metu.

Rata-rata, merek duwe jejak ing 7 pasar sing beda-beda liwat 7 penawaran lokalisasi sing beda (kalebu sing asli). Panaliten uga nuduhake manawa 75% pangguna online luwih seneng maca lan blanja nganggo basa asline. Iki ndadekake jelas yen lokalisasi dadi kabutuhan kanthi kompetisi sing saya tambah akeh ing industri online.

Iki uga ing ngendi hacks lokalisasi ekstra mil sing ora biasa. Kegiatan terjemahan iki kurang luwih dikenal ing industri umum. Nanging, dheweke mbutuhake komitmen lan perawatan ekstra ing implementasine, mula umume bisnis cenderung nglirwakake.

Manfaat Lokalisasi Konten

Pisanan, ayo goleki kenapa sampeyan kudu menehi perhatian marang lokalisasi.

Ngembangake Visibilitas Online

Cekakipun, lokalisasi nggambarake terjemahan lengkap isi situs WordPress sampeyan menyang basa liyane. Iku mung logis yen pamindhahan iki bakal nggawa sawetara keuntungan kanggo merek lan lalu lintas sampeyan sacara sakabehe.

Salah sawijining keuntungan lokalisasi sing paling jelas yaiku paningkatan peringkat mesin telusur lan visibilitas sakabèhé online. Situs sampeyan bakal luwih cenderung ditampilake ing kaca asil panelusuran wong ing Google, Bing lan Yahoo amarga konten sing dilokalisasi.

Jangkauan Pemirsa Luwih Luas

Wong ora kudu nganggo basa Inggris supaya bisa nggunakake internet. Priksa manawa konten sampeyan kasedhiya ing basa global bakal mesthekake yen sampeyan narik akeh wong menyang situs sampeyan. Iki kalebu basa populer kayata Jerman, Rusia, Spanyol lan Prancis.

Pengunjung lan pelanggan sing ora bakal menehi tampilan ekstra ing situs sampeyan bakal bisa nikmati konten sampeyan, pesen produk lan liya-liyane bisa sesambungan karo situs web sampeyan. Iki uga mbukak lawang kanggo nyebarake babagan situs sampeyan sacara lokal ing macem-macem wilayah ing donya. Wong ing Prancis luwih seneng nuduhake artikel utawa produk ing basa Prancis. Kanthi narik kawigaten para pamirsa ing basa asli sampeyan bisa nambah jangkauan lan lalu lintas situs web.

RoI Dhuwur

Pamilik bisnis lan admin situs asring ndeleng lokalisasi lan optimasi situs minangka biaya sing ora perlu. Investasi menyang lokalisasi situs web sampeyan ngasilake woh saka wektu. Kanthi mesthekake yen luwih akeh wong bisa ngerti lan nggunakake konten sampeyan, sampeyan bakal luwih gampang ngowahi dadi panuku, pengikut lan influencer.

Iki ora mungkin liwat cara iklan online utawa SEO liyane. Kenging punapa? Kanggo kasunyatan prasaja yen mayoritas wong ora nganggo luwih saka siji basa. Pengembalian investasi (RoI) sing melu lokalisasi WordPress minangka faktor nyata sing kudu dipikirake sadurunge nyilem menyang proses lokalisasi dhewe.

Hacks Lokalisasi kanggo Ditimbang

Saiki kanggo "hacks". Mangkene 6 cara sing gampang kanggo lokalisasi konten ing situs WordPress kanggo lalu lintas sing luwih apik.

1. Optimasi Tembung ing Kabeh Basa

Optimasi Kata Kunci ing Kabeh Basa

Kita wis nyentuh babagan Search Engine Optimization (SEO) kanthi ringkes, nanging apa sing diwakili ing praktik? Ing cendhak, SEO ngidini situs kanggo peringkat dhuwur utawa kurang gumantung ing tingkat optimasi ana ing isi. Dadi, penting kanggo netepi standar SEO sing disetel dening Google kanggo njamin lalu lintas dhuwur kanggo situs WordPress sampeyan. Salah sawijining keprihatinan paling gedhe saka pamilik bisnis yaiku kasunyatan manawa akeh pelanggan internasional ora bakal tuku produk sing ora cocog karo gaya urip.

Contone, 33% pembeli sing diwawancarai mung nyatakake yen dheweke ora gelem tuku apa wae sing kadhaptar ing USD khusus. Aspek rekayasa sosial dodolan mung penting ing konversi kaya kabeh proses lokalisasi situs web. Dadi, penting kanggo nimbang tembung kunci internasional ing SEO situs sampeyan.

Platform kayata Google Adwords lan SEM Rush wis digawe saka lemah kanggo nampung kabutuhan SEO situs web individu. Piranti kasebut minangka gateway sing apik kanggo lokalisasi konten ing saindenging situs, utamane nalika ngunggahake lalu lintas sakabèhé. Dheweke bakal mesthekake yen sampeyan ngerti tren industri lan tembung kunci paling anyar, ngidini lokalisasi konten sing luwih tepat lan migunani.

2. Lokalisasi Konten Multimedia

Terjemahan Media WPML

Ora ana rahasia manawa wong-wong bisa ngetutake konten nalika browsing internet. Nanging, iki nglawan supaya tetep melu ing situs web sampeyan. Kanggo mbenake iki, sampeyan kudu mikir babagan lokalisasi konten multimedia kajaba teks awak sing dikarepake ing saben kaca. Gambar, video lan materi audio sampeyan kabeh nambahi asil pungkasan, yaiku konversi pengunjung sing sok-sok nanging asring.

Transkripsi, subtitle utawa malah upaya lokalisasi lengkap sing diselehake ing konten multimedia ngandhani volume babagan sampeyan minangka merek. Wong bakal luwih seneng nemoni situs sampeyan lan melu konten sampeyan yen bisa nemu kabeh sing sampeyan coba komunikasi.

Lokalisasi sing kurang apik utawa ora lengkap kadhangkala luwih elek tinimbang ora ana lokalisasi. Aja nyedhaki terjemahan konten liwat metode DIY lan priksa manawa saben informasi ing situs sampeyan dilokalisasi miturut jinis konten.

Plugin terjemahan WordPress sing apik kudu kalebu pilihan terjemahan media. Kanthi cara iki sampeyan bisa ngowahi judhul, caption utawa malah gambar dhewe adhedhasar basa.

3. Lokalisasi Khusus Budaya

A misconception umum babagan lokalisasi iku bab sing padha ngartekne. Nanging, loro ora bisa luwih adoh. Terjemahan nuduhake langsung, siji-kanggo-siji terjemahan isi asli menyang basa liyane. Sing misahake lokalisasi saka proses iki yaiku faktor budaya, sosial.

Contone, pengunjung saka China lan AS bakal ndeleng samubarang kanthi cara sing beda-beda sanajan upaya paling apik kanggo nyenengake loro-lorone. Iki ngendi lokalisasi konten sampeyan menyang saben basa tartamtu.

Kanggo nindakake kanthi bener, praktik sing apik kanggo nggarap penutur asli lan panulis kanthi gelar ing macem-macem basa. Pencipta konten bilingual bisa uga ora cukup yen konten situs sampeyan mbutuhake keahlian teknis lan sentuhan manungsa kanthi ukuran sing padha. Kaya sing wis kasebut sadurunge, aja nganggo terjemahan DIY supaya njamin lalu lintas situs WordPress sampeyan mundhak lan tingkat konversi sabanjure ing ndonya.

4. Pikir maneh UI lan Navigasi

Pikir maneh UI lan Navigasi

Mung amarga sampeyan nerjemahake konten menyang basa kayata Jepang, Yunani lan Italia ora ateges tugas sampeyan wis rampung. Nyatane, salah sawijining alangan paling gedhe ing lokalisasi situs web yaiku optimasi teknis situs WordPress kasebut dhewe.

Masalah enkoding teks bisa kedadeyan kapan wae nalika ana akeh aksara. Sampeyan ora mung kudu ngowahi Antarmuka Pangguna (UI) kanggo nampung owah-owahan kasebut, nanging sampeyan uga kudu ngganti enkoding mburi mburi konten sing ditampilake. Jinis teks Unicode kayata UTF minangka pilihan sing cocog kanggo situs web sing dilokalisasi, utamane sing nawakake macem-macem basa.

Kajaba iku, UI navigasi, kaca kebangkrutan lan kategori sampeyan kudu didesain ulang kanggo nyukupi kabutuhan teknis saben basa. Iki bakal njamin peringkat SEO sing luwih dhuwur kanggo kaca sampeyan uga luwih akeh lalu lintas kanggo situs WordPress sampeyan ing jangka panjang.

Nggunakake tema WordPress kanthi kode sing apik (kayata tema WordPress Total) sing ndhukung RTL lan macem-macem jinis teks minangka papan sing apik kanggo miwiti.

5. Nggawe Konversi Gampang & Diakses

Nggawe Konversi Gampang & Diakses

Nalika tingkat konversi ngetutake lalu lintas awal, peran kasebut ing visibilitas situs sampeyan ora bisa dikalahake. Situs kanthi maksud e-commerce kudu dadi prioritas kanggo nandheske tombol tuku ing antarmuka situs kasebut sabisa-bisa.

Blog kudu nindakake perkara sing padha kanggo bagean komentar lan tombol media sosial. Nalika situs perusahaan kudu menehi prioritas dhukungan pelanggan lan garis kontak. Gumantung ing peran utama situs sampeyan ing perwakilan online bisnis sampeyan, sampeyan kudu mesthekake yen gampang kanggo melu lan ngowahi kanggo sapa wae sing bisa ngunjungi.

Iki bakal mesthekake yen pengunjung sampeyan melu konten sing disedhiyakake ora preduli basa asli utawa pilihan lokalisasi nalika teka ing situs web. Iki bisa nyebabake tingkat konversi sing luwih dhuwur, peringkat SEO sing luwih apik uga luwih akeh revenue kanggo bisnis sampeyan gumantung saka niche sing sampeyan lakoni (sales, iklan, layanan, lan liya-liyane).

Ngoptimalake situs sampeyan kanggo generasi timbal nalika uga tetep SEO lan lokalisasi. Contone, karo OptinMonster sampeyan bisa nggawe kampanye sing ditargetake adhedhasar lokasi. Kanthi cara iki sampeyan bisa milih gaya optin (nyembul, geser ing wangun, maksud metu, etc) lan teks sing paling cocog karo target pamirsa.

6. Umpan Balik & Komunikasi Pemirsa

Pungkasan, salah sawijining alat sing paling apik ing babagan lokalisasi situs yaiku pamirsa dhewe. Priksa manawa sampeyan tansah mbukak saran, saran, kritik sing mbangun lan olok-olok karo pamirsa. Gunakake saben kesempatan kanggo ngobrol lan ngobrol babagan topik industri sing relevan uga pikirane lan panemu babagan situs web lan merek sampeyan.

Iki minangka sumber umpan balik lan kritik sing larang regane, sing bakal angel sampeyan golek pengganti. Pemirsa internasional sing teka ing situs sampeyan mesthi bakal duwe tips lan saran babagan cara nambah lokalisasi sampeyan. Kanthi mengkono, input kasebut bakal dadi aset sing regane ing optimasi situs web sing terus-terusan, nggawe panemune penting kanthi praktis.

Maneh, iki rampung kanggo njamin lalu lintas sing luwih dhuwur kanggo situs WordPress sampeyan. Nanging iki ora ateges sampeyan kudu tetep teknis lan profesional. Melu obrolan kaya sampeyan ing media sosial lan forum populer kanggo nggawe kesan sing paling apik kanggo para pengikut sampeyan.

Plugins Lokalisasi paling apik

Pelokalan minangka alat sing apik banget, nanging nerjemahake konten sampeyan bisa uga mboseni. Sampeyan uga kudu nggawe cara kanggo nampilake konten sing dilokalisasi menyang pembaca, tanpa ngrusak SEO sampeyan. Ing kene ana plugin terjemahan sing apik.

WPML

Plugin WordPress Terjemahan WPML

Info & DownloadDeleng Demo

Sanajan dudu platform mandiri, iki isih dadi salah sawijining plugin WordPress sing paling apik kanggo lokalisasi konten. Iku cukup intuisi lan ora ngganggu, ngidini lokalisasi kanthi manual lan otomatis. WPML uga nampilake integrasi SEO lan tambahan kualitas urip liyane sing bisa nambah lalu lintas sampeyan kanthi cepet.

TranslatePress

TranslatePress - Terjemahan WordPress & Plugin Multilingual

Info & DownloadDeleng Demo

Nerjemahake situs WordPress sampeyan ora kudu dadi proses sing angel yen sampeyan nggunakake plugin sing tepat kanggo ngrampungake tugas kasebut. TranslatePress minangka plugin sing gampang digunakake sing bisa nerjemahake kabeh kaca web bebarengan, kalebu formulir. Iki wis terintegrasi kanthi lengkap karo terjemahan Google lan mulane nduweni akses menyang puluhan basa sing bisa digunakake. Translate Press cocog banget kanggo situs web e-commerce amarga entheng lan ora ngganggu.

Weglot

Weglot Multilingual WordPress Plugin

Info & DownloadDeleng Demo

Yen sampeyan nyoba lokalisasi situs web WordPress kanggo macem-macem negara lan pamirsa, Weglot nawakake cara kanggo nyepetake proses sampeyan. Iki ditindakake liwat deteksi konten otomatis, tegese sampeyan duwe akses terpusat menyang kabeh konten sing ditulis liwat UI Weglot. Iki uga ngidini kolaborasi tim ngidini sampeyan ngundang panulis lan penerjemah liyane menyang situs web sampeyan kanggo kualitas terjemahan sing luwih apik ing jangka panjang.

Ing ringkesan

Senadyan kepinginan kanggo lalu lintas lan konversi luwih akeh, penting kanggo nyelehake dhewe ing sepatu pamirsa nalika nindakake. Priksa manawa kanggo riset basa sing paling populer ing industri sampeyan lan apa ora bakal ngerti babagan konten sing wis ana.

Aja dadi tren, panemu njaba babagan bisnis sing sukses amarga sukses ora universal - iku subyektif banget. Sawise sampeyan ngrampungake basa sing bakal ditindakake ing upaya optimasi sing terus-terusan, elinga hacks kasebut. Iku cara sing apik kanggo ningkatake kinerja situs WordPress sampeyan!

Apa sampeyan duwe tips utawa trik lokalisasi liyane? Utawa pitakonan babagan sing kita gunakake? Ninggalake komentar - kita seneng krungu saka sampeyan!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol