Media sosial

7 Tips Iklan Facebook Fundamental kanggo Pemasar Bisnis Cilik

Ora dadi rahasia manawa Facebook bisa dadi papan sing apik kanggo nggayuh pamirsa anyar lan ngembangake bisnis sampeyan. Kita krungu babagan crita sukses sing apik tenan: "Aku mung nyelehake barang ing Facebook, lan aku ora ngerti apa sing kedadeyan, nanging nem sasi mengko aku metu saka pakaryan lan kesibukanku dadi pertunjukan full-time!"

Iku kabeh apik lan apik, nanging mesthine dudu kasus panggunaan sing paling umum. Aku wis krungu luwih akeh wong, utamane bisnis cilik, duwe crita sing beda: "Kita nyoba Facebook, nanging ora bisa digunakake kanggo kita."

Crita pisanan minangka kasus sing ora umum, lan aku percaya yen sing nomer loro uga.

Ana sawetara cara Facebook bisa dimanfaatake kanggo bisnis cilik, nanging sampeyan kudu nyetel dhewe kanggo sukses lan duwe tujuan sing nyata amarga sawetara watesan ing platform Facebook. Yen wis rampung, sampeyan bisa uga pengin mriksa wolung kursus iklan Facebook gratis iki kanggo saben level sinau.

Mangkene pitung tips babagan carane bisnis cilik sampeyan bisa nggunakake iklan Facebook lan ndeleng sukses.

1. Cocokake tujuan kampanye karo tujuan sampeyan

Apa sing sampeyan nyoba metu saka iklan Facebook? Penjualan tambahan, pembaca buletin sing luwih gedhe, tambah kesadaran? Iki minangka faktor gedhe kanggo nemtokake cara nyetel akun iklan Facebook sampeyan. Untunge, iklan Facebook duwe tujuan sing digarisake kanggo meh kabeh tujuan sing bisa dipilih kanggo kampanye sampeyan.

Opsi tujuan kampanye iklan Facebook

Ora ana cara kanggo aku nemtokake tujuan kampanye sing bener kanggo kabeh wong.

Pilihan pertimbangan iklan Facebook

Yen sampeyan kasengsem ing macem-macem, aku ngajak sampeyan nglayang ing saben jeneng lan klik lambang "i" ing jejere saben lan maca sethithik babagan kasus panggunaan sing paling apik. Facebook nyedhiyakake link kanggo sampeyan sinau luwih akeh babagan saben uga, utawa sampeyan bisa maca kiriman iki kanggo njupuk rundown ing saben jinis kampanye.

2. Temokake target pamirsa ing Wawasan Pemirsa

Salah sawijining panggonan favoritku kanggo miwiti karo akun anyar yaiku kanggo mangerteni target pamirsa. Iklan Facebook nggawe iki gampang banget karo alat Audience Insights.

Catetan: Sampeyan kudu duwe kaca Facebook disambungake menyang akun Business Manager kanggo ndeleng data iki.

Alat Audience Insights iklan Facebook

Ing pandhu arah utama ing Facebook Business Manager, pindhah menyang bagean perencanaan lan pilih "Wawasan Pemirsa."

Opsi pamirsa anyar pariwara Facebook

Sampeyan banjur bakal duwe pop-up liwat alat sing takon yen sampeyan pengin miwiti karo kabeh pangguna Facebook ("Kabeh wong ing Facebook") utawa mung pangguna sing disambungake menyang kaca bisnis sampeyan ("Wong sing disambungake menyang Kaca sampeyan"). Sawise sampeyan milih "Wong sing disambungake menyang Kaca sampeyan," bakal nyorot area ing pandhu arah kiwa ing ngendi sampeyan bisa milih kaca Facebook sing pengin dideleng data. Temokake kaca sampeyan, lan sampeyan bakal melu balapan!

Iklan Facebook kanggo demografi bisnis cilik

Sampeyan bakal bisa ndeleng info demografi, aktivitas ing Facebook, data piranti, lan sapiturute, kabeh saka alat iki.

Yen laporan kasebut kosong, tegese sampeyan ora duwe pamirsa sing cukup gedhe kanggo Facebook kanggo menehi wawasan. Nanging aja kuwatir, iki ora ateges kabeh bakal ilang.

Opsi penargetan adhedhasar kapentingan iklan Facebook

Luwih saka kamungkinan, ana merek luwih gedhe sing padha karo sampeyan sing bisa digunakake. Contone, sampeyan minangka toko mebel modern. Merek sing padha bisa uga West Elm lan Crate and Barrel. Sampeyan bisa ngetik jeneng merek kasebut menyang bagean "Minat", mung rada ndhuwur pamilih kaca Facebook ing sisih kiwa, lan entuk wawasan saka pamirsa.

Kabeh dicritakake, data iki bisa migunani banget nalika sampeyan nyoba mutusake demografi apa sing bakal dituju, apa sing dikarepake wong, lan piranti apa wae sing pengin dilebokake.

Ing pungkasan, sampeyan ora kudu mung nggunakake pamirsa target iki, (neraka, sampeyan ora duwe kanggo nggunakake ing kabeh yen sampeyan ora pengin), nanging mesthi dadi panggonan sing apik kanggo miwiti nalika nerangake carane customer becik nerjemahake menyang nargetake Facebook.

Yen sampeyan pengin ringkesan luwih lengkap babagan Alat Wawasan Pemirsa, priksa video iki kanggo informasi luwih lengkap.

3. Ngerti lapisan nargetake

Nalika nyetel target pamirsa ing iklan Facebook, penting kanggo ngerti bedane logika penargetan AND lan OR. Ngerti prabédan ing kene bisa dadi prabédan antarane nargetake 15,000 lan 15,000,000.

Ana cara sing cukup prasaja kanggo ngelingi kanthi cara format Facebook: kabeh nargetake sing didaftar ing kothak yaiku UTAWA nargetake nalika sawetara kothak tegese lan nargetake. Ayo dadi mlumpat menyang conto kanggo ilustrasi.

Iklan Facebook kanggo opsi penargetan rinci bisnis cilik

Ing gambar ing ndhuwur, kabeh kapentingan sing diangkah dianggep UTAWA nargetake. Iki tegese wong bisa kasengsem ing Crate & Barrel UTAWA AllModern kanggo kalebu ing target pamirsa. Saben sampeyan nambah kapentingan liyane ing kothak iki, ukuran pamirsa target bakal munggah.

Nanging ayo ngomong sampeyan pengin target wong sing seneng merek kasebut, nanging mung sing seneng merek iki LAN duwe tingkat penghasilan tartamtu. Ing kene ana fungsi Narrow Audience.

Opsi pamirsa sing sempit pariwara Facebook

Nalika kita mbatesi pamirsa, kita kanthi efektif milih bagean sing tumpang tindih saka diagram Venn saka rong klompok kaya sing ditampilake ing gambar ing ndhuwur.

Dadi kanggo kampanye kita, kita bakal milih kanggo mbatesi pamirsa lan lapisan ing tingkat penghasilan.

Iklan Facebook kanggo bisnis cilik opsi nargetake rinci adhedhasar income financial

Bagean nargetake kita saiki katon kaya iki kanthi rong segmen ing kothak sing kapisah. Iki nuduhake manawa pangguna kudu cocog karo kritéria siji saka kothak pisanan LAN kritéria siji saka kothak kapindho kanggo dilebokake ing target pamirsa. Kanthi nambahake segmen penghasilan ing kothak kaping pindho, kita wis nyuda target pamirsa kanthi cukup.

Nalika sampeyan nyetel target pamirsa lan sampeyan duwe lapisan sing kalebu kaya iki, priksa manawa sampeyan tetep ngelingi logika penargetan AND lan UTAWA lan ora sempit utawa amba banget mung kanthi ora nggatekake kothak kasebut.

4. Priksa manawa geotargeting sampeyan ana ing titik

Ora ana geografi target sing ditemtokake kanggo bisnis cilik. Sawetara UKM murni lokal lan mung nglayani komunitas langsung. Liyane ana ing saindenging negoro kanthi daya tarik sing akeh, lan liyane bisa uga dadi komunitas khusus ing saindenging jagad.

Ora preduli apa kategori bisnis sampeyan, priksa manawa sampeyan nggunakake geotargeting sing tepat kanggo nggayuh pamirsa. Kabeh setelan geotargeting kanggo Facebook manggon ing tingkat set iklan.

Opsi geotargeting pariwara Facebook

Babagan pisanan sing kudu dipriksa yaiku sampeyan nargetake wong sing ana ing lokasi kanthi tujuan sing bener. Setelan iki minangka standar kanggo Wong sing manggon ing utawa bubar ing lokasi iki, sing bisa uga cocog kanggo umume pengiklan, nanging yen sampeyan duwe watesan liyane, sampeyan bisa uga pengin nyetel.

Contone, sampeyan minangka toko perabot lokal lan sampeyan ora ngirim kapal ing njaba komunitas sampeyan. Bisa uga cocog kanggo nyetel target mung pangguna sing manggon ing lokasi iki, amarga sampeyan bakal ngilangi wong sing lagi lelungan utawa bubar ing lokasi kasebut. Salah siji saka pihak kasebut bisa kanthi gampang dadi separo ing ndonya ing minggu ngarep, lan iki bakal mbuwang biaya iklan sing larang regane.

Tampilan lokasi geotargeting pariwara Facebook

Sawise sampeyan milih setelan kasebut, liyane cukup gampang. Cukup pilih "Kalebu" utawa "Kecualikan" saka gulung mudhun, banjur wiwiti ngetik lokasi sing dikarepake ing kothak kanggo nemokake lokasi sing sampeyan butuhake. Kita bisa nargetake jinis lokasi ing ngisor iki ing Facebook:

  • Negara
  • Negara/Wilayah
  • DMA
  • Distrik Kongres
  • kutha
  • Kode Pos/Pos
  • alamat
Tampilan lokasi geotargeting pariwara Facebook adhedhasar kode pos

Pungkasan, sampeyan uga bisa milih pilihan "Drop Pin" ing sisih tengen ngisor, lan Facebook bakal menehi kursor kanggo nyelehake pin ing ngendi wae ing peta. Sampeyan banjur bisa nyetel jarak ing sekitar pin kasebut menyang jarak tempuh sing sampeyan pilih.

Kabeh dicritakake, tujuan utama karo geotargeting yaiku manawa sampeyan ora tekan pangguna sing ora cocog karo sampeyan amarga adoh banget. Priksa manawa sampeyan mung fokus ing belanja iklan ing wilayah sing bisa mimpin bisnis potensial kanthi wajar.

5. Terus retargeting lan prospecting dipisahake

Iki pancene ditrapake kanggo kabeh bisnis, ora mung SMBs, nanging aku nemokake manawa akeh akun SMB asring nglirwakake beda antarane retargeting lan prospek.

Kanthi retargeting, kita nggayuh wong sing wis melu merek kita kanthi cara siji utawa liyane. Pangguna iki bisa uga wis ngunjungi situs web sampeyan, ngetutake sampeyan ing Facebook, utawa melu kirim. Dheweke wis kenal karo merek sampeyan.

Prospecting murni game kanggo ngluwihi jangkauan lan nemokake target pelanggan anyar. Iku antithesis saka retargeting.

Nalika jinis pamirsa iki digabungake dadi siji kampanye, bisa dadi luwih angel kanggo nemtokake apa sing paling apik lan sapa sing dadi pamirsa sing luwih terkenal. Saiki yen optimasi anggaran kampanye wis ana, uga bakal luwih angel ngontrol alokasi anggaran antarane grup kasebut.

Aku nyaranake tetep prospek lan retargeting ing kampanye sing kapisah kanggo manajemen lan optimasi sing luwih gampang, apa wae tujuan sampeyan.

6. Ngawasi frekuensi iklan

Frekuensi minangka jumlah rata-rata tayangan pangguna ing pamirsa tartamtu sing wis ndeleng iklan sampeyan ing pigura wektu tartamtu (pigura wektu iki dinamis adhedhasar rentang tanggal sing sampeyan deleng).

Apa sampeyan nargetake komunitas cilik, lokal utawa ceruk nasional, penting kanggo mesthekake yen sampeyan ora oversaturating pamirsa lan mbombardir pesen sampeyan.

Frekuensi iklan Facebook

Iki bakal dadi salah sawijining perkara sing paling gampang dipriksa amarga frekuensi iklan minangka kolom sing bisa ditambahake menyang tab manajer kampanye.

Minangka aturan dhasar, frekuensi sampeyan kudu setengah saka jumlah dina sing sampeyan pilih ing rentang tanggal, contone, yen sampeyan wis milih pitung dina, frekuensi sampeyan kudu ora luwih saka telung setengah dina kanggo pamirsa tartamtu.

7. Ngontrol anggaran sampeyan kanthi efektif

Tip pungkasan sing arep dakwenehake mung babagan ngatur mbuwang sampeyan ing iklan Facebook. Platform iki ora kaya akeh liyane nalika nerangake anggaran. Ana rong perkara penting sing kudu dielingi:

Siapke kanggo optimasi anggaran kampanye

Wiwit Februari 2020, kabeh akun bakal nganyari kabeh kampanye menyang optimasi anggaran kampanye, utawa CBO. Iki bisa uga ora kaya masalah gedhe, nanging bisa uga yen akun sampeyan ora disiyapake kanggo sukses.

Ing ringkesan, apa sing ditindakake CBO yaiku mindhah manajemen anggaran sampeyan saka level set iklan menyang level kampanye. Facebook banjur mbagi anggaran adhedhasar set iklan sing paling apik.

Masalahe yaiku set iklan sing dianggep Facebook paling apik ora mesthi padha karo sing sampeyan pikir paling apik. Ana akeh kiriman sing ditulis babagan CBO lan aku ngajak sampeyan nindakake riset babagan topik iki amarga mesthi bakal duwe pengaruh ing akun sampeyan.

Elinga jadwal iklan disambungake karo penganggaran

Ing kirim sadurunge, aku nulis babagan carane anggaran umur lan saben dina mengaruhi setelan iklan / kampanye lan cara sampeyan ngontrol nalika iklan ditampilake. Priksa artikel iki kanggo mangerteni sing luwih lengkap lan manawa sampeyan entuk dhuwit paling gedhe nalika nerangake jadwal iklan lan anggaran.

Tindakake tips pariwara Facebook iki kanggo para pemasar bisnis cilik!

Ora ana strategi tunggal sing sampurna sing bisa digunakake kanggo iklan Facebook, nanging bisnis cilik kudu nimbang ekstra nalika nyilem menyang platform kanggo mesthekake yen sampeyan ora overextending dhewe kanthi cepet. Iki meh mesthi sumber saka "Aku nyoba Facebook lan ora bisa" ngempet. Mangkene tips dhasar sing kudu ditindakake kanggo mesthekake sampeyan ngindhari:

  1. Cocokake tujuan kampanye karo tujuan sampeyan
  2. Temokake target pamirsa ing Wawasan Pemirsa
  3. Ngerti lapisan nargetake
  4. Priksa manawa geotargeting sampeyan ana ing titik
  5. Tansah retargeting lan prospecting dipisahake
  6. Ngawasi frekuensi iklan sampeyan
  7. Ngontrol anggaran sampeyan kanthi efektif

Muga-muga, tips iki bakal menehi kapercayan kanggo nyoba Facebook kanthi cara sing dikontrol-lan mbantu mesthekake yen sampeyan bakal entuk bathi kanggo usaha sampeyan!

Pengin luwih akeh? Priksa metu 8 Kursus Iklan Facebook Paling Apik (Gratis!) kanggo Saben Tingkat Pembelajaran.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol