Media sosial

8 Tips Nargetake Facebook kanggo Iklan sing Luwih Murah lan Konversi Liyane

Penargetan Facebook sing efektif nambah konversi iklan nalika ngurangi biaya saben konversi—ukuran pungkasan saka nilai iklan.

Waca terus kanggo sinau wolung teknik nargetake sing sampeyan butuhake kanggo nambah kinerja iklan Facebook supaya bisa ngoptimalake anggaran sampeyan.

bonus: Ngundhuh pandhuan gratis sing nuduhake sampeyan carane ngirit wektu lan dhuwit ing iklan Facebook. Temokake carane nggayuh pelanggan sing tepat, nyuda biaya saben klik, lan liya-liyane.  

8 strategi nargetake iklan Facebook sing kuat kanggo 2019 lan luwih

1. Temokake konten unicorn sampeyan

Ayo diwiwiti kanthi tip babagan nargetake iklan sampeyan isi, sadurunge kita pindhah menyang nargetake ing pamirsa.

Yen sampeyan kerja ing marketing konten, mesthine sampeyan wis krungu buzz babagan "pemasaran unicorn." Nanging yen sampeyan ora kejawab kasenengan babagan konsep iki sing diciptakake dening CEO MobileMonkey lan kolumnis Inc. Larry Kim, iki minangka sepisanan cepet.

Sampeyan bisa uga wis krungu saka 80/20 aturan, ngandika sing 20% ​​saka efforts bakal drive 80% saka asil. Kim mbantah manawa kanggo marketing konten, luwih kaya aturan 98/2.

Mung 2% saka konten sampeyan bakal nindakake kanthi apik ing peringkat sosial lan ing mesin telusur, nalika uga entuk tingkat konversi sing dhuwur. Dheweke ujar manawa marketing konten minangka game volume, lan sampeyan mung kudu nggawe akeh konten "kuldi" (sampeyan bisa ngira apa tegese) kanggo entuk unicorn.

Dadi apa isi unicorn sampeyan? Iku kiriman blog sing pancen njeblug ing saluran sosial sampeyan, munggah ing ndhuwur peringkat Google, lan mimpin lalu lintas menyang kaca kebangkrutan sampeyan.

Sampeyan ora bisa prédhiksi apa sing bakal "go unicorn" adhedhasar faktor sing digunakake kanggo nemtokake konten sing apik (kaya tulisan, tembung kunci, lan keterbacaan sing apik). Nanging, sampeyan kudu ngati-ati babagan analisis lan kinerja media sosial.

Yen sampeyan nemokake konten sing overachieving, gunakake maneh minangka iklan Facebook. Nggawe dadi infographic lan video. Tes konten iki ing macem-macem format kanggo pamirsa utama supaya bisa luwih angel.

Sing paling penting, gunakake tips nargetake iklan Facebook liyane kanggo mesthekake yen sampeyan cocog karo konten unicorn karo pamirsa sing paling mungkin melu.

2. Targetake penggemar pesaing sampeyan nggunakake Wawasan Pemirsa

Facebook Audience Insights nawakake akeh informasi penting sing bisa mbantu sampeyan ngerti para pengikut Facebook. Sampeyan banjur bisa nggunakake data kasebut kanggo sinau babagan target pengikut lan pelanggan anyar sing potensial.

Iki minangka harta karun sing kita duwe kabeh artikel khusus kanggo nggunakake Wawasan Pemirsa kanggo nargetake sing luwih apik.

Nanging strategi Audience Insights sing paling disenengi yaiku nggunakake informasi sing diwenehake kanggo mangerteni sapa sing saingan karo sampeyan ing Facebook, banjur targetake penggemar sing ana pesaing sampeyan.

Mangkene cara cepet:

  • Bukak dasbor Audience Insights banjur pilih Kabeh wong ana ing Facebook.
  • ing Nggawe Pemirsa ing sisih kiwa kaca, gunakake opsi penargetan dhasar kaya lokasi, umur, jender, lan kapentingan kanggo mbangun pamirsa sing cocog karo persona target pamirsa.
  • Klik liwat menyang Kaca seneng tab kanggo ndeleng kaca sing wis disambungake karo target pamirsa. Salin lan tempel dhaptar iki menyang spreadsheet utawa file teks.
  • Klik bali menyang Nggawe Pemirsa tab lan ketik jeneng salah sawijining Kaca Facebook pesaing sampeyan ing kothak Minat. Ora kabeh pesaing bakal dadi kapentingan, nanging kanggo sing…
  • Priksa informasi demografi ing sisih tengen layar kanggo ndeleng apa sampeyan bisa entuk wawasan pamirsa tambahan sing bakal mbantu sampeyan target iklan sampeyan kanthi luwih tepat.
  • Nggawe pamirsa anyar adhedhasar wawasan demografi anyar iki, banjur tes marang salah sawijining pamirsa sing wis ana.
  • Utawa, mung klik Simpen lan sampeyan entuk pamirsa adhedhasar penggemar pesaing sampeyan.

Mesthi, sampeyan bisa luwih target pamirsa iki kanggo mesthekake yen sampeyan entuk sing paling pas kanggo bisnis tartamtu lan tujuan kampanye, nanging iki minangka cara sing apik kanggo miwiti nemokake wong sing relevan ing Facebook.

Sampeyan bisa nemokake rincian liyane ing artikel babagan Wawasan Pemirsa.

3. Gunakake Pemirsa Khusus kanggo pemasaran ulang

Pemasaran ulang minangka strategi penargetan Facebook sing kuat kanggo nyambungake karo pelanggan potensial sing wis nuduhake minat marang produk sampeyan.

Nggunakake opsi nargetake Audiens Custom Facebook, sampeyan bisa milih kanggo nuduhake iklan sampeyan menyang wong sing mentas ndeleng situs web sampeyan, wong sing wis ndeleng kaca dodolan, utawa malah wong sing wis ndeleng produk tartamtu. Sampeyan uga bisa milih kanggo ngilangi wong sing wis tuku bubar, yen sampeyan mikir sing ora kamungkinan kanggo ngowahi maneh rauh.

Sadurunge sampeyan bisa nggunakake Facebook Custom Audience adhedhasar kunjungan situs web, sampeyan kudu nginstal Facebook Pixel.

Yen wis rampung, iki carane nggawe pamirsa pemasaran ulang:

  • Pindhah menyang Pemirsa nganggo Manajer Iklan.
  • Klik Nggawe Pemirsa Khusus.
  • Klik Situs web Lalu Lintas.
  • Pilih piksel sampeyan.
  • Setel aturan nargetake sampeyan.
  • Sebutake pamirsa banjur klik Nggawe Pemirsa.

Temokake rincian liyane ing kiriman blog babagan carane nggunakake Facebook Custom Audience.

4. Target wong sing padha karo pelanggan sing ana karo Pemirsa Lookalike

Facebook Lookalike Audiences ngidini sampeyan nggawe dhaptar target pelanggan potensial sing nuduhake karakteristik karo wong sing wis tuku saka sampeyan.

Dadi, yen data ngandhani yen pelanggan sing wis ana kemungkinan dadi ibu-ibu pertengahan 30-an sing manggon ing Austin, sampeyan bisa entuk dhuwit kanthi nargetake ibu-ibu pertengahan 30-an liyane sing manggon ing Austin.

Lan iku conto sing cukup jembar. Piranti Facebook sejatine luwih canggih ing pencocokan pamirsa. Kajaba iku, karo Pemirsa Mirip, sampeyan ora kudu ngerti titik data apa sing sampeyan coba cocog. Facebook bakal nemtokake sing metu kanggo sampeyan.

Kita mbedakake rincian ing artikel babagan carane nggunakake Facebook Lookalike Audience, nanging iki cara cepet lan reged:

  • Pindhah menyang Audiens ing Manager Ads sampeyan.
  • Klik Nggawe Pemirsa Kaya.
  • Pilih pamirsa sumber sampeyan. Iki minangka klompok pelanggan utawa penggemar sing wis ana sing karakteristik sampeyan pengin cocog.
  • Pilih wilayah sing arep ditarget.
  • Pilih ukuran pamirsa sampeyan. Nomer sing luwih cilik luwih cocog karo karakteristik pamirsa sumber sampeyan.
  • Klik Nggawe Pemirsa.

Temokake rincian liyane ing pandhuan kanggo Facebook Lookalike Audience.

5. Njaluk ultra-tepat karo nargetake berlapis (alias "Sempit Luwih")

Facebook nawakake akeh opsi nargetake. Ing lumahing, opsi dipérang dadi telung kategori utama: demografi, kapentingan, lan prilaku. Nanging ing saben kategori kasebut, prekara-prekara kasebut dadi granular.

Contone, miturut demografi, sampeyan bisa milih target wong tuwa. Banjur sampeyan bisa mbatesi target kasebut kanggo target khusus wong tuwa karo bocah cilik.

Uga miturut demografi, sampeyan bisa milih target adhedhasar status hubungan lan industri kerja.

Saiki pikirake apa sing kedadeyan nalika sampeyan miwiti nggabungake lapisan penargetan kasebut. Sampeyan bisa milih target wong tuwa sing pegatan saka bocah cilik sing kerja ing manajemen. Lan iki mung ndeleng demografi.

Pilihan penargetan demografi Facebook kanggo iklan

Ing kapentingan, sampeyan bisa target wong sing kasengsem ing liburan pantai. Banjur, miturut tindak tanduk, sampeyan bisa target khusus kanggo lelungan internasional sing kerep. Saben sampeyan pengin nambah level penargetan liyane, priksa manawa sampeyan klik Narrow Audience utawa Narrow Further.

Apa sampeyan ndeleng iki menyang ngendi? Yen sampeyan mbukak resort pantai dhuwur sing nawakake program perawatan bocah lan ora ana tambahan siji, sampeyan bisa nggawe promosi sing khusus target wong tuwa tunggal ing proyek tingkat manajemen sing seneng liburan pantai lan kerep lelungan.

Yen sampeyan pasar produk utawa layanan disambungake kanggo acara urip, malah tangentially, sampeyan bisa target wong sing bubar dipindhah, miwiti proyek anyar, nandang gerah utawa nikah. Sampeyan bisa target wong ing ulang tahun, utawa mimpin kanggo mengeti. Sampeyan bisa malah target wong kang kanca-kanca duwe ulang tahun mbesuk.

Nalika sampeyan mbangun pamirsa, sampeyan bakal weruh ing sisih tengen kaca sepira cilik pamirsa, uga jangkauan potensial sampeyan. Yen sampeyan dadi spesifik banget, Facebook bakal ngandhani sampeyan.

Strategi iki paling apik kanggo promosi khusus sing dirancang kanggo target pamirsa sing tepat, tinimbang iklan kanggo promosi bisnis sampeyan ing umum. Gabungake penargetan iklan Facebook sing tepat iki karo kaca kebangkrutan sing ngomong langsung menyang pamirsa sing tepat kanggo asil sing paling apik.

6. Coba gabungke rong pamirsa unik bebarengan

Mesthine, ora saben produk utawa promosi cocog karo jinis penargetan Facebook sing tepat sing diterangake ing tip ing ndhuwur.

Mungkin sampeyan ora ngerti apa kategori demografi utawa prilaku tartamtu sampeyan pengin target karo iklan tartamtu. Sampeyan mung duwe pangertèn sing wiyar babagan kategori sing arep dituju. Dadi, apa sing sampeyan lakoni yen target pamirsa mung akeh banget?

Gabung karo pamirsa kapindho, sanajan pamirsa kapindho kasebut katon ora ana hubungane.

Contone, ayo mikir babagan nggawe pamirsa iklan kanggo video Game of Social Thrones epik Hootsuite.

Kanggo miwiti, kita bisa mbangun pamirsa wong sing kasengsem ing marketing digital, iklan online, media sosial, utawa marketing media sosial. Malah matesi pamirsa kanggo wong umur 22 kanggo 55 ing Amerika Serikat, sing nggawe potensial tekan 160 yuta wong. Sing amba banget.

Saiki, ora ana hubungan sing jelas antarane marketing media sosial lan Game of Thrones, nanging ing kasus iki, iklan kreatif yaiku video Game of Thrones. Dadi, apa pamirsa sing jelas kanggo iklan ing kene?

Ya, penggemar Game of Thrones.

Sing nyuda ukuran pamirsa sing potensial dadi setengah. Lan bisa uga nyebabake tingkat keterlibatan sing luwih dhuwur, amarga wong sing ndeleng iklan kasebut bakal dadi guyon.

Ing kasus iki, kita kerja mundur saka karya kreatif sing wis ana. Nanging sampeyan uga bisa mutusake rong pamirsa sing ora ana hubungane kanggo gabung, banjur nggawe konten sing ditargetake kanggo ngomong langsung menyang grup kasebut.

7. Priksa Ad Relevance Diagnostics kanggo kesempatan kanggo nambah nargetake

Ing awal 2019, Facebook ngganti skor relevansi karo telung "diagnosa relevansi iklan" anyar:

  • Peringkat kualitas
  • Peringkat tingkat keterlibatan
  • Peringkat tingkat konversi

Minangka Facebook ngandika, "Wong luwih seneng ndeleng iklan sing cocog karo dheweke. Lan nalika bisnis nuduhake iklan menyang pamirsa sing relevan, dheweke bisa ndeleng asil bisnis sing luwih apik. Pramila kita nimbang sepira relevan saben iklan kanggo wong sadurunge ngirim iklan menyang wong kasebut.

Inti saka penargetan iklan Facebook yaiku supaya iklan sampeyan ana ing ngarep pamirsa tartamtu sing paling mungkin tumindak adhedhasar iklan sing tepat kasebut. Iki minangka definisi relevansi.

Kita duwe artikel lengkap babagan cara mbantu sampeyan nambah skor peringkat kanggo diagnostik relevansi iklan Facebook. Ing ngisor iki sawetara sorotan cepet:

  • Fokus ing kualitas, kalebu visual sing apik lan salinan singkat.
  • Pilih format iklan sing bener.
  • Tujuane kanggo frekuensi iklan sing sithik.
  • Iklan wektu kanthi strategis.
  • Ngoptimalake iklan kanthi tes A/B.
  • Tansah mripat ing iklan pesaing sampeyan.

Yen iklan sampeyan ora tampil kaya sing dikarepake, sampeyan bisa nggunakake diagnostik relevansi iklan kanggo nggoleki kesempatan kanggo nambah penargetan:

  • Peringkat kualitas rendah: Coba ganti target pamirsa menyang sing luwih seneng ngurmati kreatif khusus ing iklan kasebut.
  • Peringkat tingkat keterlibatan sing sithik: Nyempurnakake penargetan sampeyan kanggo nggayuh wong sing luwih seneng melu. Wawasan Pemirsa bisa dadi bantuan gedhe ing kene.
  • Peringkat tingkat konversi sing kurang: Target pamirsa sing luwih dhuwur. Iki bisa uga gampang kaya milih "pembeli sing melu" miturut prilaku tuku. Nanging bisa uga tegese nargetake wong sing duwe ulang tahun sing bakal teka, utawa sing duwe prilaku utawa acara urip liyane sing nggawe produk utawa layanan sampeyan cocog karo dheweke ing wektu iki.

Elinga, relevansi iku kabeh babagan cocog karo iklan sing bener kanggo pamirsa sing bener. Ora ana siji iklan sing cocog karo kabeh wong. Penargetan sing efektif minangka siji-sijine cara kanggo nggayuh peringkat relevansi sing terus-terusan.

8. Aja dadi wong bodho

Iki bisa uga katon jelas, nanging ana sawetara perkara sing kudu sampeyan lakoni nalika nargetake iklan Facebook sampeyan. Iki bisa ngrusak hubungan sampeyan karo Facebook, lan karo pelanggan potensial sampeyan.

Dadi, kanggo ngoptimalake penargetan iklan Facebook, mesthine aja nindakake ing ngisor iki.

Aja upload dhaptar alamat email sing dituku 

Kaping pisanan, iki nglawan syarat layanan Pemirsa Khusus Facebook.

Kapindho, pangguna Facebook bisa ndeleng bisnis endi sing "ngunggah dhaptar kanthi info sampeyan lan diiklanake."

Nalika aku ndeleng dhaptar iki kanggo akun pribadhi, jelas yen atusan agen real estate ing Amerika Utara nggunakake dhaptar sing dituku sing kalebu aku. Aku ora bakal isin dheweke kanthi nuduhake screencap, nanging aku bisa njamin yen dheweke ora bakal entuk bisnisku. (Aku ora mbutuhake makelar ing Aspen utawa Ann Arbor utawa Las Vegas.)

Aja mikir iklan sing ditargetake pribadi

Yen sampeyan nggunakake opsi nargetake iklan Facebook kanggo milih pamirsa kanggo iklan sampeyan, sampeyan mung mbayar kanggo nuduhake menyang klompok wong sing sampeyan pilih. Nanging ora mung dheweke sing bisa ndeleng iklan sampeyan.

Sembarang pangguna Facebook bisa ndeleng kabeh iklan sing sampeyan lakoni yen ngunjungi Pustaka Iklan sampeyan, bisa diakses liwat bagean Transparansi Halaman Kaca. Punika conto Pustaka Iklan Hootsuite:

Pustaka iklan Hootsuite ing Facebook

Elinga yen pelanggan potensial bisa ndeleng kabeh iklan sampeyan, sanajan sampeyan ora nargetake. Elinga babagan iki nalika nemtokake jinis gambar lan olahpesen sing pengin dilebokake ing iklan sampeyan.

Pesen utama ing loro titik kasebut yaiku prilaku sampeyan minangka pengiklan katon kanggo kabeh wong ing Facebook.

Dadi, main sing apik lan aja dadi bodho.

Iklan Facebook nargetake 2019 owah-owahan menyang syarat layanan

Facebook ngumumake bakal nganyari syarat layanan ing pungkasan Juli 2019 kanggo nggawe luwih jelas carane data pribadhi digunakake kanggo nargetake iklan. Mangkene carane dheweke nulis kanggo pangguna Facebook:

"Kita ora ngedol data pribadi sampeyan. Kita ngidini pengiklan ngandhani babagan tujuan bisnis, lan jinis pamirsa sing pengin ndeleng iklan (contone, wong umur 18-35 sing seneng muter sepeda). Kita banjur nuduhake iklan kasebut menyang wong sing bisa uga kasengsem.

Grafik sing nuduhake carane demografi nemtokake jinis panggunaan Facebook nuduhake iklan sampeyan
(Gambar liwat Facebook)

Dheweke uga nerangake rincian laporan kinerja iklan:

"Kita nyedhiyakake informasi demografi lan kapentingan umum kanggo pengiklan (contone, yen iklan katon dening wong wadon antarane umur 25 lan 34 sing manggon ing Madrid lan seneng teknik piranti lunak) kanggo mbantu dheweke luwih ngerti pamirsa. Kita ora nuduhake informasi sing langsung ngenali sampeyan (informasi kayata jeneng utawa alamat email sing bisa digunakake kanggo ngubungi sampeyan utawa ngenali sapa sampeyan) kajaba sampeyan menehi idin khusus.

Ora ana sing ngganti cara penargetan iklan Facebook sing bener. Nanging apik kanggo para pengiklan lan pangguna Facebook duwe gambaran sing luwih jelas babagan carane data pribadhi digunakake (lan ora digunakake) kanggo nargetake iklan.

Ngatur ngarsane Facebook bebarengan karo saluran media sosial liyane nggunakake Hootsuite. Saka dasbor siji, sampeyan bisa gawe jadwal kiriman, nuduhake video, melu pamirsa, lan ngukur dampak saka upaya sampeyan. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol