YouTube

8 Tip SEO YouTube Sederhana kanggo Rangking Video Sampeyan Luwih ing Panelusuran

Saben uwong ngerti yen wong luwih seneng nonton video tinimbang maca postingan blog sing dawa banget (aku ngerti, aku uga kudu nindakake iki minangka video - bisa uga ing sawijining dina). Nyatane, 59% eksekutif ujar manawa dheweke luwih seneng nonton video tinimbang maca teks. Sing akeh wong. Sing tegese Video SEO bisa duwe keuntungan sing ora kaetung: tambah wektu nonton, kesadaran merek sing luwih akeh, lan luwih akeh dodolan lan timbal.

tips seo youtube-layar ngarep youtube

Mesin telusur kaya YouTube lan Google nggunakake dhasar sing padha ing algoritma kanggo situs web lan peringkat video. Fokus yaiku nyedhiyakake pangguna pengalaman sing paling apik, lan asil panelusuran video YouTube saiki wis digabungake karo asil panelusuran Google kanggo nyederhanakake cara wong nggoleki.

Ing blog iki, aku bakal nuntun sampeyan babagan carane sampeyan bisa ngarahake lalu lintas menyang video YouTube nggunakake sawetara tips SEO prasaja.

8 tips SEO YouTube prasaja kanggo peringkat luwih dhuwur ing panelusuran

Sampeyan bisa gabungke SEO lan strategi video kanggo mbantu supercharge marketing kanthi cara sing gampang lan gampang. Nindakake iki ora mung bakal nambah wektu nonton video, nanging uga bakal narik kawigaten para pelanggan, lan mbantu sampeyan luwih mudhun ing babagan kaya pemasaran ulang YouTube. Ing ngisor iki wolung langkah kanggo nambah SEO YouTube supaya luwih akeh lalu lintas lan tampilan video.

1. Pilih tembung kunci kanthi wicaksana

SERPs dadi luwih kompetitif saben wulan. Pesaing anyar, produk anyar, layanan anyar - kabeh wong berjuang kanggo posisi paling dhuwur. Dadi, golek cara kanggo macem-macem dhewe lan penawaran sampeyan penting banget. Nindakake riset tembung kunci, lan kajaba sampeyan bisa bersaing karo istilah sing kompetitif, pilih tembung kunci sing bisa menehi volume, nanging kurang kompetitif.

Sampeyan bisa nggunakake alat riset tembung kunci sing padha sing digunakake kanggo PPC utawa SEO, kayata

  • Alat Kata Kunci Gratis WordStream
  • Google Keyword Planner.
  • Moz utawa Semrush.
  • Panelusuran Google-telusuran menehi saran, wong uga takon, telusuran sing gegandhengan, lan liya-liyane!

2. Gunakake tembung kunci ing judhul video sampeyan

Ngerteni maksud telusuran para pamirsa minangka langkah pertama. Kita ngerti manawa jinis maksud telusuran sing paling umum kalebu informasional, komersial, navigasi, lan transaksional. Dadi, cocog karo apa video sampeyan karo maksud pelanggan sampeyan bakal dadi penting banget kanggo nggawe video sampeyan katon ing asil panelusuran.

tips seo youtube-SERP nuduhake tembung kunci ing judhul video

Kapindho, priksa manawa sampeyan ngerti KENAPA sampeyan pengin nggawe video YouTube lan sapa pamirsa utama. Contone, yen sampeyan pengin nampilake review produk, banjur gunakake jeneng produk ing judhul lan deskripsi video. Kayane pancen prasaja, nanging ana akeh saluran YouTube sing ora kejawab langkah iki lan video kasebut katon kurang ing asil panelusuran Google lan YouTube.

Ing ngisor iki minangka conto babagan kompetitif istilah 'review komputer dell'. Istilah iki minangka salah sawijining sing bisa digoleki nalika nimbang produk. Video kasebut ditarik saka YouTube, nanging uga saka situs web lan blog liyane ing saindhenging web.

youtube seo-video ing SERP

3. Kalebu tembung kunci ing file video sampeyan

Gampang banget, nanging YouTube bisa nggunakake iki minangka salah sawijining faktor peringkat nalika nuduhake video sampeyan ing asil panelusuran. Yen jeneng file sing sampeyan upload duwe tembung kunci target, video sampeyan bakal duwe kesempatan sing luwih apik kanggo ditingkat-lan kemungkinan sing luwih apik kanggo entuk volume telusuran luwih akeh.

tips seo youtube-tembung kunci ing jeneng file video

Nalika ngunggah video anyar, sampeyan bisa ndeleng jeneng berkas. YouTube nggunakake iki kanggo mesthekake yen video kasebut cocog, mula manawa jeneng file sampeyan dianyari sadurunge diunggah!

4. Ngoptimalake katrangan video YouTube

Salah sawijining faktor peringkat sing paling penting kanggo YouTube SEO yaiku nggawe manawa sampeyan duwe deskripsi video sing solid lan optimal. Saben sampeyan ngganti utawa nganyari unsur video YouTube-sing kalebu deskripsi video, subtitle lan kapsyen tertutup, lan gambar cilik video-YouTube bakal ngevaluasi maneh video kasebut. Iki bisa dadi apik utawa ala… dadi penting yen sampeyan bener pisanan!

tips seo youtube-tab deskripsi

YouTube nyaranake supaya sampeyan sijine tembung kunci sing paling penting ing saperangan ukara pisanan saka deskripsi sampeyan - lan deskripsi sampeyan kudu ora luwih saka 200 tembung. Secara umum, deskripsi sampeyan migunani. Yen ora mbantu pangguna - mbusak.

Sampeyan bisa ndeleng ing ngisor iki, yen tembung kunci sing dakketik ing Google kanthi kandel ing deskripsi video sing ditampilake. Iki minangka cara YouTube kanggo ngandhani yen video kasebut cocog karo deskripsi video.

youtube seo tiips-tembung kunci sing dicetak tebal ing asil

Youtube duwe sawetara sumber daya gedhe ing Youtube Pencipta Studio yaiku sumber daya sing tansah dianyari karo informasi saiki. Nduwe dhaptar praktis sing nuntun sampeyan langkah-langkah menyang deskripsi video sing sukses:

  • Kalebu ringkesan video sampeyan nggunakake basa alami-ora mung aliran tembung kunci.
  • Pasang tembung kunci sing paling penting ing wiwitan deskripsi sampeyan.
  • Pick 1–2 tembung utama sing njlèntrèhaké video sampeyan lan nampilake kanthi jelas ing katrangan lan judhul.
  • Gunakake alat kunci kayata tren Google lan Google Ads Keyword Planner kanggo ngenali tembung kunci populer lan sinonim. Kalebu istilah kasebut bisa mbantu sampeyan ngoptimalake lalu lintas saka panelusuran.
  • Ngilangi itembung sing relevan ing deskripsi sampeyan amarga nggawe pengalaman ndeleng sing ora apik lan bisa uga nglanggar kabijakan Google.

5. Gunakake hashtags video kanggo drive asil panelusuran YouTube

Ing media sosial, hashtags (#) saiki digunakake kanggo mbantu pangguna nemokake konten sing mangsuli pitakon ing macem-macem platform. Sampeyan bisa nggunakake hashtags sing gegandhengan (#) ing deskripsi video kanggo mbantu pamirsa nemokake video sampeyan nalika nggoleki hashtag tartamtu.

Tag khusus mbantu nggoleki panelusuran amarga nggawe tren utama luwih katon. Sawise sampeyan nambahake hashtag menyang deskripsi video, bakal ditampilake ing ndhuwur judhul video banjur dadi hyperlink.

tips seo youtube-hashtag muncul ing ndhuwur judhul video

Sampeyan uga penting kanggo elinga ngendi sampeyan kalebu hashtags video ing kene. Yen sampeyan nambahake hashtag ing judhul video, hashtags saka deskripsi ora bakal ditampilake babagan judhul video.

6. Pilih kategori video

Yen pangguna nggoleki video tartamtu kanthi opsi lanjut, dheweke bisa milih telusuran kanggo nuduhake video saka kategori sing dipilih. Nalika ngunggah video sampeyan, penting sampeyan nggawe kontekstualisasi video kanthi kategori supaya sampeyan duwe kesempatan sing luwih apik kanggo ditemokake dening pangguna.

YouTube duwe macem-macem pilihan kategori sing kudu dipilih, mula sampeyan kudu nemokake kategori sing cocog karo video YouTube sampeyan. Sampeyan bisa milih opsi kategori nalika ngunggah video.

tips seo youtube-dhaftar kategori video

7. Kustomisasi gambar cilik sampeyan

Gambar cilik bisa mbantu utawa ngalangi video YouTube sampeyan. Iki minangka perkara pertama sing narik perhatian wong nalika ndeleng asil telusuran YouTube. Gambar cilik sing kuwat bisa nyebabake wektu nonton sing luwih dhuwur, sing bisa nduwe pengaruh gedhe ing peringkat YouTube. Nggawe soko sing narik kawigaten wong lan stands metu saka wong akeh supaya video bakal ngeweruhi. Contone, gambar cilik iki mung dijupuk saka video kasebut lan bisa uga ora cocog kanggo narik perhatian pangguna.

tips seo youtube-conto gambar cilik sing kurang apik

Nggawe gambar cilik khusus minangka cara paling apik kanggo ndeleng asil - nuduhake wong babagan video sampeyan lan kepiye entuk manfaat minangka kunci sukses.

Conto apik saka gambar cilik sing disesuaikan:

tips seo youtube-conto gambar cilik khusus sing apik

8. Tambah subtitles lan katrangan tertutup

Nggunakake subtitle lan katrangan tertutup minangka tip pungkasan kanggo sukses ing panelusuran YouTube.

Nalika subtitle video dirancang kanggo komunikasi dialog video kanggo pamirso sing ora ngerti basa video, katrangan tertutup kanggo pamirso sing ora bisa krungu audio.

Loro-lorone subtitle lan file caption tertutup ngemot teks apa sing diomongake ing video, kaya transkrip. File kasebut uga bakal ngemot kode wektu nalika saben bit teks kudu ditampilake liwat video, supaya bisa cocog karo wicara utawa unsur visual liyane. Deleng format file apa sing didhukung YouTube ing kene.
Keuntungan liyane kanggo nduwe transkrip kanggo video sampeyan yaiku bisa dijupuk dening mesin telusur sing amba, kaya sing ditindakake blog.

Ing layar unggahan video, sampeyan bisa milih file lan basa video. Ana akeh pandhuan sing apik banget babagan carane nggawe file SRT kanggo video sampeyan. Iki salah siji sing kerep digunakake!

tips seo youtube—basa, subtitle, tab katerangan tertutup

Entuk peringkat sing luwih dhuwur kanthi tips SEO YouTube iki

Yen sampeyan pengin promosi bisnis ing YouTube, gunakake tips SEO YouTube iki kanggo nambah lalu lintas video lan wektu nonton:

  1. Pilih tembung kunci kanthi wicaksana
  2. Kalebu tembung kunci ing judhul video
  3. Kalebu tembung kunci ing file video
  4. Ngoptimalake deskripsi sampeyan
  5. Gunakake hashtags video
  6. Pilih kategori video
  7. Gunakake gambar cilik mripat-keno
  8. Tambah subtitle lan kapsyen tertutup

Lan pungkasane, tindakake riset kaya sampeyan karo konten liyane. Fokus nggawe video evergreen sing bisa sampeyan gunakake kanggo nguatake portofolio konten sampeyan. Konten sing luwih migunani sing sampeyan tawakake pangguna, luwih akeh volume telusuran sampeyan bakal entuk bisnis lan saluran YouTube!

About penulis

Ellie Buckle minangka Kepala Digital lan Strategi ing Media Tujuan ing ngendi dheweke nulungi pengaruh lan ngasilake investasi kanggo klien ing agensi kasebut. Sampeyan bisa maca luwih akeh karyane ing Blog Media Tujuan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol