Wordpress

8 Cara kanggo Nambah CTR ing WordPress

Situs web sampeyan minangka aset bisnis sing penting. Lan sing utamané bener nalika marketing lan timbal generasi prihatin.

Nanging kanggo nindakake pakaryan abot kanggo ngasilake timbal kanggo sampeyan, kudu dioptimalake kanggo visibilitas. Luwih saka iku, situs WordPress sampeyan kudu dioptimalake kanggo nggawe klik.

Lan mulane sampeyan kudu ngerti carane nambah CTR ing WordPress.

Apa CTR (Lan Kenapa Penting)?

Sadurunge kita nliti strategi sing bisa digunakake kanggo nambah CTR situs WordPress, ayo goleki kanthi ringkes babagan apa CTR lan kenapa penting.

Apa iku CTR?

Tingkat klik-tayang, disingkat CTR, nuduhake persentase panelusur sing ngeklik asil panelusuran ing kaca asil mesin telusur (SERPs).

Sawise situs web utawa kaca web sampeyan rangking kanthi apik, tantangan sabanjure yaiku nambah CTR. Sawise kabeh, yen wong ora ngeklik, situs sampeyan bakal kelangan pengunjung sing terkenal.

Pentinge Tambah CTR Panjenengan

Napa CTR penting kanggo sukses situs web WordPress sampeyan?

Ayo kula menehi sawetara alasan kenapa:

  • Mbantu nambah peringkat sampeyan. Salah sawijining faktor sing digunakake mesin telusur kanggo peringkat situs web yaiku jumlah pengunjung menyang kaca. Luwih akeh wong ngeklik menyang situs web sampeyan, luwih akeh mesin telusuran sing dianggep penting. Akibaté, pangkat kasebut luwih dhuwur.
  • CTR dhuwur apik kanggo bisnis. Luwih akeh wong ngeklik menyang situs web sampeyan, luwih gedhe kemungkinan sampeyan ngasilake luwih akeh lan, pungkasane, mbangun basis pelanggan sing luwih gedhe.

Dadi ya, CTR sampeyan penting. Lan sampeyan kudu nindakake kabeh ing daya kanggo nambah - utamané yen sampeyan pengin nggawe dhuwit karo WordPress.

Cara Nambah CTR ing WordPress kanthi 8 Tweak Sederhana

Untunge, nambah CTR ing WordPress dudu ilmu roket. Sampeyan mung kudu ngetutake sawetara praktik paling apik, lan sampeyan bakal bisa nggayuh CTR sing dhuwur - sanajan sampeyan lagi miwiti blog.

1. Evaluasi CTR Saiki

Sadurunge sampeyan ngowahi situs web kanthi jeneng nambah CTR, sing paling dhisik sampeyan kudu nimbang CTR saiki. Sampeyan bisa kanthi gampang nindakake iki kanthi nggunakake Google Search Console utawa alat analytics web liyane kaya Monster Insights.

Kepiye carane?

Pisanan, pindhah menyang tab Panelusuran Analytics lan nyaring asil sampeyan kanthi CTR.

Goleki kaca sing nduweni peringkat dhuwur nanging nduweni CTR sing kurang.

Senadyan peringkat dhuwur, kaca-kaca iki ora entuk klik akeh kaya sing dikarepake, lan sampeyan kudu ngerti sebabe. Alasane bisa uga saka deskripsi meta sing ditulis kanthi apik nganti judhul sing ora cocog karo maksud panelusuran. Nanging luwih ing mengko. Sampeyan uga penting kanggo dicathet yen CTR bisa kena pengaruh niche supaya penting kanggo mangerteni maksud saka panelusur.

Kanthi ngandika, ayo pindhah lan ndeleng carane sampeyan bisa nambah CTR kanggo kaca kasebut.

2. Ngoptimalake Judhul lan Tag Judhul

Salah sawijining perkara pisanan sing dideleng pangguna nalika mlebu ing SERP yaiku tag judhul. Iki minangka judhul sing ditampilake ing SERPs lan bisa persis kaya judhul utama ing kiriman sampeyan utawa derivasi sing dioptimalake.

Kanggo nambah CTR ing WordPress, sampeyan kudu nggawe judhul judhul lan tag judhul sing bisa diklik. Ing ngisor iki sawetara tips babagan carane sampeyan bisa nindakake:

  • Watch dawa. Yen judhul sampeyan dawa banget, sawetara tembung bisa dipotong, sing nyebabake kelangan makna lan pengaruhe. Simpen judhul sampeyan ing sangisore 65 karakter.
  • Frontload tembung kunci sampeyan. Sijine tembung kunci utama sampeyan paling cedhak karo wiwitan judhul sampeyan. Iki bakal mbantu para pamaca langsung ndeleng manawa kaca sampeyan cocog karo apa sing digoleki.
  • Gunakake tembung daya. Iki minangka tembung sing nuwuhake respon emosional saka pamaca. Sambungan emosional nyengkuyung para panelusur klik-liwat menyang kaca sampeyan.
  • Tes kanggo nemokake apa sing bisa ditindakake. Gunakake alat pangujian pamisah A/B kanggo ngukur kinerja kaca siji karo kaca liyane. Iki bakal mbantu sampeyan ndeleng konten apa sing paling apik.

Kanggo nambah CTR ing WordPress, port telpon pisanan sampeyan kudu dadi judhul sampeyan. Yen judhul sampeyan lemah, wong mung bakal nggulung kaca sampeyan kanggo ngeklik sing duwe daya tarik sing luwih gedhe.

3. Pay manungsa waé kanggo Meta Descriptions Panjenengan

Ing jejere judhul sampeyan, unsur penting liyane sing kudu sampeyan lakoni kanggo nambah CTR ing WordPress yaiku deskripsi meta sampeyan.

Ngapikake CTR ing WordPress kanthi deskripsi meta

Siji-sijine perkara sing ora kudu sampeyan lakoni karo deskripsi meta yaiku ninggalake standar kasebut. Mesin telusur mung bakal narik 155-165 karakter pisanan ing postingan sampeyan lan nggunakake minangka katrangan. Umume kasus, iki ora ana gunane kanggo panelusur. Nanging, nggawe deskripsi meta khusus sing nggawe klik. Mangkene carane:

  • Gunakake tembung kunci sampeyan. Maneh, tembung kunci lan tembung kunci sekunder sampeyan duwe peran penting ing kene. Nalika wong ndeleng istilah sing digoleki ing deskripsi meta sampeyan, dheweke luwih seneng ngeklik.
  • Leverage pangguna intent. Ngerti sebabe target pamirsa nggoleki kaca tartamtu bakal mbantu sampeyan nggawe deskripsi meta sing narik kawigaten.
  • Gunakake swara aktif. Katrangan meta sing nyurung klik ditulis nganggo swara aktif. Iki amarga inspirasi tumindak.
  • Kalebu seruan kanggo tumindak. Nalika tugas utamane yaiku njlèntrèhaké isi kaca, deskripsi meta sing digawé kanthi apik uga kudu duwe panggilan-kanggo-tumindak.

Deskripsi meta sampeyan minangka pitch sales mini. Gunakake kanggo ngyakinake pangguna kenapa kudu ngeklik link sampeyan.

4. Gunakake URL Deskriptif

Kesalahan sing ditindakake dening akeh wong sing nyebabake CTR dadi tank yaiku nglirwakake ngoptimalake URL. Untunge, WordPress nggampangake sampeyan nggawe URL khusus, uga disebut permalink, kanthi ngganti strukture.

Kepiye carane nggawe URL deskriptif?

Pisanan, pindhah menyang dasbor WordPress, banjur setelan. Klik ing "Permalinks".

WordPress Permalink Settings

Setel setelan permalink menyang "Jeneng kiriman", ing ngendi URL sampeyan bakal dadi jeneng kiriman (kurang tembung mandeg). Utawa, setel menyang "Struktur khusus" ing ngendi sampeyan bisa nulis URL saben kaca kanthi manual.

Dadi apa sing nggawe URL sing bisa diklik?

  • short
  • Deskriptif
  • Ngemot tembung kunci

Kanthi riset sing nuduhake yen URL deskriptif bisa nambah CTR, iki mung sampeyan ora bisa nglirwakake.

5. Kalebu Tanggal Nerbitake

Pengin nambah CTR ing WordPress?

Mesthi wae.

Salah sawijining cara yaiku nyakup tanggal publikasi ing kiriman sampeyan. Donya saya ganti kanthi cepet, lan informasi bisa cepet ketinggalan jaman. Pramila nambahake tanggal nerbitake menyang kiriman sampeyan bakal nggawe CTR sampeyan apik banget.

Yen wong ndeleng manawa kiriman sampeyan saiki, dheweke bakal luwih milih postingan sing duwe tanggal lawas. Dheweke malah bakal milih kiriman tanpa tanggal.

Siji-sijine sing kudu ditindakake kanthi rutin yaiku nganyari kiriman lawas. Iki ora mung nyenengake mesin telusuran, nanging uga mbantu menehi tanggal publikasi sing luwih anyar.

6. Setel Data Terstruktur kanggo Cuplikan Kaya

Data terstruktur (markup skema) minangka format ngatur data ing kaca web lan komunikasi kanthi cara sing gampang dingerteni. Amarga mesin telusur luwih ngerti data terstruktur, luwih dhuwur pangkat konten kasebut.

Nanging luwih saka rangking, data terstruktur digunakake dening mesin telusur kanggo nggawe potongan kaya sing menehi informasi luwih akeh babagan kiriman sampeyan.

Setel Data Terstruktur kanggo Cuplikan Kaya

Snippet sugih wis dikenal kanggo mbantu nambah CTR nganti 30%. Alasan utama kanggo iki yaiku:

  • Interaktif ing alam. Wong seneng konten interaktif, lan potongan sing sugih minangka cara sing apik kanggo nyukupi kabutuhan kasebut.
  • Menehi informasi tambahan. Iki mbantu pangguna mutusake apa arep ngeklik link sampeyan utawa ora.
  • Manungsa waé. Snippet sing sugih minangka panyengkuyung perhatian amarga katon metu saka asil liyane sing hambar ing kaca asil panelusuran.

Kepiye carane sampeyan bisa ngetrapake potongan kaya kanggo nambah CTR ing WordPress?

Aku bakal menehi sampeyan cara sing gampang kanggo situs web WordPress - gunakake plugin markup skema.

Sampeyan bisa nindakake kanthi manual, nanging bakal mbutuhake sawetara kode.

7. Nambah Kinerja Situs Web Sampeyan

Ya, kinerja situs web sampeyan duwe pengaruh ing tingkat klik-tayang sampeyan. Iku amarga CTR tegese pengunjung bener-bener mlebu ing situs web sampeyan. Lan yen situs web sampeyan ora apik, utamane ing departemen kacepetan, pangguna bakal ngeklik sadurunge mlebu ing kaca sampeyan.

Ora mung iki bakal ngrusak CTR sampeyan, nanging uga bakal ngrusak SEO lan, pungkasane, garis ngisor sampeyan.

Sawetara cara kanggo nambah kinerja situs web sampeyan kalebu:

  • Pilih hosting WordPress sing apik
  • Instal CDN
  • Ngleksanakake cache server

Dadi, priksa manawa sampeyan mriksa kinerja situs web lan nambah yen perlu. CTR sampeyan gumantung.

8. Optimize kanggo Mobile

Ora ana rahasia - wong nggunakake piranti seluler luwih akeh tinimbang desktop kanggo nggoleki internet.

Ngoptimalake kanggo Mobile

Sumber: StatCounter

Lan ramalan nuduhake yen piranti seluler mung bakal terus dadi luwih populer tinimbang mitra desktop lan ing taun 2025, 72% browser web mung bakal nggunakake konten ing piranti seluler. Pramila sampeyan kudu ngoptimalake seluler yen sampeyan pengin nambah CTR ing WordPress.

Salah siji cara kanggo ngoptimalake seluler yaiku nyiyapake kaca seluler sing dipercepat (AMP) kanggo situs web sampeyan. Iki minangka kaca entheng sing mbukak kanthi cepet. Lan ya, iki duwe pengaruh ing CTR sampeyan, amarga Teads mbuktekake kanthi nambah 200% CTR sawise ngetrapake AMP.

Nambahake AMP menyang WordPress gampang amarga sawetara plugin gratis sing berkualitas. Plugin AMP resmi utawa AMP kanggo WP minangka pilihan sing apik kanggo nambah lan ngaktifake AMP kanthi cepet ing situs web sampeyan.

Nambah CTR ing WordPress - Sukses Sampeyan Gumantung

Nambah CTR ing WordPress dudu pilihan sing nimbang sifat hyper-kompetitif ing internet. Kanthi konten sing apik banget, perang kanggo ndeleng kaca sampeyan ora mung rampung karo SEO. Sawise kaca sampeyan pangkat, sampeyan uga kudu nimbang ngoptimalake kanggo klik-liwat.

Pramila sampeyan kudu nggawe peta strategi kanggo nambah CTR ing WordPress. Sawise kabeh, sukses sampeyan gumantung.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol