Content Marketing

8 Cara Nawakake Layanan Apik sing Ora Bakal Lali Pelanggan

Minangka pemilik bisnis, sampeyan bakal ngerti sepira pentinge kanggo nahan pelanggan lan menangake kasetyane. Kesetiaan pelanggan penting kanggo reputasi merek sing apik lan entuk bathi bisnis apa wae.

Layanan pelanggan nduweni peran penting kanggo mbantu sampeyan menangake kesetiaan pelanggan. Miturut panaliten Salesforce, 89% pelanggan luwih seneng tuku maneh sawise pengalaman layanan pelanggan sing positif karo merek sampeyan.

Fokus ing nawakake layanan pelanggan sing apik ora mung bakal nyebabake tumbas baleni. Iku uga bakal mbantu sampeyan narik kawigaten pelanggan anyar, nambah kesadaran merek, lan nambah revenue. Ing pandhuan iki, ayo goleki sawetara cara efektif sing bisa digunakake kanggo nawakake layanan pelanggan sing luar biasa sing ora bisa dilalekake.

1. Nawakake Pilihan Self-Service

Sampeyan bakal kaget ngerti manawa 69% pelanggan pengin ngrampungake akeh masalah dhewe! Ora saben pelanggan pengin ngubungi sampeyan lan ngobrol karo perwakilan layanan pelanggan kanggo ngrampungake masalah.

Iki tegese nawakake pilihan layanan mandiri bisa dadi salah sawijining cara paling apik kanggo nawakake layanan pelanggan sing apik. Nawakake opsi layanan mandiri bakal ngirit wektu tim layanan pelanggan lan nggawe dheweke luwih produktif. Iki amarga para pelanggan bakal ngrampungake kabeh masalah sing berlebihan lan bola-bali dhewe.

Sampeyan bisa nawakake pilihan layanan mandiri kanggo pelanggan kanthi cara ing ngisor iki:

  • Gunakake bot olahpesen media sosial utawa chatbot situs web sing mbantu ngatasi masalah kanthi otomatis utawa mangsuli pitakon pelanggan.
  • Nduwe kaca FAQ sing gampang diakses saka homepage situs web sampeyan. Priksa manawa lengkap lan mangsuli kabeh pitakonan sing paling umum.
  • Sampeyan uga bisa duwe forum komunitas ing ngendi pelanggan bisa mangsuli pitakon lan ngrampungake masalah kanggo pelanggan liyane.
  • Yen ditrapake kanggo bisnis sampeyan, wenehake dokumentasi lengkap nalika mlebu pelanggan ing bentuk video demo utawa tutorial. Kanthi cara iki, jumlah pitakon layanan pelanggan sing bakal muncul bakal luwih sithik.
Daftar priksa interaktif -- nambah lalu lintas blog

2. Cepet Kanthi Tanggapan Panjenengan

Konsumen saiki ora sabar banget lan ora pengin ngenteni pirang-pirang jam kanggo njaluk pitakon. Mula, cepet-cepet menehi tanggapan sampeyan pancen penting banget, utawa kemungkinan pelanggan sampeyan bakal churn.

Priksa manawa tim layanan pelanggan terus ngawasi kabeh saluran layanan pelanggan. Iki bisa dadi email, obrolan langsung, olahpesen ing-app, media sosial, lsp. 

Yen tim layanan pelanggan mbutuhake wektu luwih akeh kanggo nanggapi pelanggan, luwih cenderung frustasi lan ninggalake review ala kanggo merek sampeyan. Kosok baline, yen sampeyan cepet menehi tanggapan, para pelanggan bakal seneng lan bakal menehi saran merek sampeyan menyang kanca lan kulawarga.

Sanajan sampeyan ora bisa menehi solusi cepet kanggo masalah, paling ora sampeyan bisa nyoba nyetel respon otomatis sing njamin para pelanggan yen sampeyan nggoleki masalah kasebut. Coba bali kanthi resolusi sanalika tim sampeyan bisa.

3. Nduwe Basis Kawruh Internal sing Temen

Duwe basis pengetahuan internal sing lengkap penting kanggo nawakake layanan pelanggan sing apik. Mung nalika wakil layanan pelanggan duwe akses menyang dokumentasi lengkap, dheweke bakal bisa menehi resolusi sing akurat lan cepet kanggo para pelanggan.

Yen perwakilan layanan pelanggan ora duwe akses menyang database kawruh, mesthine bakal menehi informasi sing salah utawa menehi solusi kanthi cepet minangka resolusi. Ing jangka panjang, pelanggan bakal ngadhepi masalah liyane, lan iki bakal nambah frustasi.

Sampeyan bisa nimbang nandur modal ing piranti lunak basis kawruh internal sing bisa digunakake kanggo nyiyapake dokumen bantuan produk, pandhuan teknis, lan prosedur operasi standar kanggo tim layanan pelanggan. Nggunakake alat kasebut bakal mbantu sampeyan kolaborasi ing dokumentasi lan nganyari nalika produk utawa layanan sampeyan ganti.

4. Pribadhi Pengalaman

Luwih gampang lan luwih murah nggunakake respon siji-ukuran-cocok-kabeh kanggo pitakon pelanggan. Iki bisa uga kadhangkala, nanging asring respon layanan pelanggan sing umum lan bola-bali bisa njalari pelanggan jengkel lan bingung.

Nanging, sampeyan bisa nyoba nawakake layanan pelanggan khusus. Iki bakal nggawe pelanggan seneng, lan dheweke bakal bali maneh kanggo tuku sabanjure. Sanadyan nggunakake jeneng ngarep lan lokasi kanggo personalisasi bisa dadi wiwitan sing apik, nanging ora mungkasi ana.

Kanggo nawakake pengalaman sing bener-bener dipersonalisasi, sampeyan kudu duwe akses menyang riwayat tuku pelanggan, masalah sing diangkat lan dirampungake ing jaman kepungkur, lan informasi liyane sing relevan. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi nggunakake alat Manajemen Hubungan Pelanggan (CRM).

Nggunakake alat CRM, sampeyan bisa nyimpen kabeh rincian babagan pelanggan lan narik munggah nalika njaluk panjalukan layanan pelanggan. Kanthi cara iki, pelanggan sampeyan ora kudu miwiti nerangake masalah kasebut saka wiwitan, lan sampeyan bisa menehi resolusi sing luwih akurat.

5. Gunakake Media Sosial minangka Saluran Layanan Pelanggan

Wis dina nalika konsumen wis sabar nemokake alamat email dhukungan pelanggan kanggo nyelehake email sing njlimet sing nerangake masalah kasebut. Utawa nelpon customer care lan ngenteni giliran. Dina iki, para pelanggan pengin ngrampungake kanthi cepet. Lan cara sing paling apik yaiku liwat media sosial.

Bisnis paling dhuwur wis pindhah menyang media sosial minangka saluran layanan pelanggan. Ana macem-macem alasan kanggo iki:

  • Layanan pelanggan liwat media sosial minangka pilihan sing luwih murah kanggo bisnis.
  • Nemokake layanan media sosial layanan pelanggan gampang banget kanggo pelanggan.
  • Media sosial minangka platform sing mbukak amarga kabeh interaksi sampeyan karo pelanggan katon kanggo kabeh wong. Mulane nggunakake media sosial minangka saluran layanan pelanggan bisa dadi cara sing apik kanggo mbangun reputasi merek sampeyan. Nalika pimpinan anyar nimbang produk utawa layanan sampeyan, dheweke bisa uga yakin bakal milih sampeyan tinimbang pesaing amarga layanan pelanggan sing apik sing sampeyan tawakake ing platform media sosial.
  • Wiwit platform media sosial mbukak kanggo kabeh wong, para pelanggan uga kadhangkala mbantu saben liyane kanthi resolusi, saéngga mbangun komunitas online kanggo merek sampeyan.

Mula, mesthine apik kanggo nyiyapake gagang media sosial khusus kanggo layanan pelanggan yen sampeyan durung nindakake. Sampeyan bisa nganalisa pesaing lan pelanggan kanggo milih platform sing paling umum digunakake dening pelanggan.

6. Humanize Panjenengan Customer Service Interaksi

Layanan pelanggan sing ditawakake akeh bisnis asring robot lan ora duwe empati. Iki dudu praktik paling apik kanggo nawakake layanan pelanggan sing apik. 

Nalika merek tumindak robot lan ngakoni kesalahane, pelanggan gampang frustasi. Nanging, tinimbang, nalika perwakilan layanan pelanggan nyata sesambungan karo pelanggan lan nggawe sambungan sing apik, sampeyan bakal kaget ngerti kepiye pelanggan bisa ngapura.

Yen sampeyan nggawe manungsa kabeh interaksi layanan pelanggan, sampeyan bakal nemokake umume pelanggan luwih empati karo merek sampeyan. Sanajan ana kesalahan gedhe saka mburi sampeyan, sampeyan bakal nemokake yen tinimbang frustasi, pelanggan bakal ngerti sudut pandang sampeyan lan kepenak karo resolusi kasebut.

Kanggo memanusiakan interaksi layanan pelanggan, sampeyan bisa miwiti obrolan kanthi jeneng perwakilan layanan pelanggan. Jeneng sepisanan, foto, lan malah introduksi singkat bakal mbantu sampeyan nyambungake karo pelanggan kanthi luwih apik, lan kanthi mangkono masalah kasebut ora bakal saya tambah akeh.

7. Nawakake Layanan Pelanggan Omnichannel

Pelanggan sing beda duwe pilihan sing beda kanggo saluran layanan pelanggan. Sawetara bakal tetep ing email, sawetara bakal tetep ing media sosial, nalika sawetara bisa sulih ing antarane loro. Mula, sampeyan kudu nawakake layanan omnichannel menyang pelanggan kanthi sesambungan karo dheweke ing saluran sing disenengi.

Kanthi nawakake dhukungan pelanggan omnichannel, pelanggan sampeyan uga bisa miwiti obrolan ing saluran siji lan nerusake ing saluran liyane tanpa kudu nerangake maneh. 

Contone, pelanggan bisa njlentrehake masalah ing Twitter lan banjur ngirim email babagan iki. Kanggo kasus kaya mengkono, sampeyan ora pengin tekan ing loro saluran. Nanging, sampeyan bisa nanggapi ing siji saluran, priksa karo saluran sing disenengi, lan terusake interaksi ing kana.

8. Dadi Proaktif Kanthi Pendekatan Panjenengan

Kadhangkala, pelanggan nemoni sampeyan kanthi masalah sawise nyoba ngrampungake masalah kasebut dhewe. Mula, nalika tekan sampeyan, dheweke wis frustasi. Dadi, sampeyan kudu ngurus rong perkara - ngrampungake masalah lan ngowahi dadi pelanggan sing seneng.

Tinimbang dadi reaktif, sampeyan bisa nimbang njupuk pendekatan proaktif kanggo dhukungan pelanggan. Iki tegese ngenali masalah sing bisa ditindakake sadurunge pelanggan mutusake kanggo ngubungi layanan pelanggan. Nduwe pendekatan proaktif bakal mbantu sampeyan ngrampungake masalah kasebut, njupuk gaweyan luwih sithik, lan bakal nggawe pelanggan seneng.

Kanggo duwe pendekatan proaktif, sampeyan bisa terus-terusan njaluk umpan balik pelanggan liwat olahpesen ing-app utawa email. Kemungkinan pelanggan bakal hubungi sampeyan kanthi keluhan nalika masalah kasebut durung saya tambah akeh. Iki menehi kasempatan luwih apik kanggo menang maneh kasetyan pelanggan.

Sampeyan uga bisa nganalisa data layanan pelanggan lan ngenali masalah sing paling umum muncul. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ngenali masalah sing kerep kedadeyan lan nemokake cara kanggo ngrampungake masalah kasebut kanthi permanen.

Coba Tip Iki kanggo Nawakake Layanan Pelanggan sing Apik

Saliyane produk lan layanan sing apik, nawakake layanan pelanggan sing apik uga penting yen sampeyan pengin dadi merek terkenal ing pasar. Kanthi nawakake layanan pelanggan sing apik, sampeyan entuk kesempatan kanggo menang ing sisih sampeyan seumur hidup. Nggunakake tips ing pandhuan iki bakal mbantu sampeyan nindakake.

Dadi, wiwiti langsung ngetrapake strategi sing diwenehake ing artikel iki, lan sampeyan mesthi bakal weruh peningkatan nilai umur pelanggan lan kesadaran merek. 

Apa sing sampeyan butuhake, kanggo nggawe Strategi Konten Rock?

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol