Content Marketing

9 Alat Pelaporan SEO Paling Apik kanggo Nyukupi Kebutuhan Sampeyan

Sampeyan wis ngerti manawa optimisasi mesin telusuran (SEO) minangka bagean penting saka strategi pemasaran digital. 

Sawise kabeh, sampeyan pengin target pamirsa nemokake sampeyan nalika nggoleki informasi utawa layanan ing niche sampeyan.

Nanging, proses optimasi nyata mung minangka bagean saka apa sing dibutuhake kanggo nggayuh tujuan lalu lintas organik.

Kajaba iku, sampeyan butuh cara kanggo nganalisa ing ngendi sampeyan saiki lan deleng apa perbaikan sing ditindakake kanggo mbantu sampeyan nggayuh target.

Iki ngendi alat laporan SEO kualitas penting. 

Kanggo mbantu sampeyan milih sing pas kanggo kabutuhan lan anggaran sampeyan, kita wis nyusun dhaptar sangang paling dhuwur ing pasar. Ayo dadi miwiti.

1. Google Analytics

Sampeyan ora bisa miwiti obrolan babagan alat pelaporan SEO tanpa kalebu Google Analytics ing ndhuwur dhaptar.

Sawise kabeh, iku cara sing paling penting kanggo nglacak lalu lintas situs web lan ndeleng saka ngendi pengunjung sampeyan teka.

Paling apik, iku pancen gratis kanggo digunakake. Iki minangka tambahan gedhe yen sampeyan duwe anggaran utawa ora yakin yen sampeyan butuh alat sing paling kuat ing wektu saiki.

Nanging, kunci kanggo nggunakake Google Analytics minangka alat pelaporan SEO utami yaiku sinau carane njupuk kauntungan saka kabeh fitur sing ditawakake.

Umume pemasar digital anyar ora ngerti fitur sing luwih jero, kayata nambahake dashboard khusus utawa laporan otomatis. Ing kene platform kasebut pancen sumunar babagan jinis data sing bisa dilacak kanggo sampeyan.

Kabar apik? 

Google nawakake akademi online khusus kanggo mbantu sampeyan entuk paling akeh saka platform - lan uga gratis!

2 Ahrefs

Minangka alat marketing digital umum, Ahrefs nawakake akeh fitur apik sing nggawe nganalisa kompetisi lan nggawe strategi kampanye kunci gampang banget.

Nanging, minangka salah sawijining alat pelaporan SEO paling apik ing kana, platform kasebut uga cocog kanggo pelaporan tambahan.

Contone, sampeyan bisa nganalisa profil backlink sakabèhé kanggo ndeleng sapa sing lagi nyambung menyang konten sampeyan. 

Iki minangka aspek kunci sing paling penting kanggo optimasi off-page lan ngerti apa sampeyan lagi dideleng dening mesin telusur kaya sing ana gandhengane karo situs web spammy iku penting.

Kanthi Ahrefs, sampeyan uga duwe pilihan kanggo nyusup kaca kaya Google utawa Bing, sing penting kanggo mbandhingake karo data liyane kanggo nemokake masalah potensial sing bisa ngalangi lalu lintas sampeyan.

Nalika ana ragad sing digandhengake karo nggunakake Ahrefs, jumlah fitur sing sampeyan entuk kanggo biaya kasebut uga worth ing jangka panjang.

3. SEMrush

Ana alesan kenapa SEMrush dianggep minangka salah sawijining telung alat pelaporan SEO paling dhuwur ing pasar saiki.

Ora mung duwe fitur luwih saka akeh saingan digabungake, nanging uga menehi kesempatan kanggo nyetel tandha otomatis lan laporan sing cocog karo kabutuhan.

Contone, fitur pelacakan SERP ngidini sampeyan nyimpen tab ing ngendi situs web sampeyan rangking kanggo tembung kunci, domain, lan kontras karo pesaing. 

Yen ana owah-owahan dramatis, sampeyan bakal nampa tandha.

SEMrush uga nawakake alat kanggo nindakake analisis pasar, supaya luwih gampang kanggo ndeleng peringkat kompetisi sampeyan ing niche sampeyan lan kepiye carane kedadeyan.

Nalika pilihan tartamtu iki rada larang kanthi rencana diwiwiti udakara satus dolar saben wulan, asil pungkasan lan akeh alat pelaporan SEO sing sampeyan entuk akses banget.

4.MozPro

Jeneng gedhe liyane ing dhaptar alat pelaporan SEO paling apik iki yaiku Moz Pro. 

Amarga perusahaan kasebut minangka pemain gedhe ing industri pemasaran digital, mula ora kaget yen dheweke ana ing opsi eselon paling dhuwur sing disaranake.

Apa sampeyan nindakake analisis kompetitif utawa laporan pelacakan peringkat, alat kasebut nawakake puluhan template kanggo mbantu sampeyan miwiti.

Sampeyan uga bisa nggawe dashboard laporan khusus, sing uga bisa otomatis kanggo ngirit wektu. 

Pungkasane, sampeyan mung bakal bisa ndeleng data sing penting kanggo kabutuhan khusus sampeyan lan apa sing kudu dilacak perusahaan sampeyan.

Kajaba iku, ana pilihan kanggo mbukak laporan tembung kunci kanggo ndeleng apa sing saiki sampeyan rangking lan carane sampeyan bisa nambah posisi kasebut.

Kaya sing dikarepake, Moz Pro minangka alat laporan SEO sing dibayar. 

Nanging, dheweke nawakake wektu uji coba telung puluh dina, sing menehi sampeyan akeh wektu kanggo ndeleng kenapa sampeyan pengin langganan lan apa sing bisa ditawakake.

5. Siteliner

Ing cepet-cepet lan ing budget kurang? Ora apa-apa. 

Siteliner minangka alternatif sing apik kanggo alat pelaporan SEO sing luwih gedhe lan pancen gratis. (Lan iki digawe dening wong sing padha Copyscape, kang plus amba.)

Nalika sampeyan ora bakal bisa ngotomatisasi laporan khusus utawa nggawe PDF sing mencorong kanggo dituduhake karo tim, sampeyan bakal entuk wawasan babagan masalah potensial sing dialami situs web sampeyan kanggo optimasi telusuran.

Kanthi mung ngetik URL kaca menyang kothak, app bakal menehi tandha menyang wilayah sing sampeyan kudu menehi perhatian luwih akeh.

Apa maneh iku bisa kanggo sembarang situs web. 

Iki tegese sampeyan bisa kanthi cepet nganalisa pesaing kanggo nemokake cacat sing bisa ngidini sampeyan ngungguli.

Nalika pilihan dhasar ora biaya apa-apa, sampeyan diwatesi nganti 250 kaca saben wulan. Nanging, versi premium terjangkau lan ngidini nganti 25,000 crawls saben wulan.

Carane diwasa

6. Lab Panguwasa

Yen sampeyan duwe bisnis bata-lan-mortir sing mbutuhake pelaporan SEO lokal tambahan, sampeyan bakal seneng banget karo Authority Labs.

Alat iki nduweni kemampuan kanggo nglacak posisi peringkat, ditambah maneh data lokal kanggo nelusuri asil panelusuran miturut kode pos, kutha, negara, lan liya-liyane.

Uga dilengkapi pangguna tanpa watesan, sing minangka fitur sing apik kanggo tim kanthi departemen pemasaran digital sing luwih gedhe. 

Lan ana opsi label putih kanggo agensi nggunakake alat kasebut minangka cara kanggo nglacak data SEO kanggo klien.

Dadi, apa sing ndadekake Authority Labs minangka alat pelaporan SEO?

We utamané seneng ing Saiki Disedhiyakake fitur, sing ndadekake gampang kanggo ngenali kesempatan nargetake tembung kunci potensial kanthi mbukak carane pengunjung situs pancen nemokake kaca kasebut.

Rencana paling dhasar sing ditawakake yaiku $49 saben wulan, nanging wektu uji coba gratis kasedhiya kanggo mbantu sampeyan ndeleng manawa bakal nyukupi kabutuhan sampeyan sadurunge tuku.

7. Google Data Studio

Minangka pilihan gratis liyane, Google Data Studio nawakake kesempatan kanggo ngowahi data dadi laporan sing bisa disesuaikan.

Nanging, perlu dicathet yen alat kasebut dhewe ora ngumpulake utawa nganalisa data SEO kanggo sampeyan. 

Nanging, iki minangka cara kanggo nggawe nomer saka sumber liyane katon apik lan luwih gampang dideleng tinimbang mung ndeleng spreadsheet.

Nanging ing kene sing paling apik yaiku: sampeyan bisa nyambungake Google Data Studio menyang alat liyane, kaya Google Analytics lan Authority Labs.

Dadi, yen sampeyan nggoleki cara gratis kanggo njupuk akeh data lan ngowahi dadi laporan sing nyenengake, alat iki minangka pilihan sing apik kanggo dipikirake.

8. Tuwuh Bar

Yen sampeyan durung nliti alat pelaporan SEO paling apik nganti saiki, ana kemungkinan sampeyan ora kejawab GrowthBar.

Sanajan mesthine dudu salah sawijining pilihan sing luwih populer, ana akeh sing bisa ditawakake sing pengin sampeyan priksa.

Liwat integrasi karo alat pelapor liyane sing diarani SpyFu, platform kasebut ngidini sampeyan mbukak laporan rinci babagan panguwasa domain situs web, tembung kunci organik, backlink, lan liya-liyane.

Iki kalebu kaca lan kompetisi, nggawe gampang banget kanggo ndeleng carane loro mbandhingake babagan optimasi mesin telusur.

Tim ing mburi alat kasebut uga nggabungake sawetara teknologi sing didhukung AI kanggo mbantu nambah proses pelaporan lan analitik. 

Sanajan iki isih katon sithik, nanging menehi janji ing mangsa ngarep.

9. Analitik Agensi

Yen sampeyan duwe strategi pemasaran digital omnichannel, sampeyan kudu mriksa Agensi Analytics.

Alat super kuat iki nampilake pitung kategori sing beda kanggo nglacak asil sampeyan: laporan SEO, laporan sosial, laporan pelacakan telpon, laporan eCommerce, laporan PPC, laporan pemasaran email, lan laporan manajemen reputasi.

Sing akeh data, ana ing pucuk driji. 

Yen sampeyan kepingin weruh kepiye saben saluran kasebut cocog kanggo nggawe struktur optimasi digital sakabèhé, mula sampeyan bakal seneng karo alat iki.

Kajaba iku, nggabungake luwih saka sewidak alat lan platform, kayata Google Analytics, Twitter, Google Ads, Shopify, lan liya-liyane.

Iki migunani banget yen sampeyan mbukak situs web tingkat perusahaan sing nduweni akeh aspek lan sampeyan pengin laporan analytics data sing paling spesifik.

Ana uga pilihan kanggo mbukak audit situs web SEO saben minggu, sing bisa dadi cara sing apik kanggo nemokake titik masalah sing bisa ngalangi sukses lalu lintas organik.

Nalika iku utamané dirancang kanggo (sampeyan guess iku) agensi, Agency Analytics duwe rencana freelancer kanthi fitur winates mung $10 saben sasi. 

Iki minangka cara sing apik kanggo mutusake yen sampeyan pancene mbutuhake kabeh alat laporan kasebut utawa yen pilihan liyane ing dhaptar iki minangka pilihan sing luwih apik.

Bungkus

Ora ana keraguan manawa analitik sing akurat lan lengkap minangka bagean gedhe saka strategi lalu lintas organik. 

Kanthi sangang alat nglaporake SEO sing mentas kadhaptar, sampeyan kudu bisa nemokake sing cocog karo kabutuhan lan anggaran sampeyan.

Pengin luwih akeh tips kanggo ngapikake posisi domain sampeyan ing SERPs? 

Kita wis dijamin karo kita pandhuan SEO lengkap — kebak tips, trik, lan ide!

Nelusuri OPTIMIZATION ENGINE

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol