Seo

9 Metrik SEO Penting kanggo Lacak (Carane Ngapikake)

Salah siji sing paling apik babagan marketing digital (liwat marketing offline tradisional) yaiku sampeyan bisa ngukur meh kabeh bagean saka strategi sampeyan. Piranti gratis kaya Google Analytics nyedhiyakake informasi lengkap babagan kinerja situs web sampeyan, supaya sampeyan ora ngerti manawa upaya SEO sampeyan ngasilake asil sing bener.

kartun metrik seo

Sumber gambar

Nanging TCTerms data dadi ekstensif kanggo akeh bisnis, masalahe ora kekurangan data nanging luwih ngerti metrik SEO sing kudu difokusake.

Ing kirim iki, aku bakal nuntun sampeyan

  • Sembilan metrik SEO paling penting lan apa tegese.
  • Loro metrik kanggo nglirwakake (utawa ndeleng saka sudut sing beda).
  • Ngendi bisa ditemokake ing Google Analytics lan carane nambah

Nalika sampeyan nglacak metrik sing bener, sampeyan bisa entuk gambaran sing akurat babagan kinerja sampeyan, terus nambah strategi, lan pungkasane nambah peringkat lan ROI.

9 metrik SEO penting kanggo dilacak

Nalika ngevaluasi kasuksesan strategi SEO sampeyan, ana metrik sing ora ana pungkasane sampeyan bisa ngawasi. Kanggo mbantu sampeyan fokus ing metrik sing bener - preduli babagan bisnis sampeyan - ing kene ana sangang metrik SEO paling dhuwur lan cara nglacak.

1. Lalu lintas organik

Ayo dadi miwiti karo sing jelas. Lalu lintas organik yaiku lalu lintas sing sampeyan entuk saka kaca asil mesin telusur (SERPs) tanpa mbayar panggonan iklan.

Lalu lintas sakabèhé bisa saka macem-macem sumber (mesin telusur, jaringan sosial, telusuran langsung, situs liyane), lan nyepetake fokus sampeyan menyang Organic lalu lintas nuduhake visibilitas situs web sampeyan kanggo nggoleki tembung kunci sing ana gandhengane karo bisnis lan niche sampeyan. Dadi yen strategi SEO sampeyan bisa digunakake, jumlah pengunjung sing sampeyan entuk saka asil panelusuran kudu terus munggah.

Kanggo nglacak lalu lintas organik ing Google Analytics, mlebu menyang dasbor banjur pilih "Tambah Segmen" ing Ringkesan Pemirsa standar.

seo metrics-tab ringkesan pamirsa ing analytics google

Pilih "Lalu Lintas Organik" banjur pencet "Aplikasi".

metrik seo-lalu lintas organik ing analytics google

Sampeyan saiki bisa ndeleng lalu lintas organik minangka persentasi saka total lalu lintas.

metrik seo ing google analytics- lalu lintas organik minangka persentase lalu lintas sakabèhé

2. Tingkat klik-tayang (CTR)

Tingkat klik-tayang organik sampeyan nuduhake persentase wong sing ngunjungi situs web sampeyan sawise kesandhung ing kaca web sampeyan ing SERPs. Dadi yen 1,000 panelusur ndeleng dhaptar kaca sampeyan ing asil panelusuran lan 100 wong ngeklik menyang situs web sampeyan, CTR sampeyan kanggo kaca kasebut yaiku 10%.

CTR organik nuduhake carane listing sampeyan (kanthi judhul, deskripsi meta, lan URL) narik kawigaten para pamirsa lan kepiye carane bisa narik perhatian.

conto judhul meta sing mengaruhi SEO klik liwat tingkat

Yen CTR sampeyan kurang, bisa uga ateges judhul utawa deskripsi meta sampeyan ora nyenengake, utawa konten kasebut ora cocog karo apa sing digoleki pangguna. Ing ngisor iki sawetara cara kanggo nambah CTR organik.

Sampeyan bisa ngawasi CTR langsung ing Google Search Console ing tab "Kinerja".

metrik seo-tingkat klik liwat ing konsol telusuran google

Deleng CTR miturut kaca, pitakon, utawa piranti. Utamane, ngawasi CTR miturut kaca menehi wawasan sing penting babagan konten sing ora nggawa klik-liwat sing cukup liwat SERPs.

Sinau babagan cara liyane nggunakake Google Search Console kanggo nambah SEO sampeyan.

3. Tarif metu

Minangka jeneng kasebut, kaca metu minangka kaca pungkasan sing dideleng pengunjung sadurunge ninggalake situs web sampeyan.

Kaca metu ndhuwur sampeyan yaiku sing nggawe wong ilang minat ing situs web sampeyan lan pindhah menyang papan liya. Iki minangka area situs web sampeyan sing umume pengunjung mandheg, mula penting kanggo nglacak kaca metu ndhuwur sampeyan.

Dadi, yen sampeyan ndeleng manawa akeh lalu lintas sampeyan ilang sawise ngunjungi kaca tartamtu, bisa uga nuduhake manawa kaca utawa konten kasebut kudu bisa digunakake.

Kanggo nglacak persentase metu kanggo kaca individu, pindhah menyang "Prilaku"> "Konten Situs"> "Kabeh Kaca".

metrik seo-kaca metu ndhuwur ing analytics google

Kanggo nyuda tingkat metu ing kaca, sampeyan bisa:

  • Priksa manawa tata letak kaca lan struktur isi sampeyan gampang dingerteni.
  • Kalebu pranala internal sing jelas lan ajakan tumindak kanggo nuntun pengunjung menyang konten lan kaca liyane sing relevan.
  • Nambahake konten sing berkualitas, kalebu visual (gambar lan video) kanggo luwih narik pengunjung.

4. Kaca saben sesi

Metrik keterlibatan pangguna ing situs sing penting, kaca saben sesi nuduhake jumlah kaca sing dikunjungi pangguna rata-rata sadurunge menehi tawaran menyang situs sampeyan. Sing luwih dhuwur metrik iki luwih apik, amarga tegese wong ngunjungi pirang-pirang kaca lan tetep luwih suwe.

Ing Google Analytics, pindhah menyang "Akuisisi"> "Kabeh Lalu Lintas"> "Saluran" kanggo ndeleng kaca saben sesi kanggo saben saluran lalu lintas.

metrik seo-kaca saben sesi

Yen metrik iki kurang, bisa uga nuduhake konten sampeyan ora nyenengake utawa cukup relevan kanggo pengunjung mriksa kaca liyane. Utawa, tegese navigasi situs sampeyan ora ramah pangguna. Tip sing kasebut ing ndhuwur kanggo kaca metu ndhuwur uga ditrapake ing kene.

5. Rata-rata wektu mbukak kaca

Kacepetan situs sampeyan minangka faktor peringkat SEO pivotal (kanggo desktop lan seluler) lan bisa nggawe utawa ngilangi peringkat sampeyan (lan pengalaman pangguna).

metrik seo-statistik wektu mbukak kaca

Sumber gambar

Wektu mbukak kaca rata-rata yaiku wektu sing dijupuk kanggo nampilake isi lengkap ing sawijining kaca. Sampeyan bisa nemokake metrik iki ing "Prilaku"> "Kacepetan Situs". Sampeyan banjur bisa ndeleng wektu mbukak rata-rata kanggo kabeh kaca, utawa mriksa kaping kanggo kaca individu.

seo metrics - Ringkesan kacepetan situs ing analytics google

6. Inti Web Vitals

Google saya ganti fokus ing situs web sing menehi ganjaran sing nyedhiyakake pengalaman pangguna (UX) sing nyenengake kanthi rangking sing luwih dhuwur, lan sepira (lan cepet) mbukak kaca sampeyan ana ing jantung UX.

Metrik kinerja konvensional kaya wektu mbukak lan DOMContentLoaded fokus ing rincian sing gampang diukur nanging ora kudu nerjemahake kanthi apik babagan apa sing digatekake pangguna. Dadi yen sampeyan fokus mung kanggo ngoptimalake wektu mbukak kaca rata-rata, sampeyan bisa mungkasi situs web sing isih nggawe UX sing ora apik.

Dadi, Google njupuk metrik kacepetan ing ndhuwur luwih maju ing 2020 kanthi ngenalake Core Web Vitals. Iki minangka metrik kinerja pangguna-sentris lan dadi cara sing luwih granular, UX-pusat kanggo ngukur wektu mbukak kaca.

Mangkene katrangan ringkes babagan telung inti Web Vitals miturut blog Chromium resmi:

  • Delay Input Pertama (FID) ngukur responsif lan ngitung pengalaman sing dirasakake pangguna nalika nyoba sesambungan karo kaca kasebut.
  • Pergeseran Tata Letak Kumulatif (CLS) ngukur stabilitas visual lan ngitung jumlah owah-owahan tata letak sing ora dikarepke saka isi kaca sing katon.
  • Paint Contentful paling gedhe (LCP) ngukur kacepetan mbukak sing dirasakake lan menehi tandha titik ing garis wektu muat kaca nalika konten utama kaca wis dimuat.
nambah vitals web inti LCP FID CLS

Bagean "Peningkatan" ing Google Search Console nuduhake kepiye kaca ing situs sampeyan adhedhasar Vitals Web Inti, lan sampeyan uga bisa nggunakake alat PageSpeed ​​Insights Google kanggo ngakses metrik kasebut lan entuk rekomendasi kanggo nambah kinerja situs sampeyan.

Tekan kene kanggo limang cara kanggo nambah Vitals Web Inti.

7. Backlinks lan referring domain

Backlinks minangka salah sawijining sinyal peringkat paling kritis ing Google. Kajaba iku, panaliten anyar babagan luwih saka 11 yuta asil telusuran Google nuduhake ana hubungan sing kuat antarane rangking lan jumlah domain sing ngrujuk.

Jumlah backlink nyakup kabeh pranala saka sumber eksternal sing nuding menyang situs sampeyan, dene domain referensi nuduhake jumlah domain unik saka ngendi sampeyan duwe pranala mlebu.

Kualitas backlink luwih penting tinimbang kuantitas. Sepuluh pranala saka domain bermutu lan berwibawa luwih larang tinimbang 100 backlink saka domain rata-rata utawa kualitas rendah. Uga, sanajan saben pranala sing sampeyan gawe bisa mbantu SEO sampeyan, pranala saka domain referring anyar biasane luwih kuat tinimbang pranala saka domain sing wis disambung karo sampeyan.

metrik seo-laporan backlink ing ahrefs

Ahrefs minangka alat SEO sing apik kanggo nglacak backlink lan ngrujuk domain. Sampeyan bisa ndeleng dhaptar situs web sing ngubungake sampeyan, kaca sing disambungake, lan peringkat domain saka domain referensi kasebut.

8. Top keywords rangking

Nalika sampeyan ngupayakake ngoptimalake situs web sampeyan supaya bisa pangkat kanggo tembung kunci target, luwih becik ngawasi kepiye rangking sampeyan kanggo tembung kunci kasebut ganti.

Kanthi ngerti tembung kunci sing sampeyan rangking, sampeyan entuk pangerten babagan pangsa visibilitas telusuran organik saiki lan bisa mutusake manawa bakal fokus kanggo ngoptimalake tembung kunci kasebut utawa nargetake tembung kunci liyane sing pengin sampeyan rangking nanging durung.

Sampeyan bisa nglacak peringkat tembung kunci kanthi nggunakake alat pelacak posisi kaya SEMrush. Laporan Posisi Panelusuran Organik sing ditampilake ing ngisor iki mbantu sampeyan ngawasi owah-owahan peringkat saka wektu lan ndeleng kepiye visibilitas telusuran sakabèhé saya mundhak.

metrik seo-pangkat tembung kunci lan laporan posisi

9. Kaca crawled saben dina

Tingkat nyusup sing cepet tegese crawler Google bisa ngindeks situs sampeyan kanthi gampang lan cepet, ningkatake kemungkinan sampeyan entuk peringkat sing luwih dhuwur ing SERPs.

Ing Google Search Console, sampeyan bisa ndeleng pira kaca sing dirayapi Googlebot saben dina (sajrone 90 dina pungkasan) kanthi pindhah menyang Setelan > Crawl stats.

seo metrics - crawl stats ing google search console

Yen sampeyan duwe atusan kaca lan mung persentasi saka wong-wong mau sing lagi nyusup, bisa uga ana masalah karo anggaran nyusup. Googlebot ora bakal nyusup kabeh situs web sampeyan yen kudu nggunakake akeh sumber daya sistem nalika nindakake.

Nalika tingkat nyusup sing tambah ora mesthi ndadékaké rangking sing luwih apik, iki minangka metrik SEO teknis sing kudu dilacak lan dioptimalake.

2 metrik SEO kanggo nglirwakake

Kanthi akeh data sing kasedhiya ing alat analitik modern, pancen nggodho kanggo nimbang kabeh minangka KPI kanggo entuk gambaran sing luwih lengkap. Nanging data sing disalah gunakake bisa ngapusi. Ing ngisor iki sawetara metrik sing sampeyan kudu nglirwakake utawa ndeleng kanthi beda.

1. Konversi

Iki mesthi bisa didebat, nanging mung ndeleng jumlah konversi ing situs web sampeyan ing wektu tartamtu minangka ukuran kinerja situs sampeyan bisa uga salah. Iku amarga konversi ora ngirim crita lengkap.

Umpamane, yen 10 pengunjung tuku barang ing situs web sampeyan wingi, nanging mung papat dina iki, apa situs web sampeyan ora apik saiki? Ora mesthi. Yen produk sing didol dina iki luwih larang tinimbang sing sampeyan adol wingi, utawa yen total nilai pesenan luwih dhuwur tinimbang wingi, jumlah konversi menehi kesan sing ora akurat babagan carane situs sampeyan nindakake.

Salajengipun, konversi bisa beda-beda kanggo macem-macem situs web, saka ngisi formulir buletin nganti ndhaptar webinar. Lan ora kabeh iki nerjemahake penghasilan kanggo bisnis sampeyan. Supaya sampeyan bisa duwe count konversi sing nyengsemaken nanging ora ngasilake revenue saka wong-wong mau.

Cukup, konversi ing SEO bisa ateges akeh perkara kajaba tuku. Lan yen ora pungkasane ngasilake revenue, mesthine ora dadi metrik paling dhuwur kanggo dilacak.

2. Tingkat bouncing

Tingkat bouncing yaiku persentase pengunjung sing ninggalake situs sampeyan sawise ngunjungi mung siji kaca. Tegese pengunjung ora ngeklik pranala internal kanggo ndeleng kaca liyane ing situs web sampeyan.

Ngelingi tingkat bouncing rata-rata situs minangka metrik SEO dudu ide sing apik. Iki amarga tingkat bouncing sing dhuwur bisa duwe makna sing beda-beda lan ora mesthi menehi wawasan sing konkrit.

Sanajan bisa nuduhake konten sing ora relevan utawa desain utawa navigasi sing ora apik, bisa uga tegese konten sampeyan kanthi cepet lan ngrampungake pitakon pangguna sampeyan.

Contone, Yen pengunjung sacara organik mlebu ing postingan blog sampeyan, maca postingan saka ndhuwur nganti ngisor, lan ninggalake wareg karo takeaways sing bisa ditindakake, iku isih diklasifikasikake minangka "mumbul". Ing kasunyatan, kiriman sampeyan wis diwaca kanthi lengkap lan ditemokake migunani dening pengunjung.

Kanggo ndeleng metrik iki ing tingkat kaca apik, nanging nggunakake tingkat bouncing rata-rata ing saindhenging situs minangka metrik penting bisa nyasarake.

seo metrics—rata-rata tingkat bouncing miturut kategori

Sumber gambar

Cekakipun, yen tingkat bouncing beda-beda, sampeyan mung ora bisa ngerti apa angka tingkat bouncing rata-rata munggah utawa mudhun iku apik utawa ala.

Mulai nelusuri metrik SEO sampeyan saiki

Yen sampeyan durung nelusuri sangang metrik paling ndhuwur sing wis kasebut ing ndhuwur, wektune kanggo miwiti. Untunge, kanthi sawetara alat gratis lan terjangkau kaya Google Analytics, Search Console, lan Ahrefs (utawa SEMrush), sampeyan bisa kanthi gampang nglacak kabeh metrik SEO kasebut lan miwiti nggawe dandan terus-terusan.

Dadi, siapake toolkit SEO sampeyan lan miwiti nelusuri!

  1. Lalu lintas organisme
  2. Tingkat klik-liwat
  3. tingkat metu
  4. Kaca saben sesi
  5. Rata-rata wektu mbukak kaca
  6. Vitals Web Inti
  7. Backlinks lan referring domain
  8. Peringkat tembung kunci
  9. Kaca crawled saben dina

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol