Media sosial

9 Tren Facebook Paling Penting Kanggo Dideleng Saiki

Minangka taun pisanan dasawarsa anyar, 2020 mesthi dadi taun gedhe kanggo tren Facebook.

Kanthi pemilihan AS ing ayunan lengkap, Facebook bakal terus ngadhepi pengawasan umum nalika nerangake iklan politik. Bakal ana liyane ngadhepi karo regulator nalika nerangake privasi data, banget.

Nanging Facebook duwe rencana dhewe kanggo goyangake uga. Taun iki platform kasebut ngrancang ngluncurake desain ulang platform kaping lima, FB5. Libra, cryptocurrency bakal metu ing wulan Juni. Inovasi ing ngarep virtual lan augmented reality ngarahake supaya iklan uga menarik.

Tanpa basa-basi, iki minangka tren Facebook paling dhuwur sing lagi ditonton saiki.

Nggolek demografi pangguna Facebook paling anyar? Golek wong kene.

Download laporan Tren Sosial lengkap kanggo entuk analisis data sing jero, sampeyan kudu prioritas lan ngrancang strategi sosial ing 2022.

9 tren Facebook sing paling penting kanggo ditonton ing 2020

Ing ngisor iki sawetara tren Facebook sing kudu ana ing radar taun iki.

1. More shifts kanggo saluran pribadi

Ing konferensi Pangembang F8 taun kepungkur, Mark Zuckerberg nuduhake "Visi Fokus Privasi kanggo Jaringan Sosial." Lan dheweke tikel kaping pindho ing sesanti kasebut ing wiwitan taun iki.

"Lingkungan sosial digital kita bakal beda banget sajrone 5+ taun sabanjure, nandheske maneh interaksi pribadi lan mbantu kita mbangun komunitas cilik sing kita butuhake ing urip kita," ujare ing update ing Facebook.

Dadi, apa tegese iki? Nyana Facebook kanggo prioritize saluran pribadi wis nawakake. Sing kalebu Facebook Messenger, Grup Facebook-lan saluran ing kulawarga app, kayata WhatsApp lan Instagram. Filter-filter Close Friends-kaya sing dienalake Instagram, uga bakal katon luwih akeh ing Facebook.

Akeh merek wis sukses karo akun Instagram pribadi. Facebook ngluncurake Groups for Pages ing 2017, lan taun kepungkur perusahaan ngidini kaca merek gabung karo Grup Pribadi.

2. A ngrancang maneh klompok-sentris

Facebook wis wiwit ngluncurake FB5, "versi kaping lima" Facebook sing bakal nyelehake Grup Facebook ing tengah platform kasebut.

Desain ulang iki resmi diumumake ing April, nanging nganti saiki mung sawetara sing wis diwenehi akses menyang format anyar. Sawetara wis biasa.

Mangkene apa sing bakal didesain ulang:

  • Tab Grup bakal entuk tampilan anyar sing ngarahake luwih gampang nemokake grup anyar.
  • Tab Grup bakal nampilake feed pribadi sing bakal nuduhake aktivitas saka kabeh grup sing digabung karo anggota.
  • Nganyari grup uga bakal katon luwih kerep ing News Feed.

Aku bungah banget kanggo nuduhake kabar dina iki babagan peluncuran gedhe sing wis ditindakake kanggo nggawe komunitas ing jantung Facebook. Salah sawijining perkara sing paling apik babagan pakaryanku yaiku ngrungokake crita sing apik banget babagan kedadeyan nalika wong-wong ngumpul ing Grup Facebook, apa iku kanggo ngumpulake semangat sing umum, sinau sing anyar, utawa ndhukung saben liyane sajrone wektu sing angel. Pramila aku bangga banget yen dina iki ngumumake yen kita ngluncurake FB5, desain anyar Facebook sing anyar kanthi fitur-fitur anyar sing ndadekake komunitas ing tengah app. Kita ngluncurake tab Grup sing didesain ulang kanthi rekomendasi sing luwih apik, alat panemuan anyar lan cara sing luwih cepet kanggo navigasi, melu lan ngatur grup sampeyan. Kita nggawe luwih gampang golek lan melu klompok ing Facebook, saka ngirim lan nuduhake konten langsung menyang grup sampeyan saka News Feed, nganti nuduhake rekomendasi grup sing cocog karo apa sing sampeyan lakoni ing Facebook ing Marketplace, Watch, Events lan liya-liyane. Lan kita lagi ngumumake anyar, fitur unik kanggo macem-macem jinis kelompok kalebu kelompok "Dhukungan Kesehatan", grup Tuku lan Jual, Grup game lan grup Proyek. Sampeyan bisa maca liyane babagan peluncuran ing kene: https://newsroom.fb.com/news/2019/04/f8-2019-day-1/ Video iki nyorot akeh fitur anyar lan nuduhake kabungahan, dhukungan lan sambungan sing kedadeyan. ing grup Facebook nyata ing macem-macem topik. Aku kerep ngomong "ana grup kanggo kabeh wong ing Facebook," lan eseman lan camaraderie ing conto iki nuduhake carane bener iku. Kita bisa nindakake luwih akeh bebarengan saka kita bisa piyambak.

Dikirim dening Jennifer Dulski ing Selasa, 30 April 2019

Wis ana 1.4 milyar wong sing nggunakake Grup Facebook-400 yuta sing kandha yen dheweke kalebu ing grup sing dianggep penting. Swara 2020, Facebook mesthi bakal meksa kanggo ndeleng angka kasebut mundhak. Facebook bakal miwiti nggawe rekomendasi grup kanggo pangguna ing kabeh platform, kalebu ing Marketplace, Today In, tab Gaming, lan Facebook Watch.

Fitur anyar uga bakal dikenalake kanggo ndhukung komunitas sing beda-beda. Contone, grup Dhukungan Kesehatan bakal ngidini wong takon lan nuduhake informasi sensitif kanthi anonim. Grup game bakal duwe fitur obrolan anyar sing ngidini anggota nggawe utas kanggo macem-macem topik. Yen kasil, fitur-fitur kasebut bakal nemokake dalan menyang grup liyane uga.

3. Nganyarke menyang Messenger, kanthi pivots menyang desktop

Sampeyan maca sing bener: Pivot menyang desktop.

Mobile isih dadi raja. Nyatane, nalika nerangake marketing, 94% kabeh revenue iklan teka saka seluler.

Nanging Facebook uga wis miwiti nggawe pivots cilik kanggo desktop. Taun kepungkur ing konferensi Pangembang F8 taunan Facebook, perusahaan kasebut ngumumake rilis aplikasi desktop kanggo Messenger. Nalika versi beta wis muncul ing sawetara pasar tes, kita isih ngenteni roll-out lengkap. Awal wulan iki, Instagram nuduhake manawa uga bakal nyoba olahpesen langsung ing desktop.

Messenger Desktop bakal duwe fitur sing padha karo aplikasi telpon. Telpon video grup lan fitur kolaborasi bakal kasedhiya ing format anyar, ndhukung shift platform menyang spasi pribadi.

Fitur kasebut meh padha karo alat sing ditawakake ing Facebook Workplace. Temokake mismash antarane crita TikTok lan add-on kolaborasi Workplace taun iki.

Ing wulan Agustus, insinyur piranti lunak Jane Manchun Wong weruh manawa Facebook Messenger uga nyoba nuduhake layar kanggo seluler.

Facebook Messenger ing desktop
Facebook Messenger ing desktop
Instagram DM ing desktop
Instagram DM ing desktop

4. Ora luwih kaya counts?

Ing September taun kepungkur, Facebook ngonfirmasi yen bakal nyoba ndhelikake kaya count ing Australia. Tes kasebut ngetutake langkah Instagram kanggo ngluncurake nomer pribadi kaya global sawise nganakake uji coba.

Miturut Instagram, umpan balik biasane positif nganti saiki, sing ndadekake kabeh seneng bakal ilang saka Facebook uga. Akeh tren Instagram nemokake cara menyang Facebook.

Isih awal banget kanggo ngomong kepiye carane iki bakal utawa ora bakal mengaruhi bisnis ing Facebook. Nalika nerangake kemitraan karo influencer, ora bakal bisa nemtokake tingkat keterlibatan kanthi jumlah kaya. Ing kasus iki, merek kudu ngandelake influencer kanggo nyedhiyakake informasi kasebut.

Ing ngisor iki kabeh cara kanggo ngetung tingkat keterlibatan.

5. Format iklan sing didhukung AR lan VR

Facebook ndeleng ruang iklan digital luwih adoh saka model konten statis. Nanging, popularitas format dinamis, kaya Stories, bakal terus berkembang penting kanggo pengiklan.

Kanggo ndhukung tren iki, Facebook nggawe iklan polling video kanggo Feed seluler sing kasedhiya sacara global ing September taun kepungkur. Pasinaon awal duwe asil sing janjeni. Miturut Facebook, ing limang saka sangang studi angkat, iklan polling nambah kesadaran merek yen dibandhingake karo iklan video.

Facebook polling iklan

Facebook uga wis ngembangake kesempatan kasunyatan sing ditambahake kanggo para pengiklan. Ing Desember taun kepungkur, pengiklan saiki bisa nggawe lan nerbitake efek AR dhewe kanggo iklan Facebook lan Instagram karo Spark AR Studios.

Kanthi Spark AR, merek bisa nggawe saringan lan pengalaman ditambah sing disambungake menyang kemasan, tampilan, lan liya-liyane. Belanja AR wis ana ing Instagram, kanthi kampanye MAC Cosmetics karo influencer Suede Brooks sing ngidini wong "nyoba" warna lipstik sadurunge tuku. Sinau babagan nggawe saringan AR Instagram ing kene.

AR blanja wis teka. M·A·C Cosmetics nggunakake fitur Virtual Try-On Instagram Shopping, didhukung dening Spark AR, kanggo mbantu para influencer kaya Suede Brooks nemokake warna lipstik favorit sing anyar, lan nambah pengalaman blanja kanggo kabeh pelanggan seluler. Priksa! Virtual Try-on saiki ana ing fase alfa tertutup, lan bakal diluncurake menyang merek liyane ing taun 2020.

Dikirim dening Spark AR Creators ing Rebo, 11 Desember 2019

Facebook uga wis dabbling karo augmented kasunyatan game. Kanggo peluncuran single artis Inggris Liam Payne "Stack It Up", pangembang Aug It lan Facebook Creative Shop gabung kanggo nggawe papat iklan game pinball. Game kasebut, sing dikontrol wong liwat gerakan rai, bisa diputer langsung saka iklan kasebut.

Nyana kanggo ndeleng luwih inovasi ing arena format iklan playable taun iki, utamané nalika Facebook terus nggawe inroads ing game mobile. Platform kasebut bubar entuk layanan game maya PlayGiga, lan nambah rong Game Pokemon eksklusif menyang penawaran Facebook Gaming.

Waca pandhuan definitif kanggo pariwara ing Facebook.

6. Dhukungan liyane kanggo bisnis cilik

Tinimbang miwiti taun anyar kanthi resolusi, pangareping Facebook Mark Zuckerberg nuduhake visi 10 taun kanggo perusahaan kasebut. Mbantu bisnis cilik minangka tujuan utama.

"Sajrone dasawarsa sabanjure, kita ngarep-arep bisa mbangun alat dagang lan pambayaran supaya saben bisnis cilik bisa ngakses teknologi sing padha sing sadurunge mung perusahaan gedhe," ujare. Jumlah bisnis cilik sing nggunakake Facebook wis tuwuh saka 90 nganti 140 yuta sajrone 12 wulan pungkasan.

Mesthine, kaya taun kepungkur, Facebook bakal ngeculake alat anyar kanggo bisnis cilik ing wulan Mei — pas wektune kanggo Minggu Usaha Kecil Nasional. Taun kepungkur, perusahaan kasebut ngenalake Iklan Otomatis, alat pesenan janjian, lan alat panyuntingan anyar kanggo video.

Alat Facebook kanggo kaca bisnis cilik

Taun iki, goleki fitur liyane sing gegandhengan karo storefront sing bakal nggampangake toko lan mbayar langsung ing platform kasebut. Mesthi wae otomatisasi lan optimalisasi sing didorong AI uga bakal disimpen kanggo iklan.

7. Ad-targeting headwinds lan kahanan sing durung mesthi

Ing telpon pangentukan pungkasan taun 2019, kepala pejabat keuangan Facebook, David Wehner, nyathet yen "gangguan lan ketidakpastian sing ana gandhengane karo penargetan iklan" bakal disimpen ing taun 2020.

Miturut Wehner, ana telung alasan. Kaping pisanan ana gegayutane karo owah-owahan lanskap regulasi. Dheweke nyebutake Peraturan Perlindungan Data Umum Uni Eropa minangka conto. Nalika metu, akeh sing milih ora ngidini Facebook nggunakake data saka situs web lan aplikasi liyane kanggo nargetake iklan.

Kapindho ana gandhengane karo dorongan Facebook kanggo platform sing luwih pribadi. Kanthi informasi sing luwih pribadi lan papan sing luwih pribadi, bisa uga kurang informasi sing kasedhiya kanggo nargetake pamirsa.

Pungkasan, kanthi diluncurake Off Facebook Activity, pangguna Facebook bakal duwe kontrol luwih akeh babagan informasi sing dituduhake karo pengiklan. Wong saiki bakal bisa ndeleng ringkesan informasi sing diklumpukake Facebook saka platform kasebut, lan mutusake yen dheweke pengin dibusak saka akun kasebut.

8. Nambah tekanan politik

Nalika Pemilu AS 2020 wis cedhak, Facebook ngadhepi pengawasan luwih akeh babagan perawatan iklan lan kaca politik.

Wis taun iki, eksekutif Facebook Andrew Bosworth ketemu awake ing warta sawise memo internal bocor menyang New York Times. Dheweke wiwit nggawe postingan kasebut.

Facebook wis nambahake kontrol lan transparansi kanggo kaca politik lan iklan. Siji kontrol malah menehi pangguna pilihan kanggo ndeleng iklan politik sing luwih sithik. Liyane kalebu tracker mbuwang kampanye presiden lan label kanggo iklan politik lan media sing dikontrol negara.

Bagean Transparansi Kaca ing kaca Conto Organisasi Warta

Perusahaan kasebut uga wis kerja sama karo YouGov kanggo mbantu para pemeriksa fakta nemokake klaim palsu kanthi luwih cepet. Uga rencana ngenalake Dewan Pengawas kanggo moderasi konten. Kemungkinan bakal miwiti ngrungokake kasus ing musim panas iki.

Wektu bakal ngerti yen owah-owahan iki cukup kanggo gawe marem para pamilih sing prihatin, utamane amarga larangan Twitter sing wani kabeh iklan politik ing platform kasebut.

9. Potensi peluncuran mata uang digital, Libra

Saka kabeh tren Facebook kanggo 2020, iki sing paling misterius.

Yen kabeh dadi miturut rencana, Facebook bakal miwiti Calibra, dompet digital kanggo cryptocurrency global, Libra, ing mangsa panas. Dompet kasebut mesthine bakal dirilis karo Messenger, WhatsApp, lan minangka aplikasi mandiri.

Visualisasi Facebook Calibri

Nanging, ing Oktober 2019, kabeh pemroses pembayaran AS, kalebu PayPal, Visa, Mastercard, Stripe, lan Mercado Pago metu saka Asosiasi Libra Facebook. Ing Desember, anggota dewan Asosiasi Libra ngandhani Reuters yen proyek kasebut ora duwe rencana sing kuat kanggo diluncurake.

Visi 2030 Zuckerberg ora nyathet Libra kanthi jeneng, nanging perdagangan digital lan alat pembayaran kasebut.

Saiki yen sampeyan wis ngerti tren Facebook paling dhuwur ing taun iki, coba gunakake Hootsuite kanggo ngatur kehadiran Facebook merek sampeyan. Saka dashboard siji sampeyan bisa gawe jadwal kiriman, nuduhake video, melu pamirsa, lan ngukur pengaruh saka usaha sampeyan. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol