Media sosial

9 Cara Ngatur Media Sosial B2B Sampeyan Kaya Juara B2C

Nalika media sosial minangka saluran pemasaran utama kanggo bisnis apa wae, manajemen komunitas sing fokus ing konsumen mung katon, nyenengake. Nyatane, kajaba sampeyan ahli strategi media sosial kanggo perusahaan B2B, aku yakin manawa umume merek sing sampeyan tindakake ing sosial dudu perusahaan piranti lunak (eek), utawa perusahaan finansial, utawa aplikasi manajemen kantor. Nanging, minangka ahli strategi sosial, aku ngetutake pirang-pirang merek sing durung nate tuku apa-apa saka mung kanggo ngrasakake estetika, swara merek, lan strategi keterlibatan dhasar.

Evernote tweet

Merek B2C minangka ahli nggawe akun sosial dadi luwih manungsa. Pramila kita wis nyusun dhaptar sangang tips sing bisa disinaoni para pemasar B2B. Ana papat fase utama kanggo pawulangan iki:

  • Nggawe estetika merek sampeyan
  • Tambah akun pengikut sampeyan
  • Ningkatake keterlibatan media sosial
  • Njaga pandherekipun lan pelanggan

Ayo miwiti.

Nggawe estetika merek sampeyan

Estetika merek sampeyan minangka hal sing paling penting sing sampeyan utawa tim pemasaran kudu netepake sadurunge nyilem menyang strategi sosial. Lan jujur, merek sing ngadhepi konsumen luwih apik nggunakake tim kreatif kanggo mbangun estetika merek sing kohesif. Tegese apa wae saka warna merek sampeyan nganti swara lan nada. Ora, aku ora mikir kothak Instagram utawa feed LinkedIn sampeyan kudu katon kohesif, nanging saben kiriman kudu nggambarake merek sampeyan.

1. Nggawe pedoman nada merek

Nalika desain lan salinan iku padha penting kanggo sembarang kiriman media sosial, Aku iku luwih gampang kanggo cocog nada kanggo desain branded ana saka kosok balene. Yen sampeyan durung nulis pandhuan nada sing luwih umum kanggo situs web perusahaan lan materi pemasaran, mula ing kana. Temtokake apa sing bakal dadi nada sing paling formal (contone, siaran pers, pengumuman warta, email saka tim eksekutif) nganti sing paling santai (contone, media sosial lan email promosi).

Yen sampeyan ngalami kangelan, miwiti karo ngenali tembung sing sampeyan pancen bener ora bakal pengin digunakake ing kiriman sosial. Sawise iku, temokake tembung sing sampeyan seneng digunakake kanggo njlèntrèhaké penawaran sampeyan - saka tagline nganti judhul kampanye pemasaran. Latihan kasebut kudu mbantu ngembangake sawetara pedoman kanggo manajer media sosial sampeyan.

Lan nalika sampeyan miwiti, priksa pandhuan nada liyane kanggo ide. Kita duwe siji ing WordStream, lan pandhuan MailChimp uga minangka salah sawijining favorit.

2. Nggawe personas sosial

Ora saben saluran sosial digawe padha. Dadi sanajan LinkedIn lan TikTok dikelola dening pemasar media sosial sing padha, mesthine kudu dianggep kaya entitas sing kapisah. Aku wis nemokake paling gampang kanggo njupuk pandhuan nada media sosial lan nggawe personas "panuku" kanggo saben saluran.

contoh tokoh media sosial

Aja kuwatir - iki bisa uga luwih sithik tinimbang wong sing tuku biasa, nanging goleki bantuan pemasar produk ing kene!

Tambah jumlah pengikut sampeyan

Sawise sampeyan duwe estetika lan arah sing jelas kanggo konten media sosial, sampeyan kudu nggawe manawa sampeyan wis tekan wong. Wektu kanggo fokus kanggo nambah pamirsa lan entuk luwih akeh pengikut.

3. Lomba kontes lan giveaways

Nalika iki bisa uga katon kaya cara sing murah kanggo entuk pandherek anyar, mbukak giveaway ing sosial wis dicoba lan bener-lan dicolong langsung saka buku pedoman influencer media sosial.) Akun lan influencer sing fokus ing konsumen biasane milih merch dhewe kanggo menehi, sing uga pilihan apik kanggo akun B2B. Ayo dadi jujur, perusahaan apa sing ora seneng ngirit rong wulan kanggo langganan piranti lunak!?

b2c Instagram giveaway conto

Nanging, yen sampeyan ora bisa njaluk tim sampeyan mlebu kanggo menehi produk sampeyan kanthi gratis, pikirake babagan sing A.) umume populer utawa B.) sing ana gandhengane karo produk sampeyan, kayata penawaran tambahan utawa partner. .

4. Interaksi karo merek liyane

Cara paling apik kanggo nggawe luwih akeh wong ngerti perusahaan lan nada sampeyan yaiku sesambungan karo merek liyane ing akun sosial. Coba pikirake: Tinimbang kudu mbayar tayangan utawa macet karo wong-wong sing ndeleng kiriman sampeyan, goleki ing ngarep pamirsa pasangan kanthi gratis. Yen sampeyan menehi komentar lan ngirim maneh konten kasebut, dheweke luwih seneng mbalekake.

Conto favoritku ing kabeh wektu yaiku carane MoonPie sesambungan karo merek liyane ing Twitter. Yen sampeyan nggoleki conto sing beda, ora katon luwih saka akun meme favorit ing Instagram-utawa kepiye carane TikTok ngidini pangguna "duet" video saben liyane. Nanging, maksudku, carane sampeyan bisa ora tresna pertukaran iki?!

MoonPie tweets

Ningkatake keterlibatan

Nduwe jumlah pengikut sing sehat iku apik, lan langkah sabanjure yaiku supaya bisa melu merek sampeyan. Tegese seneng foto, ngomentari kiriman, lan liya-liyane. Mangkene sawetara tips saka merek B2C sing duwe keterlibatan sing apik tenan.

5. Fitur manungsa nyata

Aku bakal ngakoni, aku madat Aerie. Ora mung aku seneng jins American Eagle, aku seneng karo sandhangan olahraga lan klambi renang saka merek Aerie. Nanging aku digress. Babagan sing paling apik babagan strategi sosial-lan strategi merek sakabèhé-yaiku penolakan kanggo ngowahi model apa wae. Tetep karo garis merek sing bisa ditrapake, dheweke uga wis nglakokake kampanye #AerieREAL, sing nampilake pelanggan dhewe sing nganggo produke.

aerie Instagram Live conto

Dorong pelanggan lan pandherekipun supaya nuduhake produk sampeyan ing bisnis utawa saben dinane. Sanajan bisa uga ora nyenengake kaya legging leopard print, nyorot akeh cara bisnis sampeyan mbantu wong liya nindakake pakaryan kaya ing bukuku.

6. Melu ing wektu nyata

Bisa uga kaya kabeh wong lan ibune bakal urip ing media sosial sajrone dina karantina iki, nanging iki uga nuduhake manawa luwih akeh wong sing melu ing wektu nyata. Nalika video langsung wis entuk keterlibatan 3x luwih akeh tinimbang video sing direkam, aku yakin manawa jumlah kasebut bakal tuwuh nalika Facebook ngeculake statistik paling anyar.

Coba urip kanggo nuduhake budaya perusahaan, nuduhake nganyari industri/perusahaan, utawa mung mangsuli sawetara FAQ. Iki bakal nggawe unsur manungsa liyane kanggo bisnis sampeyan. Yen sampeyan (utawa manajer media sosial utawa CEO utawa sapa wae) bisa ndeleng kamera lan mangsuli pitakon langsung saka para pelanggan, iku cukup kuat.

Njaga pandherekipun lan pelanggan

Oke, yen sampeyan duwe estetika merek lan pengikut sing melu, sampeyan wis rampung, ta? Ora bisa! Sampeyan kudu tetep ing media sosial supaya bisa njaga para pengikut lan terus nggayuh pelanggan.

7. Nanggepi komentar

Bisa gampang mbukak platform penjadwalan sosial ing awal minggu lan supaya tanggalan sampeyan mlaku dhewe. Pracayaa, aku wis ana. Nanging, nawakake pelanggan tanggapan cepet kanggo komentar utawa pitakonan so penting. Utamane nalika kita kabeh entuk produktivitas ing wektu sing lucu, pelanggan sampeyan bisa uga kudu ngerti jawaban kasebut saiki, sadurunge tiba maneh.

Conto sing apik yaiku akun Twitter Spotify lan - sampeyan ora seneng krungu - TikTokers sing misuwur. Akun sing paling populer nanggapi komentar, sanajan mung kaya. Sing luwih apik, algoritma platform sosial menehi ganjaran jinis keterlibatan saka pangripta. Pangguna TikTok iki terus muncul ing kaca "Kanggo Sampeyan" lan saya tambah akeh pamirsa. Sampeyan bisa ndeleng TikTok ing kene (apa sampeyan ngerti yen aku lolos menyang wong tuwa kanggo karantina?).

TikTok komentar

8. Pamer layanan banget

Ora-asor-asor ing sosial yaiku saben platform digawe. Maksudku, serius, apa barang panggang krasan wong liya katon luwih apik tinimbang aku ing urip nyata?! Roti gedhange kok fotogenik??

Apa iku ngirim studi kasus (monggo njaluk video klien sampeyan, njaluk video klien sampeyan), utawa retweeting sawetara pujian pelanggan, metu lan flex on 'em. Luwih apik, nggawe babagan carane layanan sampeyan nggawe urip luwih gampang, luwih produktif, luwih nguntungake, sampeyan jenenge.

Tuladha Starry Internet Instagram

Tip Pro: Merek B2C biasane duwe akun twitter khusus kanggo layanan pelanggan, kayata @SpotifyCares. Yen sampeyan ora pengin feed normal isi munggah karo panjalukan support, mikir bab nggawe akun support sing bisa mbukak dening tim layanan customer Panjenengan.

Tweet layanan pelanggan Spotify

9. Njaga cadence biasa lan kampanye

Pungkasan, nanging paling ora, sampeyan * kudu * tetep aktif ing akun sosial sampeyan. Yen sampeyan kroso kepunjulen karo tenaga kerja sing ditindakake, pilih siji akun dadi akun utama, gawe konten kasebut, lan gunakake maneh kanggo liyane. Aku pribadi nyaranake nggawe Instagram akun utama amarga mbutuhake citra sing wicaksana lan salinan, sing bisa gampang dikirim maneh ing LinkedIn, Facebook, lan Twitter (utawa sampeyan bisa nggunakake ing Pinterest!).

Elinga, njaga tanggalan ora kabeh. Sampeyan kudu nglampahi paling sethithik sak jam nggulung ing media sosial saben dina; mriksa komentar, retweet, seneng, nderek, nganyari industri, nanggapi kiriman, etc. Iku bakal worth iku! Wektu lan energi kasebut bakal mbantu sampeyan brainstorming ide konten anyar, entuk daya tarik ing platform, lan ngerti titik nyeri pangguna lan target pamirsa kanthi luwih efektif. Lan yen sampeyan nggunakake platform manajemen sosial, kabeh proses bakal disederhanakake kanthi nyetel tandha sing bener.

Priksa manawa sampeyan nggunakake tips iki ing kabeh platform media sosial

Aku bakal menehi saran pungkasan: aja mung fokus ing LinkedIn. Iki minangka alat sing kuat kanggo dodolan lan pemasaran B2B, nanging yen sampeyan pengin ngembangake merek, pilih jaringan media sosial sing luwih kreatif! Aja wedi nuduhake werna asli sampeyan. Diversifikasi bakal nggedhekake pangenalan merek menyang pamirsa anyar lan mbantu nahan pelanggan sampeyan dhewe.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol