E-commerce

Rencana 4-langkah kanggo Sukses Pemasaran Video

Video minangka cara sing kuat kanggo bisnis e-dagang kanggo mbangun hubungan pelanggan sing langgeng lan nguntungake.

YouTube, umpamane, entuk luwih akeh pamirsa ing piranti seluler tinimbang total pamirsa AS ing jaringan televisi apa wae. Sakabèhé, ing taun 2020, luwih saka 2 milyar pangguna mlebu menyang YouTube saben wulan, miturut kaca pers perusahaan.

Tambah iki tuwuh platform video liyane, kalebu Facebook, Instagram TV, lan TikTok.

Ing ngisor iki ana papat langkah - sadurunge nggawe film - kanggo marketing video sing sukses.

1. Setel Gol

Pemasaran konten nawakake akeh ruang kanggo kreatifitas. Nanging ora njupuk video sing nyenengake karo kanca-kanca utawa nyoba dadi pembuat film amatir. Iki minangka tumindak promosi bisnis, nyengkuyung dodolan, lan ngasilake bathi.

Pemasaran konten sampeyan kudu duwe tujuan sing ditemtokake, kalebu indikator kinerja utama.

Contone, bisa uga video sampeyan dimaksudake kanggo ngembangake pamirsa ing YouTube utawa Instagram, amarga luwih akeh pelanggan bisa uga luwih akeh pembeli.

Contone, Michael's, pengecer pasokan kerajinan omnichannel, duwe kira-kira 230,000 pelanggan YouTube. Video perusahaan kalebu tautan menyang produk sing kasebut ing video kasebut. Yen dheweke seneng karo proyek sing diterangake, panampil bakal ngeklik link kasebut lan tuku produk.

Ing conto ing ngisor iki, Michael bisa uga nggunakake jumlah pelanggan YouTube minangka KPI. Perusahaan uga bisa nambah kode pelacakan menyang link ing katrangan YouTube lan sinau sepira kerepe klik kasebut ngasilake adol. Pungkasan, Michael bisa ngawasi wektu nonton (jumlah menit pangguna ing video) minangka KPI keterlibatan.

Michael kalebu link produk ing katrangan kanggo akeh video ing YouTube. Perusahaan bisa nglacak KPI kayata pelanggan, wektu nonton video, lan klik.

Michael kalebu link produk ing katrangan kanggo akeh video ing YouTube. Perusahaan bisa nglacak KPI kayata pelanggan, wektu nonton video, lan klik.

2. Ngerti Pamirsa

Ngerteni pamirsa sampeyan penting banget karo marketing konten. Coba, contone, rong artikel sing ora ana hubungane karo e-commerce.

Artikel pisanan, "Ngrencanakake Liburan RV Musim Panas: Kanggo Airstreamers utawa Sapa wae," diterbitake tanggal 9 Juni 2020, ing blog Airstream. Iku marketing konten kanggo Airstream, merek travel-trailer. Penonton cenderung dadi penggemar kendaraan rekreasi. Artikel kasebut nawakake sawetara tips kanggo ngrencanakake liburan RV amarga pandemi Covid-19 anyar.

"Miwiti ngrancang perjalanan kemah musim panas sampeyan saiki supaya sampeyan bakal siyap yen larangan wis rampung ing wilayah sampeyan. Kita bakal nuntun sampeyan menyang tujuan, pengepakan, lan liya-liyane, ”tulisan kasebut diwiwiti.

Pemirsa blog Airstream dumadi saka wong-wong sing seneng kendaraan rekreasi.

Pemirsa blog Airstream kalebu wong sing seneng kendaraan rekreasi.

Conto nomer loro, "Nalika Work From Home Means Working From an RV," diterbitake tanggal 8 Juni 2020, ing The Wall Street Journal. Pembaca kasebut bisa uga dadi investor sing pengin tuku saham ing Thor Industries, sing nggawe Airstream.

Artikel iki nerangake kepiye pandemi bisa nambah dodolan Airstream amarga sawetara panuku nyoba nggunakake Airstreams minangka kantor omah utawa golek alternatif lelungan menyang pesawat lan hotel.

Pemirsa Wall Street Journal yaiku investor lan profesional bisnis sing bisa uga kasengsem ing pasar kanggo RV, dudu liburan.

Pemirsa Wall Street Journal yaiku investor lan profesional bisnis sing bisa uga kasengsem ing pasar kanggo RV, dudu liburan.

Saiki bayangake yen rong artikel iki diowahi. Apa yen Airstream wis nerbitake artikel sing fokus investor ing blog? Ora bakal dadi migunani kanggo para perencana liburan.

3. Ngenali Topik

Sawise sampeyan ngerti pamirsa, miwiti ngenali topik sing menarik. Ana sawetara cara kanggo nindakake iki.

Riset tembung kunci minangka taktik dhasar kanggo optimasi mesin telusur. Iku uga migunani kanggo mangerteni apa sing digoleki pamirsa nalika sampeyan nyoba ngenali topik isi.

Gunakake intuisi sampeyan. Yen toko e-commerce sampeyan duwe spesialisasi, ucapake, kapak antik, kapak, lan tomahawks sing dipulihake, mesthine sampeyan bakal aman percaya intuisi nalika menehi video babagan nggawe lan ndandani kapak.

Kajaba iku, yen toko e-dagang sampeyan adol rempah-rempah, saos, lan saos kanggo barbeque, sampeyan bisa uga pengin njupuk ide saka "5 Gagasan Pemasaran Konten kanggo Juli 2020," kiriman anyarku, amarga intuisi sampeyan manawa pamirsa bisa uga kasengsem ing vacation latar mburi pusaté ing grilling.

Yen bisnis sampeyan adol produk kanggo barbeque, video babagan ngrencanakake liburan ing latar mburi omah sing kalebu panggangan sing cocog kanggo pamirsa.

Yen bisnis sampeyan adol produk kanggo barbeque, video babagan ngrencanakake liburan ing latar mburi omah sing kalebu panggangan sing cocog kanggo pamirsa.

Fokus ing produk sampeyan. Kadhangkala produk kasebut bisa nyebabake ide marketing konten sing menarik.

4. Nggawe Tanggalan Editorial

Mbayangno toko online sing adol suku cadang lan aksesoris otomotif. Penonton perusahaan yaiku pamilik kendharaan do-it-yourself sing seneng mobil lan nggawe tangane reged.

Toko suku cadang mobil iki mutusake kanggo ngluncurake seri video sing diarani "Tips Otomotif Cepet," ing ngendi mekanik profesional menehi saran kanggo ngatasi tugas pangopènan tartamtu.

Yen toko pengin ngeculake tip otomotif saben dina Jumuah, mesthine kudu ngrancang video, nyiapake naskah utawa paling ora nggawe dhaptar topik, lan kalebu wektu kanggo nyunting. Dadi, muncul ing toko ing dina Jumuah esuk lan ngganggu mekanik ora bakal ditindakake.

Apa maneh, bisa uga ngrekam sawetara video sekaligus. Nanging nindakake sing mbutuhake jadwal nalika saben video bakal dirilis. Sampeyan bisa ngrancang sawetara minggu utawa malah sawetara sasi.

Aku wis ngrampungake perencanaan lan jadwal konten, ing "Ngembangake Tanggalan Editorial Pemasaran Konten kanggo E-commerce" lan "Ngatur Blog Bisnis Sampeyan karo Papan Kanban."

Deleng "Rencana 5-langkah kanggo Produksi lan Distribusi Video."

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol