Media sosial

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Pemasaran ulang, nggunakake Google Ads lan Facebook, minangka cara sing apik kanggo bola-bali nggawe merek sampeyan ing ngarepe eyeballs sing kasengsem lan nggawe pendekatan strategis online luwih sukses.

Iki minangka kesempatan kaping pindho kanggo ngiklanake, kesempatan kanggo adol silang, utawa kesempatan kanggo nurture pamirsa kanthi upaya pemasaran konten.

Kosok baline, yen perlu, pemasaran ulang minangka cara kanggo ngilangi penargetan pamirsa lan nahan dolar iklan mung kanggo mata anyar.

Google wiwit nawakake remarketing kanggo iklan tampilan nganti 2010. Banjur pemasaran ulang muncul ing iklan telusuran ing 2013. Facebook ngluncurake pamirsa khusus ing 2012, versi pemasaran ulang.

Nanging sing nggumunake, aku mung ndeleng sawetara klien anyar sing entuk manfaat saka pemasaran ulang - utawa sing ngerti apa iku.

Apa Remarketing?

Pemasaran ulang, uga dikenal minangka retargeting, minangka jinis iklan online sing nuduhake iklan menyang wong sing wis ngunjungi situs web sampeyan, utawa kaca web tartamtu, lan bisa uga nuduhake prilaku tartamtu (contone, ora ngowahi dadi tujuan konversi situs).

iklan

Terus maca Ngisor

Dadi, umpamane sampeyan lagi ndeleng produk ing Amazon nanging ora tuku. Nalika sampeyan pindhah menyang situs web liyane sing nggunakake iklan tampilan (utawa Facebook), Amazon bisa nggunakake pemasaran ulang kanggo nuduhake sampeyan iklan sing nampilake produk sing padha ora sampeyan tuku, nudging sampeyan kanggo tuku.

Nanging sampeyan uga bisa nggunakake pemasaran ulang kanggo nggawe pamirsa nggunakake alamat email sing wis diklumpukake saka pelanggan saiki utawa liwat generasi timbal.

Sing versi prasaja.

Dadi ayo nyilem luwih jero.

Kepiye Pemasaran Ulang?

Kanggo nyiyapake pemasaran ulang kanggo situs web, sampeyan kudu nambah potongan cilik kode JavaScript menyang situs web sampeyan. Ora mengaruhi kinerja situs sampeyan lan pengunjung sampeyan ora bakal ngerti manawa ana ing kana.

Saben sampeyan entuk pengunjung anyar, situs sampeyan bakal nyelehake cookie browser anonim.

Saiki, nalika pengunjung situs liyane, panyedhiya layanan iklan pemasaran ulang sampeyan bakal ngerti kapan ngirim iklan saka situs web sampeyan.

iklan

Terus maca Ngisor

Napa Sampeyan Kudu Gunakake Remarketing?

Kaendahan pemasaran ulang yaiku target pamirsa sing aku seneng diarani pamirsa "timbang". Dheweke ngerti sapa sampeyan.

Pemasaran ulang ngidini sampeyan nggawe strategi digital ing ngendi merek sampeyan tansah ana ing ngarepe pangguna web tartamtu nalika:

  • Bukak situs web sing kasedhiya iklan tampilan.
  • Nindakake telusuran tembung kunci ing mesin telusur.
  • Nonton video YouTube.
  • Gunakake situs media sosial (contone, Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter, Pinterest).

Saka pengalaman pribadi, pemasaran ulang tansah luwih apik tinimbang penargetan umum.

Kita urip ing wektu sing saben wong sibuk lan gampang diganggu. Dadi pemasaran ulang minangka cara sing apik kanggo njaga merek sampeyan ing ngarep lan pusat ing pikirane pelanggan lan pelanggan potensial.

Cara Miwiti Pemasaran Ulang ing Google Ads & Facebook

Platform sing kasebut ing ndhuwur wis gampang banget kanggo ngetrapake upaya pemasaran ulang sampeyan.

Ayo goleki carane sampeyan bisa miwiti ing sawetara platform populer.

Nalika kita ora bakal nyiyapake kabeh platform pemasaran ulang lan retargeting sing kasedhiya, sawetara conto proses ing ngisor iki bakal menehi pangerten umum babagan gampang ngaktifake pamirsa kasebut.

Telusuri & Tampilan Tuladha: Google Ads

Pemasaran Ulang Pengunjung Situs Web

Elinga yen sampeyan ngasilake pamirsa ing Google Analytics nanging nyebarke ing Google Ads.

Kanthi pangerten iki, priksa manawa sampeyan wis nyambungake akun Google Ads karo akun Google Analytics.

Saka ing admin Google Analytics, ing setelan properti, nggawe pamirsa kanggo target.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Sampeyan bisa milih nggawe pamirsa sing wis ditemtokake, dhaptar khusus adhedhasar prilaku tartamtu, utawa Dhaptar Pinter.

iklan

Terus maca Ngisor

Dhaptar Cerdas cocog kanggo situs web kanthi 10,000 tampilan kaca saben dina utawa luwih saka 500 transaksi saben wulan. Iki minangka pitulungan sinau mesin Google sing ngasilake pamirsa adhedhasar sapa sing rumangsa bakal dikonversi ing mangsa ngarep.

Yen sampeyan ora ngetrapake tokoh ing ndhuwur, sampeyan isih bisa ngaktifake Dhaptar Pinter nanging bakal ditemtokake dening prilaku situs sing padha.

Kanggo umume pengiklan digital, pamirsa khusus babagan prilaku sing ditargetake minangka cara sing kudu ditindakake. Conto ing ngisor iki kanggo Kabeh pangguna kajaba sing wis tekan kaca matur nuwun transaksi.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Sampeyan banjur bakal bisa kanggo milih dadi anggota, suwene saka jendhela kanggo terus wong ing pirsawan iki adhedhasar nalika padha dibukak situs. Sampeyan bisa uga milih nganti 540 dina nanging sampeyan pengin tetep jendhela iki luwih cedhak karo kisaran 30-90 dina.

iklan

Terus maca Ngisor

Sabanjure, jenengake pamirsa lan klik kothak kanggo nyambungake Google Ads lan sampeyan wis setengah.

Ing Google Ads, ing tab navigasi utama Alat, bukak bagean Manajer Pemirsa.

Ing dhaptar ing kaca ing ngisor iki sampeyan bakal ngenali pamirsa sing wis digawe sadurunge. Klik kothak ing jejere pamirsa lan ngerti sampeyan bakal bisa nambah pamirsa iki menyang kampanye utawa grup iklan sing dikarepake.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Pemasaran Ulang Pemirsa

Ing Google Ads, pemasaran ulang luwih dikenal minangka Customer Match. Semalat, iki uga minangka proses sing luwih gampang dibandhingake karo nyetel pemasaran ulang pamirsa.

iklan

Terus maca Ngisor

Saka area Manajer Pemirsa sing padha sing dibukak ing Google Ads, klik plus banjur pilih Dhaptar Pelanggan.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Sabanjure, sampeyan duwe kesempatan kanggo ngunggah CSV data pelanggan / timbal adhedhasar email, telpon, jeneng, negara, ZIP, lan milih arep ngunggah data sing di-hash utawa ora di-hash.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Saiki sampeyan bisa ngetrapake dhaptar pencocokan pelanggan menyang kampanye utawa grup iklan.

Hore! Sampeyan kabeh wis disetel ing Google Ads.

iklan

Terus maca Ngisor

Sawise sampeyan nyiyapake lan ngatur kampanye sing sukses, sampeyan bisa njupuk munggah karo tawaran sing luwih maju kayata pemasaran ulang dinamis, yen ditrapake kanggo bisnis utawa maksud iklan.

Tuladha Media Sosial: Facebook

Pemasaran Ulang Pengunjung Situs Web

Kaya carane ngaktifake pemasaran ulang kanggo Panelusuran lan Tampilan Google Ads, kita bakal nggawe inisiatif saka rong titik, situs web uga platform Iklan Facebook.

Pisanan, nggawe piksel Facebook kanggo situs web sampeyan. Tindakake iki kanthi ngunjungi bagean Events Manager ing Facebook Business Manager. Pilih nggawe sumber data liyane.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Saka kene, sampeyan bakal dijaluk kanggo nyelehake kode kanthi manual utawa nindakake liwat Google Tag Manager. Aku banget nyaranake nindakake sing terakhir.

iklan

Terus maca Ngisor

Sawise sampeyan wis masang piksel sampeyan kudu miwiti kanggo ndeleng aktivitas.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Saiki Facebook bisa ndeleng pangguna situs sampeyan, kita kudu nggawe pamirsa tartamtu kanggo target ing iklan Facebook kita.

Saka Pustaka Aset, kita bisa milih nggawe pamirsa anyar adhedhasar lalu lintas situs web.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Saiki, sampeyan bisa nggawe pamirsa adhedhasar wong sing ngunjungi situs sampeyan, utawa sing ngunjungi utawa ora ngunjungi bagean situs tartamtu.

iklan

Terus maca Ngisor

Sampeyan uga kudu milih jendhela wektu nganti 180 dina kanggo ngumpulake klompok pamirsa.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Conto ing ndhuwur nuduhake kumpul kabeh lalu lintas situs nanging mung sing ora tekan kaca matur nuwun konversi. Saiki, sampeyan siyap ngetrapake pamirsa iki menyang kampanye iklan nargetake sampeyan.

Yen sampeyan nemokake yen pemasaran ulang bisa digunakake kanthi apik kanggo sampeyan, sampeyan bisa njaluk pamirsa sing mirip. Iki dipilih dening 1 persen nganti 10 persen populasi negara sing ditargetake sing dianggep padha karo pamirsa.

iklan

Terus maca Ngisor

Kajaba iku, sampeyan uga bisa luwih target pamirsa lan analisis liwat konversi khusus.

Ing mratelakake panemume, Facebook wis suwe dadi pimpinan ing jembar kemampuan penargetan iklan sosial sing kasedhiya.

Sawise nyiyapake pemasaran ulang umum, sampeyan bisa njelajah kesempatan sing kasedhiya ing pelacakan pamirsa offline (contone, kunjungan toko, telpon, lsp.).

Sampeyan uga kudu dicathet, yen persiyapan conto ing ndhuwur bakal padha karo pemasaran ulang ing jaringan populer liyane (contone, LinkedIn, Twitter).

Pemasaran Ulang Pemirsa

Proses iki mbutuhake kita bali maneh menyang Pustaka Aset, utamane ing tab Pemirsa.

Sampeyan bakal milih nggawe pamirsa kaya sadurunge, nanging wektu iki sampeyan bakal milih File Pelanggan. Saka kene, sampeyan bisa ngunggah file .txt utawa CSV kaya sing ditindakake ing persiyapan telusuran lan tampilan.

Pandhuan Pamula kanggo Google Ads & Pemasaran Ulang Facebook

Umumé, luwih akeh data sing bisa diwenehake, luwih apik kemampuan sing cocog bakal ana ing pamirsa.

iklan

Terus maca Ngisor

Maneh, proses iki bakal padha ing platform media sosial liyane.

Panggunaan strategis

Sampeyan wis rampung persiyapan, saiki fun nyata wiwit. Cara sampeyan nggunakake strategi pemasaran ulang gumantung saka kabutuhan bisnis sampeyan.

Tuladha Kasus

Kesadaran & Promosi Konten

  • Pemasaran ulang pamirsa sosial sing wis ndeleng isi blog / sumber daya ing jaman kepungkur.
  • Pemasaran ulang kanggo pelanggan saiki kanggo menehi nilai tambah karo bahan sumber.
  • Gawe pamirsa sing wis ndeleng konten video sadurunge kanggo iklan YouTube InStream ing mangsa ngarep.

Sales

  • Pemasaran ulang kabeh pangguna situs sing mlebu ing situs kasebut nanging ora ngrampungake tuku.
  • Pemasaran ulang menyang kabeh pelanggan saiki kanggo menehi informasi babagan produk anyar utawa kesempatan adol silang.

Penguatan Omni-Channel

  • Telusuri lan nampilake pemasaran ulang khusus kanggo sing nggunakake saluran sosial populer sing historis duwe hubungan omni-saluran sing ngarah menyang tujuan konversi.

Omni-saluran / Fokus Piranti

  • Upaya pemasaran ulang fokus ing saluran lalu lintas tartamtu lan pariwara menyang jaringan media sosial tartamtu utawa telusuran / tampilan kanggo mangerteni hubungan omni-channel sing potensial kuwat.
  • Nargetake pariwara kanggo wong-wong sing wis nggunakake aplikasi sampeyan sadurunge.

Teori Drip

  • Pemasaran ulang kanggo sing wis teka ing situs kasebut saka pesen / kampanye pemasaran sadurunge saka mesin telusur lan media sosial.

Pengecualian

  • Ngilangi pamirsa sing ngiklanake pengunjung situs sadurunge kanggo mbantu mesthekake yen sampeyan mung entuk mata seger yen panelusuran anyar utawa kampanye kesadaran sosial lagi ditindakake.

kesimpulan

Nalika aku mung nutupi sawetara jaringan oportunistik kanggo persiyapan uga sawetara conto panggunaan, muga-muga sampeyan bisa nemokake macem-macem variasi saka conto kasebut kanggo mbantu ngarahake lalu lintas sing luwih mumpuni menyang situs sampeyan.

iklan

Terus maca Ngisor

Telpon aku "geek iklan," nanging aku seneng karo barang iki! Gampang banget kanggo nyebarake lan bisa nyebabake ROI luwih apik tinimbang taktik iklan digital standar.

Aku rumangsa kurang digunakake lan ora ana sing kudu milih metu saka marketing kesempatan kaping pindho.

Sumberdaya liyane:

  • 6 Kesalahan Kampanye Pemasaran Ulang Sampeyan Kudu Nyingkiri
  • 5 Cara Gampang Ngapikake Kampanye PPC karo Pemirsa
  • PPC 101: Pandhuan Lengkap babagan Dasar Pemasaran Pay-Per-Klik

Credits gambar

Gambar Pilihan: Istockphoto.com, diowahi dening penulis
Gambar dijupuk dening penulis, Januari 2019

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol