E-commerce

Pendekatan Disiplin kanggo Pemasaran Bisnis E-commerce

Rutin marketing sing disiplin bisa nyebabake wutah jangka panjang. Rutinitas bisa kaya dhaptar priksa saben dina.

Rutin marketing sing disiplin bisa nyebabake wutah jangka panjang. Rutinitas bisa kaya dhaptar priksa saben dina.

Cara lan cara nyopir lalu lintas lan konversi situs e-dagang wis jelas. Pemasar ing bisnis e-commerce lan omnichannel ukuran menengah ngerti taktik sing bakal ditindakake. Dadi tantangan kanggo tuwuh bisnis asring disiplin - dudu kawruh.

Mikir babagan akeh saran rutin esuk. Telusuri Google utawa Bing kanggo "ritual esuk," lan sampeyan bakal nemokake saran saka atusan guru produktivitas. Asring tips iki kalebu maca, olahraga, utawa malah semedi lan ndedonga.

Intine sadurunge njupuk tantangan dina iki, sampeyan kudu nggawe dhasar. Ing pangertèn, rutinitas esuk padha karo disiplin marketing sing perlu kanggo terus berkembang lan nambah bisnis.

Kemenangan Cilik

Wutah lalu lintas bisa nggumunake kanggo ditonton. Mikir babagan situs e-commerce anyar. Wis nol pengunjung. Pamilik situs kasebut nggawe iklan ing Google utawa Facebook, lan sajrone seminggu wis ana 100 pembeli sing maca produk toko kasebut.

Ing sawetara minggu, 100 pengunjung saben minggu bisa dadi 1,000 utawa 1,500. Saben kenaikan cilik dirayakake, sing nyengkuyung para pemasar ing perusahaan supaya luwih akeh lalu lintas situs, sanajan mundhak cilik.

Nanging ing operasi e-commerce ukuran agêng, wutah lalu lintas bisa katon ora penting.

Coba conto perusahaan langsung menyang konsumen sing nampa puluhan ewu pengunjung saben wulan menyang situs web. Tim pemasaran nambah lalu lintas telusuran Google organik kanthi 6,000 kunjungan ing April 2019 dibandhingake taun sadurunge. Wutah kasebut amarga kampanye pemasaran konten sing sukses, sing butuh wektu kanggo berkembang lan diluncurake.

Nanging kabar babagan tambahan 6,000 pengunjung ditampa kanthi nguap. Apa bakal felt kaya menang Super Bowl kanggo wiwitan mung dandan suntingan ing perusahaan agêng-ukuran iki.

Krisis?

Tanpa disengaja, manajemen ing sawetara bisnis e-dagang bisa nyuda pertumbuhan lalu lintas tambahan sing stabil lan malah mumbul saka krisis menyang krisis.

Perusahaan e-commerce langsung-kanggo-konsumen sing ukurane agêng padha sing meh ora weruh 6,000 pengunjung situs ekstra ing April bubar mlumpat menyang mode gupuh nalika telung pembeli duwe pitakonan produk sing padha ing 24 jam.

Perusahaan wis ngluncurake sawetara item anyar kanthi beda teknis sing signifikan saka bisnis liyane. Lan telu panuku takon babagan aspek beda kasebut.

Direktur layanan pelanggan perusahaan, sing nampa kabeh telung pitakonan, nggambarake kahanan kasebut ing pesen Slack sing dikirim menyang kabeh perusahaan.

Ora suwe, wong saka operasi, desain produk, dodolan, lan uga tim manajemen inventaris menehi saran, kayata serangkaian pesen pemasaran, iklan, ebook, lan bagean anyar ing situs web. CEO lan COO melu.

Pungkasane, tim pemasaran perusahaan ngasilake kiriman blog babagan topik kasebut lan kalebu kiriman kasebut ing buletin konten mingguan. Kiriman blog minangka tautan sing paling ora populer ing buletin, entuk kurang saka 100 klik saka pamirsa 60,000.

Upaya kasebut, nanging dirayakake. Tim marketing nampa pujian amarga tumindak cepet. Lan, ing efek, perusahaan sacara sakabèhané nyengkuyung para pemasar kanggo menehi perhatian marang krisis ing wayahe, nalika ora nggatekake disiplin penting babagan pertumbuhan tambahan.

Rutinitas Pemasaran

Kabiasaan marketing tartamtu kudu ditindakake kanthi rutin, yen ora saben dina. Nanging gampang dadi ora kasengsem saka perbaikan kritis, tambahan lan, tinimbang, nanggapi masalah langsung.

Salah siji cara kanggo ngatasi konflik iki yaiku kanthi rutin marketing sing disiplin. Mangkene saranku kanggo direktur pemasaran ing operasi e-dagang ukuran pertengahan supaya dieksekusi saben esuk sadurunge maca email, mriksa pesen Slack, utawa nanggapi tekanan saben dina.

Rutinitas kerjane kaya daftar priksa. Nglakokaké saben tugas.

  • Maca buku suwene 20 menit. Pilih buku sing gegandhengan karo bisnis utawa industri, lan maca paling sethithik 20 menit saben dina. Swara wektu, sampeyan bisa sinau akeh.
  • Waca warta industri sajrone 20 menit. Maca artikel iki bakal dadi conto apa sing kudu ditindakake sajrone wektu iki. Kanggo tugas iki, Feed.ly minangka kanca sampeyan.
  • Deleng gol perusahaan. Reviewing gol saben dina mbantu kanggo apal lan internalize.
  • Priksa KPI. Sanajan ora ana gunane kanggo ndeleng saben indikator kinerja utama, mula kudu dideleng kanthi rutin. Coba puteran KPI tartamtu kanggo mriksa saben dina.
  • Ngerti apa sing ditindakake tim sampeyan. Ing langkah iki, deleng lan prioritasake tugas ing Trello utawa sing padha. Deleng dhaptar tugas sampeyan. Apa sing paling penting sing kudu ditindakake dina iki? Apa sawise iku?
  • Nglakoni tugas sing paling penting. Sadurunge maca email siji, tindakake apa sing kudu ditindakake.

Item ing daftar priksa kurang penting tinimbang disiplin prioritizing, sadurunge tekanan dina nganggu sampeyan ngembangake perusahaan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol