Media sosial

Cithakan Proposal Media Sosial Gratis kanggo Mbantu Sampeyan Menang Klien

Proposal media sosial sing apik minangka alat kunci kanggo pemasar media sosial. Apa sampeyan profesional media sosial lepas utawa kerja ing agensi, sampeyan kudu ngerti carane nggunakake proposal kanggo mbangun bisnis.

Mungkin sampeyan nanggapi RFP (panjaluk proposal). Utawa bisa uga sampeyan nggawe kesepakatan karo pimpinan sing wis dilatih tim penjualan sampeyan. Salah siji cara, proposal pemasaran media sosial minangka dokumen sing njupuk pelanggan anyar saka prospek menyang klien.

Tindakake langkah iki kanggo ngumpulake informasi sing dibutuhake kanggo proposal sabanjure. Banjur gunakake template proposal media sosial gratis kanggo nggawe dhewe ing sawetara menit.

Gawe proposal media sosial sampeyan kanthi cepet karo kita free lan gampang kanggo nggunakake cithakan.

Apa proposal pemasaran media sosial?

Proposal pemasaran media sosial minangka dokumen sing sampeyan usulake sakumpulan layanan pemasaran media sosial kanggo klien potensial. Sampeyan bakal miwiti kanthi netepake tujuan klien lan nglakokake sawetara langkah kanggo nuduhake carane sampeyan bisa nulungi.

Ing proses kasebut, sampeyan bakal nuduhake persis kepiye marketing media sosial bisa mengaruhi tujuan bisnis klien, lan nggawe keahlian sampeyan ing lapangan. Liwat riset lan perencanaan, sampeyan bakal nuduhake menyang klien kenapa sampeyan pancen wong sing tepat (utawa tenan) kanggo proyek kasebut.

Pungkasan, sampeyan bakal njlentrehake spesifik babagan pakaryan sing sampeyan usulake kanggo klien, kalebu garis wektu lan anggaran.

Kanthi kabeh rincian kasebut, sampeyan duwe posisi sing apik kanggo nggawe hubungan kerja sing apik karo klien anyar. Sampeyan ngerti tujuane, lan ngerti persis apa sing dijanjekake lan regane.

Cara nggawe proposal media sosial sing menang

Langkah 1: Temtokake tujuan bisnis lan media sosial prospek sampeyan

Sadurunge bisa nulis proposal manajemen media sosial sing menang, sampeyan kudu nandur modal wektu kanggo riset lan panemuan.

Coba jawab pitakonan iki:

  • Apa tujuan bisnis prospek sampeyan?
  • Tantangan apa sing saiki diadhepi?
  • Suwene wis padha ngadhepi tantangan iki?
  • Apa dheweke wis nyoba kanggo ngatasi tujuan utawa tantangan kasebut ing jaman kepungkur?
  • Kepiye carane saiki nggunakake media sosial?
  • Apa tujuane media sosial?
  • Apa jenis timeline sing ana ing pikirane?
  • Apa anggarane?
  • Kepiye inisiatif media sosial sadurunge bisa ditindakake?

Kepiye carane sampeyan sinau jawaban kanggo pitakonan kasebut? Cara sing paling gampang yaiku njagong karo klien potensial sampeyan (utawa nelpon telpon, utawa Zoom), lan takon. Fokusake takon babagan apa sing arep digayuh. Tugas sampeyan kanggo nemtokake cara media sosial (lan sampeyan) bisa mbantu.

Sampeyan uga bisa nggawe formulir intake standar kanggo prospek lan klien anyar sing sampeyan takon babagan tujuane.

Yen sampeyan nanggapi RFP, sampeyan bisa uga ora duwe pilihan kanggo ngomong karo sapa wae ing perusahaan klien potensial. Nanging, waca dokumen panyuwunan kanthi tliti lan priksa manawa sampeyan nyerna kabeh informasi sing diwenehake.

Nalika mikir babagan tujuan proposal, gunakake kerangka SMART. Yaiku, priksa manawa tujuan sampeyan wis spesifik, bisa diukur, bisa digayuh, relevan, lan pas wektune. Elingi garis wektu lan anggaran prospek nalika mikir babagan wektu lan kemampuan.

Cara Nyetel Sasaran Media Sosial sing Cerdas

Milih tujuan media sosial sing tepat bisa ateges beda antarane mbuwang wektu lan nggawe pengaruh nyata ing bisnis sampeyan: http://ow.ly/Oakh30gl5o1 📈

Dikirim dening Hootsuite ana, 3 November 2017

Waspada ing tahap iki kanggo tandha manawa target klien potensial sampeyan ora cocog karo keahlian sampeyan (utawa agensi sampeyan). Ngenali nalika prospek ora pas sing apik bisa ngirit wektu, tenaga, lan frustasi sampeyan lan dheweke.

Yen sampeyan ngerti pemasar utawa agensi liyane sing luwih cocog, aja isin nggawe sambungan kasebut. Gawe jaringan rujukan sing solid ing antarane kanca marketing media sosial. Iki bisa dadi cara sing apik kanggo mesthekake yen sampeyan tansah nyambungake karo klien sing paling apik kanggo katrampilan sampeyan, nalika menehi asil sing paling apik kanggo klien.

Langkah 2: Sinau babagan pamirsa klien potensial sampeyan

Aja nggawe asumsi babagan pamirsa klien potensial ing proposal sampeyan. Nglumpukake data sabisa lan gunakake kanggo ngembangake lan ndhukung strategi sampeyan.

Miwiti kanthi takon prospek sampeyan nuduhake data apa wae sing wis ana babagan pamirsa. Yen ngomong karo prospek ora dadi pilihan, sisir liwat RFP. Priksa akun media sosial sing wis ana lan deleng informasi apa sampeyan bisa entuk saka alat analytics media sosial.

Banjur, kumpulake statistik khusus industri lan demografi media sosial sing relevan.

Sawise sampeyan wis ngumpulake akeh informasi sing bisa, coba nggawe personas pamirsa. Iki bisa mbantu klien potensial sampeyan ngerti kepiye karya sing diusulake bakal langsung menyang target pasar.

Ing tahap iki, ora ana salahe bali menyang Langkah 1 lan mriksa target. Kanthi wawasan pamirsa kasebut, apa tujuane isih ana gunane? Yen ora, tweak miturut. Nggawe sambungan antarane pamirsa lan gol kanthi cetha, supaya prospek sampeyan bisa ndeleng manawa sampeyan ngerti bisnise.

Langkah 3: Ngerti kompetisi prospek sampeyan

Sapa pesaing utama prospek sampeyan?

Tujuane kanggo ngenali paling ora limang pesaing sing kuat kanggo benchmark. Iki bisa uga dadi pesaing langsung ing ceruk industri sing padha. Nanging bisa uga perusahaan ing industri sing padha sing target pamirsa sing padha.

Prospek sampeyan bisa uga bisa ngenali sawetara pesaing utama kanggo sampeyan. Nanging luwih becik sampeyan nindakake riset dhewe kanggo ndeleng pesaing endi sing misuwur ing media sosial. Pandhuan kita kanggo analisis kompetitif ing media sosial nuntun sampeyan liwat proses iki.

Gunakake alat ngrungokake sosial kayata stream Hootsuite kanggo ngawasi aktivitas lan pamirsa pesaing.

Langkah 4: Nindakake audit media sosial

Kajaba klien potensial sampeyan durung nate nggunakake media sosial sadurunge, sampeyan ora miwiti saka awal. Proposal manajemen media sosial kudu nimbang carane klien saiki nggunakake media sosial.

Yen sampeyan bisa ngomong karo prospek, sampeyan kudu duwe kawruh dhasar babagan panggunaan media sosial saiki saka diskusi sing ana ing langkah 1. Apa sawetara investigasi kanggo mangerteni platform sing paling kuat lan apa sebabe.

Coba ngatasi masalah ing ngisor iki ing audit:

  • Apa platform sing digunakake?
  • Apa sing bisa digunakake?
  • Opo ora?
  • Sepira kerepe padha ngirim?
  • Apa padha mbukak iklan?
  • Kepiye kinerja kiriman organik lan mbayar?

Kanggo katrangan luwih lengkap babagan pitakonan apa sing kudu ditakoni lan ing ngendi nemokake jawaban, priksa pandhuan kita kanggo nindakake audit media sosial.

Langkah 5: Gawe strategi media sosial

Sampeyan saiki duwe data mentah kanggo nggarap strategi media sosial kanggo klien potensial sampeyan. Iki bakal mbentuk akeh proposal sampeyan.

Sawetara conto proposal media sosial sing kudu ditimbang yaiku:

  • Tindakan spesifik apa sing bakal ditindakake?
  • Kepiye karya iki ana gandhengane karo tujuan klien?
  • Kepiye kerjane selaras karo garis wektu klien?
  • Kaping bakal biaya?

Gunakake prospek minangka sumber daya sabisa. Pernyataan misi merek, pandhuan gaya, utawa buku merek minangka referensi penting yen kontak sampeyan bisa menehi. Sampeyan uga kudu takon klien potensial apa merek menehi inspirasi.

Nanging expertise strategis iki ngendi tenan nggawa Nilai kanggo meja. Nggawe strategi sampeyan kanthi wicaksana, ditargetake, lan rinci. Gumantung karo sapa sing sampeyan tindakake ing perusahaan prospek, sampeyan bisa uga kudu nindakake sawetara pendhidhikan klien ing kene. Gunakake basa sing gampang dimangerteni lan aja nganggo jargon kajaba sampeyan ngerti yen sampeyan lagi nggarap pro media sosial internal.

Disiapake kanggo nerangake usul sampeyan menyang pamirsa sing bisa uga ora ngerti cara kerja pemasaran media sosial. Iki bisa uga tegese nggunakake conto rinci ing lampiran, utawa nindakake presentasi pribadi.

Langkah 6: Sijine kabeh ing kertas

Saiki sampeyan wis entuk kabeh sing perlu diwenehi kanggo klien-sampeyan mung kudu sijine menyang document final.

Kita wis nggawe template proposal media sosial gratis sing bisa digunakake kanggo ngembangake proposal profesional kanthi cepet lan gampang. Mangkene carane menehi proposal kanthi cara sing paling apik.

Cithakan proposal media sosial

Kanggo nggunakake cithakan, cukup klik tab File ing pojok kiwa ndhuwur browser, banjur pilih Gawe salinan saka menu gulung mudhun. Yen wis rampung, sampeyan bakal duwe versi dhewe kanggo ngowahi lan nuduhake.

Cithakan proposal media sosial

Mangkene apa sing kudu dilebokake ing saben bagean.

Ringkasan Eksekutif

Iki minangka bagean pisanan saka proposal media sosial, nanging sampeyan bisa uga luwih gampang nulis bagean iki pungkasan. Bisa dadi luwih gampang kanggo mangerteni poin sing paling penting sing kudu dilebokake ing kene sawise sampeyan narik kabeh rincian liyane.

Bagian iki ateges ringkesan proposal. Mikir minangka tl;dr kanggo eksekutif sibuk. Ringkesan kabutuhan (s) kanggo proyek sing diusulake. Kalebu asil sing diantisipasi, uga syarat anggaran lan sumber daya.

Kaca iki bisa dadi sing paling penting saka kabeh proposal amarga kudu ngyakinake klien potensial supaya tetep maca.

Nglampahi wektu sing apik kanggo nyemir basa lan priksa manawa kabeh poin sampeyan jelas. Lumaku adoh saka kaca iki kanggo sawetara wektu lan bali kanggo maca maneh karo mripat seger. Utawa, luwih apik, njaluk kolega kanggo mriksa supaya sampeyan ngerti yen ana sing ora jelas utawa yen ana kesalahan proofreading.

Sampeyan uga bisa nggunakake alat nulis online kanggo mbantu ngencengi ringkesan eksekutif. Sampeyan pengin nyiyapake sisa proposal kanthi efektif lan nampilake sampeyan minangka profesional.

5 Alat Tulis Gratis kanggo Nggawe Kiriman Media Sosial sing Sampurna

Gawe urip luwih gampang (lan nulis luwih apik) nganggo alat sing apik tenan iki: http://ow.ly/oDi730eWdWt

Dikirim dening Hootsuite ing Kamis, 7 September 2017

Pambuka

Penting kanggo klien potensial sampeyan ngerti sapa sing bakal digarap yen dheweke nampa proposal media sosial sampeyan.

Nyedhiyakake ringkesan ringkes babagan perusahaan sampeyan. Kalebu pernyataan misi lan pengalaman sing relevan, lan anggota tim sing bakal melu proyek saiki. Yen tim gedhe, banjur fokus ing karyawan sing ngadhepi klien, utawa anggota tim utama.

Aja lali dhasar. Pesthekake nyakup informasi kontak sampeyan, lan tandhani manawa sampeyan kasedhiya kanggo mangsuli pitakon apa wae.

Kabutuhan lan tujuan klien

Bagean iki menehi kesempatan kanggo nuduhake klien potensial yen sampeyan ngerti kabutuhan lan tujuan bisnise.

Tansah prasaja lan dadi spesifik sabisa supaya sampeyan bisa ninggalake kamar cilik kanggo bedo utawa ambiguitas.

Gunakake riset sampeyan kanggo ngenali kanthi jelas kabutuhan, tantangan lan tujuan organisasi. Priksa manawa sampeyan nemtokake tujuan proyek tartamtu lan uga kabutuhan sakabèhé organisasi.

Yen sampeyan nanggapi RFP, gunakake basa ing kene sing nuduhake cara organisasi nemtokake apa sing dikarepake.

gol media sosial

Nyatakake kira-kira telung nganti limang gol media sosial SMART. Saben tujuan kudu nemtokake platform, metrik, lan tanggal pungkasan. Perlu jelas kapan ngukur gol lan apa metrik kanggo sukses.

Contone: Tambah pengikut Facebook kanthi 25 persen ing pungkasan Q4.

Elinga, tujuan kasebut kudu mbantu nggayuh tujuan bisnis sakabèhé klien. Ikat saben gol kasebut bali menyang tujuan sing kasebut ing bagean sadurunge.

Aja overpromise. Klien seneng ambisi. Nanging overselling salah siji bakal weaken proposal utawa ngrusak sesambetan mudhun baris. Elingi: Tujuan SMART realistis.

Lingkup karya lan deliverables

Iki bisa dadi bagean paling penting saka proposal media sosial sampeyan. Ing kene sampeyan bakal fokus ing strategi, didhukung dening sinau saka riset pamirsa lan audit sosial lan kompetitif.

Iki bisa uga katon nggegirisi, nanging elinga supaya tetep gampang. Miwiti kanthi nyedhiyakake ruang lingkup kerja. Iki bisa uga kalebu:

  • Promosi lan kampanye media sosial
  • Nggawe konten
  • Pemantauan media sosial
  • Keterlibatan media sosial
  • Penjualan sosial
  • Mimpin generasi

Taktik iki kudu selaras karo tujuan media sosial sampeyan. Ngomong salah sawijining tujuan sampeyan yaiku "kanggo nambah pengikut Facebook kanthi 25 persen ing pungkasan Q4." Sampeyan kudu jelas kanggo sapa wae sing maca proposal taktik apa sing bakal sampeyan gunakake kanggo ngrampungake tujuan kasebut.

Uga njlentrehake apa kiriman tartamtu sing bakal diwenehake marang klien. Apa sampeyan bakal nuntun strategi posting Facebook, utawa nggawe lan ngirim konten dhewe? Nggawe cetha banget sapa sing nindakake apa, lan persis apa sing bisa ditampa dening klien.

Jadwal lan budget

Bagean iki gumantung ing komponen T tujuan SMART: Pas wektune. Priksa manawa jadwal sampeyan cocog karo wektu sing dijupuk ing target.

Gumantung saka keterlibatan klien, iki bisa dadi jadwal pangembangan, analisis, lan tes sing rinci. Utawa, bisa uga dadi garis wektu nalika sampeyan bakal ngasilake saben kiriman.

Pesthekake nyakup sawetara tonggak sejarah supaya ana titik sing jelas ing ngendi saben wong bisa mlebu kanggo mesthekake yen jadwal wis ana.

Yen sampeyan nanggapi RFP, dokumen kasebut kudu njelasake jadwal apa sing dikarepake klien potensial. Yen sampeyan duwe kesempatan kanggo ketemu karo prospek, iku apike mung takon.

Anggaran kudu nyedhiyakake rincian babagan jumlah total anggaran klien sing bakal ditindakake. Cara sampeyan nyusun iki bisa beda-beda gumantung saka volume kerja lan kabutuhan klien. Bisa uga adhedhasar tarif saben jam, utawa mung dipasang rata kanggo saben kiriman. Gunakake struktur sing apik kanggo sampeyan lan klien.

KPI lan evaluasi

Ing bagean iki, sampeyan bakal ngusulake carane rencana media sosial bakal dievaluasi. Apa sampeyan bakal nyedhiyakake nganyari reguler? Apa analytics sing bakal sampeyan monitor? Pangukuran sing bakal dadi indikator sukses sing jelas?

Testimoni, endorsement, lan/utawa studi kasus

Sajrone proposal kasebut, sampeyan wis nuduhake klien potensial manawa sampeyan ngerti bisnise lan wis kerja kanggo nggawe rencana khusus kanggo mbantu dheweke sukses karo media sosial.

Nanging kanggo adol dhewe minangka wong utawa agensi sing tepat kanggo proyek kasebut, luwih becik nuduhake sawetara asil kepungkur. Iki bisa uga gampang kaya sawetara kuotasi kunci saka rekomendasi LinkedIn sampeyan. Utawa, yen sampeyan wis nindakake pakaryan sing padha kanggo klien liyane ing jaman kepungkur, sampeyan bisa nulis studi kasus singkat sing nyorot karya sing sampeyan lakoni lan asile.

Sing penting yaiku nuduhake yen sampeyan duwe keahlian kanggo nindakake pakaryan iki, didhukung dening rekomendasi lan asil saka wong liya sing wis kerjo sadurunge.

Langkah-langkah sabanjure

Sampeyan wis nyerahke proposal. Saiki apa? Ing bagean iki, jelasake apa sing kedadeyan sabanjure. Tindakan apa sing kudu ditindakake klien sadurunge proposal bisa maju? Sampeyan bisa uga pengin nyakup tanggal kadaluwarsa ing proposal kanggo mesthekake taktik, anggaran, lan kasedhiyan sing diusulake paling anyar.

Lampiran

Kadhangkala sampeyan bisa uga pengin nyakup akeh rincian sing apik ing proposal sampeyan.

Tinimbang bulking munggah awak utama proposal (sing bisa nggawe angel diwaca), nambah lampiran.

Ing lampiran, sampeyan bisa nyakup temuan riset lengkap utawa menehi rincian anggaran sing luwih rinci. Iki minangka papan sing apik kanggo apa wae sing mbutuhake dhukungan utawa elaborasi tambahan.

Gunakake Hootsuite kanggo ngatur kabeh media sosial ing sak panggonan lan ngirit wektu. Nggawe lan jadwal kiriman ing saben jaringan, lacak asil, melu pamirsa, lan liya-liyane. Coba gratis dina iki.

njaluk Diwiwiti

Ngatur kabeh media sosial kanthi gampang ing sak panggonan lan irit wektu karo Hootsuite.

Coba gratis

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol