E-commerce

Pengiklan nambah belanja Google Shopping kanthi 32%, Produk Sponsor Amazon kanthi 50% YoY liburan akhir minggu cyber iki

Anggaran PPC liburan terus munggah. Pengiklan mbuwang 32% luwih akeh ing iklan Google Shopping lan 50% luwih akeh ing Iklan Produk Sponsor Amazon antarane Thanksgiving lan Cyber ​​​​Senin taun iki tinimbang pungkasan, miturut analisis klien ritel Tinuiti sing dirilis agensi Senin. 

Google nglampahi, klik munggah. Ora nggumunake, belanja blanja mundhak kanthi tingkat sing luwih dhuwur tinimbang iklan teks, nanging pengiklan dagang isih mbuwang 25% luwih akeh kanggo iklan teks akhir minggu cyber iki dibandhingake karo pertumbuhan klien sing padha taun kepungkur.

Pembelanjaan ekstra kasebut ngasilake peningkatan sing cocog ing klik iklan amarga BPK sakabèhé ora owah. Klik iklan teks mundhak 25% lan klik Shopping munggah 31%. BPK kanggo iklan teks tetep rata dibandhingake karo setahun kepungkur lan tambah mung 1% kanggo iklan Shopping. Mbusak BPK desktop, Nanging, ana mundhak 18% kanggo Shopping lan 11% kanggo iklan teks. BPK iklan teks telpon bener-bener mudhun 6%.

Amazon ing Google Shopping. Tambah belanja ing Google Shopping teka sanajan ngadhepi kompetisi sing luwih gedhe saka Amazon, sing sacara signifikan ngunggahake profil dhewe ing Google Shopping. Tinuiti nemokake manawa pangsa kesan Amazon ing Google Shopping 87% luwih dhuwur ing Black Friday iki tinimbang setahun kepungkur.

Produk Sponsor Amazon, Merek Sponsor.

Sumber: Tinuti

Nalika investasi ing Iklan Produk Sponsor Amazon mundhak 50%, klik mundhak mung 29% amarga BPK mundhak 16% dibandhingake setahun kepungkur.

Iki minangka crita sing beda kanggo Merek Sponsor (sadurunge iklan Headline). Pembelanjaan iklan ing format mundhak 26% nalika klik mundhak 52% ing BPK sing 17% luwih murah tinimbang taun kepungkur.

Tinuiti nglaporake manawa Merek Sponsor nyathet 15% luwih akeh tinimbang Produk Sponsor kanggo pengiklan median sing nargetake format kasebut.

Dampak ing dodolan. Deleng ing jendhela konversi 24 jam, dodolan sing digandhengake karo Produk Sponsor tambah 31& taun kanggo periode limang dina.

Merek Sponsor duwe jendela konversi 14 dina. Penjualan sing digandhengake munggah 54% yen dibandhingake karo kabeh jendela 14 dina taun kepungkur. Tinuiti ngarepake persentase kasebut bakal nambah nalika data populate, nanging nyathet yen umume dodolan sing digandhengake pengiklan kedadeyan sajrone 24 jam saka klik iklan.

Napa kita care. Tinuiti ora ngumumake data konversi kanggo kampanye telusuran Google, nanging senadyan kadewasan relatif saka Google Ads, pengiklan ritel terus ndeleng volume klik munggah ing akhir minggu liburan. Nalika Amazon kanthi jelas nggawe inroads ing panelusuran produk, volume sakabèhé iki mundhak - lan aktivitas Amazon dhewe ing Google Shopping - nandheske yen panelusuran isih dadi saluran utama kanggo marketing ritel.

Iklan Amazon dirancang kanggo mimpin dodolan ing platform kasebut. Kanggo mbantu nduduhake pengaruh iklan Merek Sponsor ing dodolan tambahan, Amazon ngenalake metrik merek anyar ing Januari kanggo nggambarake pelanggan sing durung tuku merek ing Amazon sajrone 12 wulan kepungkur. Antarane pengiklan Tinuiti, 70% konversi lan 71% dodolan sing digandhengake karo iklan ing periode limang dina kasebut minangka pelanggan anyar.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol