Content Marketing

Amazon bisa menang gedhe ing ekonomi ritel pasca-coronavirus

Pundits wis spekulasi babagan budaya lan ekonomi pasca-coronavirus. Antarane owah-owahan sing bisa ditindakake yaiku rantai pasokan sing luwih akeh, pengarusutamaan pendhidhikan online, luwih akeh perusahaan sing kerja ing omah, aturan kebersihan sing luwih ketat kanggo restoran lan hotel (sing bisa urip) lan papan umum liyane. Lan ngluwihi kabeh iku, luwih akeh blanja online.

shift blanja seismik ing karya?

Ora kaya acara siji liyane ing urip kita, koronavirus lan kejatuhan ekonomi sing gegandhengan duweni potensi kanggo ngowahi pola tuku konsumen AS kanthi akeh. Kanggo sawetara taun sadurunge virus, kita ndeleng penutupan toko lan bangkrut eceran - sing diarani apocalypse eceran. Iki bakal saya tambah lan dicepetake dening coronavirus lan resesi sing bakal teka.

Umume pengecer utama (liyane sing adol "penting") saiki "sauntara" nutup toko. Kajaba iku, Simon Property Group, pemilik lan operator pusat blanja paling gedhe ing AS, ujar manawa bakal nutup kabeh mall lan toko nganti akhir wulan. Walmart, Costco lan Target, ing antarane sawetara liyane, bakal tetep mbukak amarga adol sembako lan barang-barang penting liyane.

Sawetara persediaan online entek

Donya fisik menehi dalan menyang jagad maya kanggo masa depan sing bisa diramal. Nanging blanja online ora bisa njupuk kabeh slack saka toko offline. Pangiriman Grosir saka toko kaya Whole Foods tundhuk inventaris sing ora lengkap lan pangiriman sing ora rata. Amazon wis entek sawetara barang populer lan staples kluwarga (contone, kertas jamban – sanajan sampeyan bisa nemokake ing situs, nanging ora kasedhiya nalika mriksa metu).

Penjualan e-commerce munggah ing pirang-pirang kategori, ing sawetara kasus kanthi telung digit, sanajan dodolan liyane mudhun (yaiku, lelungan). Lan sanajan data lengkap durung kasedhiya, Amazon bisa uga dadi ahli waris utama saka akeh kegilaan tuku online. Minangka bukti, perusahaan kasebut minggu iki bakal nyewa 100,000 karyawan lengkap lan paruh wektu ing pusat pemenuhan lan jaringan pangiriman "kanggo nyukupi lonjakan panjaluk saka wong sing ngandelake layanan Amazon sajrone wektu sing stres iki."

Panelusuran sing ana gandhengane karo Walmart, Target lan Amazon

Sumber: Google Trends

Deleng cepet ing Google Trends nuduhake manawa telusuran sing ana gandhengane karo Amazon, Walmart lan Target wis mundhak amarga wong-wong ngupaya kanggo nemtokake manawa toko mbukak lan kepiye pangiriman lan pengiriman kena pengaruh virus. Nanging ora kaya Amazon dhewe, bakul pihak katelu ing platform bakal nandhang sangsara amarga perusahaan luwih prioritas produk penting (yaiku, staples rumah tangga lan pasokan medis) tinimbang barang sing ora penting (waca: kabeh liya).

Akeh pengecer ora bakal slamet saka resesi korona

Walmart, Target, Costco lan sawetara pengecer kothak gedhe tradisional liyane bakal ngadhepi resesi korona lan ing sawetara kasus bisa ngasilake bathi luwih gedhe tinimbang normal sajrone periode kasebut. Iki uga bener kanggo akeh pengecer sembako. Diskon uga bakal terus urip lan akeh pengecer khusus lan sing katering kanggo pelanggan makmur bisa uga bakal nggawe. Nanging akeh merek department store sing akrab lan sing fokus ing tingkat tengah para pembeli bakal nandhang sangsara lan bisa ambruk, kanthi toko ditutup lan nalika mbuwang konsumen sing alon utawa ora ana ing sawetara kasus.

Miturut prakiraan eMarketer awal 2019, Amazon dijangkepi bakal entuk udakara 47% saka kabeh belanja e-commerce AS taun kepungkur, kanthi Walmart mlebu 4.6%. Agregator data banjur nyuda pangsa pasar Amazon kanthi 9 poin dadi kira-kira 38%.

Proyeksi penjualan e-commerce AS nganti 2023

Google, Facebook, Amazon - lan liya-liyane

Nanging apa wae pangsa pasar nyata sing dinikmati dening Amazon meh ora ana pitakonan manawa bakal munggah saiki lan ing mangsa ngarep. Pesaing e-commerce Amazon kalebu Walmart.com lan Google Shopping. Nanging saingan sejatine yaiku pengecer offline, paling ora sawetara sing bakal hobbled utawa gagal sajrone 12 wulan sabanjure.

Tegese luwih akeh lalu lintas, dodolan lan pangsa pasar kanggo pengecer online sing berbasis ing Seattle, sing bakal nambah penghasilan iklan sajrone wektu amarga pamirsa lan pelanggan Perdana sing setia terus berkembang. Sing bakal ngunggahake lan nguatake posisi ing triopoli pariwara online, kanthi Google lan Facebook minangka rong pemain utama liyane. Bisa dibantah, Amazon minangka pesaing iklan sing luwih kuat tinimbang Google tinimbang Facebook amarga telusuran produk.

Kaya dolar AS kanggo investor, Amazon minangka mercusuar stabilitas kanggo para pembeli online. Pancen, angel mbantah - yen kita kudu nuding online siji ahli waris utama ing tengah-tengah krisis iki lan ekonomi ritel saiki precarious - iku bakal Amazon. Perusahaan kasebut bisa uga muncul saka resesi pasca-COVID sing luwih kuat tinimbang umume kanca lan pesaing.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol