Content Marketing

Ing tengah-tengah surem ekonomi, sawetara indikator ngarep-arep muncul kanggo para pemasar

Pandemi COVID-19 nyebabake kapercayan konsumen lan bisnis, kanthi macem-macem survey sing nggambarake pesimisme lan pangarepan babagan resesi sing jero lan serius. Pancen, akeh prakiraan ekonomi lan perusahaan investasi utama proyek antarane 15% lan 30% pengangguran nalika kabeh PHK wis rampung. (Ing puncak Depresi Agung, pengangguran ana 24.9%).

Nanging ing tengah-tengah surem lan siksa ana sawetara pratandha pangarep-arep kanggo para pemasar sing nimbang strategi kampanye lan pangeluaran sing bisa nuduhake ekonomi ora rusak banget utawa ora bakal mudhun anggere akeh ramalan sing surem kasebut.

Ngapikake Sentimen Konsumen

Indeks Sentimen Ekonomi (ESI) HPS-CivicScience nglacak sentimen konsumen ing limang kategori ekonomi: proyek, prospek ekonomi, kekarepan kanggo tuku utama, keuangan pribadi lan niat tuku omah anyar. Indikator kasebut mudhun saka tebing amarga kunci lan pesenan papan perlindungan ditindakake ing wulan Maret ing pirang-pirang negara.

Sumber: Civic Science

Ing pungkasan minggu kepungkur, papat saka limang indikator kasebut wiwit katon, kaya sing ditampilake ing grafik ing ndhuwur. Utamane, persepsi masyarakat babagan prospek ekonomi AS saya tambah akeh. Sanadyan iki bisa dadi fungsi mikir sing ngarep-arep babagan bali menyang urip normal - apa wae sing bakal ditindakake - iki bisa uga penting.

Iki amarga psikologi lan kapercayan duwe peran utama ing "konsumsi pribadi" (yaiku, mbuwang konsumen) lan konsumsi nyebabake kira-kira 70% saka PDB AS. Kategori liyane, miturut Biro Analisis Ekonomi, kalebu investasi bisnis (18%), belanja pemerintah (17%), kanthi perdagangan dadi negatif net 5%.

A 'Black-Friday'-Gaya Mbuwang Burst

Kajaba iku, minggu kepungkur, gelombang pertama pamriksa stimulus pamrentah katon wis nyebabake belanja online konsumen sing migunani. Shopify CTO Jean-Michel Lemieux tweeted manawa perusahaan kasebut ndeleng "lalu lintas tingkat Black Friday saben dina." Shopify saiki duwe luwih saka 1,000,000 pelanggan ing 175 negara, akeh sing bisnis cilik.

Sumber: Shopify

"Rebo minangka salah sawijining dina paling apik sing wis katon ing sawetara merek," ujare Kaitlin McGrew, manajer SEM senior ing PMG Advertising ana nalika diskusi panel para pemasar dagang ing Live with Search Engine Land. Klien ing eceran fashion, organisasi omah lan kategori perawatan kulit ndeleng benjolan stimulus minggu kepungkur, ujare McGrew.

Merkle uga nglapurake yen data telusuran sing dibayar "nyatake yen akeh konsumen nggunakake bagean saka dhuwit stimulus kasebut kanggo tuku sing luwih bebas . . . ing macem-macem industri [kita] weruh kenaikan tingkat konversi lan revenue wingi, kanthi sawetara pengecer tekan tingkat sing padha karo nomer Black Friday 2019.

Agensi kasebut uga nerangake manawa spike kalebu sandhangan, perabotan, otomotif, alas kaki, ruangan ruangan, peralatan audio lan kosmetik. "[A] bakal ngalami wutah sing signifikan saben dina tanpa owah-owahan ing strategi promosi utawa pariwara. Nalika jumlah wutah beda-beda sacara signifikan, akeh klien sing sampel ndeleng owah-owahan revenue antarane 40% lan 100% saben dina.

Siji pitakonan yaiku apa prilaku bakal tahan yen infus awis langsung ilang. Nanging mundhak ing tuku nuduhake ana pent-up dikarepake owahan ing antarane konsumen sing wis macet ing omah kanggo minggu. Sawise bisnis donya nyata mbukak maneh, bisa uga nemu panjaluk sing signifikan - pikirake salon lan potongan rambut.

Peningkatan Kegiatan Pemasaran

Survei anyar saka 250 CMOs dening John Koetsier (kanggo Singular) nemokake yen 73% responden bener-bener nambah marketing lan belanja iklan.

Iki ngendi CMO-responden ngandika padha fokus aktivitas tambah sing:

  • 28% - iklan liyane.
  • 18% - luwih akeh marketing konten.
  • 15% - wutah organik.
  • 12% - marketing media sosial.

Ora jelas apa tegese "pertumbuhan organik" ing konteks iki, sanajan aku curiga kalebu sawetara saluran lan taktik digital sing ora dibayar, kalebu SEO. Penylametan klien uga dadi fokus utama CMO kasebut.

Dadi, nalika persentase pemasar sing akeh wis ndeleng potongan anggaran utawa relokasi (.pdf), ana liyane sing nggunakake pendekatan sing luwih proaktif, malah oportunistik sajrone periode kasebut. Olahpesen isih kudu cocog lan eling karo kahanan saiki, nanging akeh perusahaan sing ndeleng kesempatan kanggo tuwuh ing tahap sabanjure, nalika kita metu saka krisis langsung.

Bali Produk 'Ora Penting' menyang Amazon

Miturut Wall Street Journal lan CNBC, Amazon bakal ngidini para penjual pihak katelu ing platform kasebut miwiti ngirim barang sing ora penting menyang gudang ing minggu iki. Sanajan ora persis minangka indikator ekonomi, iki nuduhake babagan bali menyang prosedur operasi sing luwih normal kanggo perusahaan e-commerce - lan akeh pembeli.

Ing pertengahan Maret, perusahaan mandheg ngirim barang-barang sing ora penting, amarga virus, menehi tekanan marang penjual pihak katelu ing platform kasebut. Nalika larangan kasebut suda, jumlah produk sing ora penting dilaporake isih diwatesi supaya bisa menehi prioritas barang-barang penting. Nanging sing kudu ease liwat wektu.

Indikator positif liyane, katon kekurangan kertas jamban uga saya suda ing situs kasebut.

Kapercayan Konsumen Iku Kunci

Siji liyane sing bisa didebat, sinyal potensial yaiku pasar saham. Pasar wis ora stabil amarga parade pemotongan tenaga kerja lan kabar ekonomi negatif wis dibukak. Nanging bubar, wis nglakokake pemulihan parsial.

Pasar dikontrol, kaya apa wae, kanthi psikologi lan kapercayan. Kinerja kasebut nyebabake persepsi kolektif babagan kesehatan ekonomi. Yen investor duwe kapercayan babagan wutah ing mangsa ngarep, pasar umume entuk. Nalika pasar apik, konsumen asring entuk kapercayan ing arah ekonomi lan liya-liyane.

Pungkasane, nanging kapercayan konsumen (lan belanja konsumen), luwih saka faktor liyane, sing bakal nemtokake sepira enggal resesi rampung lan apa pemulihan katon kaya "V," "U" utawa "L."

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol