Wordpress

Pambuka kanggo Penting Web Inti PageSpeed

Barış Ünver yaiku pangadeg Optimocha, layanan optimasi kacepetan WordPress sing disesuaikan lan pemilik plugin Speed ​​Booster Pack.

Wiwit nganyari algoritma ing wulan Juni 2021, Google kanthi efektif ndeleng pengalaman kaca minangka faktor penting babagan SEO. Lan salah sawijining bagean paling kritis saka "Pengalaman Pengalaman Halaman" iki yaiku apa sing diarani Google Vitals Web Inti.

Ing kirim iki, kita bakal ngerti apa iku, lan ngerti sebabe saben metrik penting.

Apa "Inti Web Vitals"?

Vitals Web Inti
Kredit gambar: web.dev

Mangkene carane Google njlentrehake Vitals Web Inti, mula luwih becik miwiti kutipan saka dheweke:

(…) Saben Web Vitals Inti nggambarake aspek sing beda saka pengalaman pangguna, bisa diukur ing lapangan, lan nggambarake pengalaman nyata saka asil kritis pangguna-sentris.

Metrik sing nggawe inti Web Vitals bakal berkembang saka wektu. Set saiki kanggo 2020 fokus ing telung aspek pengalaman pangguna-loading, interaksi, Lan stabilitas visual—lan kalebu metrik ing ngisor iki (lan ambange dhewe-dhewe):

  • Cat Isi paling gedhe (LCP): ngukur kinerja loading. (…)
  • Tundha Input Pertama (FID): ngukur interaktivitas. (…)
  • Pergeseran Tata Letak Kumulatif (CLS): ngukur stabilitas visual. (…)

Gabungke info iki karo woro-woro Google babagan CWV minangka faktor peringkat ing SERPs, lan sampeyan bisa nyimpulake yen LCP, FID *, lan CLS minangka metrik UX sing paling penting kanggo SEO, miturut Google.

* Cathetan babagan FID, saka Google: "FID mbutuhake pangguna nyata lan ora bisa diukur ing lab. Nanging, metrik Total Blocking Time (TBT) bisa diukur ing laboratorium, ana hubungane karo FID ing lapangan, lan uga njupuk masalah sing mengaruhi interaktivitas. Optimizations sing nambah TBT ing lab uga kudu nambah FID kanggo pangguna.

Ayo nyilem menyang saben metrik rada luwih.

Paint Contentful paling gedhe (LCP)

LCP
Kredit gambar: web.dev

Minangka jeneng kasebut, metrik iki ngukur kacepetan muatan unsur paling gedhe (ing piksel) kanthi isi ing viewport. Google mutusake iki minangka indikator paling gedhe babagan kacepetan kaca, lan biasane bener: Nalika unsur paling gedhe dimuat, kaya paragraf utawa gambar pahlawan, otak kita ngerteni manawa kaca kasebut dimuat lan kasedhiya kanggo kita.

Ngapikake LCP biasane babagan ngilangi pamblokiran render lan nundha download aset (CSS, JS, gambar, font, lsp). Iki sebabe nyuda aset lan nggunakake metode kaya CSS kritis lan loading malas lan penundaan JavaScript penting kanggo metrik iki.

Wektu Tundha Input Pertama (FID) lan Wektu Pamblokiran Total (TBT)

FID
Kredit gambar: web.dev

Iki mbokmenawa paling angel dimangerteni lan paling angel kanggo nambah metrik saka telu. (Koyone malah Google angel golek cara kanggo ngukur iki, mula kita uga bisa ujar manawa iki sing paling angel diukur.)

Malah ahli optimasi kinerja sing paling berpengalaman bisa angel nerangake babagan iki, mula ngapura yen aku ngomong omong kosong karo sampeyan.

Kanggo pengunjung bisa sesambungan karo kaca kasebut, yen "utas utama" browser (sing umume ngurai kabeh kaca web) njupuk luwih saka 50 milidetik, Google nganggep thread utama "diblokir" lan menehi tag proses kasebut minangka "Tugas Panjang. ”.

Iki ngukur durasi tugas utas utama (minus 50ms kanggo saben tugas) lan nyimpulake kanthi jeneng "wektu pamblokiran total". Ngapikake metrik iki penting banget kanggo pangguna supaya bisa sesambungan karo kaca kasebut sakcepete, lan yaiku "tundha input pisanan".

Rumit? Pancen. Hard kanggo nambah? Sampeyan nang. Nanging apa bisa ditindakake? N—iya. Nanging, mbutuhake sawetara penghapusan kejem panggunaan JavaScript, supaya alat kanggo analytics, piksel nelusuri, bar idin cookie, widget obrolan langsung, lan liya-liyane ngrusak loro metrik kasebut kanthi dramatis.

Pergeseran Tata Letak Kumulatif

CLS
Kredit gambar: web.dev

Apa sampeyan pengin nutul tombol menu, mung ngerti yen sampeyan nutul iklan sing ora katon ing separo detik sampeyan mutusake nutul lan nutul? Sing apa owah-owahan tata letak; lan "shift tata letak kumulatif" iku (jelas) jumlah kabeh owah-owahan tata letak ing mbukak kaca kasebut.

Ngapikake CLS yaiku babagan ningkatake kinerja unsur ing ndhuwur. Preloading gambar lan fonts, nyediakake ruang kosong kanggo iklan, CSS kritis lan barang-barang kaya iki kabeh nyumbang kanggo pangukuran CLS sing luwih apik.

(Secara pribadi, aku ora mikir iki kabeh ana hubungane karo ngoptimalake kinerja kaca - Maksudku dudu pangukuran adhedhasar wektu! Dadi, aku ora setuju karo Google babagan iki minangka "Kacakacepetan"metrik, nanging mesthine minangka metrik penting kanggo nambah pengalaman pangguna.)

Kesimpulan: Cara Nyedhak PageSpeed ​​lan Vitals Web Inti

Saiki, ing Mercusuar versi 8, telung metrik iki nggawe 70% saka kaca PageSpeed ​​​​skor (sumber). Nanging, kaya Google ngandika (ing kutipan ndhuwur), PageSpeed ​​terus berkembang; supaya sampeyan bisa nyana iki bakal diganti ing mangsa.

Lan elinga yen skor PageSpeed ​​saya tambah ora ana gunane! Sampeyan kudu eling yen sampeyan nyoba ngoptimalake situs web kanggo nambah peringkat SERP, Core Web Vitals minangka siji-sijine metrik sing kudu diwaspadai. Obsessing duwe skor PageSpeed ​​100% kanggo kabeh kaca sampeyan ora mung ora ana gunane nanging uga mbebayani!

Kanggo sinau luwih lengkap babagan cara ngoptimalake situs web sampeyan, bukak Optimocha.com lan aja ragu-ragu hubungi Barış Ünver ing LinkedIn.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol