Wordpress

Pambuka kanggo WordPress REST API

Ing Desember 2016, kanthi rilis WordPress 4.7, tonggak sejarah sing wis suwe dibahas: API REST WordPress resmi kalebu minangka bagean saka WordPress Core. Sanajan REST API wis ana minangka plugin sadurunge resmi gabung dadi inti, inklusi sabanjure nyebabake debat, kanthi argumentasi sing digawe kanggo inklusi lan perlu kanggo tes luwih lanjut. Pungkasane, REST API digabung dadi inti lan saiki nguwasani Blok Editor uga akeh integrasi lan antarmuka pihak katelu karo situs WordPress ing saindenging web.

Nanging, kanggo akeh pangguna WordPress, iki pisanan sing tau krungu babagan API REST apa wae, apamaneh siji sing terintegrasi banget menyang WordPress. Dadi ing artikel iki, kita bakal nliti mung apa REST API, kepiye WordPress REST API unik lan sawetara conto cara kerjane lan sawetara jinis teknologi sing diaktifake saiki wis kalebu ing WordPress Core. .

Apa REST API?

Istilah REST API sejatine rong akronim ing siji lan loro-lorone penting nalika ngerti carane WordPress REST API bisa digunakake lan apa sing ditindakake.

Apa iku REST?

Bagian pisanan, REST, singkatan saka Representational State Transfer. Sijine minangka mung bisa, iki specification sing nemtokake carane loro sumber kapisah ing web kudu komunikasi karo saben liyane. Antarmuka loro iki bisa dadi rong situs web sing beda, server web lan aplikasi seluler lan liya-liyane.

Layanan sing ngetutake spesifikasi iki asring diarani minangka layanan RESTful, lan bisa kanggo mesthekake yen klien sing njaluk informasi ora kudu ngerti apa-apa bab negara server lan carane klien lan server bisa dadi luwih modular lan kapisah saka liyane. cara transportasi data liwat Internet.

Intine, yen pangembang ngerti yen lagi sesambungan karo layanan RESTful, dheweke bisa nggawe asumsi tartamtu babagan carane panjaluke bakal diformat lan data apa sing bakal ditampa, sing mbantu banget nalika ngembangake teknologi sing saling nyambungake.

Yen sampeyan pengin luwih jero babagan apa sing nggawe layanan RESTful lan kepiye jinis panjaluk kasebut, aku bakal menehi saran supaya mriksa tulisan Codecademy sing diarani Apa REST?

Apa API?

API stands for Application Programming Interface lan, kaya jeneng kasebut, nyedhiyakake antarmuka kanggo klien lan layanan liyane ing web kanggo sesambungan karo aplikasi tartamtu. Iki nemtokake titik pungkasan, biasane URL, ing ngendi data bisa dikirim, manawa URL kasebut ngasilake data utawa nggawe sumber daya ing server lan apa wae jinis otentikasi tartamtu dibutuhake kanggo ngakses titik pungkasan kasebut.

Kanggo akeh layanan populer ing web saiki, API nyedhiyakake cara otomatis kanggo nindakake apa sing bisa ditindakake pangguna kanthi manual, kanthi ngidini skrip utawa potongan kode nindakake tumindak sing padha karo pangguna saiki. Contone, yen sampeyan nggunakake reddit lan nemokake dhewe nulis komentar sing padha ing pirang-pirang utas sing sampeyan telusuri, sampeyan bisa nggawe skrip sing nggoleki reddit kanggo jinis komentar kasebut lan kanthi otomatis ngirim balesan standar liwat API reddit.

Kanthi mbabarake infrastruktur liwat API, pangguna ora kudu ngandelake metode scraping web sing rapuh kanggo ngotomatisasi tugas-tugas kasebut lan reddit bisa nglacak sapa sing ngakses sumber daya liwat API, sepira kerepe dheweke nindakake, lan ngontrol. kanggo panggunaan sing ora ana ing syarat-syarat layanan.

Napa WordPress mbutuhake REST API?

Yen sampeyan wis nggawe panjaluk kaya API menyang WordPress sadurunge REST API dadi bagean saka inti, sampeyan bisa uga ngerti konsep admin-ajax. Iki minangka cara asli kanggo nggawe panjalukan kaya iki ing WordPress, ing ngendi saben panjalukan dituju liwat file admin-ajax.php, mriksa tumindak tartamtu sing wis didaftarake dening pangembang saka plugin utawa tema sing aktif, banjur nggunakake fungsi sing wis kadhaptar kasebut. netepi panyuwunan.

Kaya sing sampeyan ngarepake, tegese saben pangembang sing nggunakake panjaluk kaya API ngaktifake fungsi iki minangka bagean saka plugin utawa tema sing beda-beda lan sapa wae sing pengin sesambungan karo fungsi kasebut kudu ngerti kepiye saben plugin utawa tema kasebut. dibangun. WordPress REST API dienal kanggo nggawe standarisasi cara panjaluk kasebut digawe lan nyedhiyakake set titik pungkasan sing luwih jembar sing bisa digunakake kanggo sesambungan karo WordPress Core dhewe.

Conto panyuwunan kanggo WordPress REST API

Buku Panduan WordPress REST API njaga dhaptar lengkap titik pungkasan sing didhukung ing WordPress REST API metu saka kothak. Lan nalika iku apik kanggo duwe dhaftar lengkap, iku bisa dadi dicokot akeh banget. Ayo goleki apa sing bisa dianggep minangka fungsi paling dhasar saka interaksi API: njupuk sumber daya dhasar API. Ing kasus WordPress, sumber kasebut minangka kiriman.

Kabeh titik pungkasan WordPress REST API diawali karo path URL wp-json antarane domain ROOT lan apa REST API Handbook nuduhake minangka Base Route. Iki tegese yen kita ngakses titik pungkasan kanggo dhaptar kiriman situs lan URL kanggo situs kita example.com, kita kudu njaluk panjaluk menyang URL https://example.com/wp-json/wp/v2/posts.

Nggawe panyuwunan GET, kanthi mung ngemot URL kasebut ing browser web favorit utawa nggunakake browser API kayata Postman, sampeyan kudu ngasilake dhaptar kiriman saka API, sanajan bisa uga ora ana ing format sing digunakake. kanggo. Yen sampeyan ndeleng mung siji senar teks sing dawa, sampeyan ndeleng format data sing dikenal minangka JSON. Yen sampeyan ngakses endpoint API liwat browser lan pengin ndeleng informasi iki ing format sing luwih bisa diwaca, aku nyaranake nginstal ekstensi JSON Viewer. Iki bakal ndeteksi output apa wae ing browser sampeyan yaiku JSON lan format supaya luwih gampang maca. Kanthi iki diinstal, sampeyan kudu ndeleng kiriman data output saka WordPress REST API lan sampeyan wis kasil nggawe panjalukan REST API pisanan!

Conto carane data saka WordPress REST API katon nalika dideleng ing browser kanthi ekstensi JSON Viewer diinstal

Apa maneh sing bisa ditindakake dening WordPress REST API?

Ing njaba njupuk dhaptar kiriman paling anyar ing situs WordPress, ndeleng Referensi Endpoint, sampeyan bakal weruh manawa ana akeh cara liyane sing bisa sampeyan sesambungan karo WordPress REST API. Yen sampeyan wis dikonfirmasi minangka pangguna WordPress, sampeyan bisa nerbitake kiriman liwat API, entuk dhaptar Tema sing kasedhiya ing situs kasebut, ndeleng lan ngowahi setelan uga akeh fungsi liyane sing kasedhiya kanggo sesambungan kanthi manual liwat wp-admin. .

Sawetara conto WordPress REST API ing tumindak

Mbukak kemampuan kanggo sesambungan karo WordPress liwat REST API mbukak macem-macem kemungkinan situs sing saiki bisa nggunakake WordPress minangka backend kanggo manajemen konten.

TechCrunch: Sakcepete sawise WordPress REST API diumumake, TechCrunch ngumumake yen wis mbangun situs kasebut kanthi nggunakake arsitektur tanpa kepala, sing tegese padha nggunakake WordPress ing backend minangka sistem manajemen konten, nalika isih bisa nggunakake "gaya kaca siji." React app" ing ngarep.

Blok Editor (Gutenberg): Mungkin panggunaan REST API sing diuntungake dening akeh wong yaiku Editor Blok WordPress. Saiki editor utama ing WordPress, akeh fungsi Block Editor diaktifake kanthi kasunyatan sing bisa sesambungan karo titik pungkasan WordPress REST API tanpa

Kabeh jinis proyek komunitas: Mbalik nalika REST API pisanan dianggep kanggo nggabungake menyang inti, telpon umum metu takon wong kanggo pirembagan liyane babagan carane padha nggunakake REST API. Jawaban kasebut akeh banget, sing bisa diarepake saka komunitas sing gedhe kaya WordPress, nanging kalebu kabeh saka plugin kanthi antarmuka sing luwih interaktif tinimbang sing sadurunge bisa digunakake kanggo nggawe aplikasi seluler kanggo klien sing bisa nggunakake konten WordPress.

bungkusan Up

Sanajan sampeyan ora duwe pengalaman nggunakake API, sampeyan bisa uga wis nggunakake sawetara wektu ing karir sing gumantung ing WordPress REST API supaya bisa digunakake. Minangka antarmuka terus dadi luwih dinamis lan situs web wiwit duwe tumindak liyane sing ora mbutuhake mbukak kaca. Saiki sampeyan ngerti apa WordPress REST API, sampeyan bisa uga mikir babagan sawetara perkara sing bisa digawe! API REST mesthi bisa dadi alat sing kuat ing kothak piranti kanggo mbangun tema lan plugin WordPress sing luwih apik. Yen sampeyan butuh klarifikasi luwih akeh utawa sawetara conto sing bisa ditindakake, deleng dokumen kasebut lan langsung mlebu!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol