iPhone

Apple bisa ngadhepi denda sing ora ditemtokake ing Rusia babagan pembayaran ing-app

Pengawas Rusia saiki ngupayakake penyelidikan antitrust anyar menyang Apple App Store. Teka sawise produsen iPhone gagal ngetrapake aturan anti-kemudi sing ngidini pangembang menehi informasi marang pangguna babagan pilihan tuku alternatif kanggo pambayaran ing-app.

Foto sing nuduhake tampilan udara ing markas Apple Park

Highlights

  • Rusia mbukak kasus antitrust marang Apple babagan pembayaran ing-app
  • Perusahaan kasebut sadurunge sarujuk kanggo ngetrapake aturan anti-kemudi
  • Nanging Apple gagal ngrampungake tenggat wektu, nyebabake Rusia tumindak

Rusia miwiti penyelidikan antitrust menyang Apple App Store

Ing wulan Agustus 2021, hakim federal mrentah Apple kudu ngidini produsen aplikasi ngirim pangguna menyang sistem pembayaran liyane. Apple nanggapi kanthi ngonfirmasi yen bakal ngganti aturan setir supaya pangembang bisa ngandhani pelanggan babagan cara pembayaran alternatif kanggo transaksi ing-app. Sejatine, pembayaran alternatif ngliwati potongan Apple.

Sengaja utawa ora, Nanging, Apple wis gagal kanggo ketemu deadline kanggo ngleksanakake owah-owahan, mromosiaken watchdog Rusia disebut Roskomnadzor kanggo njupuk tindakan. Regulator anti-monopoli dikonfirmasi manawa mriksa Apple babagan pembayaran App Store alternatif, miturut laporan sing diterbitake dening Reuters.

Apple ngadhepi pushback babagan aturan App Store ing Amerika Serikat wulan kepungkur nalika hakim federal ngetokake keputusan sing meksa perusahaan ngidini pangembang ngirim pangguna menyang sistem pembayaran liyane.

Raksasa teknologi AS bisa didenda adhedhasar penghasilan ing Rusia yen disalahake, ujare regulator. Ora nuduhake ukuran denda sing potensial. Perusahaan iki sadurunge ditanggepi karo bebaya babagan masalah lan diwenehi 30. September deadline kanggo "mandheg penyalahgunaan ing pasar".

Apple uga ngadhepi masalah liyane ing pasar 145 yuta wong.

Masalah Apple ing Rusia

Sawetara taun kepungkur, firma hukum sing berbasis ing Moskow sing makili sawetara pamilik iPhone nyeret Apple menyang pengadilan amarga masalah throttling. Lan ing taun 2021, Rusia nempuh Apple kanthi denda $12 yuta amarga App Store nglanggar aturan anti-monopoli negara.

Kajaba iku, undang-undang proteksionis anyar negara kasebut ngancam bakal ngusir Apple TV + saka pasar. Kanggo nanggepi, Apple saiki ngembangake acara basa Rusia kanggo layanan video.

Apple uga kepeksa nggawe owah-owahan ing proses persiyapan iOS kanggo pelanggan Rusia.

Aturan anti-setir

Saben-saben sampeyan tuku soko ing app kaya item virtual kanggo game utawa langganan Piece saka isi, Apple tetep antarane 15-30 persen kanggo dhewe, nalika liyane menyang pangembang. Ragad kasebut ditantang ing pengadilan ing saindenging jagad. Kaya sing wis kasebut sadurunge, Apple biasane nglarang pangembang kanggo nyelehake tombol ing aplikasi sing bakal nggawa pengunjung menyang situs web eksternal kanggo pilihan pembayaran alternatif.

Senajan Apple wis sarujuk kanggo ngleksanakake owah-owahan anti-setir supaya clashing karo regulator, ora ana sing ngerti tenan carane sistem anyar bakal katon lan aran.

Apple durung nganyari dokumentasi pangembang kanthi aturan anti-setir.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol