Content Marketing

Apa Iklan Kontroversial Kunci kanggo Bangunan Merek sing Efektif?

Iku kasunyatan prasaja yen kontroversi dadi kepala. Iku njupuk manungsa waé wong lan prakteke nuntut supaya padha menehi wektu. 

Mesthine, kontroversi bisa banget nyinggung wong utawa menehi inspirasi kanggo mikir luwih jero babagan topik.

Salah siji cara, iku tansah njaluk wong kanggo mungkasi apa padha nindakake cukup suwe kanggo njagong lan njupuk kabar.

Nanging apa bener apa sing diomongake babagan publisitas sing ala - yen ora ana sing kaya ngono? Apa perhatian sing ora bisa dihindari yen iklan kontroversial bakal nggawa risiko potensial kanggo reputasi perusahaan sampeyan?

Mangkene ndeleng kanthi luwih rinci babagan kabeh sing sampeyan kudu ngerti supaya bisa ngerti iklan kontroversial minangka konsep lan mutusake apa iku pilihan sing tepat kanggo kampanye iklan digital sampeyan.

Apa itu Iklan Kontroversial?

Tujuane pariwara yaiku menehi sorotan ing bisnis sampeyan supaya merek sampeyan bisa nggayuh pamirsa, entuk pelanggan, lan tuwuh. 

Iklan sing sukses ningkatake kesadaran babagan produk lan layanan sampeyan. Kajaba iku, nggambarake gambar sing nyenengake babagan urip yen merek sampeyan dadi bagean.

Kontroversi, ing tangan liyane, kabeh babagan goyang-goyang. Iku stips munggah emosi kuwat lan inspires digawe panas obrolan, yen ora bantahan asli. 

It temtunipun mrentah manungsa waé, apa padha seneng apa sing lagi ndeleng lan krungu utawa ora. 

Lan, bertentangan karo kapercayan populer, kontroversi ora mesthi ala. Kadhangkala dadi titik lompat kanggo obrolan sing migunani lan sambungan anyar sing migunani.

Iklan kontroversial harnesses daya undeniable saka kontrovèrsi kanggo meksa pamirsa kanggo mbayar manungsa waé kanggo merek konco iku.

Iki minangka jaminan manawa iklan sing kontroversial bakal nggawe wong ngomong babagan merek sampeyan, nanging manawa sampeyan seneng karo apa sing diomongake iku masalah liyane.

Apa Merek Sengaja Nggawe Kontroversi?

Balance tansah dadi kunci marketing sing bisa digunakake. 

Nanging, ana garis sing apik antarane ngadeg metu saka swara putih liyane kanthi cara sing positif lan duweni potensi nggawe kesan sing salah ing target pamirsa. 

Lan garis kasebut luwih gampang dilewati tinimbang sing dingerteni para pemasar nganti telat.

Apa arep nyabrang garis kasebut menyang wilayah kontroversial gumantung banget marang perusahaan ing mburi iklan kasebut, uga tujuan utama kampanye merek perusahaan kasebut. 

Ing ngisor iki sawetara perkara sing kudu ditimbang nalika mutusake Panjenengan merek kudu nyelehake driji sikil menyang banyu sing kontroversial.

Ngerti pribadi sampeyan

Kanggo nyilikake risiko kampanye iklan sing nglawan gandum, sampeyan kudu ngerti pamirsa (lan kepiye reaksi kasebut) kanthi apik.

Dadi wani

Coba carane gelem kelet dening nyoba kanggo pindhah marang gandum sanajan iku ora nyambut gawe kanthi becik. Nalika iklan alis-munggah salah, backtracking asring bisa nggawe misfire malah luwih elek.

Dadi pinter babagan

Sawetara industri bolong cukup nyaman karo kontrovèrsi lan berkembang ing. Fashion mung minangka conto sing apik banget.

Ngenteni wektu sing pas

Kontroversi uga luwih cocok kanggo merek gedhe sing bisa gawe kaget sawetara wong. 

Merek gedhe duwe pamirsa sing luwih gedhe lan luwih mantep sing bisa lan bakal ngapura kesalahane. 

Ing sisih liya, bisnis cilik bisa uga duwe wektu sing luwih tantangan kanggo pulih, utamane yen isih nemokake target pamirsa.

Iklan kontroversial bisa dadi cara sing apik kanggo narik kawigaten merek sampeyan. 

Nanging, iki isih ana risiko, utamane yen perusahaan sampeyan cilik banget utawa isih bisa ditemokake. 

Resiko bisa mbantu merek sampeyan dadi kepala, nanging sampeyan kudu mesthekake yen dheweke wis diwilang.

Iklan Kontroversial Sing Bisa

Nalika iklan kontrovèrsial njaluk iku bener, padha bisa ngetung sawetara mlaku ngarep serius. 

Ing ngisor iki ana sawetara conto iklan sing nglawan gandum sing ora mung nggawe wong ngomong nanging nggawe ombak kanthi cara sing bener.

1. Nike: Dream Crazy

Colin Kaepernick dadi tokoh kontroversial banget kanthi dhengkul nalika lagu kebangsaan kanggo musim NFL 2016. 

Nanging, dheweke nindakake kanthi alasan sing apik - kanggo nglawan ketimpangan ras. Sanajan pilihan kasebut mungkasi karir bal-balan, akeh wong sing seneng karo Kaepernick amarga wani lan jujur.

Kampanye Nike's Dream Crazy kabeh babagan nuduhake dhukungan kanggo para atlit sing luar biasa ing upaya kanggo nggawe impen sing paling gedhe. 

Colin Kaepernick lan pengabdian kanggo panyebab sosial ditampilake, sing mesthi nyebabake kontroversi. 

Nanging uga inspirasi yuta lan ngedongkrak sales Nike dening nyengsemaken 31 persen.

2. Lane Bryant: #ThisBody

Lane Bryant misuwur amarga ngrancang busana sing apik lan maju kanggo wanita ukuran plus, saéngga iklan sing ngatasi masalah penting kaya awak lan ajining dhiri katon kaya ora ana gunane. 

Iklan merek #ThisBody nampilake model ukuran plus sing nganggo macem-macem klambi, kalebu sawetara lingerie Lane Bryant, nalika ngrembug kenapa dheweke tresna lan ngrayakake awak.

Loro-lorone ABC lan NBC narik iklan kasebut amarga nuduhake kulit sing akeh banget kanggo televisi (senadyan ora luwih risqué tinimbang iklan sing padha). 

Nanging Lane Bryant tetep karo pakaryane, nolak nggawe suntingan sing dijaluk lan malah ngeculake ing saluran media sosial merek. 

Iku cepet viral lan ngasilake respon sing positif banget, menang Lane Bryant dhukungan saka akeh penggemar anyar lan pelanggan potensial.

3. Heineken: Worlds Apart

Mesthine, wong rata-rata ngrasa banget babagan kapercayan politik. 

Dadi nalika Heineken mutusake kanggo ngatasi konsep beda politik liwat iklan Worlds Apart, mesthine bakal dadi menarik. 

Iklan kasebut nampilake wong acak sing dipasangake lan dijaluk nglumpukake bar kanthi bangku minangka tim.

Sawise padha sesambungan karo siji liyane babagan kegiatan kasebut, dicethakake yen dheweke duwe pandangan politik sing nentang. 

Lan nalika luwih dijaluk njagong mudhun lan ngrembug prabédan liwat bir, saben pasangan sarujuk, kanggo tune asil luar biasa. 

Asil kasebut minangka iklan sing sukses nantang wong-wong kanggo nyingkirake bedane lan dicet Heineken ing cahya ayu dening asosiasi.

Iklan Kontroversial Sing Ora Bisa

Pemasar sing cerdas ora pengin ngilangi kasunyatan manawa kontroversi bisa ngasilake jinis buzz sing nyebabake garis sing luwih sehat, kabeh gampang banget kanggo pindhah menyang arah liyane. 

Dadi, deleng sawetara iklan kontroversial sing wis liwati edgy menyang wilayah positif cringe-worthy.

1. Kasur Ajaib: Menara Kembar

Penjualan eceran lan preian patriotik cenderung mlaku-mlaku, mula kabeh wong ngarep-arep krungu babagan tawaran sing apik ing acara kaya Veterans Day utawa Labor Day. 

Mulane, perusahaan kasur lokal cilik sing diarani Miracle Mattress ngira yen adol tanggal 11 September bakal dadi ide sing apik.

Nanging, dudu adol dhewe sing nyebabake masalah. Iki minangka pariwara sing cocog sing nuduhake rong tumpukan kasur sing ambruk ditambah karo penjual toko sing bengok-bengok, "Kita ora bakal lali." 

Nalika pamirsa nemokake iklan kasebut nyerang lan ora sensitif, Miracle Mattress ngalami kritik sing abot, mula dheweke dipeksa metu saka bisnis - crita cautionary apa bisa kelakon nalika kontrovèrsi dadi salah kanggo bisnis cilik.

2. Pepsi: Urip Saiki

Iklan Live for Now Pepsi sing mbebayani minangka bukti sing kuat yen ora mung bisnis cilik sing kadhangkala dadi kontroversi kanthi isin. 

Malah merek gedhe sing digunakake kanggo nyetak kamenangan serius bisa ngilangi tandha kasebut. 

Sawise kabeh, sing bisa lali implikasi muni-budheg sing bisa saka Pepsi (karo dicokot bantuan saka Kendall Jenner) iku kabeh sing perlu kanggo mungkasi masalah kaadilan sosial mati-serius plaguing donya saiki?

Iklan iki nggawe sejarah, ora kanggo ngapikake dhasar Pepsi, nanging kanggo ngetung kaping lima luwih akeh mudhun ing YouTube tinimbang upvotes. 

Nyatane, iklan kasebut entuk gething banget, Pepsi kudu ngeculake mung sawetara jam sawise ngirim. 

Raksasa omben-omben alus sing misuwur dadi salah kanthi menehi penekanan sing luwih kuat ing produke tinimbang masalah donya sing abot sing ditindakake dening komersial, nggawe kabeh katon kosong lan mandhiri.

3. Nusanegara: Boy

Iklan sing katon nyenengake saka Nationwide iki nampilake bocah lanang sing apik banget sing katon kudu ngatasi masalah kanthi rasa isin. 

Gambaran visual sing nyenengake diiringi swara swara bocah lanang sing njlentrehake kabeh perkara sing luar biasa sing ora bakal bisa ditindakake sajrone urip. 

Banjur dumadakan, sing dicethakaké ana sing lanang iku ora isin sawise kabeh. Nanging, dheweke wis mati, mula ora bisa tuwuh.

Gagasan ing mburi iklan iki yaiku kanggo nyinaoni masalah serius babagan kacilakan bocah cilik lan kepiye pentinge kanggo nglindhungi kulawarga saka kemungkinan cilaka. 

Nanging, pamirsa ndeleng iklan kasebut minangka upaya sing ora sensitif kanggo ngeksploitasi masalah sing sensitif banget kanggo medeni supaya tuku asuransi.

Bungkus: Nguasai Seni Iklan Kontroversial sing Nduwe Asil

Senajan kontrovèrsi kadhangkala bisa dadi sauce rahasia sing njupuk iklan diwenehi saka apik kanggo legendaris, ana seni nggoleki nggunakake wisely.

Iku uga mung salah siji saka akeh teknik efektif sing bisa nggawe tim marketing master saka iklan sing ngasilake asil luar biasa.

Kadhangkala mung sawetara saran pakar kanggo nggawe bedane. 

Nyuwun akses menyang kita gratis demo kinerja iklan dina iki kanggo trek nang ing apa iku njupuk kanggo entuk asil marketing unparalleled. 

Sinau carane njupuk data sing migunani, ngoptimalake kampanye kanggo konversi, nggawe konten interaktif sing apik, lan liya-liyane!

Nambah Kinerja Iklan

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol