Wordpress

Cara Paling Apik Sinau Python ing 2021 (Tutorial Python Gratis lan Berbayar)

Popularitas Python terus saya tambah, utamane amarga panggunaane ing teknologi sing berkembang kayata ilmu data, pembelajaran mesin, lan intelijen buatan. Iku uga njupuk pembangunan piranti lunak dening badai kanthi efisiensi, versatility, lan gampang sinau.

Saiki, Python minangka basa pemrograman paling populer nomer loro (sawise JavaScript) ing GitHub. Apa sampeyan pengin sinau Python minangka pamula lengkap utawa sampeyan wis duwe pengalaman babagan coding lan pengin nambah katrampilan kanggo prospek karir sing luwih apik, artikel iki kanggo sampeyan.

Kita wis nggawe dhaptar tutorial Python sing paling apik, kalebu sumber daya gratis lan mbayar.

Apa Python?

Logo Python
Logo Python.

Python minangka basa pamrograman open source lan tingkat dhuwur sing dirancang dening Guido van Rossum. Dirilis ing taun 1991, filosofi desain basa pamrograman iki nduweni tujuan kanggo maca kode, mula iki minangka salah sawijining basa sing paling gampang kanggo sinau.

Kajaba iku, Python minangka basa berorientasi obyek, reflektif, fungsional, prosedural, lan struktural. Kabeh pendekatan Python iki mbantu programer nulis kode sing logis lan jelas kanggo proyek kabeh skala.

Saiki, ana telung versi utama Python, Python 3 sing paling anyar. Uga ndhukung sawetara saka sudhut perpustakaan kanggo menakake nulis kode.

fitur

Fitur Python yaiku:

  • Open source lan gratis: Python minangka sumber terbuka, lan sampeyan bisa ndownload kode kasebut kanthi gratis kanggo digunakake lan ngowahi kanggo proyek sampeyan.
  • Gampang sinau: Python dadi populer amarga gampang sinau dibandhingake karo basa liyane. Sintaksis sing luwih prasaja nggunakake basa Inggris sing prasaja lan ora rumit. Mula, iku ramah pangembang lan gampang dikode.
  • Pustaka ekstensif: perpustakaan standar Python iku ekstensif karo modul sugih lan fungsi sing mbantu ngrampungake proyèk luwih cepet tinimbang nulis kode saka ngeruk. Sampeyan bisa nemokake kode sing bisa digunakake maneh kanggo proses kaya manipulasi gambar, testing unit, CGI, lan liya-liyane. Conto kalebu Django, Flask, NumPy, lan SciPy.
  • Ekstensif: Python banget extensible karo modul beda kanggo ngluwihi fungsi inti. Contone, sampeyan bisa nambah antarmuka sing bisa diprogram menyang aplikasi sing wis ana.
  • Berorientasi obyek: Python nggunakake konsep pemrograman berorientasi obyek, kayata obyek, kelas, warisan, enkapsulasi data, lan liya-liyane.
  • Ditafsirake lan gampang didebug: Python ngeksekusi kode linear, kaya Java, C, lan C++. Kanthi cara iki, ora perlu kompilasi, lan debugging dadi gampang.
  • Ditulis kanthi dinamis: Nemtokake jinis variabel kayata char, int, dobel, lan liya-liyane, ora dibutuhake ing Python amarga diputusake sajrone wektu kode mbukak tinimbang ing wiwitan. Akibaté, nggawe program luwih gampang lan nyuda akeh baris kode.
  • Portable: Python nggunakake kode portabel. Dadi, sampeyan bisa nggunakake kode sing padha ing macem-macem platform kaya Windows, macOS, Unix, utawa Linux.

Apa sampeyan ngerti yen Python minangka basa pemrograman paling populer nomer loro (ing mburi JavaScript)? 🤓 Alasan liyane kanggo nambahake menyang toolkit pemrograman 🛠Klik kanggo Tweet

Ngendi Python Digunakake?

Python minangka basa pamrograman sing serbaguna. Sampeyan bisa nggunakake Python kanggo macem-macem tujuan, kalebu:

  • Pangembangan web: Amarga efisiensi, kacepetan, lan aspek positif liyane, Python apik banget kanggo pangembangan web. Kanthi kasedhiyan perpustakaan ekstensif kaya Django lan Flask, proses kasebut dadi luwih gampang diatur. Sawetara perusahaan populer sing digunakake kanggo tujuan iki kalebu Instagram, Reddit, Uber, lan Spotify.
  • Pangembangan piranti lunak: Nggunakake Python, sampeyan bisa nggawe program lan aplikasi piranti lunak sing mlaku ing piranti sampeyan. Akeh paket Python, kayata NumPy, Tkinter, SciPy, lan sapiturute, nyederhanakake prosedur pangembangan piranti lunak. Sampeyan uga bisa ngembangake aplikasi kompleks kanthi komputasi ilmiah lan numerik. Sawetara biggies sing digunakake kanggo pangembangan piranti lunak kalebu Dropbox, PyChess, BitTorrent, Gramps, lsp.
  • Pembelajaran mesin lan intelijen buatan: Saka mesin telusur lan media sosial nganti chatbots lan asisten virtual, algoritma ana ing endi wae lan didhukung dening machine learning lan intelijen buatan. Pustaka eksklusif Python, kayata SciPy, Seaborn, TensorFlow, NumPy, Pandas, lan sapiturute, nyedhiyakake tujuan kasebut.
  • Ilmu Data: Python digunakake sacara ekstensif ing Ilmu Data. Nduwe akeh perpustakaan lan kerangka kerja sing gegandhengan kayata PyBrain, Botol, Flask, web3py, lan sapiturute, migunani ing ilmu data kanggo nggambarake lan nganalisa volume data lan tujuan liyane. Iku uga mbantu ing scraping web, sing wis dadi cukup penting dina iki kanggo bisnis.
  • Nggawe GUI desktop: Amarga struktur modular Python, bisa digunakake ing macem-macem sistem operasi lan ngidini sampeyan mbangun GUI desktop kanthi nggunakake kerangka kerja, modul, utawa prosesor teks sing efisien, kayata PyGUI, PyGtk, PyQt4, PyQt5, lsp.
  • Pangembangan game: Sampeyan bisa ngembangake game nggunakake perpustakaan Python kaya PySoy (mesin game 3D adhedhasar Python). Game sing dikembangake nggunakake Python yaiku Disney's Toontown Online, Battlefield 2, Frets on Fire, lsp.

4 Paedah Sinau Python

Sinau Python duwe sawetara kaluwihan kanggo prospek karir sampeyan. Ayo goleki jawaban kanggo pitakonan, "Napa sinau Python"?

1. Efisien ing Pangembangan

Python ora mung gampang sinau lan kode, nanging uga nyepetake kabeh proses pangembangan. Nduwe macem-macem kerangka, paket, perpustakaan, lan modul sing ora mbutuhake sampeyan nindakake kabeh saka awal.

Sampeyan uga bisa nggunakake kode sing bisa digunakake maneh kanggo nulis kode kanthi luwih cepet kanthi stabilitas. Iki mbantu sampeyan ngotomatisasi proses standar lan ngirit wektu kanggo fokus ing logika lan aspek penting liyane ing pangembangan web lan piranti lunak.

2. Banget Versatile

Python minangka basa sing serbaguna, sing dadi salah sawijining sebab popularitas lan panggunaan sing dhuwur. Saka cilik-proyèk gedhe-ukuran, Python dianggo karo efficiency padha. Kajaba saka panggunaan kasebut ing ndhuwur, pangembang nggunakake aplikasi kasebut kanggo sinau jero, teknik data, otomatisasi proses, Internet of Things (IoT), lan liya-liyane.

Sing jarene, versatility bisa uga amarga akeh fungsi, metode, kerangka kerja, lan perpustakaan sing didhukung. Lan keterbacaan, popularitas, lan kegunaan Python wis nyengkuyung luwih akeh perpustakaan, nggawe basa kasebut luwih gampang digunakake.

3. Dikarepake kanggo pangembang Python

Panjaluk kanggo pangembang Python saya mundhak ing pasar kanthi popularitas lan panggunaan ing teknologi sing berkembang. Iki digunakake ing layanan bisnis, asuransi, aerospace, ritel, perbankan, keuangan, info-tech, konsultasi, kesehatan, lan hardware, mung kanggo sawetara jeneng.

Perusahaan paling dhuwur sing nggunakake Python yaiku Google, NASA, YouTube, Quora, IBM, HP, Qualcomm, lan Dropbox. Lan dheweke uga kerep nyewa pangembang Python.

Ing taun 2021, gaji rata-rata pangembang Python ing AS yaiku $110,840 saben taun. Dadi, sinau Python bisa menehi hadiah kanggo karir sampeyan.

4. Masyarakat Dhukungan

Sanajan ana dokumentasi Python resmi sing kasedhiya, kadhangkala sampeyan bisa macet, utamane yen sampeyan pamula. Ing wektu iki, komunitas sing ndhukung bisa mbantu sampeyan. Untunge, Python duwe komunitas pangembang sing akeh sing bisa diuripake yen ana keraguan utawa pitakonan.

Sampeyan bisa nemokake forum online kayata Stack Overflow, komunitas open source, lan ketemu lokal kanggo njelajah basa kasebut. Kajaba iku, ana akeh kursus, tutorial, situs web, lan sumber daya liyane sing darmabakti kanggo Python (sawetara sing bakal kita bahas ing artikel iki).

Carane Sinau Python Step by Step

Sanajan tangan sampeyan ana ing tutorial Python sing paling apik, sampeyan bisa uga ora entuk nilai total yen sampeyan ora ngerti cara sing paling apik kanggo sinau Python. Mulane ayo ngomong babagan proses langkah-langkah sinau Python.

Langkah 1: Pikirake Napa Sampeyan pengin Sinau Python

Sadurunge miwiti, pikirake kenapa sampeyan pengin nindakake ing wiwitan. Padha ditrapake kanggo sinau Python. Mesthine ana sawetara tujuan supaya sampeyan tetep semangat sajrone lelungan iki; yen ora, iku uga nglarani kanggo nggawe liwat.

Temokake kenapa Python dadi kapentingan sampeyan, apa sampeyan pengin nambah katrampilan dhewe utawa mbangun karir minangka pangembang Python. Bisa uga ilmu data, ML, AI, situs web bangunan, aplikasi, lan game, skrip kanggo otomatisasi kerja, analisis data, scraping web, utawa liya-liyane.

Sawise sampeyan nyetel gol, nerusake langkah sabanjure.

Langkah 2: Ngerti Dasar

Ngerti dhasar Python kanthi jelas tanpa mangu-mangu. Sinau sintaks, aspek basa pemrograman dhasar kaya variabel, jinis data, fungsi, lan sapiturute. Sumber daya Python sing kasebut ing artikel iki bakal mbantu sampeyan ing langkah iki.

Nanging, bisa dadi bosen yen sampeyan mung ngliwati teori. Tombol ing kene yaiku latihan lan istirahat ing antarane.

Tulis kode prasaja dhewe utawa liwat conto sing diwenehi ing tutorial Python sing dipilih. Sawise dhasar rampung, sampeyan bisa pindhah menyang topik sing luwih maju.

Langkah 3: Aplikasi Kawruh ing Proyek

Sawise dhasar, coba ngrampungake proyek kanggo ngetrapake kawruh sampeyan. Proyek bakal ngeculake potensial sampeyan lan mbantu sampeyan sinau luwih akeh nalika nggawe portofolio kanggo nampilake calon majikan.

Sampeyan bisa nggawe proyek terstruktur babagan ilmu data, ML, situs web, aplikasi seluler, game, skrip otomatisasi, lsp. Sampeyan bakal nemokake akeh sumber daya kanggo proyek terstruktur kayata Dataquest, dokumentasi sinau Scikit, Tutorial Botol, Codecademy, Robotika Learning nggunakake Python, lan ngotomatisasi Boring Stuff karo Python, mung kanggo sawetara jeneng.

Sawise ngrampungake topik sing luwih maju, gawe proyek sing digawe dhewe. Gunakake sumber daya sing kasedhiya kanggo sampeyan, nanging nggarap apa sing dikarepake karo Python.

Ing wektu iki, sampeyan kudu sinau nemokake kesalahan lan debug. Sampeyan bisa ngluwihi proyek sadurunge, golek platform open source kanggo kontribusi, dadi sukarelawan ing non-profit, nyumbang ing GitHub, lan liya-liyane.

Langkah 4: Kolaborasi karo Wong liya

Kolaborasi karo siswa lan ahli liyane bakal mbantu sampeyan nggedhekake kawruh, ngrembug babagan, lan sinau tips lan trik kanggo ditrapake ing proyek sampeyan. Sampeyan bisa ketemu ing macem-macem komunitas Python, forum, ketemu-up, lan acara. Sawetara conto kalebu Stack Overflow, Python.org, Reddit, lan Sololearn.

Langkah 5: Terus Latihan

Sinau minangka proses sing terus-terusan. Mula, sawise sampeyan ngrampungake kabeh langkah-langkah kasebut, terus latihan apa sing wis sampeyan sinau. Dadi ing game minangka pangembang Python full-time utawa hobi part-time kanggo nggawe proyek Python ing macem-macem vertikal industri.

Mung terus latihan!

Sabanjure, pungkasane kita bakal mbukak tutorial Python paling apik ing taun 2021.

25 Alat lan Sumber Daya Gratis kanggo Sinau Python

25 pilihan paling ndhuwur kanggo sumber daya Python gratis yaiku:

1. Python.org

Python.org
Python.org

Yen sampeyan nggoleki sumber gratis kanggo sinau Python, priksa dokumentasi Python resmi ing Python.org. Iku migunani kanggo pamula lan pangembang sing berpengalaman amarga nyakup macem-macem topik saka dhasar nganti lanjut, kabeh babagan pemrograman Python.

  • Iki menehi panjelasan singkat babagan Python kanggo pamula.
  • Iki nuduhake carane nginstal Python, IDE, lan juru basa. Sampeyan bisa maca tutorial lan eksprimen karo interpreter Python.
  • Python.org nyedhiyakake panuntun lengkap babagan topik lanjutan kanggo pangembang Python, saka nginstal dependensi nganti panuntun gaya, nulis kode, nelusuri masalah, ngatasi masalah, integrasi lan tes terus-terusan, lan liya-liyane.

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No
  • Tutorial diterjemahake menyang 81 basa kanggo mbantu penutur basa Inggris sing ora asli sinau Python kanthi luwih efisien.
  • Nuduhake dhaptar lengkap kaca sing kalebu ing Pandhuan Pemula sing bisa didownload lan diwaca
  • Iku nggawe sinau seneng karo macem-macem latihan lan kuis. Uga mriksa gaya Python kanthi pitungan skor dinamis lan pitunjuk.
  • Nawakake referensi liyane kanggo sinau Python, kalebu Codecademy, DataCamp, Dataquest, lsp.

Saliyane tutorial lan pandhuan, sampeyan bisa ngakses podcast sing ana gandhengane karo Python, video informasi, acara lan warta paling anyar, komunitas pangembang, crita sukses, FAQ, lan liya-liyane.

2. Codecademy

Codecademy
Codecademy

Salah sawijining papan paling apik ing internet kanggo sinau Python kanthi gratis yaiku Codecademy. Platform e-learning iki nawakake akeh kursus ing Python, gratis lan mbayar. Python 2 punika free mesthi padha nyedhiyani, kang introduksi mbiyantu kanggo konsep program dhasar lan Python.

Dheweke diwiwiti kanthi teori lan banjur njaluk siswa nulis kode Python kanthi online nggunakake konsep kasebut. Kursus kasebut wis ditindakake dening karyawan ing NASA, IBM, Google, Facebook, lan liya-liyane.

Sawetara topik sing dibahas yaiku:

  • Sintaks Python
  • string Python lan output console
  • Cara nggunakake kontrol lan aliran kondisional kanggo nulis program
  • Fungsi Python, loop, kamus, lan dhaptar struktur data

Sing paling apik babagan kursus iki yaiku kabeh latihan lan pelajaran langsung mlaku ing browser sampeyan; mula, ora perlu nginstal Python ing komputer.

Codecademy uga nyedhiyakake editor kode kanthi gratis sing bisa latihan nalika nulis kode. Sampeyan bisa uga melu forum kanggo sesambungan lan rembugan karo anggota liyane.

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration kanggo ngrampungake: 25 jam
  • Sertifikat: Sampeyan bisa entuk sertifikasi sawise rampung kursus karo anggota PRO
  • Prasyarat: Ora Ana

3 Udemy

Udemy
Udemy

Udemy duwe koleksi ekstensif kursus ing macem-macem subjek, kalebu Python. Dheweke nawakake pelajaran gratis lan mbayar sing cocog kanggo pamula nganti ahli. Yen sampeyan nggoleki tutorial adhedhasar video, Udemy minangka salah sawijining papan sing paling apik.

Kursus Pengantar Pemrograman Python gratis minangka introduksi sing gampang lan cepet kanggo basa pamrograman Python. Tutorial iki kasedhiya ing basa Inggris lan diwiwiti kanthi topik kaya:

  • Dasar Python, strings, jinis data, lan variabel
  • Loop, kondisi, fungsi, lan manipulasi file
  • Nulis skrip lan fungsi Python

Sawetara fitur kursus kalebu:

  • Jenis kursus: Video-based
  • Duration: 1 jam 39 menit, video on-demand
  • Siswa sing didaftar: 619,075
  • Rating: 4.4
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No

Udemy's Python saka Beginner to Intermediate in 30 minutes course prepares you for advanced Python concepts. Iku kalebu seri tutorial lan ceramah ing program Python, lan sampeyan bakal sinau carane kode saka ngeruk lan nginstal Python.

Pengusaha, siswa, utawa sapa wae sing kepengin sinau Python bisa njupuk kursus iki. Kene, padha mulang sampeyan:

  • Dhasar Python
  • Fungsi, modul, strings ing Python
  • Pernyataan irisan, urutan, kondisional, lan loop
  • Penanganan file lan pemrograman berorientasi obyek

Sawetara fitur kursus kalebu:

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 1 jam 32 menit, video on-demand
  • Rating: 4.2
  • Siswa sing didaftar: 92,015
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No

Minangka jeneng kasebut, kursus Udemy's Python for Absolute Beginners paling apik kanggo wong sing ora ngerti babagan Python utawa basa pamrograman liyane babagan iki. Instruktur mulang carane kode ing Python 3, kalebu topik kasebut:

  • instalasi Python
  • Carane mbukak skrip Python lan nyiyapake PyCharm IDE
  • Variabel, angka, string, daftar, kamus, lan operator boolean
  • Modul, fungsi, loop, argumen, lan nilai bali
  • Cara ngembangake aplikasi kalkulator sing nggunakake Python
  • Proyek pungkasan

Sawetara fitur kursus kalebu:

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 2 jam 16 menit, video on-demand
  • Rating: 4.5
  • Siswa sing didaftar: 75,783
  • Sertifikat: No
  • Prasyarat: Ngundhuh Python 3 lan PyCharm (loro open source)

4 Coursera

Coursera
Coursera

Coursera minangka platform kanggo sinau saka macem-macem kursus saka universitas paling dhuwur ing donya, kalebu Yale, Stanford, Universitas Sydney, lan liya-liyane. Coursera nawakake kursus Python gratis: Spesialisasi Python kanggo Kabeh Wong dening Universitas Michigan.

Kursus iki bakal mbantu sampeyan sinau babagan program ing Python lan nganalisa data. Ing pungkasan kursus, sampeyan bakal nggawe program Python dhewe lan ngumpulake, ngresiki, nggambarake, lan nganalisa data nggunakake.

Dheweke nambahake subtitle ing 12 basa, kalebu Inggris, Spanyol, Rusia, Arab, Italia, Prancis, Jerman, Turki, Portugis, Vietnam, Korea, lan Cina Sederhana. Saben kursus spesialisasi mbutuhake sampeyan ngrampungake proyek tangan kanthi sukses kanggo entuk sertifikat.

Kursus kasebut kalebu topik kasebut:

  • Program instalasi lan nulis Python
  • Dhasar Python
  • Cara nggunakake variabel kanggo nyimpen, ngetung, njupuk data
  • Cara nggunakake aspek pemrograman inti kaya puteran lan fungsi
  • Keahlian kaya struktur data, basa pemrograman dhasar, DBMS, scraping web, SQL, Tuple, semantik lan sintaksis Python, lan liya-liyane

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: Kira-kira 8 sasi
  • Rating: 4.8
  • Siswa sing didaftar: 1,056,382
  • Sertifikasi: Ya, bisa dienggo bareng ing LinkedIn, jaringan profesional, lan karo majikan
  • Prasyarat: Ora Ana

5. Learnpython.org

Learnpython.org
Learnpython.org

Yen sampeyan nggoleki sumber basis teks kanggo sinau Python, Learnpython.org minangka pilihan sing apik. Iki minangka tutorial interaktif, sing migunani kanggo kabeh wong, manawa sampeyan duwe pengalaman utawa ora. Sampeyan uga bisa gabung karo grup Facebook kanggo diskusi, nganyari, lan pitakonan.

Tutorial kalebu topik kayata:

  • Variabel lan jinis, dhaptar, operator, kondisi, puteran, fungsi, dhaptar, format string, operasi string, obyek lan kelas, paket lan modul, lan kamus
  • Pawulangan ilmu data kalebu dhasar Pandas lan array Numpy
  • Tutorial lanjut kayata generator, set, pangerten dhaptar, argumen fungsi, penanganan luar biasa, ekspresi reguler, serialisasi, introspeksi kode, fungsi parsial, penutupan, saringan, peta, lan Ngurangi.

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Siswa sing didaftar: 575,000
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikasi: Sampeyan bisa njaluk sertifikasi ing LearnX lan nampilake ing profil LinkedIn sampeyan

6. FreeCodeCamp

FreeCodeCamp
FreeCodeCamp

Sinau Python: Kursus Lengkap kanggo Pamula minangka tutorial sing ditawakake FreeCodeCamp, lan apik banget, utamane yen sampeyan seneng kursus adhedhasar teks. Nanging, dheweke uga duwe video YouTube sing wis nerangake konsep Python kanthi apik kanggo pamula.

Ing situs web, sampeyan bisa sinau:

  • Dasar Python, kalebu variabel, statement aliran kontrol, puteran, susunan, struktur data, kamus, lsp.
  • Kelas lan obyek
  • Konsep pemrograman berorientasi obyek kayata enkapsulasi data lan warisan

Sing paling apik yaiku dheweke wis nerangake saben konsep kanthi conto lan kodhe sing apik. Video YouTube uga wis nutupi carane nginstal PyCharm lan Python, carane nggawe kalkulator, lan gagasan ing interpreter Python. Sakabèhé, iku cara sing cukup apik kanggo pindhah yen sampeyan lagi anyar kanggo program lan Python.

fitur

  • Jenis kursus: Video-based
  • Duration: 4 jam 20 menit video YouTube
  • Ndeleng: 24+ yuta views
  • Prasyarat: Ora Ana

Dheweke uga duwe akun Sedheng sing bisa maca atusan artikel sing migunani babagan macem-macem basa pamrograman.

7. Data Camp

DataCamp
DataCamp

DataCamp cemlorot nalika nerangake ndhidhik wong babagan ilmu data. Dheweke nawakake kursus iki - Pambuka Python - kanggo mbantu sampeyan nguwasani dhasar analisis data ing Python lan nggedhekake katrampilan kanthi sinau Numpy kanggo komputasi ilmiah.

Ana 11 video lan 57 latihan sing kalebu ing kursus kasebut, lan gratis. Liyane entuk manfaat kanggo DataCamp sampeyan ora perlu nginstal Python ing mesin; tinimbang, padha kurban antarmuka panganggo nyengsemaken lan compiler web.

USP kursus iki sing mbedakake saka tutorial Python online liyane nggawe siswa sinau Python kanggo ilmu data. Ing kene, sampeyan bakal sinau:

  • Cara sing efektif kanggo nyimpen data lan ngapusi
  • Piranti ilmu data kanggo analisis
  • Konsep dhasar Python
  • Kepiye cara nggunakake Python kanthi interaktif
  • Cara nggunakake Python nggunakake skrip
  • Kanggo nggawe variabel lan gagasan ing jinis data Python

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 4 jam
  • Siswa sing didaftar: 3 yuta +
  • Rating: 4.6 / 5
  • Prasyarat: Ora ana babagan katrampilan, mung akun Google, Facebook, utawa LinkedIn

8. edx

eDx
eDx

Kaya Coursera, eDx uga minangka platform e-learning sing nyedhiyakake kursus online saka universitas global paling dhuwur. Saiki, dheweke duwe 3000+ kursus sing kasedhiya lan disambungake karo 160+ universitas, kalebu Harvard, MIT, Berkeley, lan liya-liyane.

Langsung menyang situs web edX lan goleki kursus sing sampeyan butuhake, lan bakal nuduhake kabeh kursus lan program sing relevan sing kasedhiya.

Ayo ngobrol babagan sawetara kursus Python gratis sing ditawakake.

Yen sampeyan pengin njupuk kawruh Python dhasar kanggo tingkat sabanjuré, Nggunakake Python kanggo Riset dening Universitas Harvard iku siji kanggo sampeyan. Ditawakake dening Universitas Harvard, bakal mbantu sampeyan sinau Python 3 lan kepiye sampeyan bisa nggunakake riset kasebut.

Ing kene, sampeyan bakal sinau:

  • Dasar pemrograman Python 3
  • Sawetara alat Python kayata SciPy lan NumPy kanggo tujuan riset
  • Carane ngleksanakake alat Python kanggo riset ing skenario praktis

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 12 minggu, 2-4 jam / minggu
  • Siswa sing didaftar: 284,309
  • Sertifikat: Sampeyan bisa entuk Sertifikat Diverifikasi kanthi mbayar $169.14
  • Jinis kursus: Mandhiri adhedhasar wektu sampeyan
  • Language: English
  • Prasyarat: Sawetara pengalaman sadurunge ing pemrograman Python

Kursus gratis liyane sing kasedhiya yaiku:

  • Dasar Python kanggo Ilmu Data dening IBM: Kursus iki mulang babagan Python, aplikasi ing Ilmu Data, dhasar, carane nggunakake Pandas kanggo analisis data, lan liya-liyane. Durasi kursus mandiri iki yaiku 5 minggu, lan sampeyan bisa nambah sertifikat kanthi mbayar $99.
  • Komputasi ing Python I: Fundamentals and Procedural Programming dening Georgia Tech mbantu sampeyan sinau dhasar komputasi ing Python, kayata variabel lan operator, lan sampeyan uga bisa nulis lan debug program sampeyan. Butuh 5 minggu kanggo rampung, lan sampeyan bisa nambah certificate dening mbayar $130.30.
  • Machine Learning karo Python: Pambuka Praktis: Kursus pambuka iki mbantu sampeyan sinau metode pembelajaran mesin, algoritma, model statistik, lan conto nyata babagan pengaruh MI ing masyarakat. Iki minangka kursus 5 minggu dening IBM, lan sampeyan bisa nambah sertifikat kanthi mbayar $99.

9. Kelas Python Google

Google nggunakake Python kanggo akeh proyek, kalebu bangunan sistem, alat menit iklan, alat evaluasi kode, API, lan analisis data. Minangka bagéan saka Google for Education, Kelas Python gratis lan migunani banget kanggo wong sing duwe katrampilan pemrograman dhasar.

Kelas iki kalebu video ceramah, konten teks, lan latihan kode kanggo mbantu sampeyan latihan coding ing Python. Ing kene, sampeyan bakal sinau:

  • Konsep Python dhasar kayata dhaptar lan senar ing latihan pisanan
  • Latihan program lengkap sing nglibatake file teks, sambungan HTTP, lan proses
  • Carane nginstal lan persiyapan Python

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 2 dina
  • Prasyarat: Katrampilan pemrograman dhasar
  • Sertifikat: No

Sampeyan uga bisa nonton video tutorial ing YouTube langsung.

10 LinkedIn

LinkedIn
LinkedIn

LinkedIn ora mung platform jaringan kanggo para profesional nanging uga dadi pusat sumber daya sing migunani kanggo sinau akeh katrampilan, kalebu Python. Dheweke nawakake Pelatihan Penting Python kanthi gratis kanthi ndhaptar LinkedIn Learning lan miwiti wulan gratis sampeyan.

Ing kursus iki, instruktur nduduhake Python 3 kanggo ngasilake skrip sing dirancang kanthi apik lan njaga proyek sing wis ana. Iku migunani kanggo pamula lan siswa tingkat menengah.

Kursus kasebut kalebu:

  • Sintaks dhasar, panggunaan, lan fitur canggih Python kaya obyek, pangecualian, generator, lan liya-liyane
  • Kepiye nilai lan jinis hubungane karo obyek
  • Cara nggunakake fungsi, statement kontrol, lan puteran
  • sistem modul Python
  • Carane nggunakake decorators lan generator
  • Conto sing nuduhake skrip Python ing implementasine ing donya nyata

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Durasi: 4 jam 51 menit
  • Pemirsa: Luwih saka 20,000 wong wis seneng kursus iki
  • Sertifikat: Sertifikat sing bisa dienggo bareng dening LinkedIn Learning
  • Kalebu kuis ing 16 bab
  • Akses ing smartphone lan tablet
  • Prasyarat: Ora Ana

11. Microsoft

Microsoft
Microsoft

Sinau nulis kode dhasar, njelajah output lan input konsol, lan ngumumake variabel kanthi kursus Pengenalan Microsoft kanggo Python. Iki ana gandhengane karo sumber belajar Azure, nanging uga migunani kanggo para siswa, pamula Python, lan pangembang.

Kursus kasebut kalebu 10 unit lan kalebu macem-macem topik, kayata:

  • Dasar Python
  • Latihan babagan carane nggawe aplikasi nggunakake Python
  • Jinis data, variabel, program "Hello", carane maca input keyboard
  • Carane nggawe aplikasi kalkulator

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Durasi kursus: 1 jam 7 menit
  • Rating: 4.7 / 5
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Language: English

12. Sinau prasaja

Langsam
Langsam

Simplilearn minangka platform sinau online sing unggul kanthi kursus ekstensif babagan ilmu data, pangembangan piranti lunak, IT, komputasi awan, pemasaran digital, manajemen proyek, lan teknologi liyane sing berkembang.

Tutorial Python Simplilearn kanggo Pamula dirancang kanggo mbantu sampeyan sinau basa kanthi cara sing paling gampang kanthi latihan. Dadi gampang kanggo nangkep konsep kaya kelas pemrograman berorientasi obyek (OOP), atribut, threading, skrip, lan liya-liyane. Kursus kasebut migunani kanggo pamula lan siswa tingkat menengah.

Ing kursus iki, sampeyan bakal sinau:

  • Carane nginstal Python ing Windows
  • Konsep OOPs
  • PyCharm lan NumPy
  • Variabel Python, angka, puteran, fungsi, statement kondisional, dhaptar, strings, slicing, RegEx, threading, set, dictionaries, etc.
  • Utas Python, kelas lan obyek, Pandas, Tuples, IDE, lan Matplotlib
  • Scikit lan Django framework
  • Skills kanggo dadi pangembang Python
  • Pitakon wawancara

Sampeyan uga bisa njaluk bantuan saka forum komunitas yen sampeyan duwe keraguan.

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Durasi kursus: 9 jam lan kalebu 33 pelajaran
  • Jinis kursus: Tutorial adhedhasar video
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No

13. Sinau Solo

SoloLearn
SoloLearn

SoloLearn nawakake akeh kursus Python gratis sing ditujokake kanggo siswa kanthi tingkat katrampilan sing beda. Lan basis siswa saya tambah akeh, kanthi mayuta-yuta siswa ing saben kursus sing ditawakake.

Dheweke nawakake 5 kursus Python:

  • Python inti
  • Python kanggo Wiwitan
  • Python kanggo Ilmu Data
  • Python penengah
  • Struktur Data Python

Saka wong-wong mau, Python Core paling populer, kanthi 7.2 yuta siswa. Kursus iki bakal mbantu sampeyan sinau Python kanthi praktik nulis kode. Sampeyan malah bisa ngumpulake poin lan nggedhekake katrampilan kanggo entuk kesempatan sing luwih apik.

Kursus iki dipérang dadi 10 modul. Saben modul nggabungake pelajaran lan praktik utawa latihan masing-masing kanggo nguji katrampilan sing sampeyan sinau. Topik sing ana gandhengane karo modul yaiku:

  • Konsep Python dhasar lan kenapa sampeyan kudu sinau
  • String lan variabel, baris anyar, operasi string, nggarap input
  • Struktur kontrol kaya statement if and else, boolean lan perbandingan, operator lan kondisi, loop, dhaptar, range
  • Fungsi lan modul, perpustakaan standar, lan pip
  • Pangecualian lan file
  • Kamus, Tuple, irisan, fungsi, format string, penganalisis teks
  • Pemrograman fungsional, Lambda, Generator, peta lan saringan, dekorator, rekursi, lsp.
  • Konsep OOP, kalebu kelas, warisan, enkapsulasi, lsp.
  • Ekspresi reguler
  • Pythonicness lan packaging

fitur

  • Jenis kursus: Jenis video
  • Siswa sing didaftar: 7.2 yuta
  • Sertifikat: No
  • Prasyarat: Ora Ana

Saliyane Python, SoloLearn uga nawakake kursus gratis babagan akeh topik liyane, kayata JavaScript, HTML, Desain Web Responsif, CSS, SQL, Angular + NestJS, PHP, jQuery, lan liya-liyane.

14. Tutorial Point

Point Tutorial
Point Tutorial

Tutorial Point minangka platform sing apik banget sing nyedhiyakake konten berkualitas kanthi gratis. Tutorial Python mbantu sampeyan sinau Python kanthi tutorial adhedhasar teks sing jero kanthi conto sing sugih. Iku paling apik kanggo pamula ing Python lan kanggo wong-wong sing anyar kanggo basa program.

Kajaba iku, ana akeh latihan praktis lan opsi coding supaya sampeyan bisa nyoba katrampilan. Sanajan sampeyan duwe kawruh sadurunge babagan Python, sampeyan bisa nyemir katrampilan coding kanthi bantuan tutorial iki.

Ora mung nyakup konsep Python dhasar nanging uga subyek sing luwih maju, kalebu:

  • Alasan kenapa sampeyan kudu sinau Python
  • ciri lan aplikasi Python kang
  • Persiyapan lingkungan
  • Cara nulis program "Hello World" pisanan ing Python
  • Sintaks dhasar Python, variabel, operator, puteran, nomer, dhaptar, string, kamus, tuple, tanggal lan wektu, modul, fungsi, pangecualian, lsp.
  • Topik tingkat lanjut kayata kelas, obyek, regresi, pemrograman CGI, jaringan, akses database, multithreading, ngirim email, pemrograman GUI, pangolahan XML, lan ekstensi

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Prasyarat: Kawruh dhasar babagan terminologi sing digunakake ing pemrograman komputer
  • Download versi PDF saka tutorial
  • Panuntun cepet
  • Sumber daya, panelusuran proyek, lan panel diskusi
  • Sertifikat: No

15. W3Sekolah

W3Schools
W3Schools

W3Schools minangka situs web sing misuwur sing nawakake akeh tutorial, kalebu Python ing basa sing gampang dingerteni. Dheweke nawakake Tutorial Python, sing duwe pelajaran lan conto sing apik.

Kajaba iku, sampeyan bisa nggunakake editor - "Coba dhewe" - kanggo ngowahi kode Python dhewe lan banjur ndeleng asil.

Topik sing dibahas ing tutorial iki yaiku:

  • introduksi Python lan carane miwiti
  • Sintaks, komentar, jinis data, variabel, angka, strings, casting, booleans, operator, tuple, dhaptar, Lambda, OOPs konsep, Python PIP, etc.
  • Nangani file nganggo Python, maca file, nulis, nggawe, utawa mbusak file.
  • Modul Python - Tutorial NumPy, SciPy, lan Pandas
  • Python Matplotlib - Pyplot, marker, plotting, line, label, subplots, grid, histograms, scatter, pie chart, lan bar
  • Pembelajaran Mesin karo Python
  • Python MySQL lan MongoDB
  • Referensi Python, pandhuan cara, conto, lan kuis

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: Sawise ngrampungake tutorial iki, sampeyan bisa nyoba katrampilan Python kanthi kuis online. Sabanjure, sampeyan bisa njaluk sertifikat kanthi mbayar biaya ujian lan njupuk ujian online ing ngendi wae, kapan wae.

Saliyane Python, W3Schools duwe kursus lan tutorial kanggo HTML, JavaScript, CSS, SQL, Bootstrap, PHP, C++, jQuery, Java, lan liya-liyane. Sampeyan uga bisa nemokake akeh referensi ing situs iki kanggo macem-macem teknologi kanggo nambah kawruh.

16. Pemrograman karo Mosh

YouTube uga minangka platform sing apik ing ngendi sampeyan bisa nemokake akeh tutorial Python kanthi gratis. Pemrograman karo Mosh minangka salah sawijining sumber tutorial Python paling apik ing YouTube. Sing nggawe saluran iki yaiku Mosh, sing nawakake tutorial Python kanggo Pemula ing saluran YouTube iki.

Tutorial iki nduweni kabeh konsep dhasar Python lan uga kalebu 3 proyek kanggo sampeyan ngrampungake. Topik sing dibahas yaiku:

  • instalasi Python 3
  • Nulis program Python pisanan
  • Konsep dhasar kaya variabel, konversi jinis, string sing diformat, operasi aritmetika, fungsi matematika, operator, puteran, dhaptar 2D, konverter Emoji, paramèter, tuple, unpacking, konstruktor, konsep OOP, lan liya-liyane.
  • Lembar ngapusi Python
  • Program konverter bobot
  • Nggawe game Guessing lan game mobil
  • Direktori, Pip, lan Pypi
  • Proyek babagan Otomasi nganggo Python, ML nganggo Python, lan nggawe situs web nggunakake Django

fitur

  • Jinis tutorial: Video-based
  • Durasi: 6 jam 14 menit
  • Ndeleng: 18+ yuta
  • Pelanggan: 1.85 yuta
  • Nyaranake buku tambahan ing Python
  • Kalebu bahan tambahan
  • Prasyarat: Ora Ana

17. CS DOJO

CS Dojo minangka saluran YouTube sing apik banget sing nawakake Tutorial Python kanggo Pamula Absolute. Uga duwe tutorial sing kasedhiya kanggo siswa sing duwe katrampilan Python tingkat menengah.

Kabeh piwulang ing tutorial diterangake nganggo basa sing gampang kanthi conto sing cocog. Instruktur uga menehi sawetara tips penting sing bisa digunakake kanggo nggawe sing paling apik saka tutorial iki. Kajaba iku, sampeyan uga bisa ndownload file sampel ing kene. Topik-topik sing dibahas yaiku:

  • Pambuka kanggo Python lan panggunaane
  • IDE lan Jupyter Notebook
  • Carane nginstal Jupyter lan Python
  • Variabel lan carane nemtokake
  • Masalah latihan lan solusi

fitur

  • Jinis tutorial: Video-based
  • Duration: 24 menit
  • Ndeleng: 6+ yuta
  • Pelanggan saluran: 1.68 yuta
  • Prasyarat: Ora Ana

18. Pinter Programmer

Tutorial YouTube Python liyane ing dhaptar yaiku Clever Programmer dening Qazi. Iki uga minangka pilihan sing apik yen sampeyan pamula lengkap sing pengin sinau Python saka awal.

Nganti saiki, dheweke wis ngunggah luwih saka 350 video ing salurane, kabeh dadi bom nilai kanggo para siswa. Kajaba iku, yen sampeyan pengin dadi pangembang web, dheweke uga nawakake masterclass. Topik sing dibahas ing tutorial - Tutorial Python kanggo Pemula - yaiku:

  • Kabeh konsep Python dhasar
  • Casting, slicing, tuples, gabung lan pamisah, etc.
  • Kamus, mutabilitas, Regex, lan pangerten dhaptar
  • Web scraping lan fungsi Zip
  • 4 proyek: game tic tac toe, aplikasi SMS Twilio, aplikasi dhaptar tugas, lan klon Craiglist
  • Pandhuan Freelancer Python

fitur

  • Jinis tutorial: Video-based
  • Duration: 11 jam
  • Ndeleng: 2+ yuta
  • Pelanggan: 968,000+
  • Prasyarat: Ora Ana

19. Pithik

Pythonspot minangka sumber liyane sing migunani yen sampeyan nggoleki sumber Python adhedhasar teks kanthi gratis. Situs web iki nduweni tutorial Python lengkap sing nyakup Python 2 lan 3. Iku cocok kanggo pangembang profesional lan pamula.

Dheweke wis nerangake saben konsep kanthi jero kanthi conto praktis kanggo mbantu sampeyan ngerti kanthi gampang. Topik-topik sing ana ing kono yaiku:

  • Konsep dhasar Python, konsep OOPs, fungsi rekursif, cara pabrik, Lambda, threading, grafik, modul, angka binar, Python debugging, etc.
  • Database: Maca/nulis file, database datar, SQLite, MySQL, lan ORM
  • Pangembangan web: Pengembangan web Python, encoding & decoding JSON, Flask, lan Django
  • GUI: PyQt4, PyQt5, wxPython, lan Tkinter
  • Jaringan: HTTP, FTP, POP3, ekstraksi link, lan liya-liyane
  • Lanjut: Matplotlib, ekspresi reguler, nggawe aplikasi Quantum Computing, plugin Chrome, mesin wicara, lan trik sing nyenengake nggunakake Python
  • Tutorial liyane babagan Android, visi komputer, robotika, lan nggawe game nganggo Python

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No

20. Sinau bengi

Sinau bengi
Sinau bengi

Sumber daya gratis liyane kanggo sinau Python saka awal yaiku Studytonnight. Dheweke nawakake Tutorial Python kanggo Pamula kanggo mulang dhasar Python lan banjur nyiapake sampeyan kanggo konsep tingkat lanjut, kalebu konsep OOP kanthi rinci.

Isi kasebut gampang dingerteni kanthi conto, dadi tutorial online sing populer. Sampeyan bakal entuk akeh latihan kanggo nyoba katrampilan Python sing sampeyan sinau ing tutorial iki lan ngetrapake sinau kanggo nggawe alat sing migunani.

Dheweke uga duwe forum Q&A kanggo mbantu siswa ngrembug lan njaluk bantuan saka siji liyane. Topik sing dibahas ing tutorial yaiku:

  • Dasar Python, Python 2.x vs Python 3.x, sintaksis, fungsi, string, input lan output, variabel, operator, lan liya-liyane
  • Jinis data kompleks, konsep OOP, kesalahan lan penanganan file, multithreading, logging, MySQL, lan macem-macem topik
  • Fungsi Pustaka

Dheweke uga nutupi perpustakaan Python kaya NumPy, Matplotlib, Tkinter, Pemrograman jaringan, lan scraping web nganggo BeautifulSoup.

fitur

  • Jenis Kursus: Berbasis teks
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Durasi: Mlaku kanthi mandiri
  • Sertifikat: No

21. Full Stack Python

Full Stack Python
Full Stack Python

Yen sampeyan duwe sawetara akrab karo basa pemrograman, sampeyan bisa mbukak tutorial Full Stack Python. Tutorial Python online gratis iki bakal mbantu sampeyan entuk keahlian ing Python kanggo entuk kesempatan karir sing luwih apik lan ngetrapake sinau kanthi praktis.

Tutorial fokus kanggo mulang sampeyan carane mbangun, operate, lan masang aplikasi Python. Buku open source iki nggambarake topik lan konsep teknis ing basa sing prasaja. Isi kursus ngidini sampeyan sinau kanthi serial utawa milih topik tartamtu lan klik kanggo ndeleng.

Iku kalebu topik kayata:

  • Pambuka kanggo Python, Python 2 utawa Python 3, lan panggunaane
  • Komunitas Python, perusahaan sing nggunakake, sumber daya paling apik, podcast, lan video sing kudu ditonton
  • Lingkungan pangembangan lan nggarap database
  • Pangembangan web: kerangka web kaya Flask, Django, lsp., mesin templat, desain web, generator situs statis, pengujian, jaringan, nggawe lan integrasi API, keamanan, lan liya-liyane
  • Pengembangan aplikasi web, DevOps, lan konsep Meta

fitur

  • Jenis Kursus: Buku
  • Durasi: Mlaku kanthi mandiri
  • Prasyarat: kawruh Python dhasar
  • Sertifikat: No
  • Kasedhiya kanggo tuku ing format PDF, MOBI, lan EPUB

22. Nemokake karo Python

Yen sampeyan durung nate nulis siji baris kode sadurunge, Invent with Python minangka pilihan sing apik. Kajaba saka konsep dhasar sing bisa ditemokake ing sumber daya liyane, situs web iki sumunar amarga mulang sampeyan katrampilan nggawe alat sing migunani kanggo tujuan saben dina.

Penulis situs web iki wis nerbitake akeh buku online gratis babagan Python lan wis nampilake kabeh konsep kanthi apik supaya sampeyan bisa ngetrapake kawruh ing jagad nyata.

Apa sampeyan profesional sing pengin nganyarke katrampilan, siswa sing pengin ngupayakake karir ing pangembangan piranti lunak, utawa hobi sing seneng nggawe game video, situs web kanthi buku online sing apik iki kanggo sampeyan.

Ana akeh buku online sing kasedhiya sing bisa diwaca online kanthi gratis, entuk salinan ebook saka penerbit iki kanthi gratis, utawa tuku salinan ing Amazon. Ing ngisor iki mung sawetara:

  • Buku Besar Proyek Python Cilik
  • Ngluwihi Barang Dasar karo Python
  • Ngotomatisasi Barang Bosen nganggo Python (Edisi Kapindho)
  • Retak Kode karo Python
  • Nggawe Game Komputer Sampeyan Kanthi Python
  • Nggawe Game nganggo Python & Pygame

23. The Hitchhiker Guide kanggo Python

The Hitchhiker's Guide to Python
The Hitchhiker's Guide to Python

Materi adhedhasar teks sing apik sing bisa dirujuk kanggo sinau Python yaiku The Hitchhiker's Guide to Python. Isine panjelasan lengkap kanggo saben konsep Python lan digawe kanthi tangan kanggo mbantu sampeyan ngerti Python, instalasi, lan panggunaan ing jagad nyata.

Pandhuan iki migunani kanggo pamula lan pangembang ahli lan mbantu dheweke latihan Python kanthi efektif. Uga ngemot dhaptar rekomendasi sing ringkes tinimbang dhaptar sing ngemot saben kerangka web Python.

Topik kasebut kalebu:

  • Milih interpreter Python
  • Nginstal Python ing Windows, macOS, lan Linux
  • Nggunakake Pipenv lan lingkungan virtual
  • Lingkungan pangembangan: IDE, editor teks, juru basa, lan piranti liyane
  • Penataan proyek, gaya kode, maca lan nguji kode, dokumentasi, logging, milih lisensi, lan liya-liyane
  • Aplikasi Python kaya aplikasi jaringan, aplikasi web lan kerangka kerja, scraping HTML, aplikasi baris perintah, aplikasi GUI, database, jaringan, integrasi terus-terusan, aplikasi ilmiah, kriptografi, pembelajaran mesin, lan liya-liyane
  • Nyebarake kode lan nuduhake

fitur

  • Jenis Kursus: Buku
  • Durasi: Mlaku kanthi mandiri
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No
  • Kasedhiya kanggo diundhuh ing format PDF
  • Terjemahan ing basa Inggris, Prancis, Portugis Brasil, Filipina, Jepang, Korea, lan Cina

24. Python kanggo Kowe lan Aku

Python kanggo Sampeyan lan Aku minangka buku online sing kasedhiya gratis kanggo diwaca. Iki uga dikenal minangka buku PYM lan nerangake basa pemrograman Python kanthi tembung sing prasaja. Buku iki migunani kanggo programer sing pengin sinau Python lan uga kanggo pamula lengkap.

Perlu hosting sing cepet, dipercaya, lan aman kanggo situs web e-commerce sampeyan? Behmaster nyedhiyakake kabeh iki lan dhukungan kelas donya 24/7 saka ahli WooCommerce. Priksa rencana kita

Kabeh isi ing buku iki dipérang dadi bab resik karo piwulang topik-diarahake. Subyek sing dicakup yaiku:

  • Instalasi Python ing Windows, Linux/GNU
  • Cara nggunakake interpreter Python, file sumber, indentasi, spasi putih, evaluasi kode, lsp.
  • mu editor: carane nginstal lan nggunakake
  • Variabel, jinis data, ekspresi, operator, statement aliran kontrol, lan puteran
  • Struktur data, string, fungsi, penanganan file, pengecualian, kelas, lan modul
  • Cara nggunakake kode vs, pedoman PEP8, virtualenv, dekorator, iterator, lan generator
  • Tes kode prasaja, anotasi, tandha jinis, struktur proyek
  • Ngembangake aplikasi baris perintah lan aplikasi GUI sing prasaja nganggo PyperCard
  • Flask

fitur

  • Jenis Kursus: Buku
  • Durasi: Mlaku kanthi mandiri
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No
  • Kasedhiya kanggo diundhuh ing format PDF, HTML, lan EPUB

25. Ngomong Python karo Aku

Ngomong Python karo Aku
Ngomong Python karo Aku

Talk Python to Me minangka podcast sing apik kanggo Python lan konsep lan teknologi sing gegandhengan. Kasedhiya minangka edisi gratis lan PRO. Iku fokus ing organisasi lan wong sing kode ing Python. Padha ngundang tamu beda ing saben episode kanggo pirembagan bab karya ing Python.

Kanggo alasan kasebut, menehi kesempatan gedhe kanggo sinau saka coders Python sing nyata lan ngetrapake Python dhewe kanggo nggawe aplikasi lan alat sing apik tenan. Nganti saiki, dheweke duwe 320 rekaman episode babagan topik sing ana gandhengane karo Python.

Kajaba iku, dheweke uga nawakake kursus Python online kanggo pamula ing PyCharm lan subjek liyane.

fitur

  • Jinis materi: Podcast
  • Kasedhiya ing: Google Podcast, iTunes, Overcast, lan Soundcloud
  • Sampeyan uga bisa nemokake ing YouTube, Facebook, Twitter, lan GitHub

10 Alat lan Sumber Daya Paling Apik kanggo Sinau Python

Nganti saiki, kita wis ndeleng kursus online gratis ing Python. Nanging yen sampeyan pangembang serius utawa pengin mbangun karir ngalangi minangka pangembang Python, sampeyan bisa milih kanggo njupuk munggah sawetara saka kursus mbayar kasedhiya.

Kene kita bukak!

1. Udemy

Udemy
Udemy

Bebarengan karo kursus Python gratis, Udemy uga nawakake sawetara kursus sing dibayar, lan bisa uga minangka salah sawijining papan sing paling apik kanggo sinau Python online. Kursus sing dibayar kasedhiya kanggo pamula nganti pangembang ahli.

Ing kene, sampeyan entuk sinau tingkat lanjut kajaba konsep dhasar Python. Sawetara kursus Python mbayar paling apik sing kasedhiya ing Udemy yaiku:

1. 2021 Lengkap Python Bootcamp saka Zero kanggo Pahlawan ing Python

Kursus iki dirancang kanggo mbantu sampeyan sinau Python saka awal lan pindhah menyang tingkat lanjut kanggo nggawe game lan aplikasi. Kursus lengkap lan langsung ing Python 3 lan cocok kanggo wong sing durung tau diprogram sadurunge, duwe sawetara kawruh dhasar, utawa pengin entuk katrampilan tingkat lanjut ing Python.

Isi kursus dipérang dadi 23 bagean lan 155 ceramah. Iki kalebu topik ing ngisor iki:

  • dhasar Python lan mesthi FAQs
  • Persiyapan Python, obyek, lan dhasar struktur data
  • Operator perbandingan, pernyataan, fungsi, lan model
  • OOP, paket lan modul, pangecualian, lan penanganan kesalahan
  • Dekorator, generator, modul canggih,
  • Web scraping, email, nggarap spreadsheet, gambar, PDF, lan file CSV
  • Materi bonus: GUI lan Python 2
  • 2 proyek Milestone lan proyek Capstone pungkasan ing Python
fitur
  • Jenis kursus Video-based
  • Durasi: 22 jam 13 menit
  • Siswa sing didaftar: 1,311,104
  • Rating: 4.6/5 (368,004 rating)
  • 14 artikel lan 19 latihan coding
  • Basa: Inggris, Prancis, Spanyol, Italia, Jerman, Polandia, lan Portugis
  • Prasyarat: Mung komputer lan sambungan internet
  • Akses seumur hidup ing TV lan seluler
  • Sertifikat: Ya
  • Ragad: $117.99, garansi dhuwit bali 30 dina

2. Kitab Suci Python

Dianggep minangka salah sawijining sumber sing paling apik kanggo sinau Python, Kitab Suci Python minangka sing bisa dipriksa. Iki dirancang kanggo pamula ing program utawa Python, lan wong sing duwe katrampilan Python dhasar uga bisa nggunakake.

Dheweke wis nyusun konten kanthi interaktif kanggo nerangake aspek teknis, nggawe sinau nyenengake lan gampang dipahami. Isi kursus dipérang dadi 11 bagean lan 74 ceramah, kalebu:

  • Pengantar kursus
  • Instalasi Python lan miwiti
  • Variabel, angka, string, lan aliran kondisional
  • Struktur data, puteran, fungsi, lan OOP ing Python
  • Resources
fitur
  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 9h 8min
  • Siswa sing didaftar: 117,563
  • Rating: 4.6/5 (33,530 rating)
  • 4 artikel, 11 latihan coding, lan 3 sumber daya sing bisa didownload
  • Basa: Inggris, Spanyol, lan Portugis
  • Prasyarat: Laptop/desktop kanthi koneksi internet
  • Akses seumur hidup ing TV lan seluler
  • Sertifikat: Ya
  • Ragad: $165.85, jaminan dhuwit bali 30 dina

Sebutan sing dihormati: Kajaba saka rong kursus Python sing populer iki, Udemy duwe akeh kursus migunani lan mbayar liyane sing kasedhiya. Iku kalebu Python kanggo Ilmu Data lan ML Bootcamp, Sinau Python Programming Masterclass, 100 Dina Kode, lan Kursus Python Mega.

2. Codecademy

Codecademy
Codecademy

Codecademy wis muncul sepisan ing sumber Python gratis ing ndhuwur. Iku kanggo Python 2. Nanging yen sampeyan pengin sinau Python 3, Codecademy nawakake kursus mbayar - Sinau Python 3 - sing bisa ditindakake kanthi milih rencana anggota PRO.

Kursus iki ngenalake sampeyan babagan Python dhasar lan konsep pemrograman umume. Versi saiki, Python 3, wis macem-macem dandan saka Python 2 sing nambah gamblang kode lan efficiency nalika nulis.

Iki kalebu topik kayata:

  • Sintaks Python lan program "Hello World".
  • Cara nggawe aliran kontrol, operator logis, lan variabel boolean
  • Dhaptar, loop, fungsi, tantangan kode, string, modul, lan kamus
  • Nangani file otomatis, kelas, lan argumen
  • Proyek portofolio: Blokir huruf, nggawe kuitansi, lan game 8 bal ajaib

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 30 jam
  • Siswa: 45M + siswa Codecademy
  • Iki kalebu kuis lan artikel ing saben bagean
  • Prasyarat: Ora ana, mung piranti lan internet sampeyan
  • Sertifikat: Ya
  • Ragad: Langganan saben wulan regane udakara $20

3. edx

eDx
eDx

Kaya sing wis dibahas sadurunge, eDx minangka platform sinau online sing misuwur kanthi hubungan karo universitas paling dhuwur ing donya. Saliyane kursus gratis, dheweke uga nawakake program mbayar kanthi sertifikat profesional kanggo nambah katrampilan lan prospek karir.

Sawetara kursus Python mbayar paling apik sing ditawakake yaiku:

1. Pambuka kanggo Python Programing

Kursus iki ditawakake Georgia Tech lan dirancang kanggo sapa wae sing pengin sinau Python. Sampeyan bakal nggawa sampeyan saka dadi newbie lengkap menyang programmer Python sing mahir.

Kursus sing nuntut iki bakal menehi dhasar sing kuat ing Python lan pasinaon ilmu komputer liyane. Iki dirancang kanthi unik, nyakup prinsip ilmu komputer dhasar kanggo konsep Python.

Sampeyan bakal ngakses video cekak kanthi latihan pemrograman langsung, pitakonan pilihan macem-macem, lan conto ing donya nyata, saliyane nampa umpan balik sing terus-terusan saka instruktur babagan pemahaman lan kemajuan sampeyan.

Topik sing dicakup yaiku:

  • Dasar pemrograman kaya nulis kode, eksekusi, interpretasi asil, lsp.
  • Dasar kayata variabel, operator, aritmetika boolean, lsp.
  • Struktur kontrol, penanganan kesalahan, lan perpustakaan Python
  • Struktur data lan manipulasi file
  • Katrampilan lan algoritma OOP
fitur
  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 5 sasi, 9-10 jam / minggu, swasana ati
  • 4 kursus keterampilan
  • Sertifikasi: Ya
  • Biaya: $ 536

2. Ilmu Data Python

Yen sampeyan pengin ngupayakake karir ing ilmu data, kursus Ilmu Data Python dening IBM bisa dadi pilihan sing wicaksana. Ora preduli yen sampeyan pancen anyar ing lapangan iki utawa wis duwe pengalaman, kursus iki bakal mbantu sampeyan nambah katrampilan dhewe.

Iku bakal nyiapake sampeyan kanggo ngupayakake karir ing machine learning lan ilmu data. Kursus kasebut kalebu pawulangan ekstensif babagan saben konsep Python, visualisasi lan analisis data, lan introduksi praktis babagan pembelajaran mesin. Pungkasane, sampeyan bakal ngrampungake proyek capstone pungkasan kanthi masalah bisnis nyata.

Kursus iki ngarahake kesiapan kerja lan sinau langsung, lan sampeyan bakal nggarap set data lan nggunakake perpustakaan lan toolkit Python.

Topik kursus iki kalebu:

  • Dasar Python lan aplikasi ing ilmu data
  • Konsep iteratif nggunakake piranti kaya awan IBM lan Jupyter Notebook
  • Nganalisis data nganggo alat kaya NumPy lan Pandas
  • Nggawe visualisasi data nganggo Folium, Seaborn, lan Matplotlib
  • Mbangun model ML karo Scipy lan Scikit-sinau
  • Ngatasi masalah nyata sing ana gandhengane karo Ilmu Data
fitur
  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 7 sasi, 3-5 jam / minggu, swasana ati
  • 6 kursus keterampilan
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: Ya
  • Biaya: $ 574

4 Coursera

Coursera nawakake akeh kursus Python, lan kursus Spesialisasi Pemrograman Python 3 dening Universitas Michigan minangka salah sawijining sing paling apik. Iki bakal mbantu sampeyan dadi programmer Python sing mahir kanthi ngajar konsep lan latihan Python 3 tingkat dhasar lan menengah.

Nalika program iki rampung, sampeyan bakal bisa nulis program kanggo njaluk API lan ngekstrak data, nggunakake API anyar, lan modul kanthi maca dokumentasi Python. Kursus iki bakal mbantu sampeyan njupuk langkah sabanjure yen sampeyan wis ngatasi Coursera's Python for Everybody Specialization (kaya sing dibahas ing bagean sumber daya gratis).

Topik sing kalebu ing kursus iki yaiku:

  • Cara ngerteni lan mriksa API lan perpustakaan pihak katelu sing cocog digunakake karo Python 3
  • Aplikasi perpustakaan imaging ing Python kanggo ndeleng lan ngapusi gambar
  • Nggunakake perpustakaan Python tesseract (py-tesseract) karo Python 3, ndeteksi gambar nggunakake Optical Character Recognition (OCR)
  • Nggunakake perpustakaan open source - OpenCV - kanggo pangenalan rai ing gambar lan ngapusi pasuryan lan digunakake kanggo sheet kontak
  • Proyek tangan kanggo entuk sertifikat rampung kursus

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: Approx. 5 sasi, 7 jam / minggu (disaranake)
  • Rating: 4.7/5 (12,777 rating)
  • Siswa sing didaftar: 137,249
  • Subtitle: Inggris, Arab, Spanyol, Prancis, Italia, Rusia, Jerman, Korea, Vietnam, lan Portugis
  • Prasyarat: No
  • Sertifikat: Ya, bisa dibagi
  • Ragad: nyoba gratis 7 dina banjur $49 / wulan

Kajaba iku, Coursera duwe kursus Python liyane, kayata:

  • Kursus Kacilakan ing Python dening Google: Kursus 32 jam iki kanggo pamula lan mbantu sampeyan ngerti Python lan pentinge ing otomatisasi. Sampeyan uga nuntun sampeyan nggawe obyek Python.
  • Python kanggo Ilmu Data, AI, & Pangembangan dening IBM: Didaftarake dening 300,000+ siswa, kursus 17 jam iki mbantu sampeyan sinau Python kanggo pangembangan web, ilmu data, lan intelijen buatan.

5. Sewulan

Siji sasi
Siji sasi

Sinau Python dening Siji Wulan minangka kursus Python paling laris online sing bisa rampung sajrone 30 dina. Yen sampeyan pamula, iki minangka salah sawijining kursus Python sing paling apik sing bisa ditindakake, amarga dirancang khusus kanggo pemula.

Nduwe bahan penting kanggo mbantu sampeyan sinau kodhe Python:

  • Isi ukuran cokotan
  • Gol mingguan
  • Proyek tangan

Kurikulum kursus Sinau Python uga diwulang ing Sekolah Bisnis Columbia sing bergengsi. Kajaba iku, dheweke wis ngrampungake pelajaran kanthi umpan balik saka siswa MBA lan pimpinan bisnis sajrone 3 taun kepungkur.

Topik kasebut kalebu:

  • Dasar Python lan konsep tingkat menengah
  • Cara nulis skrip ing Python
  • Nggarap kerangka Python kayata Flask
  • Cara ngekstrak data saka API
  • Cara nggawe situs web nganggo Python

fitur

  • Jenis kursus: Video tutorial
  • Duration: 30 dina
  • 6+ jam tutorial video kanthi langkah-langkah
  • Proyèk Python adhedhasar donya nyata
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: Ya
  • Fee: $299 anggota taunan, 100% dhuwit-bali njamin yen ora wareg

Bab liyane sing penting babagan Siji Wulan yaiku nyedhiyakake kombinasi ceramah video lan diskusi antarane siswa lan instruktur. Sampeyan bisa sesambungan karo siswa liyane liwat saluran Slack.

6. Sinau Python kanthi Hard Way

Yen sampeyan pacangan buku kanthi kepinginan sinau Python, Sinau Python kanthi Hard Way dening Zed Shaw mung sampeyan butuhake. Ing buku Fantastic iki kanggo ngajari Python kanggo pamula, penulis wis simplified cara sinau Python supaya sampeyan bisa pindhah saka tingkat nul kanggo programmer Python tingkat sing luwih lancar.

Isi kursus dipérang dadi 52 latihan sing apik kanggo mbantu sampeyan sinau cara kerja Python, nulis kode, mbenerake kesalahan, lan tips lan trik kanggo nambah katrampilan. Iki kalebu topik sing kalebu:

  • Nginstal lingkungan Python
  • Nulis lan ngatur kode
  • Matematika dhasar, variabel, string, penanganan file, logika, lan perulangan
  • Struktur data lan rancangan program
  • OOP, kelas, obyek, lan modul
  • Kemasan Python, tes otomatis, lan debugging
  • Pangembangan web lan game dhasar

Buku iki wis DVD karo 5+ jam video ngendi Zed Shaw rembagan aspèk beda saka buku kanggo mbantu malah luwih.

fitur

  • Jenis Kursus: Buku
  • Durasi: Mlaku kanthi mandiri
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: No
  • Rega: $38 ing Amazon lan $29.99 ing situs web Sinau Kode ing Hard Way

7 Udacity

Udacity
Udacity

Platform pembelajaran online liyane sing nawakake kursus Python yaiku Udacity. Kursus Sinau Langsung Python minangka bagean saka program gelar nano sing kalebu kursus miniatur ing macem-macem basa pamrograman.

Kursus iki mbantu sampeyan entuk katrampilan Python tingkat praktisi lan sinau ngetrapake pembelajaran mesin, ilmu data, lan liya-liyane.

Kursus iki apik banget kanggo wong sing pengin sinau Python tingkat lanjut. Iku nglengkapi siswa kanggo nggunakake fitur lan kemampuan sing diwenehake Python lan nyelarasake fungsionalitas aplikasi sing nindakake tugas rumit kaya klasifikasi file, scraping web, lan liya-liyane.

Sawise ngrampungake program kasebut, sampeyan bakal entuk portofolio sing nuduhake katrampilan Python supaya sampeyan bisa nglamar kerja sing relevan.

Topik sing dibahas yaiku:

  • Pelajaran Python lanjutan kaya metode, fungsi, strategi pemecahan masalah, desain basis obyek, kelas lan obyek, nggawe basis kode, lan nggabungake Python karo dokumen eksternal
  • Cara nulis, ngluwihi, lan kode struktur kanggo ndhukung pangembangan sistem gedhe
  • Cara nggunakke perpustakaan open source kanggo nambah fungsionalitas canggih kanthi cepet lan ngemas kode kasebut menyang perpustakaan sampeyan
  • Cara ngetrapake pemrograman berorientasi obyek supaya kode tetep modular, bisa dingerteni, lan jelas

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: 2 sasi, 10 jam / minggu
  • Prasyarat: Kawruh dhasar Python lan pemrograman berorientasi obyek
  • Rating: 4.6 / 5
  • Kalebu proyek nyata kanthi konten immersive saka para ahli
  • Dhukungan mentor teknis kanggo nuntun sampeyan, mangsuli pitakon, lan menehi motivasi
  • Dhukungan karir kayata dhukungan resume, optimasi profil LinkedIn, lan review portofolio GitHub
  • Rencana sinau sing fleksibel adhedhasar jadwal sampeyan
  • Daur ulang umpan balik lan kiriman tanpa wates
  • Rega: $530.58 kanggo 2 sasi

8. PluralSight

PluralSight
PluralSight

Yen sampeyan pengin ngetrapake katrampilan Python sing wis sampeyan sinau ing proyek nyata, sampeyan pengin PluralSight. Dheweke duwe kursus kanggo mbantu nggawe papan kerja nggunakake Python lan Flask (framework web).

Kursus iki cocog kanggo programer pamula lan tingkat menengah. Dheweke bakal nuntun sampeyan liwat kabeh aspek penting kanggo sinau Python, kalebu nginstal lan ngatur lingkungan mbangun supaya sampeyan bisa ngrampungake tugas kanthi gampang.

Topik-topik sing ana ing kono yaiku:

  • Carane nyiyapake lingkungan lokal lan Flask
  • Styling lan basis cithakan kanggo nyedhiyani tampilan konsisten
  • Persiapan isi dinamis
  • Nampilake proyek individu lan kabeh proyek ing database
  • Nuduhake juragan kanthi individu karo proyek sing kadhaptar
  • Nggawe formulir Review Employer kanggo pangguna kanggo entuk umpan balik kanthi skala 1 nganti 5

fitur

  • Jenis Kursus: Video
  • Durasi: 2 jam 35 menit
  • Rating: 4 / 5
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: NA
  • Ragad: Hubungi tim dodolan, lan uga ana uji coba gratis 10 dina

9. Sinau prasaja

Langsam
Langsam

Simplilearn minangka pusat tutorial berkualitas ing macem-macem disiplin, kalebu Python. Kursus Sertifikasi Python minangka tutorial lengkap sing bakal ngajari sampeyan babagan dhasar Python, macem-macem operasi, Django, skrip shell, lan liya-liyane.

Kajaba iku, sampeyan bakal nindakake proyek tangan kanggo ngrampungake ing pungkasan lan nyiapake dhewe kanggo karir sing sukses ing pemrograman Python. Kursus kasebut ngajari sampeyan babagan aplikasi Python ing jagad nyata lan dilengkapi akeh modul, tugas, lan proyek.

Kursus iki kalebu topik ing ngisor iki:

  • Dhasar Python lan tujuan sinau
  • Operator data, fungsi, lan pernyataan kondisional
  • Operasi file lan penanganan kesalahan
  • Django lan shell scripting
  • Tes unit lan infrastruktur logging
  • Konsep jaringan
  • Kelas virtual langsung ing papat topik pisanan ing ndhuwur

fitur

  • Jenis Kursus: Video
  • Durasi: 38 jam sinau campuran, 30 jam sinau sing dipimpin instruktur, lan 8 jam sinau mandiri online
  • 5 tes ing saben pungkasan pelajaran, 1 proyek pungkasan, lan 20+ praktik sing dibantu kanggo saben modul
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikat: Ya
  • Ragad: $135.50 kanggo mandhiri lan $243.95 kanggo Bootcamp online, loro akses seumur hidup

10. Codingnomads

Codingnomads
Codingnomads

Pengin nggawe aplikasi saka awal nganggo API lan SQL?

Sinau Python Online dening Codingnomads minangka pilihan liyane sing apik banget. Rampung kursus iki kanthi sukses uga mbantu sampeyan nggawe karir sing nyenengake ing pangembangan web, AI, lan Ilmu Data.

Kursus kasebut kalebu topik kayata:

  • Kasus nggunakake Python lan konsep dhasar
  • Piranti kritis kanggo programer kaya GitHub, lingkungan virtual, PyCharm IDE, lan CLI
  • Pemrograman Python kanggo mbangun piranti lunak otomatis
  • Pambuka kanggo SQL lan database lan integrasi karo Python
  • Cara nggabungake aplikasi Python karo API RESTful lan nggunakake set data kanthi jutaan
  • Proyek Capstone

fitur

  • Jenis Kursus: Video-based
  • Duration: kurikulum 200 jam lan 9+ jam tutorial video
  • 500+ kaca tutorial lan dokumentasi
  • 300+ latihan lab lan conto kode
  • 150+ demo khusus lan tutorial video
  • Akses forum mung anggota kanggo nyambung menyang instruktur lan siswa
  • Prasyarat: Ora Ana
  • Sertifikasi: Ya
  • Ragad: macem-macem tingkat program pambayaran saben wulan lan uji coba gratis

Thanks kanggo panggunaan ing teknologi sing berkembang kaya ilmu data, pembelajaran mesin, lan intelijen buatan, Python luwih populer tinimbang sadurunge 💪 Mulai sinau dina iki nganggo pandhuan iki ⤵️Klik kanggo Tweet

Summary

Python ing dhuwur dikarepake dina iki. Lan samesthine bakal tetep kaya ngono ing mangsa ngarep amarga nduweni kemampuan sing apik kanggo teknologi sing berkembang. Nanging yen sampeyan pengin sinau Python, nyetel gol dhisik.

Apa sampeyan pamula lengkap utawa wis dicokot pengalaman karo basa program, njupuk munggah sumber Python cocok. Bisa awujud video, pembelajaran berbasis teks, buku, podcast, utawa blog. Sampeyan uga bisa njupuk pendekatan campuran, kayata gantian njupuk kursus video lan ngrungokake podcast Python favorit.

Pilih tutorial Python adhedhasar gol, tingkat skill, apa sampeyan pengin sertifikat, lan, pungkasan, budget. Lan sawise sampeyan wis rampung kursus Python, terus ngleksanakake katrampilan sampeyan ing proyek-proyek nyata kanggo nggayuh tujuan sampeyan, terus sinau lan nyoba.

Apa sampeyan duwe tips kanggo sinau Python? Nuduhake ing bagean komentar!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol