Wordpress

Alat Webmaster Bing: Pandhuan Langkah-By-Langkah Lengkap

Sampeyan mbokmenawa wis ngerti yen Bing minangka mesin telusur paling gedhe nomer loro, bener? Dadi sampeyan wis mesthi nyetel Bing Webmaster Tools.

Utawa mungkin sampeyan durung ngerti amarga sampeyan ora tau mikir babagan iki.

Nalika sampeyan bisa uga ora menehi perhatian marang Bing kaya sing ditindakake Google, sampeyan kudu paling ora nyiyapake Alat Webmaster Bing. Kenging punapa? Amarga iku cukup gampang lan bisa mbantu sampeyan entuk lalu lintas SEO tambahan menyang situs sampeyan.

Ayo kula nuduhake sampeyan.

Apa Bing Webmaster Tools?

Bing Webmaster Tools (Bing WMT) minangka layanan Microsoft gratis sing ngidini para webmaster nambah situs menyang crawler Bing supaya katon ing mesin telusur.

Iku uga mbantu kanggo ngawasi lan njaga ngarsane situs. Bing Webmaster Tools kanggo mesin telusur Bing, apa Google Search Console kanggo Google.

Bing Webmaster Tools Dashboard
Bing Webmaster Tools dashboard

Sapa wae sing mbukak situs web bisa entuk manfaat saka nggunakake Alat Webmaster Bing, manawa sampeyan pemilik situs, admin situs, pemasar, utawa pangembang situs web.

Napa Sampeyan Ora Nglirwakake Bing

Kaping pisanan lan paling penting: Bing minangka nomer loro ing dhaptar mesin telusur paling gedhe ing AS. Dadi sampeyan pengin situs sampeyan rangking.

Kenging punapa? Amarga nduweni pamirsa sing maneka warna. Lan miturut data sing kasedhiya, pangsa pasar mesin telusur Bing dumunung ing 9.41%:

Statistik Panggunaan Bing
Statistik panggunaan Bing

Saiki, 9.41% bisa uga ora nyenengake nganti sampeyan nimbang angka sing nyata:

  • 1.3 milyar pengunjung global saben wulan unik menyang Bing.com.
  • 12 milyar volume panelusuran saben wulan ing saindenging jagad.
  • 500 yuta volume panelusuran saben wulan ing AS.

Napa nggunakake Bing Webmaster Tools?

Bing Webmaster Tools ngidini sampeyan ngawasi kesehatan sakabèhé situs web lan mbantu sampeyan ndeleng carane pelanggan nemokake situs sampeyan. Sampeyan bisa nggunakake alat lan laporan kanggo nemokake tembung kunci sing ngarahake lalu lintas uga tayangan lan klik istilah kasebut lan nemokake situs web sing nyambung menyang sampeyan. Sampeyan uga bisa:

  • Ngawasi kinerja situs lan ndeleng tembung kunci sing sampeyan rangking.
  • Deleng carane Bing crawls lan ngindeks situs sampeyan.
  • Kirim situs web / kaca anyar kanggo dirayapi.
  • Mbusak konten sing sampeyan ora pengin diindeks.
  • Disavow pranala.
  • Ngawasi lan mutusake masalah potensial malware utawa spam.

Kabeh iki mbantu sampeyan ngerti carane Bing ndeleng situs web sampeyan (lan konten sampeyan) supaya sampeyan bisa nggawe pangaturan kanggo nambah rangking, mula ngarahake lalu lintas menyang situs web sampeyan.

Carane Nggawe Bing Webmaster Tools

Pisanan, sampeyan kudu nggawe akun Alat Webmaster. Kanggo nindakake, pindhah menyang Bing Webmaster Tools lan klik "Daftar":

Ndaftar kaca kanggo Bing Webmaster Tools
Ndaftar kaca kanggo Bing Webmaster Tools

Sampeyan bakal dijaluk nggawe akun Bing WMT liwat akun sing wis ana kanggo Microsoft, Google, utawa Facebook.

Sawise nggawe akun, sampeyan bakal weruh dashboard kosong:

Dasbor situs Bing kosong
Dasbor situs Bing kosong

Nanging dashboard kosong ora ana gunane kanggo sapa wae. Ayo tambahake situs web sampeyan menyang Bing.

Kirim URL menyang Bing

Kaping pisanan, kita kudu nambah URL.

Tambah URL situs sampeyan menyang kothak banjur pencet "Tambah."

Situsku ing Bing Webmaster Tools
Situsku ing Bing Webmaster Tools

Saiki sampeyan bakal digawa menyang kaca sing bisa nambah informasi liyane babagan situs sampeyan. Ayo goleki apa sing pengin ditambahake ing kene:

Kirim Peta Situs menyang Bing

Mbokmenawa sing paling penting ing kene yaiku nambah peta situs XML menyang Bing.

Nambahake peta situs XML menyang Bing
Nambahake peta situs XML menyang Bing

Temokake peta situs lan tempel URL kasebut menyang kothak.

Sawise sampeyan nambahake, sampeyan bisa ninggalake opsi liyane kaya sing dikarepake, gulung mudhun, banjur pencet Simpen.

Saiki wektune kanggo miwiti verifikasi Bing.

Cara Verifikasi Alat Webmaster Bing

Ana telung cara kanggo verifikasi profil sampeyan:

1. File XML

Kanggo verifikasi kanthi file XML:

  • Ngundhuh file Bing XML.
  • Unggah menyang folder root domain sampeyan.
Verifikasi file Bing XML
Verifikasi file Bing XML

Iki bakal nggawe URL: YOURDOMAIN.com/BingSiteAuth.xml

Sampeyan kudu ngunggah file iki liwat FTP. Yen sampeyan ora duwe akses, cara verifikasi iki bisa uga ora cocog.

2. Meta Tag

Sabanjure kalebu nambah tag meta menyang homepage situs sampeyan. Iki mung sethithik HTML kaya deskripsi meta.

Meta tag kanggo verifikasi Bing Webmaster Tools
Meta tag kanggo verifikasi Bing Webmaster Tools

Yen sampeyan nggunakake CMS sing duwe bagean kanggo HTML khusus, sampeyan bisa nyelehake ing kono supaya bisa urip.

Supaya Alat Webmaster Bing tetep diverifikasi, sampeyan kudu ninggalake tag meta iki

3. Panyedhiya Hosting: CNAME

Opsi pungkasan ngidini sampeyan nambah rekaman CNAME liwat panyedhiya hosting.

Verifikasi Bing liwat DNS

Iki biasane cara paling cepet lan paling kuat kanggo verifikasi profil sampeyan. Nanging gumantung saka host sampeyan, bisa uga sing paling angel.

Tindakake endi wae saka telung cara sing sampeyan senengi (utawa bisa ditindakake), kabeh padha nindakake.

Saiki aku ngerti yen mung ana telung cara kanggo verifikasi Bing WMT, nanging yen sampeyan nggunakake WordPress kanggo situs sampeyan, sampeyan duwe sawetara opsi liyane:

Verifikasi Bing Webmaster Tools karo WordPress

Proses verifikasi kanggo situs WordPress cukup gampang. Priksa manawa sampeyan duwe salah siji saka plugin SEO iki diinstal:

  • Yoast SEO
  • All In One SEO Pack
  • Peringkat Matematika

Kabeh padha nindakake kira-kira padha lan kabeh mbantu nambah SEO sampeyan. Nanging yen sampeyan butuh bantuan kanggo mutusake apa sing kudu dipilih, priksa analisa jero babagan Rank Math vs Yoast SEO.

Mangkene carane verifikasi Alat Webmaster Bing ing saben plugin:

Yoast

Mlebu menyang backend WordPress, banjur pindhah menyang SEO ing menu sisih kiwa. Saka dasbor Yoast utama, klik tab Alat Webmaster.

Saiki sampeyan bakal weruh kothak sing bisa dilebokake ing kode verifikasi Bing (uga kode kanggo Baidu, Google, lan Yandex uga):

Yoast SEO Bing Webmaster Tools persiyapan
Yoast SEO Bing Webmaster Tools persiyapan

Elinga tag meta HTML saka sadurungé ing pandhuan iki?

Yen sampeyan lali:

Meta tag kanggo Bing
Meta tag kanggo Bing

Salin kode kasebut lan tempel menyang Yoast.

Yen wis rampung, cukup klik "Simpen owah-owahan” banjur bali menyang Bing Webmaster Tools lan verifikasi (nggunakake metode tag HTML).

All In One SEO Pack

Proses kanggo All in One SEO Pack ora beda banget.

Pindhah menyang Kabeh Ing Siji SEO, banjur Setelan Umum, lan gulung nganti sampeyan ndeleng bagean "Verifikasi Webmaster":

Kabeh-ing-siji SEO Bing Webmaster Tools persiyapan
Kabeh-ing-siji SEO Bing Webmaster Tools persiyapan

Tempel ing tag HTML, gulung menyang sisih ngisor kaca banjur pencet tombol "Opsi Nganyari" kanggo nyimpen.

Peringkat Matematika

Pindhah menyang tab Setelan Umum ing Rank Math.

Ing kaca setelan SEO iki, sampeyan bakal weruh Alat Webmaster ing submenu, klik banjur tempel tag meta menyang kothak Bing:

Persiyapan Alat Webmaster Bing RankMath
Persiyapan Alat Webmaster Bing RankMath

Ing kana, Alat Webmaster Bing sampeyan saiki wis disetel lan diverifikasi.

Nanging apa sing bisa sampeyan lakoni karo dasbor anyar sampeyan?

Ayo njelajah:

Nggunakake Bing Webmaster Tools

Sadurunge miwiti njelajah ing Bing Webmaster Tools, ayo njupuk detour singkat lan ndeleng nambah URL menyang Bing:

Indeksing Bing

Kita wis ndeleng carane ngirim URL menyang Bing ing bagean persiyapan pandhuan iki. Nanging sampeyan ngerti sampeyan bisa ngirim URL menyang Bing kanggo crawling lan indeksasi luwih cepet?

Inggih, sampeyan bisa lan iku super prasaja. Mangkene carane:

Pindhah menyang "Konfigurasi Situsku" lan pilih "Kirim URL" saka gulung mudhun. Banjur, mung tempel ing URL sampeyan, pencet kirim, lan lungguhan ngerti Bing ngindeks kaca sampeyan.

Kirim URL menyang Bing
Kirim URL menyang Bing

Ing dashboard Bing WMT, sampeyan bakal bisa ngatur situs, ngirim URL, mblokir URL, ngatur pangguna lan liya-liyane. Nanging ayo fokus ing macem-macem laporan lan alat sing nggawe Bing WMT minangka alat SEO sing migunani lan efektif:

Laporan & Data

Iki minangka ringkesan kegiatan situs web apa wae ing Bing. Grafik aktivitas situs nuduhake tren kanggo tanggal sing sampeyan pilih.

Laporan lan data Bing
Laporan lan Data Bing

Ing njero sampeyan uga bakal nemokake alat lan laporan liyane:

  • Lintas Kaca.
  • Penjelajah Indeks.
  • Telusuri Kata Kunci.
  • Laporan SEO.
  • Link Inbound.
  • Informasi Crawl.

Ayo dipikir cepet ing iki:

Lalu Lintas Kaca

Laporan lalu lintas kaca ing Bing
Laporan lalu lintas kaca ing Bing

Iki nuduhake URL paling dhuwur ing situs sampeyan sing katon ing asil panelusuran Bing, uga posisi, klik, lan tingkat klik-tayang. Sampeyan bisa ngeklik "Deleng" kanggo ndeleng tembung kunci kanggo saben URL lan ngekspor data.

Yen sampeyan pengin njupuk SEO menyang tingkat sabanjure, sampeyan ora bisa ngandelake host sing alon. Kita nyedhiyakake server sing cepet banget lan dhukungan kelas donya 24/7 saka ahli WordPress. Priksa rencana kita

Penjelajah Indeks

Penjelajah indeks ing Bing
Penjelajah indeks ing Bing

Index Explorer ngidini sampeyan ndeleng kaca sing Bing wis crawled (utawa nyoba kanggo nyusup). Iki menehi data kaya jumlah URL sing ditemokake, jumlah sing katon ing panelusuran, jumlah klik lan jumlah link mlebu. Sampeyan bisa nggulung folder lan ndeleng data kanggo wilayah tartamtu ing situs sampeyan.

Kata Kunci Panelusuran

Laporan tembung kunci telusuran ing Bing
Laporan tembung kunci telusuran ing Bing

Laporan Kata Kunci Telusuran nuduhake tembung kunci organik sing sampeyan entuk kesan lan klik. Sejatine URL ndhuwur sing katon ing Bing. Sampeyan uga bakal bisa ndeleng kepiye situs sampeyan nindakake CTR-wise.

Laporan SEO

Laporan SEO ing Bing
Laporan SEO ing Bing

Laporan SEO menehi rekomendasi kanggo mbantu njamin situs sampeyan ngetutake praktik paling apik SEO. Cukup klik ing saran kanggo ndeleng panjelasan luwih saka kesalahan lan malah Rekomendasi kanggo ndandani iku. Yen sampeyan kepingin weruh, laporan iki kanthi otomatis mbukak saben minggu liyane lan mindai situs web sing wis diverifikasi ing akun sampeyan.

Tautan Inbound

Link inbound laporan ing Bing
Link inbound laporan ing Bing

Laporan Inbound Links nuduhake ... uga, kabeh pranala mlebu sing ditemokake Bing ngarah menyang situs sampeyan. Iki migunani kanggo ndeleng yen ana panggonan sing sampeyan entuk utawa ilang pranala saka wektu.

Informasi Crawl

Informasi nyusup ing Bing
Informasi nyusup ing Bing

Informasi Crawl nyedhiyakake ringkesan babagan kesalahan nyusup ing situs sampeyan. Sampeyan bakal bisa ndeleng kaya kesalahan sing dialami (dening Bing) nalika ngunjungi kaca, item apa wae sing diblokir dening robots.txt lan URL sing kena infeksi malware.

Diagnostik & Piranti

Ing bagean iki, sampeyan bakal nemokake koleksi alat diagnostik sing diwenehake dening Bing kanggo mbantu ndandani masalah situs web lan nambah visibilitas SEO situs sampeyan.

Alat diagnostik Bing
Alat diagnostik Bing

Ing njero sampeyan bakal nemokake:

  • Tes Mobile Friendliness.
  • Peneliti Kunci.
  • Njupuk minangka Bingbot.
  • Validator Markup.
  • SEO Analyzer.
  • Verifikasi Bingbot.
  • Pindhah Situs.

Ayo dipikir cepet ing iki:

Alat Uji Keramahan Seluler

Alat uji keramahan seluler Bing
Alat uji keramahan seluler Bing

Saben uwong ngerti pentinge duwe situs sing ramah seluler. Malah Bing. Kanggo nggunakake alat iki, mung ketik URL banjur pencet "Analisis". Sampeyan banjur bakal bisa ndeleng yen Bing ndeleng kaca kasebut minangka seluler-friendly, uga kaya apa sing katon ing piranti seluler.

Keyword Research

Nindakake riset tembung kunci ing Bing Webmaster Tools
Nindakake riset tembung kunci ing Bing Webmaster Tools

Alat Riset Kata Kunci Bing ngidini sampeyan nindakake riset tembung kunci kanthi cepet saka njero dashboard. Iku nggunakake data riset tembung kunci Bing kanggo nuduhake volume panelusuran kanggo tembung kunci ing Bing (uga tembung kunci sing gegandhengan). Sampeyan bisa riset nganti 20 tembung kunci bebarengan, urut miturut negara utawa basa lan bisa ngekspor kabeh data tembung kunci. Ora ala gratis.

Njupuk minangka Bingbot

Njupuk minangka laporan Bingbot
Njupuk minangka laporan Bingbot

Njupuk minangka Bingbot ngidini sampeyan ndeleng apa situs sampeyan katon ing crawler mesin telusur Bing. Iku alat sing migunani kanggo ngatasi masalah sing bisa ngrusak situs web sampeyan nalika nggoleki. Cukup ketik URL lan deleng sumber kaca sampeyan kaya Bingbot.

Validator Markup

Skema / validator markup data terstruktur ing Bing
Skema / validator markup data terstruktur ing Bing

Markup Validator bakal menehi pitutur marang kowe apa skema wis dileksanakake kanthi bener. Yen sampeyan nggunakake Schema Markup ing situs web sampeyan (Schema.org, RDFa, Microformats, HTML Microdata, utawa Open Graph), kode saka kaca sing dipindai bakal katon ing laporan Bing.

SEO Analyzer

Penganalisis SEO Bing
Penganalisis SEO Bing

SEO Analyzer nindakake apa sing dikandhakake: nganalisa kinerja SEO kaca sampeyan. Iki mindhai URL apa wae lan nyorot yen kaca kasebut tundhuk karo praktik SEO paling apik, bebarengan karo rekomendasi.

Verifikasi Bingbot

Verifikasi Bingbot
Verifikasi Bingbot

Alat Verify Bingbot ngidini sampeyan nliti IP sing ana ing file log kanggo ndeleng manawa ana ing Bingbot. Yen alamat IP ora asli, iki nuduhake server sing nggawe panjaluk kasebut ora sah.

Pindhah Situs

Marang Bing yen sampeyan mindhah situs menyang domain anyar
Marang Bing yen sampeyan mindhah situs menyang domain anyar

Site Move ngidini sampeyan ngandhani Bing langsung yen situs sampeyan wis pindhah menyang domain anyar. Umumé, Bing bakal milih pangalihan lan ngganti indeksasi, nanging fitur Site Move bisa nyepetake lan mesthekake yen ora ana masalah.

Iku akeh laporan lan alat sing bisa ditemokake ing Bing Webmaster Tools. Nanging ora mandheg ing kono. Tim Bing uga wis nggabungake koleksi sumber daya sing migunani.

Luwih Bacaan

Mangkene koleksi alat, sumber daya, lan wacan liyane sing digabungake dening Bing kanggo mbantu sampeyan ngerti algoritma kasebut (lan njupuk kauntungan saka iku):

  • Pedoman Webmaster Bing - Maca pedoman iki minangka cara paling cepet kanggo nyepetake. Sampeyan bakal sinau kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Bing SEO.
  • Kit Alat SEO Microsoft - Alat SEO gratis 100% sing kurang dikenal iki minangka aplikasi desktop sing gampang digunakake sing nyusup situs web sampeyan kanggo nemokake masalah SEO.
  • Bing Webmaster Blog - Kaya Google, Bing uga duwe blog. Waca lan langganan supaya tetep anyar karo warta mesin telusur.
  • Blog Kualitas Panelusuran Bing - Blog Kualitas Panelusuran Bing nawakake praktik paling apik lan wawasan babagan jagad telusuran.
  • Hubungi Tim Webmaster Bing - Iki dudu alat, nanging migunani. Yen situs sampeyan duwe masalah, sampeyan bisa langsung hubungi tim Bing kanggo ngatasi masalah.

Nalika nerangake nambah SEO, alat sing apik ora bakal cukup. Priksa tutorial langkah-langkah iki babagan carane nggunakake Alat Webmaster Bing lan ngoptimalake mesin telusur paling gedhe nomer loro! 📈🚀Klik kanggo Tweet

Summary

Ana sampeyan duwe, kabeh sing sampeyan kudu ngerti babagan Bing Webmaster Tools.

Bing Webmaster Tools nawakake praktis kabeh sing ditindakake Google Search Console, lan nalika sampeyan ora nggunakake akeh, mesthine kudu kalebu ing strategi SEO sakabèhé.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol