E-commerce

'Buy On Google' Mbukak kanggo Kabeh Merchants

Google Shopping wis nggawe owah-owahan signifikan kaping pindho ing sawetara wulan pungkasan. Owah-owahan pisanan yaiku ngetrapake dhaptar Google Shopping gratis. Kapindho mbukak program "Buy on Google" kanggo kabeh pedagang, tanpa komisi.

Tuku ing Google ngidini konsumen tuku produk saka pedagang tanpa ninggalake Google. Program kasebut bakal diluncurake menyang kabeh pedagang ing awal 2021, miturut Google.

Coba conto ing ngisor iki proses Tuku ing Google. Sawise nggoleki "hard drive", konsumen bisa ngakses tab "Shopping" lan klik pilihan Tuku ing Google.

Sawise nggoleki

Sawise nggoleki "hard drive", konsumen bisa ngakses tab "Shopping" lan klik pilihan Tuku ing Google.

-

Ngeklik dhaptar pisanan ("Samsung Portable SSD T7" drive eksternal) bakal ngasilake kaca produk. Konsumen banjur bisa ngeklik "Checkout cepet" utawa "Tambah menyang cart," mlebu menyang Google (yen durung), lan isi rincian pangiriman lan info pembayaran.

Sawise ing kaca produk, konsumen klik

Sawise ing kaca produk, konsumen klik "Checkout cepet" utawa "Tambah menyang cart."

Saliyane bebas komisi, owah-owahan ing program kasebut kalebu:

  • Nyambung menyang panyedhiya pembayaran ing Merchant Center. Biyen, Pengiklan Buy on Google mung bisa nggunakake PayPal kanggo ngolah pembayaran saka konsumen. Pembayaran Shopify saiki dadi pilihan, kanthi prosesor pambayaran luwih akeh. Pedagang kudu nyambungake prosesor pembayaran karo Merchant Center.
  • Nangani dhukungan pelanggan langsung. Google sadurunge nyedhiyakake dhukungan eksklusif kanggo tuku ing konsumen Google. Pitakon dhukungan kasebut, kayata masalah pesenan utawa pengiriman, saiki bakal menyang pedagang, sing kudu menehi alamat email dhukungan pelanggan sing cocog ing Merchant Center.
  • ngasilake produk. Google bisa ngolah bali saka konsumen, utawa pedagang bisa nindakake dhewe. Yen Google nindakake, pedagang bakal nyambung menyang operator pengiriman ing Merchant Center. Operator banjur bakal tagihan pedagang langsung.
  • Feed produk Amazon. Owah-owahan liyane yaiku kemampuan kanggo ngunggah feed produk sing padha kanggo Amazon menyang Merchant Center. Google bakal peta lapangan kanthi otomatis. Iki minangka nilai tambah gedhe ing pengalamanku, amarga glitches feed produk teknis bisa dadi tantangan.

Konsumen sing tuku liwat Google nampa jaminan marang kiriman sing salah utawa telat lan ora nampa mbalekaken sawise mbalekake barang. Google nyengkuyung konsumen supaya ngubungi pedagang dhisik. Yen ora ana respon sawise rong dina, Google nyedhiyakake dhukungan Shopping.

Keprigelan

Data pamirsa ora kasedhiya kanggo pedagang sing nggunakake Tuku ing Google. Yen menehi tag situs kanthi piksel Google Ads utawa Analytics, pedagang bisa nggawe pamirsa lan nyiyapake kampanye pemasaran ulang. Pedagang uga bisa nggawe pamirsa sing mirip kanggo nggedhekake jangkauan. Nanging saiki, konsumen bakal tuku langsung ing Google. Pedagang ora bisa dipasarake maneh.

Coba, uga, implikasi merek. Kabeh pengalaman saiki ana ing Google. Riset produk konsumen lan transaksi tuku sakteruse dumadi liwat Google - dudu situs pedagang. Bisa uga iki bakal nyuda branding pedagang.

Kajaba iku, pedagang sing melu ngirim informasi produk sing salah lan nindakake penundaan layanan pelanggan sing ora apik dening Google.

The Big Picture

Nggoleki pasar Google terus. Sanajan wis urip sawetara wektu, Tuku ing Google saiki kasedhiya kanggo kabeh pedagang. Kanthi ora mbayar komisi, pedagang bisa nambah anggaran pariwara. Google Shopping wis dadi sumber revenue paling dhuwur kanggo akeh perusahaan. Tuku ing Google minangka langkah sabanjure sing logis.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol