Content Marketing

Coronavirus ngganggu telusuran, anggaran iklan digital

Analis ngarepake Google lan Facebook bakal ngalami penurunan pendapatan iklan ing lelungan lan industri liyane sing paling kena pengaruh upaya global kanggo alon nyebarake koronavirus. Ing lemah, para pemasar lan panuku media wis ngevaluasi maneh strategi iklan sing cedhak.

Analis Loop Capital Markets Rob Sanderson ngarepake Google bakal nyuda pendapatan iklan perjalanan 15% ing kuartal pertama lan penurunan 20% ing kuartal kaping pindho amarga wabah koronavirus.

Minggu kepungkur, analis Needham Laura Martin lan Dan Medina ujar manawa ana bukti mbuwang murah ing lelungan, eceran, barang rangkep konsumen lan hiburan, sing bebarengan, padha ngira, nuduhake 30% nganti 45% saka total revenue Facebook.

Para panuku media sing kita krungu wiwit Rebo nuduhake macem-macem skenario, sawetara sing durung weruh owah-owahan, kanggo wong liya sing nggawe pangaturan dramatis kanggo anggaran jangka pendek. Sawetara malah ngunggahake anggaran digital.

Rantai pasokan lan keprihatinan panjaluk

Dampak rantai pasokan ing persediaan wiwit dirasakake ing belanja iklan. Scott Wright, konsultan PPC senior ing konsultasi e-commerce lan agensi Vervaunt sing berbasis ing London, ujar manawa klien kanthi produksi ing China wiwit prihatin babagan persediaan ing wulan Februari nanging ngarepake bakal mbukak iklan sajrone sawetara wulan adhedhasar saham saiki. "Amarga kahanan kasebut durung saya apik babagan rantai pasokan," ujare Wright, samesthine "ing wulan iki sawetara produk utama bakal metu saka saham, mula [anggaran Google Search lan Shopping] wis dipotong 40% ing Inggris lan Eropa ing wulan iki kanthi nunggu.

Bisnis lelungan internasional sing mewah wis nyuda anggaran luwih saka 50% saka wulan sadurunge ing kabeh saluran digital, ujare Michelle Morgan, direktur layanan klien ing agensi digital Clix Marketing berbasis Louisville. Morgan ujar manawa agensi kasebut isih duwe keluwesan kanggo nyedhiakake anggaran sing isih ana ing saluran lan kampanye sing paling efektif, saiki isih ana sing bisa digarap.

Sawetara bisnis wis mandhegake anggaran iklan digital. "Kita wis duwe loro klien ngaso mbuwang amarga coronavirus," ujare Tom Shurville, direktur pangurus agensi digital berbasis Inggris Distinctly. Klien - ing industri perhotelan lan acara - ngarepake supaya pariwara tetep dipateni nganti koronavirus ora mengaruhi rapat-rapat maneh.

Rasa Jittery

Kahanan sing durung mesthi kabeh duwe bisnis kabeh jinis ing pinggir.

Klien Vervaunt liyane, pengecer bagasi, durung nate nyuda permintaan, nanging "tren sing metu saka Italia nggawe dheweke waspada," ujare Wright. Agensi ngatur Panelusuran, Belanja, Amazon lan Sosial kanggo klien. Minggu kepungkur, pendapatan Amazon mudhun, nanging Wright ujar manawa durung jelas yen iki minangka tren. Dheweke ngarepake bakal narik maneh kampanye prospek klien ing minggu iki, sanajan jumlah kasebut durung dikonfirmasi. Anggaran bakal dikelola saben dina kanthi ad hoc gumantung saka apa sing katon.

Konsultan telusuran mbayar adhedhasar Alabama, Josh Yates ujar manawa para klienne durung ngganti dalan, nanging akeh sing rumangsa gugup. Malah sing ana ing sektor sing katon ora kena pengaruh. Siji, merek e-commerce kanthi manufaktur ing AS lan ora ana tantangan inventaris sing dikarepake, diarani, "Siap mundur mbuwang."

Bucking trend

Ora saben wong ndeleng pemotongan anggaran minangka jawaban.

Nalika sirkuit pameran dagang suda, sawetara peserta pameran golek cara liya kanggo ngisi saluran penjualan. "[Aku] mung ngobrol karo siji klien sing ndeleng pirang-pirang pameran dagang dibatalake, lan pengin nggawe digital luwih akeh kanggo ngrampungake pimpinan sing ilang sing biasane dijupuk ing acara," ujare Tim Jensen, manajer kampanye PPC ing Clix Marketing.

Amalia Fowler, direktur pemasaran ing Pemasaran Snaptech berbasis Vancouver, ujar manawa salah sawijining klien, bisnis wisata panganan sing wiwitan, mundhak tinimbang narik anggaran digital. Kanthi tujuan wutah sing agresif kanggo taun iki, kalebu tur anyar kanggo promosi, perusahaan nambah anggaran panelusuran nalika ngadhepi kemerosotan. "Iki menehi keunggulan ing perusahaan perjalanan gedhe," ujare Fowler, "supaya bisa uga bisa digunakake."

WARC isih nggambarake kenaikan taunan 7.1% ing mbuwang media global taun iki. Iki adhedhasar pangarepan yen para pemasar mung bakal ngganti anggaran menyang paruh kapindho taun, sing bakal nyebabake kompetisi lan rega kanggo media. Tegese para pengiklan bisa uga terus ngrasakake tekanan suwe sawise coronavirus ilang.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol