E-commerce

CRM: Apa Bisnis Cilik Sampeyan Kudu Ngerti Babagan Manajemen Hubungan Pelanggan

Sampeyan bisa uga wis krungu babagan piranti lunak CRM — biyen wis digunakake, entuk telpon dodolan babagan nggunakake siji, muga-muga data pelanggan sampeyan wis diatur kanthi apik. Nanging yen sampeyan durung duwe, aja kuwatir. Aku dhewe biyen kuliyah kuliyah wet-behind-the-ears mbuwang akronim kaya permen tanpa pangerten sing jelas apa tegese aksara kasebut.

apa crm-panduan kanggo bisnis cilik

CRM singkatan saka manajemen hubungan pelanggan. Dadi sampeyan butuh CRM? ya wis. Kabeh bisnis kudu duwe cara sing teratur kanggo nglacak klien lan prospek nalika ngliwati perjalanan pelanggan. Nanging sampeyan butuh CRM lunak? Iki gumantung saka ukuran bisnis, model, industri, jinis pelanggan, lan liya-liyane. Dadi ing kirim iki, aku arep:

  • Demystify persis apa platform CRM lan carane mbantu dodolan lan marketing.
  • Nuduhake pro lan kontra kanggo ngetrapake CRM khusus kanggo bisnis cilik.
  • Rembugan babagan biaya lan fitur penting sing kudu digoleki nalika nimbang CRM kanggo bisnis sampeyan.

Ing pungkasan kiriman iki, sampeyan bakal duwe pangerten sing kuat babagan peran CRM ing pertumbuhan bisnis uga nilai potensial sing bisa diduweni kanggo bisnis cilik sampeyan.

Apa piranti lunak CRM?

CRM tegese manajemen hubungan pelanggan nanging biasane nuduhake alat utawa solusi sing mbantu bisnis nglacak lan ngatur interaksi karo pelanggan lan prospek. Ing istilah sing wiyar, iku database sing ngemot informasi kaya jeneng ngarep, jeneng mburi, alamat email, perusahaan, log ketemu karo bisnis sampeyan, lan liya-liyane.

CRM sampeyan bakal dadi papan utama kanggo nyimpen kabeh informasi sing wis diklumpukake sajrone hubungan sampeyan karo klien. Wiwit sepisanan maca postingan blog utawa ndhaptar buletin sampeyan, nganti rekaman telpon dodolan lan kualifikasi timbal, kabeh bakal ana ing siji lokasi pusat. CRM malah ngatur proses liwat kanggo ngirim proposal, kontrak lan informasi tagihan (karo sawetara plug-in).

CRM kanggo lokasi pusat bisnis cilik

Coba platform CRM minangka peta multidimensi. Sampeyan duwe wong, perusahaan, lan tawaran kabeh disambungake liwat interaksi beda--kaya ndeleng iklan, mbukak email, nelpon sales, utawa mlebu kontrak. Anggota tim sampeyan disambungake menyang item tumindak lan bisa nambah informasi menyang kontak, akun, lan tawaran yen perlu. Kabeh informasi iki nggawe web wawasan kanggo mbantu sampeyan ngatur proses lan hubungan karo wong sing wis mutusake kanggo nindakake bisnis karo sampeyan.

Pros lunak CRM kanggo bisnis cilik

Ana akeh alasan sing apik kanggo duwe platform piranti lunak CRM sing bisa digunakake. Nanging, kerja keras kanggo nggabungake, utamane yen sampeyan ora duwe akeh infrastruktur sing wis dibangun ing hubungan bisnis sampeyan. Kita bakal ngrampungake tantangan kasebut ing bagean sabanjure, nanging dhisik, ayo goleki bagean sing apik saka piranti lunak CRM.

Organisasi

Nalika aku ora bisa ngaku dadi wong sing paling teratur (kanca sekamarku bakal mbantah yen aku kudu mandheg nyimpen buku ing pawon), kabeh pemasar berkembang nalika file, konten, tugas, lan komunikasi kabeh ana ing sak panggonan, utawa paling ora siji sistem sing diatur.

CRM mbantu sampeyan ngumpulake, ngurutake, lan nyaring informasi prospek lan klien miturut macem-macem kritéria, kayata jinis akun, lokasi, wong kontak, saluran, lan perusahaan. Tegese sampeyan bisa nglumpukake kabeh kontak sing kerja ing perusahaan sing padha, utawa tim internal sing kerja ing akun tartamtu; mung mikir kabeh laporan sing bisa mbukak!

apa crm LOCALiQ CRM telpon nelusuri telpon

Saka Pusat Klien LOCALiQ CRM

Lan informasi sampeyan luwih teratur lan terpusat, luwih gampang sampeyan narik nalika sesambungan karo klien sing saiki utawa potensial lan duwe konteks sing sampeyan butuhake supaya bisa ngobrol kanthi produktif. Kajaba iku, nalika minangka praktik paling apik kanggo duwe perwakilan akun khusus kanggo saben pelanggan, duwe informasi sing kasedhiya kanggo luwih akeh wong ngidini sampeyan nransfer informasi kanthi luwih gampang, kayata yen perwakilan kasebut utawa bisnis sampeyan wiwit berkembang.

Komunikasi

Kanthi risiko muni kaya rekaman sing rusak: para pemasar berkembang kanthi komunikasi sing luwih apik. Lan aku ora mung duwe rapat rutin karo tim sales. CRM ngaktifake komunikasi sing lancar ing antarane prospek, tim pemasaran, lan tim penjualan.

Gambar: prospek ngetik informasi ing situs web sampeyan. Meh langsung, timbal kasebut dilebokake menyang CRM supaya tim pemasaran sampeyan bisa target maneh karo iklan, nurture karo email, lan mindhah menyang corong pemasaran. Bebarengan, tim sales bisa tekan liwat email lan telpon, logging saben interaksi menyang sistem. Nalika prospek wis siyap mlebu kontrak utawa tuku, sampeyan bakal duwe gambaran lengkap babagan saben titik kontak sing dialami.

efficiency

Kanggo alasan sing kasebut ing ndhuwur yen kita seneng karo CRM, dheweke nggunakake komunikasi lan organisasi sing efisien kanggo nggawe efisiensi. Nalika nerangake wektu kanggo nutup buku ing taun fiskal, utawa sampeyan bakal diaudit, utawa sampeyan kudu ngrujuk persis apa sing dijanjekake tim dodolan marang pelanggan, iku kabeh bener ing CRM sampeyan.

Organisasi, komunikasi, lan efisiensi mung telung aspek positif saka platform CRM sing bisa nyebabake sawetara keuntungan, kalebu:

  • Kolaborasi sing luwih apik ing antarane anggota tim
  • Gerakan liyane liwat marketing lan / utawa corong sales
  • Ngirit wektu lan biaya saka produktivitas maksimal
  • Pelanggan sing luwih seneng, pelanggan sing luwih setia, lan mesthi, luwih akeh pelanggan
  • Tambah revenue
keuntungan saka CRM kanggo bisnis

Cons saka piranti lunak CRM kanggo bisnis cilik

Kaya kasebut ing ndhuwur, ana sawetara tantangan sing teka karo piranti lunak CRM. Untunge, ana kurang kontra tinimbang pro.

Lampahipun

Aku ora bakal ngapusi kowe. CRM bisa cukup rumit. Nyatane, sawetara insinyur dilatih khusus kanggo ngatur, ngetrapake, lan nggabungake CRM. Sanajan ora ateges sampeyan kudu nyewa pangembang kanggo mbantu implementasi/integrasi CRM, bisa uga angel ditindakake dhewe yen sampeyan ora ngerti babagan SQL, HTML lan CSS, lan Javascript dhasar. .

biaya

Yen sampeyan ndhaptar CRM, biasane ana rega sing larang. Ana akeh CRM utawa layanan open-source ing ngendi sampeyan bisa milih lan milih jenis tambahan sing pengin dilebokake, nanging luwih akeh tambahan utawa lisensi sing sampeyan entuk, bakal luwih larang; lan luwih upkeep bakal mbutuhake. Nanging Iki kabar apik: yen sampeyan ngetrapake platform CRM luwih awal lan nindakake praktik paling apik, data sampeyan kudu rapi lan rapi ing platform apa wae sing sampeyan pilih, ora perlu mbuwang dhuwit luwih akeh kanggo ndandani taunan.

Pira regane piranti lunak CRM bisnis cilik?

Kaya sing dikarepake, rega lan model rega kanggo piranti lunak CRM beda-beda. Akeh plaforms ngisi saben pangguna saben wulan, kanthi tarif kasebut gumantung saka jumlah kontak sing sampeyan duwe utawa tingkat fungsi sing sampeyan pilih. CRM liyane gratis nanging ana watesan. Contone, Zoho CRM gratis nanging mung kanggo telung pangguna lan ora menehi komunikasi email. HubSpot duwe CRM "gratis selawase", nanging pelaporan lan fungsi tetep cukup dhasar (kita bakal nutupi fitur sing kudu dideleng ing bagean sabanjure). Nanging CRM liyane sing digawe dening agensi pemasaran ora kasedhiya minangka produk mandiri, nanging gratis karo layanan sing ditawakake agensi kasebut, kayata Pusat Klien LOCALiQ.

apa CRM-biaya pusat klien crm-localiq

Piranti lunak CRM kepemilikan LOCALiQ ora ana biaya tambahan nalika sampeyan mlebu nganggo solusi pemasaran lokal.

Nalika informasi iki ora menehi jawaban sing jelas babagan biaya CRM kanggo bisnis cilik sampeyan, nanging kanthi jelas nuduhake yen kanggo ngenali CRM sing paling larang kanggo sampeyan, sampeyan kudu ngerti fitur lan fungsi. sampeyan mbutuhake. Amarga yen sampeyan nggunakake platform gratis sing ora ngasilake laporan sing dibutuhake supaya bisa ngasilake investasi, mula, CRM sampeyan pancen ora gratis. Dadi ing bagean pungkasan iki, kita bakal nutupi sawetara fitur utama CRMS sing kudu ditimbang.

Apa sing kudu digoleki ing CRM bisnis cilik

Nalika kita nutupi (nanging yen sampeyan nglewati), macem-macem CRM bisnis cilik sing kasedhiya ing pasar saiki kabeh duwe fitur lan fungsi dhewe. Nalika milih siji kanggo bisnis sampeyan, elinga yen rega ora kabeh. CRM sing tepat kanggo bisnis sampeyan yaiku sing mbantu sampeyan ora mung nindakake strategi pemasaran kanthi luwih lancar, nanging uga entuk wawasan ing dalan kanggo nyetel lan nyaring — pungkasane mbantu sampeyan entuk luwih akeh pelanggan (lan revenue) nalika uga nyimpen. wektu lan dhuwit ing roto dawa. Iki minangka fitur inti saka CRM sing dirancang kanggo mbantu sampeyan entuk:

Ease saka nggunakake

Iku angel kanggo ngindhari kerumitan ing CRM apa wae, amarga sifate cukup rumit - iki ngemot saben interaksi lan informasi saben anggota tim lan kampanye sing dikumpulake ing saben kontak sampeyan, ing sak panggonan. Nanging kerumitan ora kudu padha karo kangelan karo navigasi platform. CRM sing apik iku intuisi lan ndadekake samubarang bisa disederhanakake. Sampeyan lagi looking for a CRM sing dudu perang uphill pancet, nanging sing duwe kurva learning sing settles metu Luwih (ora kabeh, amarga ana mugia bakal nganyari lan fitur anyar kanggo sinau).

nelusuri kampanye majeng

Tinimbang mung ndeleng apa sing sampeyan lakoni sakabèhé, iku penting kanggo bisa ndeleng kinerja marketing ing tingkat kampanye. Kanthi cara iki, sampeyan bisa ndeleng cara sing paling efektif kanggo narik pelanggan lan ngarah menyang bisnis sampeyan, uga saluran lan piranti ing kampanye kasebut sing paling apik.

apa goleki ing nelusuri kampanye CRM bisnis cilik

Pelacakan kampanye sing rinci ngidini sampeyan ngenali sumber lan piranti sing bakal dioptimalake (Sumber gambar: Pusat Klien LOCALiQ).

Analytics

Supaya sampeyan bisa ndeleng saluran utawa piranti endi sing paling apik ing kampanye, nanging kepiye kampanye kasebut sacara umum? Kanthi analytics, sampeyan bisa ngenali pathokan lan uga ndeleng manawa nomer sing sampeyan deleng mundhak utawa nyuda saka pigura wektu utawa kondisi sadurunge. Iki penting banget ing CRM amarga menehi kekuwatan kanggo nggawe keputusan adhedhasar data lan ngerti persis sepira sampeyan entuk investasi pemasaran.

apa goleki ing CRM-analyics-gula

Priksa manawa CRM sampeyan bisa mbukak pola lan owah-owahan ing data sampeyan (Sumber gambar: SugarCRM).

Data wektu nyata

Sampeyan ora kudu ngenteni nganti pungkasan sasi utawa pungkasan kampanye kanggo ndeleng asil. CRM sing apik bakal duwe kapabilitas data wektu nyata supaya sampeyan bisa entuk wawasan on-demand. Iki ngidini sampeyan ngenali lan nggawe optimasi sajrone kampanye, ngrebut kesempatan nalika muncul, lan mesthekake yen sampeyan wis cocog karo target sampeyan.

Laporan sing disesuaikan

Nduwe pelacakan kampanye lanjutan, analytics solid, lan data wektu nyata kabeh dadi pertimbangan utama kanggo CRM. Nanging priksa manawa sampeyan bisa ngatur laporan miturut pigura wektu lan kritéria liyane. Kanthi cara iki, sampeyan bisa njaga strategi pemasaran kaya sing dikarepake, tinimbang ngecor babagan apa sing bisa dilapurake CRM sampeyan. Kajaba iku, bisa mbandhingake kampanye karo taun-taun sadurunge, saluran, lan liya-liyane bakal ngidini sampeyan sinau, nambah, lan nyempurnakake strategi pemasaran dadi mesin ngasilake timbal sing apik.

apa goleki ing laporan CRM-custom bisnis cilik

CRM sing apik ngidini sampeyan nyaring data kanggo rentang tanggal sing ditemtokake lan nggawe proyeksi (Sumber Gambar: Pusat Klien LOCALiQ).

integrasi

Apa sampeyan nggunakake alat otomatisasi pemasaran liyane utawa ana kemungkinan sampeyan bisa ngetrapake sawetara ing mangsa ngarep? Priksa manawa CRM kompatibel karo teknologi kasebut uga kerumitan integrasi kasebut.

apa goleki ing bisnis cilik CRM-integrasi

Nimble CRM diarahake khusus kanggo integrasi media sosial.

dhukungan

Nomer ora ngapusi, nanging data bisa ngapusi (ora sengaja, mesthi). Contone, sampeyan bisa uga kuwatir babagan penurunan lalu lintas situs web sampeyan. Nanging yen iki kedadeyan bebarengan karo paningkatan konversi, mula iki tegese nalika kurang Sakabèhé wong bisa uga ngunjungi situs sampeyan, luwih akeh mumpuni pengunjung sing bener-bener kasengsem ing bisnis sampeyan teka ing kana. Ing kasus iki, penurunan kasebut ora ateges apa-apa, nanging kemungkinan strategi SEO sampeyan bisa digunakake kanthi apik lan bisa uga ditambah. Kabeh iki tegese duwe akses menyang individu utawa tim individu sing duwe spesialisasi ing marketing bisnis cilik lan / utawa lokal bisa tegese bedane antarane duwe CRM kanggo nglacak barang lan nggunakake CRM kanggo nambah penghasilan sampeyan.

apa goleki ing support CRM bisnis cilik

CRM sing apik bakal teka kanthi dhukungan kayata liwat basis pengetahuan, nanging ora ana sing bisa ngalahake saran ahli 1: 1 (Sumber gambar: Keap).

Skalabilitas

Yen CRM sampeyan nindakake tugase lan database klien lan tim dodolan berkembang, apa kapabilitas CRM lan rencana rega bisa gampang diukur karo bisnis sampeyan? Kosok baline, yen sampeyan kudu nelpon maneh kanggo sawetara wektu utawa ngalami wektu sing alon, apa ana pilihan downgrade sing fleksibel utawa ngirit sumber daya?

Piranti komunikasi

Pungkasan nanging paling ora (lan mbok menawa sing paling penting) ing dhaptar CRM feaures sing kudu digoleki yaiku alat komunikasi. Kanthi integrasi email, sampeyan bisa diwenehi kabar babagan pimpinan anyar lan kegiatan penting, uga komunikasi karo kontak langsung saka CRM. Iki bisa uga minangka email otomatis sing bakal dipicu nalika kontak ngrampungake tumindak sing ditemtokake, respon cepet kanggo kiriman formulir, utawa email jangkauan pribadi utawa tindak lanjut menyang individu.

Gambar kothak mlebu LOCALiQ CRM

Email paling penting kanggo nuntun komunikasi lan komunikasi pelanggan (Sumber gambar: Pusat Klien LOCALiQ).

Apa CRM cocok kanggo bisnis cilik sampeyan?

Kaya sing wis dakcritakake ing wiwitan, tujuan kiriman iki yaiku supaya sampeyan entuk gambaran sing jelas babagan platform CRM sing bisa ditindakake kanggo bisnis cilik lan uga kawruh latar mburi sing sampeyan butuhake supaya bisa nemokake sing cocog kanggo sampeyan, apa wae. soko worth nguber. Punika recap saka apa sing kita bahas:

  • CRM minangka lokasi pusat ing ngendi kabeh informasi sing wis diklumpukake ing pimpinan lan pelanggan nalika sampeyan melu disimpen.
  • Kaluwihan saka piranti lunak CRM kalebu organisasi, efisiensi, lan komunikasi, dene kontra yaiku biaya lan implementasine.
  • Yen dileksanakake kanthi bener, CRM bisa mbantu bisnis nambah produktivitas, kepuasan pelanggan, efektifitas pemasaran, lan penghasilan.
  • CRM beda-beda ing rega saka gratis nganti atusan dolar saben sasi, nanging penting kanggo ngerti apa sing sampeyan entuk kanggo rega kasebut.

Lan sing paling penting, iki minangka fitur sing kudu digoleki ing CRM kanggo bisnis cilik sampeyan:

  • nelusuri kampanye majeng
  • Analytics
  • Data wektu nyata
  • Laporan sing bisa disesuaikan
  • integrasi
  • dhukungan
  • Skalabilitas
  • Kapabilitas komunikasi

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol