Seo

Apa Nggunakake Menu Mudhun Ngaruhi Otoritas Kaca?

Dina iki Takon pitakonan SEO teka saka Joe ing Kroasia. Iki ana masalah sing aku yakin saben profesional SEO wis weruh - utawa bakal weruh ing sawetara titik ing karir.

Joe takon:

"Aku duwe pitakonan babagan menu gulung mudhun / impact link sing didhelikake ing wewenang kaca.

Dadi, kaca web kita babagan data lan statistik olahraga, ing endi ing homepage kita nuduhake macem-macem pertandingan olahraga sing dimainake ing macem-macem negara. Kanggo pengalaman pangguna lan kanggo bagean teknis kaca, pertandhingan kasebut bakal dilebokake ing menu gulung mudhun saben negara. Yen menu negara ora diklik, pertandhingan kasebut ora katon kanggo pangguna lan Google. Apa bakal duwe pengaruh negatif ing kaca sing cocog babagan wewenang lan bakal nyebabake crawling?

iklan

Terus maca Ngisor

Navigasi lan menu minangka area gedhe ing ngendi para profesional SEO bisa nambah situs utawa gawe piala luwih akeh tinimbang sing apik.

Napa Menu Navigasi Penting ing SEO

Akeh pikirane menyang menu, ora mung saka perspektif SEO nanging saka UX, kreatif, aksesibilitas, lan lensa pangembangan uga.

Ing istilah SEO teknis, pandhu arah minangka kasempatan paling apik kanggo mengaruhi PageRank kaca internal sampeyan.

Ing ngendi sampeyan bisa ngontrol pranala lan kepiye wewenang (bisa kita kabeh mandheg ngomong "jus link"?) mili ing situs sampeyan.

Menu navigasi uga mbantu mesin telusur ngerti carane situs sampeyan ditata.

iklan

Terus maca Ngisor

Aku kerep ditakoni, "Yen link kasebut ana ing peta situs, apa kita uga butuh ing menu navigasi utama?"

Jawabane ya, sampeyan!

Yen link ora cukup penting kanggo sampeyan sijine ing pandhu arah lan nuduhake kanggo pangguna, kok mesin telusur mikir iku penting kanggo nuduhake menyang pangguna?

Dadi ayo bali menyang pitakonan Joe: Apa ana pengaruh negatif marang wewenang kanggo kaca ing menu gulung sampeyan?

Iku gumantung!

Gumantung carane menu sampeyan diwenehi kode, pranala sekunder lan tersier kasebut bisa ora katon ing mesin telusur. Sing ora bakal duwe pengaruh negatif ing kaca kasebut, nanging uga ora becik babagan optimasi sakabèhé.

Bisa uga duwe pengaruh ing crawling.

Akeh profesional SEO percaya yen Google nyusup kaca adhedhasar PageRank supaya luwih akeh pranala internal menyang kaca nambah kasempatan sing bakal ditemokake lan crawled, lan uga PageRank!

Nalika aku ora pracaya ing konsep PageRank sculpting, iku penting kanggo mikir nav saka titik graph link tampilan.

Cathetan sisih: Sawetara taun kepungkur ing konferensi, Dixon Jones nindakake pirembagan sing apik babagan carane CNN ngganti pandhu arah watara kena pengaruh PageRank situs sawetara pranala adoh saka wong-wong mau amarga ngganti grafik pranala internal banget. Aku ora bisa nemokake presentation sing online, nanging kene kirim blog ngomong bab teori.

iklan

Terus maca Ngisor

Pertimbangan Penting kanggo Hierarki Navigasi

Nalika ngrancang hierarki nagivational, penting kanggo ngelingi aliran pangguna lan kaca apa sing penting.

Ora saben kaca kudu ana ing menu. Nanging, mesthine ana dalan nyusup sing jelas saka homepage menyang kabeh kaca liyane ing situs kasebut - sing ora kalebu peta situs.

Sampeyan bakal sok dong mirsani akeh situs ritel ndhuwur duwe siji menu tingkat dhuwur ing homepage, nanging banjur nambah ing menu sekunder karo pranala liyane sing cocog kanggo kategori ing kaca kategori utawa subpages.

Dheweke wis milih ngirim "wewenang" menyang sub-set kaca kasebut, banjur ngidini kaca kasebut nyambung menyang kabeh liyane. Iki dudu strategi sing ala lan sing wis dakgunakake sadurunge.

iklan

Terus maca Ngisor

Tansah nggawe grafik pranala internal kanggo mesthekake yen sampeyan pancene ngirim sinyal sing pengin dikirim.

Sampeyan bisa nindakake iki kanthi gampang nggunakake alat kaya Screaming Frog, Sitebulb, Majestic, PowerMapper, utawa malah kanthi nggunakake Gephi lan dhaptar pranala internal.

Uga, priksa manawa navigasi sampeyan ora dadi mayoritas konten ing kaca kasebut.

Mesin telusur wis dadi apik banget kanggo nemtokake isi apa sing ana ing bagean kaca, nanging aku isih ndeleng ton situs kanthi pandhu arah sing gedhe banget nganti kira-kira 90% isi kaca kasebut.

iklan

Terus maca Ngisor

Iku ora becik lan bisa mbingungake kanggo mesin telusur (lan wong).

Kanggo mangerteni sing luwih lengkap babagan praktik paling apik kanggo navigasi, deleng Cara Ngapikake Navigasi Situs Web: 7 Praktik Paling Penting.

Ing pungkasan, jawaban kanggo pitakonan Joe iku beda kanggo saben situs. Muga-muga tanggapanku menehi sawetara perkara sing kudu dipikirake lan sumber daya kanggo mbantu nemtokake cara sing paling apik ing kahanan sing unik.

Sumberdaya liyane:

  • 10 Cara Struktur Situs Web Bisa Ngaruhi SEO
  • Kepiye Mesin Telusur & Indeks: Kabeh Sampeyan Kudu Ngerti
  • SEO Teknis Lanjut: Pandhuan Lengkap
iklan

Terus maca Ngisor


Cathetan editor: Takon SEO minangka kolom saran SEO mingguan sing ditulis dening sawetara pakar SEO paling dhuwur ing industri, sing wis dipilih dening Search Engine Journal. Duwe pitakonan babagan SEO? Isi formulir kita. Sampeyan bisa uga ndeleng jawaban sampeyan ing kiriman #AskanSEO sabanjure!

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol