Wordpress

Pengujian UI Efektif: Kepiye Visual sing Diuji UI Ngapikake Pemasaran Email

Pemasaran email isih duwe peran penting ing jagad digital kita. Nanging carane efektif iku? Wis sawetara kaluwihan, kanggo miwiti karo, kalebu kasunyatan sing paling wong bisa hubungane utawa nggunakake email. Keuntungan liyane kalebu efektifitas biaya lan kasunyatan manawa email bisa tekan ewonan wong kanthi cepet. Email uga bisa diukur, lan sampeyan bisa target kanggo pamirsa tartamtu. 

Ing kirim iki, kita bakal nliti salah sawijining cara sampeyan bisa nggawe marketing email luwih efektif lan kepiye sampeyan bisa mriksa manawa strategi sampeyan efektif ing kabeh piranti lan layanan email. 

Mbedakake UI saka testing UX

Pengujian UI minangka cara kanggo nguji unsur visual aplikasi kanggo ndeleng apa cocog karo pangarepan sampeyan babagan fungsi lan kinerja. Uga dikenal minangka GUI, UI iku singkatan saka User Interface. 

Ana macem-macem perkara sing diuji, kalebu kabeh lambang visual lan grafis. Tes kasebut uga kalebu tombol radio, menu, kothak centhang, kothak teks, palet warna, font, toolbar, lan liya-liyane.

Sampeyan bisa nindakake tes UI kanthi manual, nanging ana uga alat tes UI otomatis. Tujuan saka tes, preduli saka cara sing sampeyan gunakake, yaiku kanggo mesthekake kabeh unsur UI cocog karo spesifikasi sing dibutuhake.

 Tes UI biasane bakal mriksa aspek ing ngisor iki:

  • fungsi
  • Performance
  • Compliance 
  • Migunani
  • Desain visual

Uga nguji aspek visual aplikasi, tes UI uga relevan nalika mriksa manawa upaya pemasaran email sampeyan wis entuk tandha.

Dadi, kepiye tes UI beda karo tes UX? Ing tingkat paling dhasar, tes UI mriksa kabeh unsur sing ngidini wong bisa sesambungan karo produk utawa layanan. Ing sisih liya, UX yaiku apa sing ditindakake dening individu saka pengalaman karo produk utawa layanan. 

Ayo dadi sijine cara liyane. nalika sampeyan nggawe UX, sampeyan fokus ing perjalanan pangguna kanggo ngatasi masalah, dene UI fokus babagan tampilan lan fungsi produk. Babagan marketing email, UI nyoba carane marketing email efektif lan apa ana owah-owahan sing kudu digawe kanggo nambah komunikasi.    

Apa Tes Visual?

Pengujian visual minangka cara kanggo ngevaluasi output aplikasi sing katon. Contone, babagan kampanye pemasaran email, netepake carane efektif unsur visual kayata foto, ilustrasi, utawa video.

Pengujian visual kadhangkala disebut pengujian UI, lan minangka cara kanggo ngenali masalah karo visual ing email. Iku ndadekake manawa antarmuka panganggo katon bener kanggo kabeh pangguna. Contone, bakal mriksa manawa kabeh unsur katon ing wangun, posisi, lan ukuran sing bener. Iki uga minangka cara kanggo mriksa manawa unsur kasebut katon lan bisa digunakake kanthi bener, preduli saka piranti utawa browser sing digunakake. 

Efektivitas Visual ing Pemasaran Email

Visual sing menarik kudu ana ing jagad pemasaran modern. Persepsi manungsa utamane visual, kanthi luwih saka 90% informasi sing diproses saben dina saka reseptor visual. 

Konten visual penting amarga sawetara alasan:

  • Visual luwih gampang dingerteni.
  • Visual luwih cendhek.
  • Umume wong ngelingi 80% sing dideleng lan mung 20% ​​sing diwaca.
  • Konten visual luwih cenderung dituduhake ing platform sing gegandhengan lan ing antarane kanca, kulawarga, lan mitra bisnis.
  • Konten visual luwih gampang diprodhuksi lan luwih murah tinimbang sadurunge. 

Kanthi visual, sampeyan bisa kanthi cepet nggandhengake pamirsa lan tetep dikunci. Visual uga mbantu pamirsa melu pesen sampeyan.

Komunikasi sing kalebu gambar ngasilake keterlibatan 650% luwih dhuwur tinimbang kiriman mung teks.    

Nggunakake Macem-macem Jinis Visual kanggo Nggawe Email Panjenengan

Sampeyan bisa nggunakake macem-macem visual ing kampanye marketing email. Ing ngisor iki sawetara sing paling umum sampeyan pengin nimbang. 

images

Thanks kanggo teknologi HTML lan coding, saiki sampeyan bisa nambah macem-macem gambar lan warna latar mburi menyang email sampeyan. Loro-lorone iki bakal nggawe email luwih efektif kanggo maca. 

Sumber: Screenshot dijupuk saka email penulis

Gambar sing relevan mbantu ngilangi teks sing dawa lan menehi informasi luwih akeh nalika papan sing kasedhiya diwatesi. 

Sumber: Screenshot dijupuk saka email penulis

Pemasar email eCommerce lan e-pengecer nemokake yen nggunakake gambar ing email kanggo nampilake produk ngasilake tingkat konversi sing luwih dhuwur. 

Gambar ora kudu mung 2D. Teknologi ngidini sampeyan nggunakake gambar 3D ing email uga. 

GIFs

Unsur visual liyane sing bisa digunakake kanggo nggawe email sampeyan katon yaiku animasi GIF. Animasi saka jinis iki nggunakake sawetara pigura dinamis sing mbaleni ing daur ulang. 

sumber

Ana sawetara cara sampeyan bisa nggunakake GIF ing kampanye email:

  • Industri Lelungan: Umume para pemasar email industri lelungan nggunakake animasi kanggo menehi inspirasi kanggo ngumbara pelanggan. 
  • eCommerce: pemasar industri eCommerce asring nampilake macem-macem jinis produk nggunakake GIF. Padha bantuan kanggo shorten dawa email. 
  • Perusahaan SaaS utawa B2B: GIF umume digunakake kanggo nuduhake carane layanan utawa produk digunakake.
  • Pemasar: Ing email adhedhasar acara sing dipicu, GIF mbantu ngirim pesen sing apik kanggo pelanggan. 
  • Branding Kreatif: Gambar 3D bisa nggawa animasi GIF menyang level sabanjure. 

Infographics

Infographics bisa dadi sumber sing penting nalika sampeyan lagi nggarap kampanye pemasaran email. Visual jinis iki ngemot koleksi grafik, ilustrasi, grafis, lan teks, lan sampeyan bisa nggawe kolase gambar lan tembung.

Wis ditemokake yen infografis 30 kaping luwih gampang diwaca tinimbang konten sing mung teks. Iki kedadeyan amarga sampeyan bisa menehi informasi kanthi cara sing luwih gampang dingerteni lan luwih menarik. 

Yen sampeyan pengin ngirim pesen tembung utawa hard-to-follow, infographic minangka cara sing efektif banget kanggo nindakake. 

Sumber: Screenshot dijupuk saka email penulis

Infografis uga apik kanggo nerangake proses utawa ngenalake kategori produk. Nanging sampeyan kudu ati-ati supaya ora dawa banget. Yen infographic sampeyan dawa banget, pembaca sampeyan bakal kejiret ing gulungan tanpa wates. Dheweke bisa uga ora bisa nganti pungkasan. 

Yen sampeyan wis entuk akeh informasi sing pengin dikirim, sampeyan mesthi duwe pilihan kanggo ngirim tampilan sneak kanthi link menyang situs sampeyan. Nalika maca ngeklik gambar pratinjau, bakal ngarahake menyang situs sampeyan, ing ngendi dheweke bakal bisa ndeleng kabeh infographic. 

cinemagraphs

Cinemagraph padha karo GIF, nanging ing kasus iki, iki minangka foto sing isih ana gerakan cilik lan bola-bali, saéngga mbentuk jinis klip video. Iki minangka gambar sing nggabungake fotografi isih karo video aktif kanggo nggawe gambar sing ngemot unsur obah cilik nalika gambar liyane beku. 

sumber

Iki minangka cara sing apik kanggo narik perhatian para pamirsa lan, ing wektu sing padha, menehi kesempatan kanggo njelajah gambar sing luwih lengkap. Sampeyan bisa nyorot rincian sing bisa uga ora kejawab. 

Videos

Sampeyan bisa nggunakake video ing email kanthi salah siji saka rong cara. 

  • Gambar cilik: Ing email, sampeyan nambahake gambar cilik video kanthi tombol play. Sing maca ngeklik gambar kasebut banjur dialihake menyang kaca kebangkrutan, ing ngendi dheweke bisa nonton video lengkap. 
  • Semat video: Opsi iki ngidini pelanggan ndeleng video sampeyan tanpa ngunjungi kaca web. 

Sampeyan bisa nggunakake macem-macem alat yen sampeyan pengin ngirim video pribadi ing email. Sabanjure, video kasebut kudu mbantu nambah konversi sampeyan.

Wektu sing apik kanggo kalebu video yaiku email undhangan acara. Contone, sampeyan bisa nggunakake teaser acara taun sadurunge utawa papan sing arep dianakake acara kasebut. Yen sampeyan duwe saluran YouTube, lebokake gambar cilik utawa cuplikan video tinimbang masang video lengkap ing email.  

Sumber: Screenshot dijupuk saka email penulis

Tes UI Efektif kanggo Pemasaran Email

Kita wis nyorot sepira pentinge email kanggo bisnis sampeyan. Dadi akeh wong sing duwe alamat email, lan umume mriksa kothak mlebu kaping pirang-pirang dina. Miturut Asosiasi Pemasaran Langsung, saben dolar sing sampeyan gunakake ing marketing email bakal ngasilake ROI $ 44.25, rata-rata.

Ora ana standar sing ditetepake kanggo nampilake utawa nampilake email sampeyan, sing bisa dadi masalah. Saben layanan email duwe cara dhewe kanggo nangani email. Ora umum ana masalah piranti lunak sing bisa ngrusak salinan lan desain sampeyan. Munculé smartphone wis nambah masalah.

Pengujian UI ngidini sampeyan mriksa manawa saben unsur ing email ditampilake ing posisi, wangun, lan ukuran sing bener. Sampeyan uga bisa mriksa manawa visual bisa digunakake kanthi bener. 

Ing jagad digital saiki, kita bisa nggunakake macem-macem sistem operasi, browser, lan aplikasi. Nalika nargetake pamirsa sing luwih akeh, sampeyan kudu mesthekake yen komunikasi visual sampeyan bisa tekan jumlah maksimal wong. Masalah sing ora cocog bisa ngrusak efektifitas kampanye pemasaran email visual sampeyan.  

kesimpulan

Iku kanggo kapentingan sing paling apik kanggo bisnis sampeyan nindakake UI utawa tes visual. Masalah apa wae sing diidentifikasi bisa didandani kanthi cepet, lan kabeh unsur visual bakal katon ing sistem operasi, browser, pamirso, lan pamuter media. 

Iki uga ateges sampeyan bakal bisa ngetutake owah-owahan teknologi lan ngetrapake prinsip desain supaya cocog karo syarat anyar. 

Panganggité Bio

Georgi Todorov yaiku pangadeg ThriveMyWay, situs web sing darmabakti kanggo mulang strategi pemasaran digital sing sukses. Georgi ajeg ditimbali dening perusahaan-perusahaan sing ngupaya ngembangake lan ningkatake strategi SEO lan link-bangunan kanggo nggayuh wutah tongkat hoki. Nalika Georgi ora kerja, sampeyan bisa nemokake dheweke nyedhaki alam, sinau online, utawa lelungan.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol