Media sosial

Facebook Ads kanggo Restaurants: 11 Tips kanggo Nggawa Revenue liyane kanggo Tabel Panjenengan!

Ah, salah sawijining industri favoritku kanggo nulis! Aku seneng panganan, lan aku seneng mangan ing restoran. Mulane industri restoran seneng banget kanggo nulis, amarga aku bisa mikir babagan rong subjek sing paling disenengi: panganan lan pemasaran.

Ana akeh pro lan kontra kanggo dadi pemasar ing vertikal populer kaya industri restoran. Ya, "gampang" kanggo pasar industri sing umume ditarik wong, nanging tantangan paling gedhe sing diadhepi para pemasar restoran yaiku tingkat kompetisi sing edan. Saben uwong kudu mangan, mula kenapa kudu ana sing milih restoran sampeyan ing sisih pinggir dalan, utawa sing liyane ing lokasi sing luwih apik, utawa sing liyane ing kisaran rega sing luwih terjangkau? Ngadeg nglawan akeh kompetisi mesthi dadi tantangan paling gedhe kanggo para pemasar.

meja restoran karo piring

Wis suwe dadi dina nalika para pemasar restoran bisa ngetokake iklan ing koran lokal, ngirim sawetara pamflet panganan sing nyenengake ing saindhenging kutha, lan nganggep manawa tembung saka tutuk bakal cukup kanggo ngrekrut pelanggan sing keluwen. Saiki, para pemasar restoran kudu duwe strategi sosial sing kuat supaya pesenan tetep mlebu. Ing kene, aku bakal nuduhake 11 tips kanggo entuk reservasi lan revenue paling akeh saka iklan Facebook kanggo restoran:

  1. Gunakake penargetan lokasi
  2. Target wong sing paling seneng mangan karo sampeyan
  3. Nggedhekake jangkauan sampeyan karo pamirsa sing mirip
  4. Intrik pelanggan karo atmosfer
  5. Ningkatake pers positif sampeyan
  6. Mbujuk pelanggan anyar kanthi acara gratis sing nyenengake
  7. Pamer staf sampeyan
  8. Rencana kanggo ngedongkrak mangsan
  9. Njupuk kauntungan saka jadwal iklan
  10. Ngomong karo pengalaman dining unik
  11. Pamerake wong sing seneng mangan

Nanging pisanan, kenapa Facebook?

Dadi kenapa Facebook dadi papan kanggo para pemasar restoran? Facebook minangka papan sing populer kanggo wong golek barang anyar, kayata restoran! Nyatane, 49% wong bener nelusuri Facebook kanggo nemokake restoran anyar.

Kasunyatan manawa wong saiki nggunakake Facebook kanggo nemokake restoran, kaya Yelp, pancen nggumunake. Ing ndhuwur wong-wong mau, sampeyan uga duwe pangguna Facebook mung arep babagan bisnis sing uga kudu nggawe reservasi kanggo kanca-kanca sing teka ing kutha dina Setu. Banjur ana iklan sampeyan, nuduhake fajita khusus sampeyan, burger sing dibungkus tangan, utawa sundae brownie krasan sing ora iso dilalekake. Oh, lan mung ana CTA sing mbujuk individu iki kanggo nggawe reservasi online sing gampang. Sapa sing bisa nolak kuwi?

Yen sampeyan anyar ing jagad pariwara Facebook utawa pengin nambah pemasaran restoran menyang level sabanjure, aja kuwatir, sampeyan wis dijamin. Kene 11 tips kanggo entuk luwih akeh pelanggan menyang restoran kanthi iklan Facebook.

1. Gunakake penargetan lokasi

Sadurunge nggawe iklan kreatif ing strategi pemasaran restoran, sampeyan kudu ngatur opsi penargetan kanggo mesthekake yen iklan sampeyan ditampilake ing wong sing bener. Contone, sampeyan ora pengin mbayar kanggo nuduhake iklan restoran New York City menyang wong sing manggon ing Portland, Oregon.

Iki sebabe sing pertama sampeyan kudu nindakake yaiku ngatur penargetan lokasi. Untunge, Facebook nggawe iki gampang banget. Sampeyan bisa nindakake iki kanthi ngetik kode pos khusus lokasi restoran ing platform Ad Manager Facebook. Sampeyan bisa uga pengin nambah sawetara kode pos tetanggan kanggo mesthekake sampeyan nutupi wilayah ngendi wong bakal kamungkinan kanggo lelungan saka kanggo mangan ing lokasi éca!

Penargetan lokasi iklan Facebook

2. Target wong sing paling kamungkinan kanggo mangan karo sampeyan

Penargetan lokasi minangka wiwitan sing apik kanggo strategi kampanye iklan, nanging aja mandheg! Salah sawijining mupangat utama nggunakake Facebook minangka platform kanggo ngiklanake restoran sampeyan yaiku tingkat opsi penargetan rinci sing kasedhiya. Ing "Target Rinci," sampeyan bakal nemokake telung kategori: Demografi, Minat, lan Prilaku, sing ana sawetara subkategori. Aku nyaranake nggambarake ing target diner lan njelajah opsi kasedhiya.

Contone, sampeyan mbukak gabungan barbekyu ing Nashville sing ditargetake kanggo mahasiswa lokal. Ing "Kapentingan," ana kategori "Makanan lan Minuman" ing ngendi sampeyan bisa target sing kasengsem ing "Restoran kasual cepet" lan "Barbecue." Sampeyan banjur bisa lapisan kasebut kanthi nargetake demografi sing saiki mlebu sekolah sarjana antarane taun 2019 lan 2023. Cukup rapi, ta?

nargetake kapentingan

3. Nggedhekake jangkauan sampeyan karo pamirsa sing mirip

Apa sampeyan wis ngatur pamirsa Facebook sing wis nindakake kanthi apik? Utawa mbok menawa sampeyan duwe pamirsa sing setya saka situs web sampeyan? Facebook duwe pilihan sing apik kanggo nggedhekake jangkauan sampeyan malah luwih disebut "Pemirsa Lookalike."

Iklan Facebook katon kaya pamirsa

"Yen sampeyan duwe dhaptar email 1,000 utawa luwih saka basis pelanggan sing wis ana, sampeyan uga bisa ngunggah dhaptar kasebut menyang Facebook kanggo ngarahake langsung lan / utawa nggawe sing diarani pamirsa sing mirip," ujare LYFE Marketing. "Penonton sing mirip kaya apa sing diarani. Iku penonton sing katon kaya pamirsa asli. Dadi yen sampeyan ngunggah 1,000 utawa luwih email lan ngandhani Facebook 'Iki minangka basis pelangganku. Temokake luwih akeh wong sing katon kaya pelangganku, 'sing kaya ngono bakal ditindakake para pamirsa sing mirip Facebook.

4. Intrik pelanggan karo atmosfer

Apa sampeyan ngerti 25% saka restoran anyar aja nganti liwat taun pisanan? Miturut panaliten dening Coyle Hospitality Group, atmosfer minangka salah sawijining pertimbangan utama nalika milih papan kanggo mangan.

"Asil panaliten kasebut nuduhake manawa para tamu ngurmati atmosfer, saengga atmosfer sing negatif bakal nggawe dheweke ora bisa menehi rekomendasi restoran kanthi sakabehe, sanajan reaksi positif marang panganan, staf, lan layanan," ujare ShopKeep. .

Dadi apa sing dicritakake iki minangka pemasar restoran? Ora mung menehi informasi babagan pentinge mbangun atmosfer sing apik, nanging uga pentinge mamerake atmosfer sampeyan kanggo intrik mangan anyar. Njupuk conto ing ngisor iki saka Lolita Cocina & Tequila Bar. Tinimbang fokus ing panganan ing saben postingan, Lolita nuduhake papan sing seksi karo sawetara salinan sing nggodho ing iklan Facebook iki.

Iklan Facebook kirim atmosfer restoran peteng

5. Ningkatake pers positif sampeyan

Pers minangka aspek kritis saka marketing restoran. Nyatane, entuk pers positif asring bisa nggawe utawa ngrusak restoran. Minangka asring ngrungokake podcast Bon Appetit, aku wis krungu akeh anekdot saka pemilik restoran babagan carane pers apik bisa ngganti game. Sing entuk fitur ing Dhaptar Restoran Anyar Paling Anyar ing Bon Appetit langsung ndeleng dorongan gedhe ing bisnis.

Yen sampeyan salah siji saka restoran begja kanggo njupuk sawetara penet panas, sampeyan kudu supaya momentum sing kanggo anggere bisa manungsa! Apa cara sing luwih apik kanggo nindakake iki tinimbang karo iklan Facebook? Nalika target pamirsa ndeleng manawa sawetara publikasi sing sah wis seneng mangan ing panyiapan sampeyan, dheweke bakal pengin mlumpat ing gerbong tren-lan nggawe reservasi ASAP.

Iklan Facebook kanthi pers positif

6. mbujuk pelanggan anyar karo fun acara free

Sapa sing ora seneng barang, pesta, lan panganan gratis? Aku bakal ngira 99.9% saka populasi tresna kabeh iku kabèh heartedly. Aku ngerti! Iklan Facebook lan marketing acara nggawe kombo sing apik banget, mula kenapa ora nggawe acara sing nyenengake, bisa uga tema ing musim utawa liburan, lan promosi ing platform sosial? Iki diarani platform "sosial" kanthi alesan-iki minangka cara sing sampurna kanggo wong anyar lan pelanggan anyar kanggo ngerti restoran sampeyan.

Njupuk conto sing apik saka Row 34, salah sawijining perusahaan panganan laut sing paling disenengi ing wilayah Pelabuhan Boston. Restoran iki promosi acara ing sekitar Pride kanggo nggawa pelanggan anyar lan lawas liwat lawang. Strategi kasebut gampang: Njupuk sawetara foto kanthi tema Pride sing nyenengake, nggawe teks sing warni, nggawe iklan acara ing Facebook kanthi jaminan mlebu "Gratis", lan nggawa dhuwit luwih akeh!

Acara Facebook

7. Pamer staf sampeyan

Salah sawijining sing paling disenengi para pengunjung restoran yaiku layanan sing apik. Iki tegese duwe staf profesional, grapyak, lan hormat. Yen karyawan sampeyan uga kebak pribadine, mula kenapa ora nuduhake iki? Kapribaden sing ramah lan rai manungsa sing mesem minangka cara sing apik kanggo narik minat pelanggan anyar ing Facebook.

Njupuk conto saka restoran Little Donkey ing ngisor iki. Tinimbang mung ngirim yuta gambar saka pangan éca sing (sing uga ngormati!), Restaurant uga nuduhake sawetara Staff tresna saka wektu kanggo wektu. Aku seneng kirim ing ngisor iki ngakoni ulang tahun anggota staf kanthi cara sing emosional lan apik.

Iklan Facebook karo staf restoran

8. Rencana kanggo ngedongkrak mangsan

Gumantung ing lokasi restoran sampeyan, bisa uga ana wektu tartamtu ing taun, sasi, minggu, utawa dina ing minggu nalika sampeyan ndeleng lonjakan lalu lintas mangan. Contone, yen sampeyan minangka gabungan Meksiko, Cinco De Mayo bakal dadi dina gedhe kanggo bisnis. Yen sampeyan ana ing Cape Cod, sampeyan bakal bisa ndeleng lonjakan bisnis sing luwih gedhe sajrone musim panas.

Oke, ya, aku ngerti yen aku nyatakake sing jelas-nanging sing penting sampeyan kudu ngrancang puncak musiman iki luwih dhisik! Yen komponen perencanaan iki diabaikan, mula sampeyan ora bakal duwe wektu kanggo entuk bali maksimal saka strategi iklan Facebook.

9. Njupuk kauntungan saka jadwal iklan

Ngomong babagan perencanaan, Facebook nggawe gampang banget kanggo nggawe jadwal kiriman luwih dhisik kanthi alat jadwal iklan. Iki bakal mesthekake sampeyan bisa ngrampungake tip #7 sadurunge prekara dadi edan. Apa ana tawaran puncak dina minggu kanggo nggawa pengunjung (Taco Tuesday? Thirsty Thursday?) Utawa mung minggu utawa jam tartamtu nalika sampeyan pengin iklan ditampilake, sampeyan bisa nemtokake kabeh iki nganggo alat penjadwalan iklan Facebook.

Nanging kepiye yen sampeyan ora yakin wektu apa sing paling apik kanggo nuduhake iklan sampeyan menyang pengunjung sing bakal teka? Miturut HubSpot, wektu paling apik kanggo ngirim konten ing Facebook yaiku jam 3:00 ing dina Rebo, antarane jam 12:00 nganti 1:00 ing dina Setu lan Minggu, lan jam 1:00 nganti 4:00 ing Kamis lan Jumuah.. Iki bisa dadi titik wiwitan, nanging mikir babagan pamirsa dining unik kanggo nemtokake jadwal sing cocok, lan yen sampeyan ora yakin mbukak iklan ing kabeh jam lan ndeleng statistik kanggo ndeleng nalika pamirsa paling aktif.

10. Ngomong karo pengalaman dining unik

Apa sing ndadekake restoran sampeyan katon? Yen sampeyan ana ing donya restaurant, iku penting kanggo duwe soko sing mranata sampeyan loro! Apa koki sing menang James Beard Award sing menehi salam ing saben meja? Bisa uga gaya kulawarga sing nyenengake ing ruang makan sampeyan sing nggawe kabeh wong seneng ing omah? Apa wae, pamerake ing iklan Facebook sampeyan!

Njupuk conto ing ngisor iki kanggo Nina June ing Rockport, Maine. Dek ngarep pelabuhan sing apik banget mbedakake restoran iki saka perusahaan lokal liyane, iki minangka ngarep lan tengah ing iklan Facebook kanggo narik kawigaten para pengunjung potensial. Iku makarya kamulyan kanggo kula-nalika aku mangan pungkasan mangsa panas!

Iklan Facebook promosi jajanan pinggir kali sing unik

11. Pamerake wong sing seneng mangan

Muga-muga wong-wong sing mangan sampeyan seneng! Yen padha, sampeyan kudu nggunakake iki kanggo entuk manfaat. Sawise kabeh, review pelanggan ora mung kanggo Yelp! Yen sampeyan bisa motret sawetara foto para tamu sing seneng (kanthi ijin, mesthi) ngrasakake panganan lan seneng-seneng, bakal nggawe wong liya pengin nindakake sing padha.

Aku seneng conto sing nyenengake ing ngisor iki saka Island Creek Oysters. Pelanggan sing seneng iki pancen ngeduk langsung menyang cemilan panganan laut sing nyenengake.

Iklan Facebook karo mangan seneng restoran

Bottom line: Iklan Facebook kanggo restoran karya

Nalika dadi pemasar restoran bisa dadi tantangan banget amarga tingkat kompetisi sing dhuwur, bisa uga kreatif lan nyenengake! Dadi, supaya jus kreatif sampeyan langsung menyang Facebook, lan sampeyan bakal narik kawigaten para pengunjung liyane supaya bisa njupuk papan ing meja sampeyan.

Kanggo bantuan babagan marketing restoran sajrone COVID-19, priksa kiriman iki:

  • 5 Cara Restoran Bisa Nggunakake Iklan Facebook Sajrone COVID-19.
  • 5 Strategi Pintar kanggo Pemasaran Restoran Sajrone COVID-19.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol