Media sosial

Skor Relevansi Facebook Mati. Mangkene Sing Sampeyan Perlu Dipeduli Saiki

Skor Relevansi Facebook ora ana maneh. Ing Maret 2019, perusahaan media sosial ngumumake rencana kanggo ninggalake pendekatan skor siji lan ngganti karo telung metrik anyar lan luwih apik.

"Diagnosa relevansi sing luwih rinci" iki wis ditindakake kanthi bertahap, lan bakal ditindakake ing tanggal 30 April 2019.

Apa owah-owahan iki ditrapake kanggo sampeyan? Yen sampeyan ngiklanake ing Facebook, jawabane ya. Kajaba iku, saben pangiklan kapentingan paling apik kanggo nggayuh target pasar.

Mangkene carane tetep relevan karo iklan Facebook saiki.

bonus: Ngundhuh pandhuan gratis sing mulang sampeyan carane ngowahi lalu lintas Facebook menyang dodolan ing papat langkah prasaja nggunakake Hootsuite.

Opo ana Skor Relevansi Facebook?

Maksud asli ing mburi Skor Relevansi Facebook yaiku kanggo netepake relevansi konten pengiklan karo target pamirsa. Facebook menehi rating iklan ing skala 1-10, kanthi 10 positif lan siji negatif. Skor sing luwih dhuwur, luwih akeh kemungkinan Facebook nuduhake iklan sampeyan ing feed pangguna.

Iklan sing relevan yaiku win-win-win. Facebook, pengiklan, lan pelanggan kabeh entuk manfaat nalika iklan ditargetake kanthi efektif.

Nanging ana sawetara kebingungan ing mburi skor relevansi. Akeh pemasar ora yakin babagan pentinge sing kudu dianggep, lan apa sing kudu ditindakake yen kurang.

Ngalih Facebook menyang telung metrik tinimbang siji bisa uga ditujokake kanggo ngatasi ambiguitas iki. Minangka woro-woro nerangake, "Kita mikir yen tingkat granularitas iki bakal menehi laporan sing luwih bisa ditindakake kanggo bisnis."

Apa metrik relevansi Facebook anyar?

Tinimbang siji skor kabeh, diagnostik anyar Facebook nyilem menyang rincian relevansi. Mikir kertu laporan itemized versus GPA.

Peringkat anyar iki ngarahake kanggo mbantu para pengiklan nemtokake ngendi bisa nambah.

Peringkat kualitas

Metrik iki nggambarake carane Facebook ngerteni kualitas iklan sampeyan yen dibandhingake karo iklan sing nargetake pamirsa sing padha.

Peringkat tingkat keterlibatan

Peringkat iki ngukur kepiye tingkat keterlibatan sing diantisipasi iklan sampeyan dibandhingake karo iklan sing nargetake pamirsa sing padha.

Peringkat tingkat konversi

Diagnosa iki menehi tarif konversi samesthine iklan marang iklan saingan sing ngarahake pamirsa sing padha.

9 tips kanggo entuk skor relevansi Facebook sing dhuwur

Saiki isih awal kanggo metrik relevansi anyar Facebook, nanging iki sawetara cara sing dicoba lan bener kanggo njaga konten iklan Facebook sampeyan relevan.

1. Ngawula isi kualitas

Facebook pengin menehi pengalaman iklan sing apik kanggo para pengiklan lan pamirsa. Tegese yen iklan sampeyan kurang kualitas, mesthine bakal nuduhake menyang luwih sithik wong.

Ing ngisor iki sawetara tips kanggo ningkatake kualitas iklan sampeyan:

  • Gunakake visual kualitas dhuwur. Skip res kurang, burem, gambar kualitas saham.
  • Terus copy langsung. Salinan cekak lan manis mesthi paling apik.
  • Watesan teks ing visual. Gunakake alat Priksa Teks Gambar Facebook kanggo mesthekake yen gambar sampeyan lulus tes.
  • Ngoptimalake kanggo seluler. 88 persen wong nggunakake Facebook ing seluler.

2. Pilih format iklan Facebook sing cocog

Ana akeh format iklan Facebook sing ora kaetung, lan saben siji disesuaikan karo kabutuhan tartamtu. Sawetara format bisa uga luwih cocog karo tujuan kampanye sing beda-beda, mula milih sing bener lan ngoptimalake konten sing cocog bakal mbantu nambah skor sampeyan.

3. Nyengkuyung tumindak lan keterlibatan

Interaksi positif minangka faktor kunci kanggo entuk skor relevansi sing dhuwur. Nggawe iklan sing nduweni ajakan tumindak sing jelas supaya pamirsa ngerti carane melu, apa sing disenengi, menehi komentar, utawa ngeklik iklan sampeyan. Yen relevan, takon pitakonan sing bisa dijawab kanthi seneng utawa komentar.

4. Coba nyoba iklan video

Wong linger liwat kirim video kaping lima luwih saka ing kirim statis. Video ora mung apik kanggo narik kawigatosan, nanging uga bisa menehi inspirasi.

Ing AS, 30 persen pembeli seluler ujar yen video minangka media paling apik kanggo nemokake produk anyar. Patang puluh wolu persen warga Australia sing disurvei dening laporan Facebook wis nggawe tuku sawise nonton iklan video.

5. Target pamirsa tengen

Facebook ngidini pengiklan kanggo target pamirsa adhedhasar lokasi, prilaku, demografi, sambungan, lan kapentingan. Pemirsa Khusus uga bisa digawe kanggo nggayuh pelanggan sing wis ana saka situs web, aplikasi seluler, utawa dhaptar pelanggan liyane.

Kangge, Pemirsa Mirip bisa digawe kanggo mbantu sampeyan nggayuh wong sing duwe minat sing padha karo pelanggan sing wis ana.

Sinau luwih lengkap babagan carane nemtokake target pasar.

6. Tansah frekuensi iklan kanggo minimal

Praktek sing apik supaya ora nuduhake pangguna iklan sing padha kaping pirang-pirang. Pangguna sing kesel iklan bisa ngalangi utawa ndhelikake iklan sampeyan, lan bisa nyebabake kinerja iklan sampeyan.

Ana sawetara cara kanggo nyuda frekuensi iklan. Kawitan lan utomo, rencana kanggo siklus lan nganyari isi ajeg. Opsi kapindho yaiku nggawe Pemirsa Khusus kanthi nyetel parameter kanggo ngilangi wong sing wis dikonversi.

7. Iklan wektu kanthi strategis

Mbukak iklan ing wektu sing tepat bakal duwe pengaruh positif marang kinerja iklan sampeyan. Riset Hootsuite nuduhake yen wektu paling apik kanggo ngirim ing Facebook yaiku antarane jam 12 nganti jam 3 sore ing dina Senin, Rebo, Kamis, lan Jumuah. Ing akhir minggu, paling apik antarane jam 12 nganti jam 1.

Saben pamirsa pengiklan beda-beda, mula priksa manawa sampeyan mriksa Facebook Analytics kanggo ndeleng kapan pamirsa sing ditarget paling melu.

8. Ngoptimalake kampanye sampeyan

Salah siji cara sing paling apik kanggo nambah relevansi jangka panjang yaiku tes A/B. Tes kasebut bakal menehi gambaran sakabèhé babagan isi iklan sing paling relevan lan sukses karo pelanggan.

Coba jalanake rong kampanye sing nampilake kreatif sing beda. Utawa coba kampanye kapisah sing ngarahake pamirsa sing beda. Wawasan sing sampeyan entuk saka tes kasebut bisa mbantu menehi informasi babagan kampanye mbesuk lan njaga relevansi sampeyan.

9. Tansah mripat ing saingan

Kanggo peringkat sing apik babagan kualitas, penting kanggo ngilangi kompetisi. Peringkat kualitas Facebook mbandhingake konten sampeyan karo iklan liyane ing pasar sing padha.

Sadurunge mbukak kampanye, bukak kaca Facebook pesaing sampeyan banjur klik Info lan Iklan. Yen iklan sampeyan ora katon, mesthine nggawe perbaikan sing dibutuhake.

Manfaatake anggaran iklan Facebook kanthi AdEspresso dening Hootsuite. Alat sing kuat nggawe gampang nggawe, ngatur, lan ngoptimalake kampanye iklan Facebook. Coba gratis dina iki!

njaluk Diwiwiti

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol