iPhone

Cocog karo Apple Watch lan raih resolusi Taun Anyar sampeyan

Yen resolusi Taun Anyar sampeyan cocog karo Apple Watch ing 2019, bisa uga aku bisa nulungi. Aku ngerti saka pengalaman pribadi sing ora kasep kanggo njaluk ing wangun.

Aku wong setengah baya, lan nganti sawetara taun kepungkur, aku urip banget nglarakake gaya urip. Aku ora tau olahraga, aku mung mangan junk food, lan aku kabotan serius. Dina iki, aku duwe enem Pack, aku mlaku pitung mil dina, lan aku malah nulis bab fitness kanggo Kultus Mac.

Rahasia kanggo transformasiku yaiku sing diarani "Ratchet." Iki minangka cara mlaku sing gampang banget kanggo miwiti, mula sapa wae sing bisa mlaku bisa nindakake. Kabeh sing dibutuhake yaiku Apple Watch lan sepatu mlaku.

Dadi yen sampeyan mikir babagan resolusi Taun Anyar kanggo 2019, kenapa ora nyoba The Ratchet? Mangkene carane.

Cara miwiti nganggo Apple Watch

Nalika aku mutusaké kanggo njaluk ing wangun, Aku dadi unfit sing aku mung bisa ngatur kanggo mbukak sapisan sak blok sadurunge aku gasping kanggo udhara. Dadi kanggo miwiti, iku kabeh sing dak lakoni. Siji, puteran 400-yard ngubengi blok.

Iki bisa uga katon sithik, mula ora ana gunane. Apple Watch sampeyan bakal ngandhani yen mung ngobong sawetara kalori. Nanging ora babagan kalori. Ora ing tahap awal iki. Kaping pisanan, tujuan sampeyan mung kanggo nggawe latihan saben dina. Lan streak kasebut, sanajan mung sawetara dina, bakal menehi motivasi kanggo terus maju, amarga sampeyan ora pengin ngilangi.

Sawise sawetara minggu mlaku-mlaku ngubengi blok kasebut, kedadeyan liya: Iku dadi bagian saka rutinitas sampeyan. Aku ketemu aku ora perlu maneh mikir bab mlaku. Saben dina, nalika aku mulih saka kantor, aku mlayu kanthi otomatis, tanpa mikir utawa gaweyan.

Mulane iku penting banget kanggo menehi dhewe goal gampang kanggo miwiti karo. Kaya mung siji puteran ngubengi blok. Apa sing sampeyan lakoni ing sawetara minggu pisanan yaiku nggawe pola prilaku sing sukses sing bisa ditindakake kanthi suwe.

Cara mriksa streak sampeyan ing aplikasi Aktivitas
Cara mriksa streak sampeyan ing aplikasi Aktivitas.
Foto: Graham Bower/Cult of Mac

Priksa kabeh titik ijo kasebut ing aplikasi Aktivitas

Ing aplikasi Aktivitas, saben dina sampeyan mlebu latihan sampeyan entuk titik ijo ing jejere muni kegiatan sampeyan. Iki minangka indikasi visual sing apik babagan streak sampeyan kanthi suwe. Ana motivasi sampeyan: titik-titik ijo cilik.

Sawetara wong nyaranake menehi hadiah kanggo awake dhewe, utawa nggawe game latihan supaya tetep motivasi. Nanging kanthi pribadi, aku ora nemokake sing migunani. Aku percaya yen mlaku kudu dadi ganjaran dhewe, lan ndeleng titik-titik ijo sing ana ing aplikasi Aktivitas kudu dadi insentif sing dibutuhake.

Masalah karo akeh insentif yaiku dheweke rumangsa kaya suap. Lan yen sampeyan nyogok dhewe kanggo mlayu, sampeyan bakal ngirim sinyal sing kuat yen mlaku dudu apa sing sampeyan pengin lakoni.

Sing jarene, aku janji yen sawise sasi kapisan, yen aku tetep streak, aku bakal menyang Nike Town lan tuku sepatu mlaku sing cocog, tinimbang sepatu olahraga sing wis digunakake nganti saiki.

Nanging iki dudu sogokan. Aku sanadyan iku luwih minangka prayaan a milestone ngrambah, lan pangenalan sing aku wis dadi runner nyata sing perlu sepatu mlaku nyata.

Iki bisa uga katon kaya bedane pedantic, nanging pesen-pesen halus sing dikirim saben dinane pancen duwe pengaruh gedhe marang prilaku kita. Elingi alasan nyata kenapa sampeyan mlaku minangka cara sing paling apik kanggo terus maju.

Ngenalke The Ratchet - nggawe hasil kanthi gampang

Ing minggu pisanan, aku mlebu mung 1.5 mil. Saiki aku rata-rata watara 50 mil mlaku seminggu. Nanging kuwi ora kedaden sewengi. Iku proses alon lan ajeg sing njupuk bab sangang sasi. Lan ing kene The Ratchet mlebu.

Secara mekanik, ratchet minangka mekanisme sing ngontrol rotasi cog, supaya mung bisa maju, ora mundur. Semono uga, nalika aku wiwit mlayu, aku wis janji yen aku mung bakal nambah jarak saben dina. Aku ora bakal nyuda. Janji kuwi sing daksebut The Ratchet.

Contone, ing kasusku, kanggo minggu pisananku, amarga aku mung ngubengi blok, jarak targetku saben dina yaiku 400 yard. Nanging aku rauh ketemu sing aku bisa ngatur dicokot liyane. Dadi sawise sawetara minggu, aku nambah puteran kapindho, lan jarak target dadi 800 yard. Wiwit iku, aku tansah mlaku paling sethithik 800 yard. Aku wis ratcheted munggah.

Mung sawetara minggu maneh mlaku saben dina sadurunge aku bisa nangani papat puteran, utawa 1,600 yard, sing kira-kira sak mil. Ing idea saka mlaku mil saben dina iku unthinkable kanggo kula nalika aku pisanan miwiti, nanging ajeg ratcheting munggah kadohan ing cilik increments, Aku teka ing mung liwat sasi.

Carane nyetel jarak wingi minangka target kanggo latian dina iki.
Carane nyetel jarak wingi minangka target kanggo latian dina iki.
Foto: Graham Bower/Cult of Mac

Kepiye Apple Watch mbantu karo The Ratchet

Apple Watch dirancang kanthi sampurna kanggo mbantu sampeyan ngetutake Ratchet, amarga ngelingi jarak sing sampeyan lakoni ing latihan sadurunge, lan bisa menehi saran minangka jarak target kanggo latihan sabanjure.

Nanging ora nindakake kanthi gawan. Trik kasebut, ing layar latihan sing dipilih, tinimbang nutul tombol Run Outdoor utama, sampeyan nutul lambang "...", sing bakal katon ing sisih tengen ndhuwur tombol kasebut, banjur pilih Jarak. Yen sampeyan nindakake iki, jarak saka lari sadurunge kanthi otomatis disetel minangka jarak target kanggo lari sabanjure. (Yen sampeyan mung nutul tombol Outdoor Run gedhe, iku standar kanggo jarak target saka roto pungkasan, tinimbang jarak nyata sampeyan mlayu. Pramila penting kanggo nutul lambang "...".)

Banjur, nalika mlaku, sampeyan diwenehi dering biru minangka indikator kemajuan.

Anggere sampeyan tansah miwiti latian kanthi cara iki lan nutup dering biru sadurunge rampung lathian, sampeyan bisa yakin wis rampung saben dina Ratchet jarak.

Nutup dering biru kanggo ngrampungake jarak target

Luwih gampang pas karo Apple Watch yen sampeyan nindakake saben dina

Umume ahli fitness bakal ngandhani yen sampeyan ora kudu olahraga saben dina. Sing sampeyan butuh istirahat paling sethithik sedina saben minggu kanggo menehi wektu awak pulih. Iki bakal mbantu sampeyan tetep sehat lan nyegah ciloko.

Aku yakin iku saran sing apik, nanging aku ora nggatekake. Aku mlayu saben dina, lan aku isih nindakake. Kenging punapa? Mung amarga aku luwih gampang kaya ngono. Yen aku ngidini aku sedina sedina seminggu, banjur saben dina nalika aku mlayu, aku bakal mikir yen aku kudu njupuk dina. Saben lara lan lara cilik bakal dadi alesan kanggo ngaso.

Kosok baline, kanthi mlaku saben dina, aku ora perlu mikir. Iku mung soko aku, supaya ora ana gaweyan mental melu. Bener, aku kerep nandhang tatu. Biasane sing gegandhengan karo tungkak. Kadhangkala masalah karo dhengkulku. Nanging umume, mlaku saben dina ora menehi masalah.

Yen sampeyan mutusake sampeyan bakal duwe dina istirahat, saranku yaiku milih dina tartamtu ing minggu lan tetep. Mangkono, iku isih dadi bagéan saka rutinitas.

Mlaku ora mung ngobong kalori

Yen goal sampeyan kanggo ilang bobot, sampeyan bisa takon apa mlaku akeh nggunakake. Umume ahli setuju yen kanggo ngilangi bobot, diet luwih penting.

Olahraga, kaya mlaku, bisa mbantu, kanthi ngobong sawetara kalori ekstra, nanging kajaba sampeyan wis dadi pelari jarak jauh, sampeyan bisa uga ora bisa ngobong kabeh kalori sing dibutuhake saka mlaku dhewe.

Lha kok repot-repot?

Kanggo kula, mlaku dadi faktor kunci kanggo ngilangi bobot. Iku ora mung sing ngobong kalori (sanajan jarak saya ajeg ratcheted munggah, iki nggawe kontribusi tambah penting). Alasan mlaku mbantu aku amarga ngganti pola pikirku.

Sawise aku wis kasil maintained tilas mlaku kanggo sawetara minggu, Aku felt cantik bangga prestasi sandi. Mangan junk food kaya aku ngrusak, lan mbuwang kabeh gaweyan sing angel.

Ing tembung liyane, aku nemokake yen mlaku nggawe aku pengin mangan luwih sehat. Dadi aku ora tau ngrasa kaya "diet", amarga aku ora kudu meksa ora mangan. Aku mung nggawe pilihan sing luwih apik.

Apa sabanjure?

Yen sampeyan wis ratcheted nganti 10 utawa luwih puteran, mlaku ngubengi blok bisa miwiti kanggo njaluk sethitik mboseni. Ing titik iki, wektu kanggo miwiti njelajah lingkungan. Mungkin ana taman sing cedhak karo jarak target saben dina.

Aku nemokake iku paling gampang kanggo mbukak rute sing padha saben dina. Mangkono, aku ngerti persis carane adoh aku mlaku. Aku ora perlu mbuwang energi mental kanggo mikir babagan sing bakal daktuju. Dadi nalika aku maju saka puteran ngubengi pemblokiran menyang taman lokal, aku nemokake rute liwat taman sing makarya kanggo aku lan aku wis macet wiwit saiki.

Ratchet ora bisa terus ing salawas-lawase. Ing dina wiwitan, nalika sampeyan miwiti rutinitas latihan anyar, asil bakal gampang. Nanging nalika sampeyan maju, saya suwe saya angel. Pungkasane, sampeyan bakal tekan titik sing ora bisa nambah puteran maneh ing jarak saben dinane. Lan sing nggoleki! Sugeng, sampeyan wis sukses ngrampungake The Ratchet lan nemokake jarak sing cocog kanggo sampeyan.

Kanggoku, jarak kasebut dadi watara pitung mil. Kadhangkala, aku bisa uga ora kejawab dina amarga lara, lelungan utawa preian. Lan kadhangkala aku mlaku luwih dawa utawa luwih cendhek. Aku malah wis dikenal kanggo mbukak maraton occasional, nanging aku mesthi ora rencana ing ratcheting nganti 26 mil dina.

Yen sampeyan wis rampung The Ratchet, mlaku saben dina kudu dadi bagéan saka rutinitas, supaya beda-beda sok-sok ora bakal gawe piala. Anggere sampeyan bali menyang rutinitas maneh sawise.

Meksa dhewe kanggo njupuk a
Meksa dhewe kanggo njupuk "sadurunge" pic sapunika. Sampeyan bakal bungah yen sampeyan nindakake.
Foto: Graham Bower/Cult of Mac

Njupuk foto 'sadurunge', supaya sampeyan bisa mbandhingake karo 'sawise'

Salah sawijining penyesalan sing paling gedhe babagan carane aku miwiti yaiku aku rumangsa isin banget babagan penampilanku, mula aku duwe sawetara foto ing jaman biyen. Aku tansah nyoba kanggo ndhelikake awak ing sandhangan baggy, lan aku supaya foto.

Saiki aku pengin duwe foto tanpa klambi sing apik saka jaman biyen sing bisa dadi foto "sadurunge". Duwe foto sadurunge bisa dadi motivasi sing luar biasa, kanggo ngelingake dhewe babagan sepira sampeyan wis tekan.

Yen sampeyan pengin njupuk foto sadurunge lan manawa iku pancen pribadi, mung nyalin menyang file ZIP sing dilindhungi sandhi ing Mac, lan mbusak asli saka app Photos. Utawa ing iPhone, sampeyan bisa nyimpen lampiran foto kanthi aman ing Dashlane, manajer sandi resmi Kultus Mac.

Kanggo alasan sing padha, manawa sampeyan kudu nyimpen cathetan latihan pisanan sampeyan ing aplikasi Kesehatan. Mbandhingake data babagan Detak Jantung Istirahat lan Pemulihan Detak Jantung menehi indikasi sing apik babagan kebugaran sampeyan.

Uga, elinga log pangukuran bobot ing aplikasi Kesehatan ing iPhone. Timbangan jedhing pinter sing ndhukung HealthKit, kaya Withings Body Cardio, bakal nindakake iki kanthi otomatis. Nanging sampeyan uga bisa ngetik bobot kanthi manual, langsung menyang aplikasi Kesehatan.

Miwiti tanggal 7 Januari lan nuduhake kemajuan sampeyan nganggo hashtag #CultFit

Resolusi Taun Anyar sampeyan ora kudu diwiwiti tanggal 1 Januari. Umume kita isih pulih saka wengi sadurunge, dadi dudu wektu sing paling apik kanggo miwiti rezim kebugaran anyar. Intine The Ratchet yaiku kudu dadi bagian saka rutinitas sampeyan. Dadi pancen kudu ngenteni nganti Senin, 7 Januari, nalika gangguan preian wis rampung. Banjur sampeyan bisa miwiti kaya sing dikarepake.

Yen sampeyan mutusake kanggo cocog karo Apple Watch lan menehi The Ratchet, ayo ngerti kepiye sampeyan terus. Gunakake hashtag #CultFit ing Twitter lan Instagram lan gabung karo Cult of Mac Club ing Strava. Happy New Year lan apik luck!

NB: Tansah takon dhokter sadurunge miwiti regime olahraga anyar. Lan elinga, kita kabeh beda, mula gunakake pertimbangan sing paling apik babagan sepira olahraga sing cocog kanggo sampeyan. Aja kuwatir banget, utamane ing wiwitan. Safety paling penting! Sing paling penting ing urip yaiku upaya sing sampurna, dudu asil sing sampurna.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol