Wordpress

GitLab vs GitHub: Jelajahi Bedane lan Persamaane

Nalika nerangake GitLab vs GitHub, apa platform pangembangan paling apik kanggo tim sampeyan ing taun 2021? Endi solusi sing paling apik kanggo kasus panggunaan sampeyan?

Iki minangka pitakonan utama sing dijawab ing kiriman dina iki.

GitLab lan GitHub minangka platform pangembangan kanthi fokus banget ing sistem Git open source kanggo kontrol versi sing disebarake. 87.2% pangembang sing disurvei gumantung ing Git kanggo kontrol versi, kolaborasi, lan panyebaran sing luwih lancar.

Git wis dadi alat dhasar kanggo pangembang ing wiwitan, perusahaan, lan malah posisi pemerintah. Sampeyan uga bisa nggunakake Git ing Behmaster.

Pramila milih alat sing pas kanggo tim sampeyan penting banget.

Ayo nyilem jero babagan beda GitLab lan GitHub, keuntungan lan kekurangane, lan sing kudu sampeyan pilih.

Dasar Git lan Cloud-Based Git Repositories

Yen sampeyan pamula lengkap lan anyar kanggo Git, sampeyan kudu sinau sawetara dhasar sadurunge milih pilihan sing tepat. Nanging yen sampeyan pangguna Git sing berpengalaman, aja lali ngliwati bagean iki.

Git minangka sistem kontrol versi open source (VCS) sing ngidini sampeyan nyimpen "snapshots" proyek piranti lunak. Intine, nglacak kabeh owah-owahan sing sampeyan lakoni ing program apa wae.

Sing mbedakake saka kontrol versi tradisional yaiku sampeyan bisa nggarap macem-macem versi cabang piranti lunak lan ngatur kabeh ing wektu sing padha.

Sampeyan banjur bisa nyoba kanthi nggabungake karo cabang pementasan, banjur nganggo versi langsung nalika sampeyan ngrampungake varian sing luwih apik.

Cabang Git, ilustrasi.
Cabang Git (Sumber)

Mung karo Git sampeyan duwe kebebasan iki kanggo nggarap macem-macem versi bebarengan. Iki kudu diduweni kanggo tim apa wae sing pengin nggawe pangembangan adhedhasar fitur.

Kanthi Git, kabeh iki kedadeyan sacara lokal ing komputer sampeyan. Nanging sampeyan uga bisa njaluk lan menehi akses menyang pangembang liyane kanthi manual-liwat LAN, contone.

Git nuduhake repositori, ilustrasi.
Repositori bareng Git (Sumber)

Nalika nggarap tim remot utawa disebar sing luwih gedhe, umume perusahaan nggunakake solusi berbasis awan. Ketik GitLab lan GitHub.

Dheweke nawakake panyimpenan basis awan tanpa wates kanggo repositori. Pangembang saka sak ndonya bisa gampang kolaborasi ing kode. Lan dheweke bisa nindakake tanpa kudu nyiyapake LAN virtual utawa nuduhake repositori kanthi manual.

Nanging repositori Git berbasis awan kaya GitHub lan GitLab ngluwihi fungsi Git dhasar. Dheweke uga kalebu manajemen proyek, kolaborasi, lan alat panyebaran kanggo mbantu nambah alur kerja pangembangan.

Posting Git vs GitHub kita nerangake aspek kasebut kanthi luwih rinci.

Saiki, ayo ndeleng kepiye GitLab lan GitHub tumpukan siji-sijine.

💥 GitLab vs. GitHub 💥 Endi sing pas kanggo sampeyan lan tim sampeyan? 👩‍💻Klik kanggo Tweet

GitLab vs GitHub: Dhasar

Ayo dadi miwiti karo dhasar kanthi cepet njelajah saben platform lan apa sing saben perusahaan nggawa menyang meja.

Apa GitLab?

Layar ngarep GitLab.
GitLab ngarep

GitLab minangka platform Git lan DevOps berbasis awan sing mbantu para pangembang ngawasi, nguji, lan masang kode.

Repositori maya Git biyen dadi titik jual utama GitLab. Nanging platform wis berkembang ngluwihi asal-usul sing prasaja. Saiki, GitLab nawakake macem-macem fitur DevOps, kayata integrasi terus-terusan, keamanan, lan uga alat panyebaran aplikasi.

GitLab diwiwiti minangka alternatif sumber terbuka sing dadi tuan rumah kanggo GitHub. Saiki uga nawakake rencana SaaS gratis lan mbayar adhedhasar awan.

Iki uga menehi alat manajemen proyek sing penting kanggo ngawasi lan ngontrol anggota tim sampeyan. Iku ora mung sistem kontrol versi kanggo kode sumber piranti lunak.

Apa GitHub?

GitHub homepage, screenshot.
GitHub homepage

GitHub minangka salah sawijining platform Git berbasis awan asli sing ngidini pangembang dadi host lan ngawasi owah-owahan kode. Uga wis berkembang dadi platform pangembangan lengkap.

Nanging kurang saka paket "siap-siap" tinimbang GitLab, tinimbang milih menehi pangembang pilihan kanggo ngetrapake aplikasi lan integrasi kanthi bebas liwat pasar GitHub.

Fokus yaiku nggunakake komunitas GitHub sing sregep lan ngidini dheweke nyumbang fungsi sing ilang.

Apa GitLab lan GitHub Perusahaan sing Padha?

Ora, loro layanan online ditawakake perusahaan sing beda banget. GitLab Inc. minangka perusahaan pribadi sing adoh banget kanthi 1,303 anggota staf.

GitHub minangka perusahaan anak Microsoft, kanthi kantor utama ing San Francisco lan 1,600+ karyawan ing saindenging jagad.

Sanadyan pitakonan sing umum ditakoni-lan misconception-loro perusahaan kasebut ora ana hubungane, kajaba dadi pesaing. Kayane mikir yen Coca-Cola lan Pepsi minangka perusahaan sing padha.

Apa Microsoft uga duwe GitLab?

Ora, Microsoft ora duwe GitLab-mung GitHub.

GitLab minangka perusahaan swasta kanthi saham minoritas sing dianakake dening sawetara investor VC lan dana investasi VC. Khususé, Goldman Sachs lan Iconiq Capital minangka investor penting ing GitLab.

GitLab biyen dadi tuan rumah layanan ing Microsoft Azure, nanging pindhah menyang Google Cloud Platform sawise Microsoft entuk GitHub.

GitLab vs GitHub: Persamaan

Oke, dadi saiki kita ngerti manawa sanajan nawakake - ing pandang sepisanan - layanan sing padha, perusahaan kasebut 100% ora ana hubungane.

Sabanjure, ayo goleki sawetara persamaan sing luwih spesifik ngluwihi tingkat permukaan jeneng lan homepage. Kita bakal miwiti kanthi nyilem jero babagan fitur kasebut.

GitLab vs GitHub: Rincian Fitur

Nalika nerangake fitur tingkat dhuwur sakabèhé, ana sawetara beda ing antarane rong layanan kasebut. Umume sing ditawakake GitLab, GitHub uga ana ing menu, lan kosok balene.

Feature GitLab GitHub
Git
Self-hosting Versi ✓ (Kanthi rencana Perusahaan)
Integrasi lan Pangiriman Terus-terusan ✓ (Kanthi Aplikasi Pihak Katelu)
Dokumentasi adhedhasar Wiki
Owahan Kode Pratinjau
Pelacak Masalah
Tinjauan Kode
Multiple Issue Assignees ✓ (Pad Plan) ✓ (Mung Repositori Umum ing Rencana Gratis)
Papan Manajemen Proyek
Dhiskusi Tim
Nelusuri wektu ✓ (Kanthi Aplikasi)
Piranti Keamanan lan Kepatuhan
Pengujian Kinerja Muatan ✓ (Pad Plan) ✓ (Kanthi Aplikasi)
Tes Kinerja Browser ✓ (Pad Plan) ✓ (Kanthi Aplikasi)
Iterasi lan Perencanaan Sprint (Kalebu Grafik Burndown) ✓ (Pad Plan) ✓ (Kanthi Aplikasi)
Ketergantungan Masalah ✓ (Pad Plan)

Ora ana wilayah penting sing siji panyedhiya nawakake dhukungan lan liyane ora. Bentenipun yaiku carane sampeyan bisa ngakses fitur kasebut.

Ing sawetara kasus, sampeyan kudu nggunakake aplikasi utawa integrasi pihak katelu karo GitHub. Sampeyan bisa entuk asil sing padha-fitur kasebut-nanging sampeyan kudu mlumpat liwat sawetara puteran ekstra kanggo mlebu. Kita bakal njlentrehake prabédan iki kanthi luwih rinci, amarga kita nemtokake manawa layanan kasebut beda-beda.

Ayo ngluwihi dhaptar fitur, lan deleng kanthi luwih rinci babagan carane loro kasebut cocog karo Git khusus.

Kontrol Versi lan Fungsi Git

Fungsi Git lan prentah dhasar tetep padha ing antarane rong platform kasebut:

  • Branch: Nggawe baris sawijining pembangunan karo printah cabang. Bisa makili fitur cilik, versi pangembangan, utawa cabang master utama.
  • Fork: Garpu minangka salinan pribadi saka gudang kode tartamtu sing bisa digunakake lan dieksperimen dening pangembang, sanajan dheweke dadi kontributor njaba. Sampeyan banjur bisa ngirim panjalukan kanggo nggabungake owah-owahan sing digawe ing garpu iki karo cabang liyane mengko.
  • narik: Panyuwunan narik (utawa panjalukan gabung ing GitLab) minangka kiriman owah-owahan kode sing disaranake menyang cabang sing wis diowahi. Sawise ditampa, kanthi otomatis nggabungake owah-owahan kode menyang cabang sing cocog. Pangembang senior utawa tim QA bakal nguji owah-owahan sadurunge nggabungake menyang cabang master.
  • Gabung: jeneng GitLab kanggo panjalukan narik.

Liyane saka ngganti jeneng panjalukan narik dadi gabungan-sing bisa nggawe pangertèn sing luwih intuisi-ora ana bedane ing fungsi Git dhasar sing nyata ing antarane.

Nanging nalika nerangake alur kerja sing disaranake nggunakake fitur kasebut, beda banget. GitLab lan GitHub duwe tampilan sing beda-beda babagan alur kerja coding sing cocog, lan kita bakal nutupi beda kasebut ing bagean sabanjure.

Sistem kontrol versi lan Git, mesthi, minangka inti saka apa sing ditawakake piranti kasebut, nanging saiki mung dadi dhasar layanan lengkap.

Loro-lorone platform nawakake macem-macem kolaborasi, review kode, lan alat manajemen proyek.

Kolaborasi, Kode, lan Manajemen Proyek

Loro platform kasebut kalebu kolaborasi lan alat review kode sing dibangun. Iki minangka bagean saka kit penting sing kalebu ing versi gratis kasebut.

Contone, sampeyan bisa ndeleng lan ngrembug panjalukan narik (utawa gabung) ing wektu nyata, nggawe owahan, lan entuk gambaran visual lengkap babagan beda kode.

Alat review kode GitHub.
Alat review kode GitHub

Piranti kasebut nyorot kabeh owah-owahan lan nggawe gampang kanggo sapa wae sing mriksa kode kasebut. Bisa mbantu sampeyan nyekel kesalahan luwih awal, nyuda kemungkinan kesalahan fatal utawa cacat keamanan.

Nalika gambar ing ndhuwur nyorot GitHub, GitLab nawakake kolaborasi kode lan alat review sing padha.

Loro platform kasebut uga kalebu alat manajemen proyek sing penting.

Contone, ing GitLab, sampeyan bisa nggawe hirarki logis antarane masalah, nambah dhaptar tugas lan deskripsi, lan nemtokake pangembang beda kanggo cabang beda.

Alat manajemen proyek GitLab, gambar.
Alat manajemen proyek GitLab

Iki uga menehi manajer akses menyang grafik kemajuan kaya denah burndown lan alat visualisasi liyane.

Ing GitHub, sampeyan uga bisa nggolongake masalah, narik panjalukan, lan cathetan menyang proyek tartamtu. Kajaba iku, sampeyan bisa nyetel lan nglacak tonggak sejarah lan ngukur produktivitas kanthi macem-macem grafik lan laporan.

Ana uga luwih saka 500 aplikasi manajemen proyek lan integrasi sing kasedhiya ing pasar GitHub.

GitHub Pages vs GitLab Pages

GitHub lan GitLab nawakake kaca web statis gratis kanthi informasi babagan proyek piranti lunak lan repositori sampeyan.

Pangembang ing salah siji platform banjur bisa kanthi gampang nggawe proyek kasebut kanggo miwiti nggawe pangowahan lan nyoba.

GitHub Pages, gambar.
Kaca GitHub

GitHub nawakake tutorial persiyapan dhasar, kalebu sawetara tema tanpa balung kanggo mbantu nggawe situs sampeyan.

Sanadyan GitHub utawa GitLab ora nawakake pangolahan sisih server dinamis, kaya sing dibutuhake karo file PHP utawa ASP. Sampeyan mung bisa nerbitake konten situs web statis kaya HTML lan CSS.

Nalika iki tegese sampeyan ora bisa mindhah situs WordPress langsung menyang GitHub utawa GitLab, sampeyan bisa isih duwe kontrol versi ing WordPress yen sampeyan duwe persiyapan sing tepat. karo Behmaster, sampeyan bisa narik langsung saka repositori Git nggunakake SSH.

Rencana Gratis Kanthi Repositori Tanpa wates

Loro layanan kasebut nawakake rencana gratis kanthi repositori tanpa wates (umum lan pribadi). Dheweke uga mbatesi akses menyang fitur manajemen, keamanan, lan kepatuhan sing luwih maju ing pilihan gratis.

Fitur pungkasan iki dhuwur ing dhaptar prioritas perusahaan apa wae, nanging tim cilik lan freelancer ora bakal kantun.

Kanthi dipikirake kabeh, rong pilihan kasebut meh padha. Mesthi wae, iki ora bisa mbantu sampeyan milih siji-sijine.

Dadi ayo digali luwih jero lan jelajahi sawetara bedane ing antarane platform Git iki.

GitLab vs GitHub: Bedane Utama

Kaya sing sampeyan duga saka jenenge, GitLab lan GitHub duwe luwih umum tinimbang ora.

Nanging iki ora ateges dheweke ora duwe bedane. Ing bagean iki, kita bakal nutupi bedo utama ing antarane rong platform kasebut.

Integrasi Integrasi

Mbok menawa prabédan paling signifikan ing pengalaman pangguna yaiku dedikasi GitLab kanggo CI (integrasi terus-terusan) lan alur kerja DevOps.

Piranti GitLab CI ngidini sampeyan mbangun, panggung, lan masang kode kanthi otomatis tanpa kudu ngandelake nganyari manual utawa integrasi sing digawe khusus.

GitLab kanggo CI.
GitLab kanggo CI

Yen sampeyan wis nggunakake solusi PaaS kaya Kubernetes sing di-host, integrasi GitLab bakal ngidini sampeyan masang, panggung, nguji, lan skala aplikasi kanthi otomatis.

Mung makarya ing GitLab, tim pangembang sampeyan bisa fokus kanggo nyurung nganyari cilik kanthi langsung kaping pirang-pirang saben dina, tinimbang nggabungake dadi rilis gedhe.

Salah sawijining perkara penting sing kedadeyan yaiku alat uji otomatis sing otomatis mindai kode kanggo risiko keamanan potensial.

Nalika sampeyan bisa nyetel alur kerja CI/CD karo GitHub, sampeyan kudu nggarap alat CI pihak katelu kaya TravisCI utawa CircleCI. Sampeyan ora duwe platform fitur CI sing padha sesambungan langsung karo repositori GitHub sampeyan.

Aliran GitHub vs Aliran GitLab

Nalika teknologi lan fitur Git dhasar meh padha, alur kerja sing disaranake ora padha. Ora malah cedhak.

GitHub nandheske kacepetan, dene GitLab nandheske linuwih. Iku inti saka prabédan antarane rong platform repositori maya.

Aliran GitHub vs aliran GitLab, ilustrasi perbandingan.
Aliran GitHub vs Aliran GitLab (Sumber)

GitHub nyengkuyung pendekatan pangembangan sing cepet lan fokus ing fitur nggabung (kalebu) anyar cabang karo cabang master. Alur kerja iki cocog kanggo tim lan proyek Agile sing luwih cilik.

Berjuang karo masalah downtime lan WordPress? Behmaster yaiku solusi hosting sing dirancang kanggo ngirit wektu Priksa fitur kita

Cabang master tansah siyap kanggo nyebarake, mesthekake yen sampeyan bisa kanthi cepet mulihake status quo yen ana masalah. Sampeyan bisa muter bali menyang versi sadurungé ing sawetara detik.

Ing alur kerja GitLab, sampeyan nggawe sawetara cabang sing stabil ngluwihi master, biasane paling ora produksi lan pra-produksi. Tegese proses tes pirang-pirang langkah ing ngendi review kode siji nalika panyuwunan gabungan ora cukup.

Kanggo tim sing luwih cilik, bisa alon proses nganti fitur anyar urip ing produksi. Nanging yen sampeyan duwe tim QA sing darmabakti, iku cara supaya RandD bisa kerja tim kanthi bebas ing fitur-fitur anyar tanpa kuwatir nyoba saben owah-owahan kode menit.

Sawetara nyimpulake yen iki ndadekake GitLab dadi platform Git sing luwih aman, nanging GitHub uga ndhukung alur kerja sing padha. Iku mung sing ora resmi menehi rekomendasi.

Platform Lengkap vs Pasar

GitLab wis njupuk pendekatan platform sing lengkap lan rangkep, tinimbang menehi pilihan kanggo nggawe platform kanthi macem-macem aplikasi.

Iki ora ateges ora ana integrasi. GitLab ndhukung integrasi karo Asana, Jira, Microsoft Teams, Slack, Gmail, lan 30+ aplikasi lan platform liyane.

Nanging nalika sampeyan duwe pilihan, iku luwih winates tinimbang yen sampeyan nggunakake GitHub. GitHub saiki duwe 374 aplikasi gratis ing pasar, kanthi akeh pilihan mbayar kanggo boot.

Pasar GitHub.
Pasar GitHub

Nanging sampeyan kudu ngelingi manawa GitHub nawakake integrasi pihak katelu iki sawetara fitur out-of-the-box saka GitLab.

Contone, GitLab nawakake fitur kaya integrasi terus-terusan, pelacakan wektu, lan serep minangka standar. Nanging, kanthi GitHub, sampeyan butuh aplikasi kanggo fungsi kasebut, kayata aplikasi CI gratis Jenkins.

Tumindak GitHub automations nggawe CI / CD bisa tanpa alat pihak katelu, nanging sampeyan ora bakal duwe tingkat pengawasan padha.

Catetan: Sanajan aplikasi GitHub dhewe gratis, layanan pihak katelu isih larang regane.

Instalasi Self-Hosted kanggo Server Pribadi

GitLab diwiwiti minangka platform open source sing dadi tuan rumah dhewe. Yen ngandika, sampeyan isih duwe pilihan kanggo dadi tuan rumah versi pribadi GitLab ing mesin virtual sampeyan.

Lan sampeyan bisa nindakake kanthi rencana GitLab gratis, dene karo GitHub, mung kasedhiya kanggo rencana perusahaan GitHub.

Open Source

GitLab nawakake fitur rencana perusahaan gratis lan nganti 50,000 menit CI kanggo organisasi utawa tim cilik sing nggarap piranti lunak open source.

GitLab kanggo Open Source
GitLab kanggo Open Source

GitLab dhewe minangka piranti lunak sumber terbuka, lan versi sing di-host dhewe gratis kanggo digunakake dening sapa wae.

Iki ora ateges GitHub dudu pilihan sing apik kanggo kode sumber terbuka, amarga nawakake akses cepet menyang mayoritas pangembang kasebut. GitHub uga nyengkuyung supaya menehi kontribusi menyang sumber terbuka saben dina Jumuah, kanthi rutin nambah jumlah sumber daya umum sing kasedhiya.

Tim pangembang GitHub uga nyumbang kanggo proyek open source-khusus Git LFS lan liyane sing gegandhengan karo Git.

Rencana lan Rega Berbayar: GitHub Enterprise vs GitLab Ultimate

Nalika loro rencana gratis kasebut nawakake repositori umum lan pribadi sing ora ana watesan, ana bedane sing jelas ing tag rega rencana sing dibayar.

Rencana Premium GitLab diwiwiti ing $ 19 saben pangguna / sasi. Iki menehi manajer akses menyang manajemen proyek lan kontrol integritas kode.

Rega GitLab, tabel.
Rega saka GitLab

Mangkono uga, rencana mbayar kanggo GitHub uga fokus ing alat kolaborasi canggih (kanggo repositori pribadi) uga fitur keamanan lan kepatuhan.

Nanging ana prabédan banget ing antarane rong platform ing rega.

Rencana Tim GitHub diwiwiti ing $4 saben pangguna / sasi.

Rega GitHub, tabel.
Rega GitHub

GitLab Ultimate bakal nggawe sampeyan bali $ 99 saben pangguna / sasi mungsuh $ 21 saben pangguna / sasi kanggo GitHub Enterprise.

GitLab posisi rencana gratis minangka saingan kanggo rencana Tim GitHub lan rencana Premium minangka mitra kanggo rencana Enterprise.

Nanging babagan alat keamanan lan kepatuhan, sampeyan butuh rencana GitLab sing paling larang kanggo nggambarake fitur GitHub.

GitLab vs GitHub: Apa Pilihan Paling Apik?

Sayange, kaya akeh perkara ing urip, ora ana "pilihan sing paling apik kanggo kabeh wong" ing kene. Iku gumantung ing tim sampeyan, organisasi sing luwih gedhe, gol, lan kasus panggunaan sing unik.

Ing babagan fungsi sing ora ana ing kothak lan hosting mandiri, GitLab metu ing ndhuwur. Nanging GitHub ana ing posisi sing unik minangka pimpinan pasar. Nduwe jumlah integrasi lan aplikasi sing luwih dhuwur.

  • Kanggo repositori pribadi sing dadi tuan rumah, GitLab minangka pilihan sing luwih apik. Sampeyan bisa miwiti tanpa kudu mbayar biaya langganan saben wulan.
  • Loro opsi apik kanggo proyek open source, kanthi GitLab nawakake fitur premium kanthi gratis lan GitHub nawakake akses menyang blumbang pangembang open source aktif sing luwih gedhe.
  • kanggo proyek komersial, GitHub nawakake rencana perusahaan sing luwih murah.
  • Yen sampeyan pengin mlebu DevOps, GitLab minangka pilihan sing luwih apik lan luwih murah. (Sampeyan bisa miwiti kanthi gratis tanpa ngandelake layanan mbayar liyane.)

Iku uga gumantung marang alat apa sing wis digunakake lan wis dikuasai tim sampeyan. Yen GitLab ora nawakake integrasi karo alat sing sampeyan gunakake kanthi rutin, nanging GitHub nindakake, sing bakal dadi pilihan sing jelas kanggo sampeyan.

Lan amarga GitHub nawakake 300+ integrasi luwih akeh tinimbang GitLab, iki dudu skenario sing bisa ditindakake.

Napa GitHub Luwih Populer tinimbang GitLab?

Salah sawijining alasan utama GitHub luwih populer tinimbang GitLab yaiku GitHub duwe wiwitan. Diluncurake ing 2008, nalika GitLab diwiwiti minangka proyek open source ing 2011.

Nanging kanthi fitur integrasi sing terus-terusan, lan pilihan gratis kanggo server pribadi, sing dadi tuan rumah, GitLab wiwit entuk. Miturut salah sawijining survey, GitLab entuk pangsa pasar 4.6% saka 2018-19, dene GitHub mudhun 0.4%.

Nanging sanajan mangkono, ing survey pangembang Stack Overflow 2020 paling anyar, 82.8% responden ujar nggunakake GitHub, lan mung 37% sing ujar nggunakake GitLab.

Piranti kolaborasi kode
Panggunaan alat kolaborasi kode (Sumber)

Nalika GitHub isih dadi pilihan standar kanggo pangembang anyar, mula saya ganti amarga GitLab berkembang dadi platform khusus kanthi fitur lan keuntungan sing unik.

87.2% pangembang ngandelake Git kanggo kontrol versi, kolaborasi, lan panyebaran sing luwih lancar. 👩‍💻 Priksa manawa tim sampeyan nggunakake alat sing bener kanthi bantuan saka pandhuan iki ✅Klik kanggo Tweet

Summary

Minangka pangembang ing 2021, sampeyan ora bisa nglirwakake alat kaya Git utawa panyedhiya repositori awan utama kaya GitHub lan GitLab.

Umume pangembang, tim, lan perusahaan nggunakake alat kasebut kanggo mesthekake yen saben potongan kode ditinjau kanthi ati-ati sadurunge diuripake, lan kontribusi ora ana sing ilang.

Nalika prabédan ing antarane alat katon sithik ing permukaan, prabédan utama yaiku: GitLab nawakake platform DevOps sing komprehensif. Ing kontras, GitHub nawakake ekstensibilitas jero liwat pasar app.

Artikel web

0 komentar
Umpan Balik Inline
Ndeleng kabeh komentar
Bali menyang ndhuwur tombol